GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλι Ρεν: Δεν χρειάζονται άλλα "τεστ αντοχής" για τα δημοσιονομικά των κρατών μελών...

Από την Όλγα Σαράφη Η λογική των προσομοιώσεων ακραίων καταστάσεων για τα δημόσια οικονομικά των κρατών μελών καλύπτεται στο μέτρο του...

Από την Όλγα Σαράφη

Η λογική των προσομοιώσεων ακραίων καταστάσεων για τα δημόσια οικονομικά των κρατών μελών καλύπτεται στο μέτρο του δυνατού από το κοινό δημοσιονομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επομένως δεν χρειάζεται κάποιο επιπρόσθετο μέτρο. Εξάλλου, μία πρόσθετη προσομοίωση για τη περίπτωση ενός πολύ αρνητικού, αλλά όχι απίθανου, οικονομικού σεναρίου πιθανόν να μην ωφελήσει καθώς ένα πιστωτικό ή άλλο οικονομικό επεισόδιο είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθεί εκ των προτέρων. Με την ίδια προσέγγιση δεν είναι αυτονόητο ότι η...
πρόληψη των αρνητικών οικονομικών εξελίξεων θα πρέπει να επιχειρείται πρωτίστως μέσω της δημοσιονομικής πολιτικής. Αυτά επισημαίνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. ΄Ο. Ρεν.
Συγκεκριμένα, η προσομοίωση σήμερα καλύπτεται από το πλαίσιο εξέτασης των προγραμμάτων σταθερότητας και σύγκλισης των χωρών, όπου τα κράτη μέλη καλούνται να παρέχουν ανάλυση του τρόπου με τον οποίον οι τυχόν μεταβολές των κύριων οικονομικών παραγόντων θα επηρέαζαν τη θέση τους ως προς τον προϋπολογισμό και το χρέος, και να αναφέρουν τις βασικές πιθανότητες σχετικά με το πώς προβλέπεται τα έσοδα και οι δαπάνες να αντιδράσουν στις μεταβολές των οικονομικών μεταβλητών.
Ο Φινλανδός Επίτροπος σημειώνει ότι δεν είναι αυτονόητο ότι η πρόληψη των αρνητικών οικονομικών εξελίξεων θα πρέπει να επιχειρείται πρωτίστως μέσω της δημοσιονομικής πολιτικής. Με άλλα λόγια, δεν θα ήταν λογικό να επιβληθεί στις χώρες να συγκεντρώνουν πολύ μεγάλα πλεονάσματα υπό τις συνήθεις συνθήκες για να εξασφαλίζονται σε περίπτωση εμφάνισης χρηματοπιστωτικής κρίσης. Κατά πάσα πιθανότητα, η απάντηση θα πρέπει να δοθεί μέσω της μικρο- και μακρο-προληπτικής εποπτείας. Οι ευρωπαϊκές εποπτικές ρυθμίσεις ενισχύθηκαν πρόσφατα με την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας, το οποίο περιλαμβάνει τρεις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές και ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου (ΕΣΣΚ). Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΕΣΚ "Το ΕΣΣΚ είναι υπεύθυνο για τη μακροπροληπτική επίβλεψη του χρηματοοικονομικού συστήματος στην Ένωση με σκοπό να συμβάλλει στην πρόληψη ή στο μετριασμό των συστημικών κινδύνων που απειλούν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα στην Ένωση και που προκύπτουν από εξελίξεις εντός του χρηματοοικονομικού συστήματος, καθώς και να λαμβάνει υπόψη μακροοικονομικές εξελίξεις, ώστε να αποτρέπει περιόδους χρηματοοικονομικού κινδύνου ευρείας κλίμακας".

1 σχόλιο

  1. _____________________________________
    Φορολογούν ακόμα και τους φόρους!!!
    "Τα νέα φορολογικά μέτρα είναι μέτρα εξαπάτησης των Ελλήνων. Φορολογούν ακόμη και τους φόρους που έχουν, ήδη, επιβληθεί [αναφέρεται στην πατέντα ΠΑΣΟΚ να επιβληθεί έκτακτη εισφορά όχι στο καθαρό εισόδημα αλλά στο μεικτό, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η έκτακτη εισφοράς θα αφορά και τους φόρους που έχουμε πληρώσει!!!].

    Προκαλούν σοκ και δέος. Γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω. Είναι μέτρα που επιβάλλονται αδιακρίτως, χωρίς ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης»
    _______________________________________________
    ΠΑΣΟΚ ®Σοσιαλισμός: Σημαντικές περικοπές στις φοροαπαλλαγές προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο..

    Γερό μαχαίρι μπαίνει σε μια σειρά από φοροαπαλλαγές που εξασφαλίζουν σήμερα σημαντικές φοροεκπτώσεις. Τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης, δηλαδή οι δαπάνες για αμοιβές σε γιατρούς, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, αυτές που αφορούν στους τόκους των στεγαστικών δανείων που έχουν συναφθεί μέχρι και 31/12/2002, καθώς επίσης οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, που σήμερα εκπίπτουν κατά 100% από το εισόδημα, στο εξής θα εκπίπτουν από το φόρο σε ποσοστό 20%.
    ________________________________________________
    Τα νέα αυξημένα τεκμήρια διαβίωσης

    Νέα αυξημένα τεκμήρια διαβίωσης, τα οποία σε ότι αφορά τα ΙΧ αυτοκίνητα φθάνουν μέχρι το διπλάσιο, προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο μιας και το ιδιόκτητο σπίτι και το αυτοκίνητο 1600 κεκ είναι πολυτέλεια γοα τον Σοσιαλισμό.
    _______________________________________________
    Σκληρά μέτρα για τους ηλίθιους που δουλεύουν περιλαμβάνει ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου... γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι με τον εργαζόμενο...

    Σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους, που μόνο το ΠΑΣΟΚ ξέρει να επιβάλλει, περιλαμβάνει ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής.
    ______________________________________________
    ΠΑSSOK :ΠΡΩΤΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ ..ΕΛΛΗΝΑ ΙΘΑΓΕΝΗ
    ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ.
    ΟΙ ΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΛΛΗΝΕΣ
    (Λαχώρης, περιχώρων Βαγδάτης- Νότιας Ασίας - Αφρικής και πάει λέγοντας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση