GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμείς βιαζόμαστε να βάλουμε τζόγο, οι Αυστραλοί βιάζονται να τον διώξουν...

Από το mikrosiroas2008@hotmail.com Απερρίφθη , για δεύτερη συνεχόμενη φορά, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησ...

Από το mikrosiroas2008@hotmail.com

Απερρίφθη, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για εξέταση του σχεδίου νόμου «Ρύθμιση της αγοράς Παιγνίων» με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Οι ευρωπαϊκές αρχές όρισαν ως ημερομηνία τερματισμού της Διαβούλευσης και εξέτασης την 6η Ιουλίου 2011, δηλαδή κανονική τρίμηνη διαδικασία. Θα το ξαναστείλουν βεβαία από το δικό μας Υπουργείο ελπίζοντας ότι θα...
καταφέρουν να το περάσουν στα γρήγορα.
Όσο εδώ προσπαθούν να φέρουν τον τζόγο όσο γίνεται πιο γρήγορα στην Αυστραλία που έχει ζήσει τι θα πει τζόγος προσπαθούν να τον απομακρύνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα. Το 81% των Αυστραλών συμφωνεί με το σχέδιο της κυβέρνησης να περιορίσει τα τυχερά παιχνίδια σύμφωνα με έρευνα του Αυστραλιανού Ινστιτούτου. Πολύ ενδιαφέροντα τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα της ομογένειας Neos Kosmos.
"Ναι" στα μέτρα κατά του τζόγου
http://www.neoskosmos.com/news/el/node/13861
Παναυστραλιανή έρευνα αποκαλύπτει ότι η πλειονότητα των Αυστραλών στηρίζει το κυβερνητικό σχέδιο αναφορικά με τη κοινωνική μάστιγα του ηλεκτρονικού τζόγου, μέρος του οποίου είναι οι παίκτες να δηλώνουν εκ των προτέρων το ποσόν που είναι διατεθειμένοι να χάσουν στις μηχανές πόκερ.
Η εν λόγω έρευνα, η οποία ήταν πρωτοβουλία του φιλανθρωπικού οργανισμού UnitingCare Wesley και διεκπεραιώθηκε από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο, βρήκε ότι το 81% της κοινής γνώμης συμφωνεί με το προτεινόμενο σχέδιο.
Να τονιστεί ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Τασμανία Άντριου Γουίλκι, απειλεί να αποσύρει τη στήριξη της κυβέρνησης σε περίπτωση που η προτεινόμενη νομοθεσία δεν ψηφίζεται από το Κοινοβούλιο.
Να υπενθυμίσουμε, εντούτοις, ότι το θέμα αυτό συναντά μεγάλη αντίσταση και σφοδρή επίθεση από τον οργανισμό ξενοδόχων και κλαμπς που ήδη έχουν ξεκινήσει εκστρατεία ύψους $20 εκατ. προκειμένου να εμποδίσουν την υλοποίηση των προτεινόμενων αλλαγών.
Όπως φάνηκε από την έρευνα, ο αυστραλιανός λαός στην πλειονότητά του επιθυμεί να ληφθούν αυτά τα μέτρα τα οποία χαρακτηρίζει 'σωστά και δίκαια'.
Παραθέτουμε μερικά από τα σχόλια που έκαναν ορισμένοι στην ιστοσελίδα του ABC, αναφορικά με το θέμα αυτό.
«Πιστεύω ότι οι προτεινόμενες αλλαγές αποτελούν μια καταπληκτική ιδέα. Ο τζόγος αποτελεί ένα αιχμηρό κοινωνικό πρόβλημα για δεκαετίες τώρα και γνωρίζω ότι οι άνθρωποι ζητάνε κάποια λύση από τότε που ένοιωσα τον κόσμο.
Ελπίζω μια μέρα να μπορώ να μπω σ' ένα κλαμπ χωρίς να ακούω το θόρυβο που κάνουν οι μηχανές πόκερ. Αν υπάρχουν λιγότερα κλαμπ, εξαιτίας της μείωσης του αριθμού των μηχανών, τόσο το καλύτερο. Μην το βάζεις κάτω κύριε Γουϊλκι!».
Κάποιος άλλος θα πει λακωνικά: «Μ' άρεσε όταν τα κλαμπ δεν είχαν μηχανάκια».
«Συμφωνώ με το προτεινόμενο σχέδιο και ελπίζω η κυβέρνηση να αποδειχτεί ότι έχει αρκετά γερή ραχοκοκκαλιά να αντισταθεί στην πονηρή εκστρατεία των μεγαθηρίων των πόκις» είναι ένα άλλο σχόλιο.
Όσον αφορά το επιχείρημα των ιδιοκτητών των κλαμπ ότι 'το μέτρο πάει κόντρα στη φύση του Αυστραλού' (unAustralian), υπάρχει το παρακάτω σχόλιο: «Εκείνο το οποίο πάει πραγματικά 'κόντρα στη φύση του Αυστραλού' είναι να προσπαθεί κάποιος να προωθήσει φτωχούς συνταξιούχους να εθιστούν στο προϊόν σας. Το ίδιο όπως και να παίρνει λεφτά από άτομα που φτάνουν σε τέτοιο αδιέξοδο που αυτοκτονούν. Το χειρότερο δε όλων, να ισχυρίζεστε ότι 'τα πόκις είναι μια αθώα διασκέδαση'».
Και κάποιος άλλος θα προσθέσει: «Σίγουρα, δεν είναι στη φύση του Αυστραλού να κάθεται και να βλέπει κάποιον δυστυχισμένο που τα έχει χάσει όλα να ψάχνει με μανία μέσα στο άδειο πορτοφόλι του».

2 σχόλια

  1. ΠΑΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ,ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΤΣΑΝΤΗΡΙ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai ta skopiana kazino ti 8a ginoyn re paidia??? filaki 8a pane oi an8rwpoi eki??? afoy pane ta dikamas ta mosxaria ka8e vradi kai ta paizoyn giati na anixoyn kai sthn ellada???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση