GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ...

Γράφει η Μαρία Μαλακασιώτου Φιλόλογος « Αν ο μόνος ο σκοπός που αξίζει κανείς να γεννηθεί είναι η λευτεριά και μόλις γεννηθεί του την υπο...

Γράφει η Μαρία Μαλακασιώτου
Φιλόλογος

«Αν ο μόνος ο σκοπός που αξίζει κανείς να γεννηθεί είναι η λευτεριά και μόλις γεννηθεί του την υποθηκεύσουν τα συμφέροντα τι άλλο του απομένει αν όχι η επανάσταση».
Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτονται μαζί με τους αγανακτισμένους και οι υπάλληλοι του Τραπεζικού Ταμιευτηρίου, οι οποίοι μάχονται για μία ακόμη φορά με όλες τους τις δυνάμεις και κυρίως με αγνά κριτήρια για να αποφύγουν την αποκρατικοποίηση του Ταμιευτηρίου που κάποιοι προωθούν με παρασκηνιακές και άκρως επικίνδυνες μεθόδους! Άλλωστε μόνο οι υπάλληλοι και οι πιστοί του πελάτες είναι αυτοί που...αγωνιούν για την τύχη του και αντιστέκονται στη βουλιμία των ισχυρών οικονομικών κύκλων που, ελέω της οικονομικής κρίσης, του μνημονίου και του ΔΝΤ, δε διστάζουν να προωθήσουν το ξεπούλημα και αυτής της κερδοφόρας κρατικής υπηρεσίας που τόσα χρόνια έχει συνδεθεί με τον απλό Έλληνα και την προσπάθειά του για αποταμίευση. Γιατί δεν πρόκειται για μία απλή τράπεζα αλλά για έναν ιστορικό φορέα που για χρόνια ολόκληρα καλλιέργησε το πνεύμα της αποταμίευσης στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα , στα σχολεία και στις κοινωνικές ομάδες που δε συμμετείχαν ενεργά στα οικονομικά δρώμενα της εποχής, φτάνοντας σε κάθε γωνιά της Ελληνικής Επικράτειας.

… Η ιστορία

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με παράδοση ενός αιώνα συνέδεσε τη λειτουργία του με τις προσδοκίες εκατομμυρίων ανθρώπων για την οικονομική ανάπτυξη και για μία καλύτερη ζωή. Άλλωστε ποιος δε θυμάται τις περίφημες διαφημιστικές εκστρατείες που επί πολλά χρόνια πρόβαλαν τη σημασία της αποταμίευσης αλλά και το θρυλικό μεταλλικό κουμπαρά με τον οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές; Με τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν σε διάφορες φάσεις της λειτουργίας του, οι άνθρωποι του ΤΤ ενίσχυσαν την ελληνική οικονομία σε δύσκολες περιόδους και χρηματοδότησαν την κατασκευή μεγάλων δημοσίων έργων. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ιδρύθηκε στην Κρητική Πολιτεία το 1900 και ενώ η Κρήτη δεν είχε ακόμη ενσωματωθεί στο Ελληνικό Κράτος και το 1902 άρχισε να λειτουργεί στους κόλπους της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας. Από το 1914 τα ταμεία του μεταφέρονται στην Αθήνα.
Κατά την περίοδο του 1930 – 1940 ο απλός πολίτης καταφεύγει στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς η διαφημιστική εκστρατεία υπέρ της αποταμίευσης του έχει πείσει για την ανάγκη αποταμίευσης με απώτερο στόχο της αντιμετώπιση της ασθένειας, των γηρατειών, των δυσκολιών της ζωής αλλά και τη χρηματοδότηση του μέλλοντος. Μαθητές, νοικοκυρές, απλοί άνθρωποι αποτελούν τις ομάδες των ανθρώπων που ενεργοποιούνται πλέον οικονομικά και εισάγουν για πρώτη φορά ως τρόπο ζωής την ορθολογική αποταμίευση. «Πονά» οικονομικά κατά την περίοδο του Β* Παγκοσμίου Πολέμου αλλά αντέχει και είναι ο μόνος τραπεζικός οργανισμός που καταφέρνει να αποζημιώσει τους καταθέτες του. Μετά από μία κάμψη των δραστηριοτήτων του παρουσιάζει εκρηκτική άνοδο στις δεκαετίες 1960 – 1970 με αποτέλεσμα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να μετατραπεί σε έναν οργανισμό με εκατομμύρια καταθέτες και σημαντικά αποθεματικά. Μην ξεχνούμε ταυτόχρονα ότι από τα πρώτα κιόλας χρόνια δράσης του, ο κοινωφελής χαρακτήρας των δανειοδοτήσεων του ΤΤ λειτούργησε υποστηρικτικά για πληθώρα κρατικών έργων.

… Το σήμερα

Αποστολή Του Ταμιευτηρίου είναι η καλλιέργεια και η ανάπτυξη του πνεύματος της αποταμίευσης, η αξιοποίηση των καταθέσεων που συγκεντρώνονται σ΄ αυτά με τη διάθεσή τους για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την εκπλήρωση γενικότερων κοινωφελών στόχων. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, λοιπόν, προσφέρει πληθώρα υπηρεσιών στους καταθέτες, όπως Καταθέσεις Συναλλάγματος, Δάνεια, Κάρτες, Μεταφορά Κεφαλαίων, Σπουδαστικό Συνάλλαγμα, Πληρωμή Συντάξεων αλλά και άλλες. Το Ταμιευτήριο παρόλο που έχει μετατραπεί πλέον σε τράπεζα, εξακολουθεί να είναι προσανατολισμένο στην προσφορά υψηλών αποδόσεων στους καταθέτες. Η λειτουργία του είναι αυτή που συμβάλλει στο να διατηρούνται ιδιαίτερα υψηλά τα επιτόκια και των άλλων τραπεζών, με τρόπο που παρέχει ασφάλεια στον πελάτη του αλλά και τη δυνατότητα καταθέσεων χωρίς διάφορα έξοδα. Το Ταμιευτήριο χορηγεί είτε αυτόνομα είτε σε κοινοπραξία με άλλους Πιστωτικούς Οργανισμούς μακροπρόθεσμα δάνεια σε δημόσιες επιχειρήσεις ή Μ.Π.Δ.Δ, τα οποία φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Ιδιαίτερα σημαντική, όμως είναι και η κοινωφελής προσφορά του, καθώς το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι αυτό που επιχορήγησε τις ελληνικές οικογένειες που επλήγησαν από τους σεισμούς, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει φτωχές οικογένειες αλλά και εκκλησίες δείχνοντας τη διάθεση του να είναι ανά πάσα στιγμή στο πλευρό κάθε απλού πολίτη.
Από το 2005 έχει γίνει προσπάθεια διαμόρφωσης ενός νέου προσώπου, με στόχο το ΤΤ δώσει δυναμικά το παρόν και να δρομολογήσει τα βήματά του για το Χρηματιστήριο Αθηνών, στο οποίο εισάγεται επιτυχώς το 2006, στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Τα τελευταία χρόνια το ΤΤ βρίσκεται σε τροχιά αναδιοργάνωσης με κύρια στοιχεία την ταχεία αναδιάρθρωση και θωράκιση χαρτοφυλακίου, τη νέα οργανωτική δομή, την αναβάθμιση δικτύου, τον εξορθολογισμό του ανθρώπινου δυναμικού, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την επέκταση στρατηγικής συνεργασίας με τα ΕΛΤΑ, την ίδρυση θυγατρικών, την εξάπλωση σε νέους τομείς δραστηριότητας και τη δημιουργία νέων καινοτομικών προιόντων, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την οριστική επιστροφή του ΤΤ στην κερδοφορία και αναδεικνύοντας το στην 1η πανελλαδικά και 3η πανευρωπαικα Τράπεζα σε κεφαλαιακή επάρκεια.
Είναι γνωστό ότι η οικονομική ύφεση έχει τεράστιες επιπτώσεις στη λήψη κάθε πρωτοβουλίας στη χώρα μας, ενώ έχει επηρεάσει με δυσμενή τρόπο τις επιδόσεις των Ελληνικών Τραπεζών και τα μεγέθη των ισολογισμών τους. Την ώρα που η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με το μεγάλο στοίχημα της μείωσης του ελλείμματος, της διαχείρισης του δημοσίου χρέους και της πραγματοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών και απαιτείται η συνεργασία όλων των φορέων προς μια κοινή κατεύθυνση, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο για την έξοδο από την κρίση. Οι άνθρωποι του έχουν κατανοήσει το ειδικό βάρος που έχουν ως οργανισμός, και προσπαθούν ακόμη και σήμερα να ενισχύουν και να αξιοποιούν την εμπιστοσύνη των πελατών τους και να λειτουργούν ως ανθρώπινη, ηθική και κοινωνική τράπεζα. Αυτή είναι άλλωστε και η μεγαλύτερη προσφορά του ΤΤ και αυτός είναι ο λόγος που τους ς εμπιστεύονται γενιές και γενιές Ελλήνων καταθετών.
Ο ρόλος αυτός του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι σημαντικός για την Ελλάδα και τις επόμενες γενιές και πρέπει να παραμείνει αναλλοίωτος, καθώς ακόμη και μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, αναδεικνύει και την οικονομική του δυναμική παρουσιάζοντας βελτιωμένη κερδοφορία και ισχυρό δείκτη κεφαλαίων πρώτης διαβάθμισης. Σήμερα, τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνία ευθύνης» στηρίζει έμπρακτα αξίες και θεσμούς, όπως τον πολιτισμό, την παιδεία τον τομέα της υγείας, ενώ εξακολουθεί να προστατεύει τον πολίτη με απλό και ειλικρινή τρόπο.

… Το Αύριο

Μπορεί κατά πολλούς η δράση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να έχει υποχωρήσει μπροστά στην κυριαρχία των μεγάλων ιδιωτικών τραπεζικών ομίλων, στην ουσία, όμως, αποτελεί έναν γίγαντα που «κοιμάται» ή που κάποιοι θέλουν να τον ναρκώσουν, αν και μιλάμε για μία κερδοφόρα επιχείρηση. Αναμφισβήτητα αποτελεί έναν μεγάλο οργανισμό που, διατηρώντας τον κοινωνικό του ρόλο αλλά και τα παραδοσιακά του χαρακτηριστικά, εκσυγχρονίζεται μέσω της ηλεκτρονικής τεχνολογίας και της παροχής πρωτοποριακών προϊόντων, για να ανταποκριθεί στις συνεχώς διαμορφούμενες απαιτήσεις της νέας χιλιετίας συμβάλλοντας με το δικό του τρόπο στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.
Το ΤΤ όλα αυτά χρόνια της σπατάλης και της υπερβολής, που θησαύριζαν οι εμπορικές τράπεζες, ακολουθούσε τη χαμηλή απόδοση δείχνοντας συνέπεια στο ρόλο του. Πριν δώσει οποιοδήποτε δάνειο ήλεγχε και ξαναήλεγχε την πιστοληπτική ικανότητα των δυνάμει πελατών του, διατηρώντας «τραπεζικά» υγιή τη λειτουργία του και σύμφωνα με του όρους και τους περιορισμούς του Συμφώνου της Βασιλείας. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι υγιής θεωρείται μία τράπεζα, όταν διαθέτει σε χορηγίες το πολύ το 85% των καταθέσεων της, και το ΤΤ σήμερα βρίσκεται στο «αθλητικό» επίπεδο του 65%, ενώ κάποιες άλλες ιδιωτικές τράπεζες «στο επίπεδο του μεθυσμένου που τρεκλίζει» πάνω από το 120% . Κατά συνέπεια το ΤΤ δεν δείχνει να ανησυχεί καθόλου για το «στρες τεστ» των τραπεζών, ενώ την ίδια ώρα αρκετές ιδιωτικές τράπεζες βλέπουν τον «χάρο» με τα μάτια τους.
Και όμως αυτή η καθαρά «ευημερούσα» κρατική επιχείρηση πλήττεται από κάποιους «μεγαλοκαρχαρίες» που οραματίζονται την αποκρατικοποίησή του. Δε μιλάμε για μία τράπεζα που κινδυνεύει οικονομικά αλλά για έναν κρατικό τραπεζικό οργανισμό που, ενώ κάθε χρόνο στηρίζει οικονομικά το ελληνικό δημόσιο και τον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό, ξαφνικά με συνοπτικές, μνημονιακές επιλογές απειλείται με πώληση που θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μόνο ισχυρών οικονομικών παραγόντων είτε της χώρας μας είτε της διεθνούς αγοράς. .
Δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν, λοιπόν, για μία διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού εταίρου που αποτελεί «παρτίδα πόκερ για έμπειρους παίκτες πόκερ». Λίγο πριν υπογραφεί το μεσοπρόθεσμο και υλοποιηθεί η πολιτική των αποκρατικοποιήσεων έντονες πιέσεις δέχτηκαν οι οικονομικοί ιθύνοντες της κυβέρνησης στο παρασκήνιο αλλά και στο προσκήνιο για να πουλήσουν το 34 % των μετοχών (μαζί με το μάνατζμεντ, καθώς το Ταμιευτήριο αποτελεί για όλους το κερδοφόρο μήλο της έριδας. Είναι άλλωστε γνωστό ότι μία πώληση του Ταμιευτηρίου θα επιφέρει ποικίλες ανακατατάξεις στα μερίδια που η κάθε τράπεζα κατέχει στην Αγορά.
Με ή χωρίς προσχήματα κατά συνέπεια και στα πλαίσια των εντολών του μνημονίου και του ΔΝΤ βρισκόμαστε προ των πυλών αποκρατικοποίησης του ιστορικού αυτού οργανισμού, παρόλο που είναι γνωστό ότι τα κέρδη από την πώλησή του θα μπορούσε σε μία τουλάχιστον τριετία το ελληνικό Δημόσιο να τα καρπωθεί από το ίδιο το Ταμιευτήριο. Γιατί, λοιπόν, πρέπει να πουληθεί το Ταμιευτήριο την ίδια ώρα που σε όλη την υφήλιο (εκτός από τις χώρες του ανατολικού μπλοκ όπου τα Ταμιευτήρια ξεπουλήθηκαν) τα Ταμιευτήρια ανήκουν στο κράτος; Γιατί πρέπει να αποκρατικοποιηθεί και αυτός ο κρατικός οργανισμός;
Γιατί κάποιοι εσκεμμένα δεν επισημαίνουν ότι η χώρα μας δεν έχει πλέον ανάγκη από άλλες τράπεζες; Η ασφυξία που προκαλούν οι ιδιωτικοί τραπεζικοί οργανισμοί στους πολίτες αυτής της χώρας πρέπει να δείξει στους ιθύνοντες το πόσο αναγκαία είναι η ασφάλεια που παρέχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η χώρα μας έχει ανάγκη από έναν ζωτικό τραπεζικό πυλώνα που θα στηρίζει το ίδιο το δημόσιο, τονώνοντας την εθνική οικονομία και ευνοώντας την ανάπτυξη. Για αυτό κάποιοι πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να προσφέρουν σανίδα σωτηρίας σε αποτυχημένους τοκογλύφους από τα φιλέτα του δημοσίου. Η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από άλλες ιδιωτικές τράπεζες. Έχει πραγματικά ανάγκη από μία τραπεζική ασφάλεια που μπορεί να την προσφέρει το ΤΤ μόνο με την παρούσα μορφή και λειτουργία του. Ειδικά σε μία περίοδο οικονομικής ύφεσης δεν είναι δυνατόν να ωθούμε μία κερδοφόρο κρατική επιχείρηση στην υποταγή της στα διάφορα συμφέροντα που θα θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του αλλά και θα προκαλέσουν αναταραχές στην ελληνική αγορά. Και ας μην ξεχνούμε και την τραπεζική ασφάλεια που μπορεί να εγγυηθεί το ΤΤ όχι μόνο για το κράτος αλλά και για τον απλό πολίτη που πλήττεται οικονομικά καθημερινά και οδηγείται στην εξαθλίωση.
Μήπως κάποιοι, λοιπόν, πρέπει να αντιδράσουν προστατεύοντας το ελληνικό Δημόσιο, τους εργαζομένους στο χώρο αυτό αλλά και κάθε απλό πολίτη; Μήπως τέτοιου είδους παρασκηνιακές κινήσεις πρέπει να ελέγχονται περισσότερο; Ας ελπίσουμε ότι οι αγώνες των εργαζομένων αλλά κυρίως η βούληση των απλών πολιτών θα βάλουν φρένο στα διάφορα σενάρια και στην πολιτική της αποκρατικοποίησης του Γιατί το Ταμιευτήριο δεν ανήκει στους ολίγους ή στους διαφόρους αλλά στους απλούς εργαζομένους του που πονούν για αυτό και μάχονται για να το μετατρέψουν σε μία κερδοφόρα, κοινωφελή και πλήρως εκσυγχρονισμένη επιχείρηση. Γιατί ανήκει στο συνταξιούχο, στη νοικοκυρά, στον μαθητή, σε κάθε Έλληνα! Ας τους σεβαστούν επιτέλους οι υπεύθυνοι!

2 σχόλια

  1. Συγκρατώ τον απίθανο φιλολογισμό:

    Γιατί το Ταμιευτήριο δεν ανήκει στους ολίγους ή στους διαφόρους αλλά στους απλούς εργαζομένους του που πονούν για αυτό και μάχονται για να το μετατρέψουν σε μία κερδοφόρα, κοινωφελή και πλήρως εκσυγχρονισμένη επιχείρηση. Γιατί ανήκει στο συνταξιούχο, στη νοικοκυρά, στον μαθητή, σε κάθε Έλληνα! Ας τους σεβαστούν επιτέλους οι υπεύθυνοι!

    Η κυρία φιλόλογος, με καλές προθέσεις αναμφίβολα, επαναλαμβάνει μονότονα αυτό που όλοι οι εξωστρεφείς έλληνες (το ... 5% δηλαδή) αντιλαμβανόμαστε. Αυτή η χώρα δεν έχει κανένα μέλλον. Το λέει πιο πάνω και η Μέρκελ "υπάρχει κυβέρνηση στην Ελλάδα που μάχεται για την Ευρώπη".

    Είναι αυτό που σωστά έχει κατανοήσει και πιστεύει ο Παπανδρέου. Ποια Ελλάδα ρε χωριαταραίοι; Όλη η υφήλιος ένα χωριό!!!! Διεθνικά σεκφτόμαστε αλλιώς χάθηκε κι η Ελλάδα και όλοι!!!! Το ξέρει ας πούμε και ο Σαμαράς αλλά στη ΝΔ του πελατειακού παροξυσμού και της χαμηλής κοινωνικής καταγωγής (για αυτό παραδοσιακά οι αριστεροί ήταν και στο κλέψιμο άλλης ποιότητας άνθρωποι - οι δεξιοί πάντα χοντροκομμένοι ήταν) τον φρενάρουν οι δουλείες της ασχετοσύνης του πατριδοκάπηλου κόμματός του.

    Ας ξαναγυρίσουμε στο ΤΤ και την κυρία φιλόλογο. Κυρία μου, στο 2011 είμαστε. Κουτσό, στραβό, ατελές, υποταγμένο στους χρηματοοικονομικούς ψευδοκολοσσούς, όλα ωραία αλλά αυτό είναι. Τα 'κουμπαράς', 'ανήκει εκεί' κτλ είναι ρομαντικά και νοσταλγικά αλλά απλά είναι τα πράγματα: Το κράτος δεν έχει. Θέλει να αποκτήσει άμεσα για να καλύψει αυτά που δεν έχει. Το κράτος έχει ποσοστό στο ΤΤ και το πουλά. Όποιος έχει και θέλει ας το αγοράσει. Ας το αγοράσει το ταμείο των εργαζόμενων. Ας κάνετε διεθνή έρανο να έχετε ένα κοινό ταμείο εξαγοράς και να συμμετέχετε στην άγοραπωλησία. Δεν ξέρω τι θα κάνετε αλλά δικαίωμα του μετόχου, του κράτους, είναι να κάνει ότι χρειάζεται για να μην κάνει στάση πληρωμών επίσημα. Για να με πληρώσει εμένα που καταθέτω στο ΤΤ. Αντιλαβού; Αν χρεοκοπήσουμε, πάνε όλα αυτά τα ωραία τα ρομαντικά που μας είπατε. Και που δεν αντέχουν φυσικά και σε καμιά σοβαρή κριτική. ΑΠλά γιατί στη Σοβιετική Ελλάδα το προφίλ του ΤΤ βοηθιέται και 'σπρωχνεται' αθέμιτα. Ενώ αν ήμαστε πιο σύγχρονοι θα είχε ήση κλείσει λόγω κακής χρήσης των κεφαλαίων του και λόγω χαμηλής παραγωγικότητας. Τα δάκριά σας έχω την εντύπωση ότι αφορούν τη μονιμότητα, το βόλεμα, τη ... χαλαρότητα, τη ... μακαριότητα, την ... αμεριμνησία των υπαλλήλων. Κακά δεν είναι όλα αυτά. Όλοι τα επιδιώκουν έτσι ή αλλιώς. Αλλά ισχύουν ατομικά. Όχι μαζικά. Μόνο για κάποιους που έχουν κάποιες ικανότητες και ταλέντο και τα πουλούν καλά. Λυπάμαι που θα σας πληροφορήσω ότι στον αγνό καλό εργατικό βιώσιμο καπιταλισμό, οι πολλοί αγχώνονται, δημιουργούν υπό πίεση, ασχολούνται με πολλά εκτός της βολής, του πώς θα μπει το παιδι με φροντιστήριο στο πανεπιστήμιο του δήθεν τζάμπα, του πώς θα μπει στο δημόσιο, του πώς θα μπει το καρφί στο μάτι της γειτόνισσας. Οι τυχεροί του τζόκερ, του πλούσιου μπαμπά, του φυσικού χαρίσματος, της σκληρής δουλειάς που τους αποδίδει κάποια στιγμή πολλαπλάσια, όλοι αυτοί έχουν τυχερά αμεριμνισίας και καλής ζωής όπως την εννοεί ο μέσος έλληνας. Αλλά είναι λίγοι. Οι υπόλοιποι είναι ... υπόλποιποι. Απλοί πολίτες με προβλήματα. Απλά πράγματα. Και αν αυτός είναι ο καπιταλισμός μας αρέσει. Ούτε ΚΚΕ ούτε ΣΥΡΙΧΑ θέλουμε. Καλόί είναι με την αριστεροσύνη τους αλλά την κεντάνε στον στέρεο καμβά του καπιταλισμού. Όπως Παπαντρέου!!! Remember? The guy with the smile and the many, many, many billions of euros in the pocket!!! Just for Greece!!! And the Greeks!!!!! Hallo!!!! Earth's calling κ. φιλόλογο του ΤΤ and Αγανακτισμένους. Hallo!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κάποτε ωραία Ελλάς...
    ___________________________________________
    Καλά ο ΓΑΠ δεν έλεγε ότι θα κάνει Νόμο που ν' απαγορεύει πώληση δημόσιας γης ;
    Τώρα τα πουλάει όλα..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Μόλις αποκαλύφθηκε στις αρχές του χρόνου ότι ο Παπακωνσταντίνου είχε υπογράψει χαρτί που έλεγε ότι θα πωληθεί δημόσια περιουσία, ο ΓΑΠ είχε βγει και είχε πει ότι θα ψηφίσει Νόμο που να απαγορεύει την πώληση ελληνικής γής... τώρα στον εφαρμοστικό Νόμο για το Μεσοπρόθεσμο η πρώτη-πρώτη διαδικασία "αξιοποίησης" είναι η πώληση ελληνικής γης !!!

    Αλλά δεν μας εκπλήσσει τίποτα πλέον...

    Δείτε και το βίντεο:

    Διαβάστε κι αυτό http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση