GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΣΥΝΤΑΓΗ 'Η Ο ΑΣΘΕΝΗΣ;...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου http://www.andrianopoulos/ To κομφούζιο είναι απίστευτο . Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
http://www.andrianopoulos/

To κομφούζιο είναι απίστευτο. Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν αποδίδουν. Και το τραγικό είναι πως το εθνικό ιδανικό δεν είναι η έξοδος της χώρας από τα αδιέξοδα και η ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά «η έξοδος στις αγορές». Η ικανότητα δηλ της χώρας να μπορεί να συνεχίσει να δανείζεται. Να συνεχίσει δηλ να χρεώνεται οδηγούμενη σε νέα αδιέξοδα. Ουδείς αποφασίζει να περικόψει δραματικά τις δημόσιες δαπάνες. Τσακίζοντας έτσι τις όποιες ελπίδες του τόπου για ανάκαμψη. Υπεύθυνοι όμως για τα αδιέξοδα δεν είναι οι δανειστές της χώρας και η οικονομική συνταγή που θεωρητικά εφαρμόζεται. Αλλά το γεγονός πως ακριβώς, μόνο θεωρητικά εφαρμόζεται.
Η χώρα κάνει τα στραβά μάτια στις διαρθρωτικές αλλαγές που επιβάλλει το Μνημόνιο. Ιδιωτικοποιήσεις δεν...
 γίνονται, οι περικοπές δαπανών μέσω κατάργησης δημόσιων φορέων και περικοπών στο προσωπικό δεν πραγματοποιούνται, κλειστά επαγγέλματα δεν ανοίγουν, η αγορά δεν απελευθερώνεται, οι ΔΕΚΟ δεν εξυγιαίνονται, οι δαπάνες στα νοσοκομεία δεν εξορθολογίζονται. Αυτά έλεγε η συνταγή. Ο ασθενής όμως επιμένει να μην παίρνει τα φάρμακα. Και η κατάσταση χειροτερεύει. Ποιος φταίει;
Συζητάμε τώρα για νέες φορολογικές επιβαρύνσεις και για καινούργια βάρη στα εισοδήματα. Δηλ. καινούργιες μεγάλες οικονομικές αφαιμάξεις όταν θα υπάρχουν λιγότερα διαθέσιμα χρήματα στις τσέπες του λαού. Πορεία απόλυτου αδιεξόδου δηλαδή.
ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ!Η χώρα αγωνίζεται με θυσίες να εξασφαλίσει την δυνατότητα να δανείζεται!! Αντί να παλεύει να μπεί στον δρόμο της ανάπτυξης και της αυτάρκειας πασχίζει να κατακτήσει "το ιδανικό" να δανείζεται για να μοιράζει παροχές σε χρήμα. Και να ξαναχρεώνεται στο μέλλον. Τι νόημα έχει να αποφύγουμε την πτώχευση τώρα επαναδανειζόμενοι, ώστε μετά από ένα περίπου χρόνο να είμαστε στην ίδια θέση; Με την μόνη διαφορά πως το χρέος τότε θα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Ποιά είναι η προοπτική;
Εφ όσον η κυβέρνηση επιμένει στην άγρια φορολόγηση, που εξοντώνει την αγορά αλλά και κάθε προοπτική ανάκαμψης, αλλά και στην πείσμονα άρνηση περιορισμού του μεγέθους του δημόσιου τομέα με κατάργηση εκατοντάδων άχρηστων κρατικών φορέων, ελπίδα ανάκαμψης δεν υπάρχει. Αν δεν υπάρξει πρωτογενές πλέονασμα η χώρα δεν πρόκειται να σωθεί. Κι' αυτό δεν μπορεί να γίνει διχως περικοπές στον αριθμό των κομματικών στρατευμάτων που έχουν εποικίσει τον δημόσιο τομέα και με ανακοπή των φορολογικών επιδρομών.
Καινούργιο Μνημόνιο συνεπώς, με εμμονές στις ίδιες πολιτικές, συνιστά άσκηση αυτοκαταστροφής.

15 σχόλια

  1. Φταίει που δεν αρχίζει η κυβέρνηση τον περιορισμό των δαπανών από τα δικά της έξοδα.Και τα δικά σας.
    Οι μισθοί και οι συντάξεις υμών,είναι, ένας θεός ξέρει, πόσες φορές επάνω από τους μισθούς και τις συντάξεις του συνόλου ημών.
    Των πληβείων.
    Και αυτό όσον αφορά τα νόμιμα αλλά μη ηθικά.Για τα άλλα, κανείς δεν θα μπορούσε να υπολογίσει.
    Να δούμε πότε επιτέλους θα κάνετε αυτοκριτική.
    Και αυτοκάθαρση.
    Κόψτε κάτι ,έστω για στάχτη στα μάτια μας,που τα θολώσατε με τους ατέλειωτους υπολογισμούς που παρότι δεν σας βγαίνουν εσείς επιμένετε,πως εμείς και μόνο εμείς θα πρέπει να πληρώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ..

    οχι, παραγουν, ουζο και γυρο..

    γαμησε τα..

    μονο στο ελλαντα............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Τρόικα: ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΣΕ ΟΛΑ"
    Μηδέν σε όλα....................

    Η Τρόικα έδειξε ανοιχτά και απροκάλυπτα τις τελευταίες μέρες την απογοήτευσή της για τις χαμηλές επιδόσεις και τα σημάδια κόπωσης στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, ο στόχος του 7,4% για το έλλειμμα φαντάζει ανέφικτος, αφού η Κομισιόν θεωρεί πως το 2011 το έλλειμμα θα είναι πολύ υψηλότερο, η ύφεση θα είναι η μεγαλύτερη αυτήν τη χρονιά στην ΕΕ φτάνοντας στο -3,5%, ενώ την επόμενη χρονιά, το 2012, το δημόσιό μας χρέος εκτιμάται ότι θα σκαρφαλώσει ακόμα πιο ψηλά από το 157,5% που αναμένεται να κλείσει φέτος, στο 166,1% το 2012!


    Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως πήρε μηδέν σε όλα τα μέτωπα.
    __________________________________
    πίκρα

    μεγάλη
    ο Πράσινος ΔοΝηΤής τους μπήκε
    ολόκληρος και επιμηνυμένος
    στους ίδιους τους,
    τους κώλους.

    Βοήθειά σας παιδάκια.

    Τώρα αντί για φόντο Καστελόριζι
    Πρώτο Νεκτοτσφείο
    και ανακοινώστε και επίσημα
    την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΣΑΣ.

    Οχι της χώρας, το ξέρουμε καλά ΟΛΟΙ
    οτί αυτήν την χρεοκοπήσατε απο πέρυσι.

    Οπα...ΓκΑΠα ΓκουΠΑ...ακούω...ελικόπτερα...
    ..Λες !
    Προσοχή έλληνες πιλότοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το πτωμα αρχιζει να μθριζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας κουρασες Μαλακα αποτυχημενε,σταματα να γραφεις,εμεις σ'εχουμε γραμενο στα αρ@@@ια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΩΣΤΑ, ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ. ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ. ΕΣΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΡΟΥΦΑΣ ΑΛΛΑ ΧΑΝΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗΝ ΣΟΦΙΖΕΣΑΙ ΑΛΛΟ ΑΝΔΡΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κώστα αυτός δεν είναι αποτυχημένος. Λέει αλήθειες όπως κι ο Πάγκαλος. Απλά δεν τολμά να τις εφαρμόσει το σύστημα. Γιατί τότε όλοι οι τεμπέληδες δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι (οι ... άγιοι που ... δουλεύουν πολύ και νομίζουν ότι η καθήλωση σε χώρο εργασίας είναι και παραγωγική προσφορά!) θα καταλάβουν τι σημαίνει ζωή εκτός Ελλάδας. Αποτυχημένος είσαι εσύ και όλοι μαζί σου που (και εγώ μάλλον) που καταναλωνόμαστε στο να ακολουθούμε ότι ακούγεται ευχάριστα στα αυτιά μας. Αυτός και ο Π΄΄αγκαλος είναι βολεμένοι. Και ότι και να κάνουμε θεσμικά είναι προστατευμένοι. Μόνο από αυτοδικία δεν προστατεύονται. Αν επαστατήσουμε και τους τιμωρήσει ο όχλος απλά η υπολοιπη γη θα βρει πάτημα για να μας ΄'τιμωρήσει' ως λαό και χώρα. Και μπορεί. Πίστεψε με. Για αυτό εμείς οι υπόλοιποι που ταλαιπωρούμαστε δε θα επιτρέψουμε σε εσάς τους τυφλούς αγανακτισμένους ούτε να βρίζετε ούτε να διαλύετε το σύστημα.
    Μόνο να το αλλάξουμε και να το βελτιωσουμε μπορούμε και αυτό με πολύ πόνο, δάκρι, δουλειά, θυσίες, ταλαιπωρία.

    Τα παράπονά σας για την κατάσταση Ρηγίλλης δε θυμάμαι νούμερο, κατάλαβες. Και στο μπαμπά και τη μαμά σας για την κοινωνία που φτιάξανε. Οι πολιτικοί καθρέφτης σας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κυρ αντρέα, κυρ αντρέα έχω στην εθνική €1821,77 να τα βάλω στο στρώμα ή να τ' αφίσω στην Τράπεζα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαθήματα λογικής σε τρελλοκομείο!

    Γίνεται;

    Δεν γίνεται ρε Αντρέα.

    Τώρα μας χρειάζεται μνημόνιο και ...
    στρατιωτικός περίπατος.

    ΜΚΑΤΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατι ομως η κυβερνηση δεν εφαρμοζει το μνημονιο;
    Για τους ψηφους;
    Δηλαδη ενδιαφερεται ΜΟΝΟ για την καρεκλα;
    Και η αντιπολιτευση τι κανει;
    ΟΛΟΙ για την καρεκλα;
    Τι λες επ' αυτου;
    Ειναι ΟΛΟΙ προδοτες σε τετοιο βαθμο;
    .......


    Πτυχιουχοι, υπαρχουν,
    μυαλα, υπαρχουν

    τ ι γ ι ν ε τ α ι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Έλληνας κύριε Ανδριανόπουλε,
    δεν θέλει ανάπτυξη, διότι ανάπτυξη σημαίνει δουλειά. Ο τεμπέλης δεν δουλεύει, ούτε και ο κλέφτης.
    Καταλαβαίνετε, ή θέλετε να σας το κάνω "πιο λιανά";
    Όταν έκλεινε ο σκατόψυχος ο Ανδρέας τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, μέσω κρατικοποιησεων, ποιος χοροπήδαγε κάτω από τα μπαλκόνια;
    Έγινε ή όχι ήρωας ο Σημίτης με τον φθηνό δανεισμό μέσω Ευρώ;
    Τώρα, μέσω της ψευτομαγκιάς "να τα πάρουμε από όσους δεν έκλεισαν", διώχνουν όλες τις επιχειρήσεις σε Βουλγαρία, Σκόπια κλπ.
    Αντί να επιβάλλουν 8ωρο και 7ημερο και πόθεν έσχες σε ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους, να σφίξουν οι κώλοι, που βρώμισαν οι δρόμοι PORSHE, κοιτάνε αλλού.
    Η λύση είναι απλή, και θα εφαρμοστεί στο τέλος: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης, απόλυση όλων των δημοσίων υπαλλήλων άνευ αποζημείωσης, και πάμε από την αρχή.
    Να ξέρετε ότι αυτό θα συμβεί νομοτελειακά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ?!?!?!?

    ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕ, ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ ΛΟΥΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΥΝ, ΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΣ ?!?!?

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ !!!
    ΜΕ ΚΑΤΙ ΡΕΜΑΛΙΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΕΤΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,
    ΠΟΥ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ...

    ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΛΙΟΜΠΡΙΖΟΛΑ .... ΔΕ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΙΑ ΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΣΑΣ .... ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΤΗ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ...

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΓΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ, ΜΑΛΑΚΟΜΠΟΥΚΩΜΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΣΥ ΠΑΝΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΜΕΝΟΣ ΕΙΣΕ .ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΒΑΡΒΑΤΕΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ [ΚΟΝΤΡΑ]
    ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ.ΜΗΠΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.ΠΑΕΙ Η ΜΠΟΓΙΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΝ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙΣ ΚΑΡΑ ΜΠΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ολοι για κρεμασμα ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση