GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτιστική συνάντηση στη Ναύπακτο...

Από το  doctv.gr ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ . Συνειδητά επιλέξαμε να γίνει στη Ναύπακτο, μακριά από το κέντρο, στην περιφέρεια που ως ζωνταν...

Από το doctv.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Συνειδητά επιλέξαμε να γίνει στη Ναύπακτο, μακριά από το κέντρο, στην περιφέρεια που ως ζωντανός ακόμα χώρος έχει πραγματικό χώρο να αγκαλιάσει ένα διεθνές συμπόσιο.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ θα καταθέσουν τις απόψεις τους πάνω στη θεματική της κρίσης -όχι μόνο της κρίσης με τον τρέχοντα όρο αλλά και εκείνης που είναι η ίδια η δημιουργία, της κρίσης που υπόσχεται ένα μέλλον και αμφισβητεί ένα παρόν.
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ που...
φέρουν αυτή την κρίσιμη κατάσταση όπως το εγκαταλελειμμένο ΞΕΝΙΑ, η παλιά πλαζ και άλλοι, αλλά και σε χώρους ενδιάμεσους, περάσματα, χωρίς πάγια ταυτότητα, θα θέσουμε τα θέματά μας, θα πραγματευτούμε την κρίση και θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε πιο έκδηλη ώστε να πάψουμε ενδεχομένως να τη φοβόμαστε.
ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΘΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ διαλέξεις, συζητήσεις, στρογγυλές τράπεζες αλλά και μεγάλο αριθμό παραστάσεων, περφόρμανς, χορό καιεργαστήρια για ενήλικες και εφήβους.
ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ μεταξύ άλλων είναι η Erika Fischer- Lichte από το Βερολίνο, ο Alan Read και ο Joe Kelleher από το Λονδίνο, ο James Harding από την Αμερική, η Καλλιόπη Ρηγοπούλου, η Εύα Στεφανή και ο Αριστείδης Μπαλτάς από την Αθήνα.
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ; Μέσα σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση μαζευτήκαμε 6 άνθρωποι που ασχολούμαστε με τις παραστατικές τέχνες, θεωρητικοί και καλλιτέχνες, να συμπράξουμε και να καλέσουμε και άλλους ανήσυχους απ’ όλο τον κόσμο, να σπάσουμε τον τοίχο, αυτή την συμπλεγματική θα έλεγα σχέση, ανάμεσα σε αυτό που ονομάζεται ακαδημαϊκή σκέψη και καλλιτεχνική δημιουργία, να συστηματοποιήσουμε αυτόν το διάλογο που έχει πολύ αργήσει εδώ στην Ελλάδα και να συνομιλήσουμε σοβαρά με αυτό που καταγράφεται ως σύγχρονη σκέψη πάνω στις παραστατικές τέχνες, εν ολίγοις να σταματήσουμε να μιμούμαστε και να παράγουμε.
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ Π το ιδρύσαμε όλοι μαζί, πρόσωπα όπως η Νατάσα Σιουζουλή που συνεργαζεται με το Freie Universität του Βερολίνου, με την ομάδα Nova Melancholia, με την Γκίγκη Αργυροπούλου και την Κωσταντίνα Γεωργέλου, όλοι νέοι ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες που δρουν και εργάζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και φέρουν κατά τη γνώμη μου και ένα άλλο ήθος, αν θέλετεμακριά από τις κλειστές παρέες.
Το DOC TV είναι χορηγός επικοινωνίας.

Συμπόσιο «Επικοινωνία της Κρίσης»: 22-25 Ιουνίου, Ναύπακτος. Με τη υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εργαστηρίου Τεχνών και Πολιτιστικής Διαχείρισης του Τμήματος ΕΜΜΕ, του Δήμου Ναυπακτίας, του Λιθογραφείου (Πάτρα), της ΙΝΟ και της Cair.

1 σχόλιο

  1. Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΟ 20ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΙΕΡΩΘΕΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ;
    Share4
    Το Ναύπλιο υπήρξε η πρώτη ιστορική πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Το περίφημο "Ανάπλι" που γνώρισε δόξες και αιματοκυλίσματα. Και γι' αυτό δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την έκπληξή μας, για τα όσα μάθαμε ότι διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο Ναύπλιο, σχετικά με την διοργάνωση του 20ου Φεστιβάλ του Ναυπλίου. Όπως αποκαλύπτει η ηλεκτρονική εφημερίδα "Παρατηρητής": "το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου, ψήφισε με πρόταση του Δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά και συμπαραστάτες της πλειοψηφίας τον Γιάννη Γκιόλα και Ανδρέα Βασιλείου, το πρόγραμμα του 20ου Φεστιβάλ Ναυπλίου, που θα είναι αφιερωμένο στους Τούρκους καλλιτέχνες και θα έχει βασικό χορηγό την... Τουρκική Πρεσβεία!"Πρόκειται για μία είδηση - σόκ...

    . Εδώ και καιρό προειδοποιούμε ότι η ουσία της πολιτικής του Ερντογάν και του "πρωτοπαλλήκαρού" του Αχμέτ Νταβούτογλου είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε δορυφόρο της Τουρκίας, μέσω της πολιτιστικής επιβολής. Δεν περιμέναμε όμως ότι τόσο σύντομα θα έβρισκε συμπαραστάτες και μάλιστα σε μία από τις πιο ιστορικές περιοχές της πατρίδος μας.
    Τούρκοι καλλιτέχνες, τουρκική πρεσβεία, τι ακριβώς συμβαίνει στο Ναύπλιο; Δεν έχουν την ελληνική παράδοση να τιμήσουν; Ή είναι θέμα "χορηγιών". Η μήπως οι τοπικές δημοτικές αρχές αποφάσισαν να ακολουθήσουν τα βήματα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Μπουτάρη, που θέλει να μετονομάσει οδούς σε Ατατούρκ και πρόσφατα ανακήρυξε "μνημείο" το σπίτι του Ατατούρκ; Μήπως θέλουν τούρκους τουρίστες και στο Ναύπλιο; Ή αρκούνται στην "χορηγία" της τουρκικής πρεσβείας;
    Είναι σαφές ότι με τα όσα βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, στην πολιτική ορολογία της χώρας, μετά τον εθελοντισμό πρέπει να πλάσουμε μία νέα λέξη. Τον εθελοραγιαδισμό. Που θα περιγράφει τις προσπάθειες κάποιων να φανούν "αρεστοί" τόσο στην θολοκουλτούρα, όσο και σε αυτούς που τα "σπρώχνουν". Είναι βέβαιο ότι κάποιοι προχωρούν σε αυτή την κίνηση επηρεασμένοι από το πνεύμα της "ελληνοτουρκικής φιλίας" και της λήθης που ο ρεπουσισμός προσπαθεί να εμπεδώσει στην ελληνική κοινωνία. Και εξίσου βέβαιο είναι ότι κάποιοι σκέφτονται οικονομικά ωφέλη.



    "ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ"
    Αρχιστράτηγος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
    Στο Ναύπλιο τον φυλακίσανε, και στο Ναύπλιο ξεφτιλίζουν την Ελληνική Ιστορία για μια χούφτα ευρώ.
    Ο λαός θυμάται δεν ξεχνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση