GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φυσιολογικά, όμως…

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Άρχισε στη Βουλή η κοινοβουλευτική συζήτηση για την έγκριση και ψήφιση το...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Άρχισε στη Βουλή η κοινοβουλευτική συζήτηση για την έγκριση και ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ).
Θα ακούσουμε πολλά και διάφορα. Ακόμα και ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιχειρήσει να μας διαφωτίσει οικονομικά. Ας οπλιστούμε λοιπόν με κουράγιο και ας καθίσουμε να ακούσουμε τι θα μας πει, αφού πρώτα πληροφορηθούμε μερικές απλές αλήθειες για το Δημόσιο Χρέος.
Το Δημόσιο Χρέος στις 31/12/1975 (πρώτη χρονιά μεταπολίτευσης) ήταν 566 εκατ. €. Μετά από 35 χρόνια στις 31/12/2010 ήταν 328.588 δις €.
Σε αυτά τα 35 χρόνια δηλαδή από την 1/1/1975 έως την 31/12/2010 οι πληρωμές τόκων έχουν ανέρθει σε 197.939 δις €.
Δηλαδή ο πραγματικός δανεισμός της χώρας αυτά τα 35 χρόνια ήταν μόνο 130.649 δις €.
Φυσιολογικά, ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να...
χαρακτηρίσει αυτό το Δημόσιο Χρέος παράνομο και τοκογλυφικό, διότι οι πληρωμές τόκων ξεπερνούν το κεφάλαιο.
Σύμφωνα με το (ΜΠΔΣ και τους Πίνακες 3.9 & 3.10) και εφ’ όσον και τα εισπρακτικά μέτρα και οι ιδιωτικοποιήσεις υλοποιηθούν άψογα και σύμφωνα με τον σχεδιασμό -δηλαδή την τετραετία 2011-2015- γίνουν όλες οι προβλεπόμενες τεράστιες περικοπές στους μισθούς στις συντάξεις στις κρατικές προμήθειες και πουληθεί και δημόσια περιουσία, δηαλαδή περίπου 50 δις €.
Το Δημόσιο Χρέος στις 31/12/2015 θα έχει διαμορφωθεί στα 351.356 δις €.
Στην τετραετία 2011-2015 οι πληρωμές τόκων θα είναι συνολικά 97.600 δις €.
Τα αμέσως παραπάνω προβλεπόμενα -βάσει του ΜΠΔΣ στοιχεία- σε συνδυασμό με τα απολογιστικά στοιχεία της περιόδου 1975-2010 οδηγούν στα εξής συμπεράσματα:
1. Συνολικά οι πληρωμές τόκων από την 1/1/1975 έως 31/12/2015, θα ανέρθουν σε 295.539 δις €
2. Το καθαρό Δημόσιο Χρέος της χώρας για την περίοδο 1/1/1975 έως 31/1/2015, θα ανέρθει σε 55.187 δις €.
Φυσιολογικά, ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να χαρακτηρίσει απόψε αυτό το Δημόσιο Χρέος παράνομο, τοκογλυφικό και μη βιώσιμο, διότι οι πληρωμές τόκων, μετά την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής, θα είναι πολλαπλάσιες του κεφαλαίου κατά 5,30 φορές (για κάθε 1 € δανεικό, πληρώνονται τόκοι 5,30 €).
Φυσιολογικά, ο οποιοσδήποτε εχέφρων και πατριώτης κυβερνήτης θα κρέμαγε ανάποδα αυτόν που έφτιαξε αυτό το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής!
Φυσιολογικά, όμως…

Πηγές
• Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής
• Υπουργείο Οικονομικών Προϋπολογισμοί 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
• Βασικά Εθνικολογιστικά Μεγέθη Ελληνικής Οικονομίας 1960-1989

16 σχόλια

  1. ΠΡΟΔΟΤΗ... ΣΑΚΑΤΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ
    ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ;

    Μέχρι κι ο Μπερίσα έφτυσε το ΔΝΤ: Το ευγνωμονεί για τις υποδείξεις του να αυξήσει τους φόρους αλλά δεν θα πάρει και θα τους μειώσει!!!
    ______________________________________________
    Ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι παρά το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν πρόκειται να εκπληρώσει τις προτάσεις του για αύξηση των φόρων και εγκατάλειψη της πολιτικής αύξησης των μισθών και των συντάξεων.

    «Κατανοώ απόλυτα τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, αλλά δεν μπορούμε να αυξήσουμε τους φόρους. Θα αυξήσουμε όμως την απόδοσή μας», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός. Πρόσθεσε δε πως πιστεύει ότι «με την εδραίωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τη μείωση των φόρων, δημιουργούμε περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερη ανάπτυξη».

    «Το μοντέλο μας λειτουργεί», τόνισε ο κ. Μπερίσα και για να αποδείξει την επιτυχία της πολιτικής μείωσης των φόρων αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τους πρώτους πέντε μήνες του 2011, λειτούργησαν 20 νέες επιχειρήσεις στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, δηλαδή 10 περισσότερες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2010.

    «Με μία πρώτη ματιά φαίνεται πως με την πολιτική μείωσης των φόρων, κινούμαστε σε αντίθεση κατεύθυνση, όμως πρόκειται για ένα επιτυχημένο μοντέλο, διότι πραγματικά χάνουμε 10-15 εκατ. ευρώ, αλλά πολλαπλασιάζουμε τις εξαγωγές και την απασχόληση», σημείωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

    Όσον αφορά την πρόταση για τη μη αύξηση μισθών και συντάξεων, ο κ. Μπερίσα είπε ότι κατανοεί τις ανησυχίες του ΔΝΤ, αλλά «το θέμα των αυξήσεων δεν είναι απλά και μόνο μία προεκλογική υπόσχεση, αλλά η πιο σημαντική επένδυση, διότι είναι επένδυση στον άνθρωπο».

    Το ΔΝΤ παρότρυνε την αλβανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα ή να αυξήσει τους φόρους ή να εγκαταλείψει τις πολιτικές αυξήσεων των μισθών και των συντάξεων, ως τις μόνες λύσεις για τη μείωση του δημόσιου χρέους που ανέρχεται στο 60%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά ρε μπακάληδες της συμφοράς...
    Πελατειακά τσογλάνια της δεξιάς...
    Τρώγαμε πίναμε πηδούσαμε επιδεικνύαμε καταστρέφαμε χυδαιοτροπούσαμε και όλα αυτά με τη ... μαγκιά μας αλλά όχι με τον παρά μας!!!!
    Αφήστε τη μπακαλική που δε στέκει σε κριτική και πάτε για ψάρεμα. Αφήστε την πολιτική σε σοβαρότερους. Οι ύβρεις σας στη λογική δεν πείθουν. Μόνο τους κακομαθημένους που θέλουν να πειστούν από οτιδήποτε ακούγεται ευχάριστα στα αυτιά τους.

    Ξου ρε δεξιόφατσες της καταστροφής της πατρίδας που τολμάτε να εμφανίζεστε με "επιχειρήματα". Ο Παπανδρέου φταίει που δεν σας έβαλε φυλακή αμέσως όλους. Αμάν αυτή η ευγένειά του κι αυτουνού!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλάκα 8:24, να πας στην Αλβανία να ζήσεις. Εκεί είναι ανθεκτικοί, ξέρουν να δουλεύουν και να ξεπερνούν χρεοκοπίες. Σιγά τα ωά για αυτούς. ΆΣε λοιπόν τις εξυπνάδες και τράβα να μεταναστεύσεις εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ...έμμισθο ΣΚΥΛΙ ΠΑΣΟΚ
    ΨΩΡΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΓΑΜΗΜΕΝΟ..του Καρχιδάκη
    ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ !! ΜΑΥΡΟ αμετανόητο ΣΚΥΛΙ ΠΑΣΟΚ.
    -----------------------------------------------
    Ο αξιόπουστας θέλει να μας αλλάξει τη... νοοτρυπίδα !!!

    Και ενώ η Ελλάδα ψάχνει απεγνωσμένα να βρει ποια είναι τα ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΑ μέτρα που θα προτείνει ο πρωθυπουργός (τι ; ΠΙΠΕΡΙ ; σε εμένα ; μα,
    δεν το 'πα εγώ...ο Γιώργος το'πε...)

    ...υπάρχουν κάποιοι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος που μιλούν την ίδια γλώσσα με τον πρωθυπουργό...και μας λένε οτι πρέπει να αλλάξουμε ΝΟΟΤΡΥΠΙΔΑ...:

    "Μην ακούτε τιποτα . Η Ελλαδα της στρεβλωσης και του παλαιοκομματισμου θα συντριφτεί.
    Αν η ελληνική κοινωνία δεν αλλάξει νοοτρυπίδα....." (Φώτο1)

    Ξαναδείτε εδώ για να μην λέτε ότι τα βγάζω απ'το μυαλό μου ο έρμος!

    Δεν ξέρω για εσάς σύντροφοι και συντρόφισες αλλά εγώ ΜΕ ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΕΣ δεν παίζω την ΝΟΟΤΡΥΠΙΔΑ μου κορώνα γράμματα !
    Γ@μω την ατυχία μου !

    http://i-am--write.blogspot.com/2011/06/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ΤΟ ΔΟΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟ
    ΚΑΙ ο κ. Πάγκαλος θα απολαύσει μια δίκαιη δίκη για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ (... Οτσαλάν, Ίμια, "μαζί τα φάγαμε", Μνημόνιο, ΑΟΖ Νησιών Αιγαίου, κλπ, κλπ, κλπ).

    Μαζί του θα καθήσουν στο ειδώλιο και διάφορα άλλα στελέχη της σημερινής ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    Κατόπιν, μάλλον θα ΣΤΗΘΟΥΝ ΚΡΕΜΑΛΕΣ στην Πλατεία Συντάγματος.
    Εκεί, μετά τις ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ, το παχύσαρκο τομάρι του Πάγκαλου θα πρέπει να παραμείνει αρκετά εκτεθειμένο σε δημόσια θέα.

    Η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ εικόνα και η ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΗ ΔΥΣΩΔΙΑ απο το παχύσαρκο τομάρι του, ενδεχομένως θα αποτελέσουν το καλύτερο μάθημα για επίδοξους μελλοντικούς "Πάγκαλους".
    Άλλωστε, πρέπει να το περιμένει και ο ίδιος ως εφυής εγγονός δικτάτορα που είναι ...

    Ας ετοιμάζονται λοιπόν να "συναντήσουν" τον παππού του καθώς και άλλους φίλους του
    (ζεύγος Τσαουσέσκου ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καθυστερημένε 8:52 είσαι διασκεδαστικός. Πολύ ιστορία διαβάζεις (τσαουσέσκου, κρεμάλες, παλουκώματα κλπ.) Επειδή τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί, να είσαι σίγουρος κτύπα στο google "ψυχίατροι", "ιστορικοί", "κοινωνιολόγοι", "οικονομολόγοι" και όλο και κάποια θεραπεία ή φροντιστήριο θα βρεις. Δε σου μιλάω για savoir vivre γιατί είναι μάταιο. Είναι φανερό ότι είσαι εγκατελειμμένο παιδί διαλυμένης οικογένειας με πολλά προσωπικά προβλήματα, και με τα συχνά σου σχόλια ξεδίνεις. Δεν θα αρχίσει και το πρωτάθλημα να ρίξεις φωτοβολίδες να σου φύγει ο καϊλές. Παρόλο που έχεις άλλοθι ως ΑΜΕΨΔΑ (Άτομο ΜΕ Ειδικές Ψυχικές και Διανοητικές Ανάγκες) δεν σε αφήνω αφρόντιστο από το απαραίτητο στόλισμα για να μη σε αφήσω να δημιουργείς κλίμα. Είπαμε, κάποιοι έλληνες είναι σοβαροί αλλά πάρα πολλοί επίσης είναι κάφροι και θύματα οπότε καλό είναι να ακούς και κανένα μπινελίκι να ερχόμαστε όλοι στα συγκαλά μας.

    Α, για να προσγειωθείς, μην πας Φλόριντα, έχει τυφώνα. Πάνε Μπαϊκονούρ, είναι καλύτερος ο καιρός και φθηνότερα τα τέλη προσγείωσης για επισκέπτες από το διάστημα.

    ΥΓ Να σε ενημερώσω ότι δυστυχώς στη Ρουμανία η πλειοψηφία πιστεύει ότι κακώς ξεφορτώθηκαν τους Τσαουσέσκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 23 σφαιρες.... ΑΛΗΤΗ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ.

    ΕΔΩ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΜΕ 2 ++++++

    ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ... ΑΘΑΦΤΑ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα μπορούσε να του λέει...ο ΤοκοΓΛΥΦΑΡΟΣ.

    Τι ..Καραγκιοζιλίκια Μπένυ !
    ____________________________________________
    Αν ο θεός βάλει το χέρι του θα αναστείλει τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου το φθινόπωρο !
    Έλεος ρε με τον λαϊκισμό.....σας.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο - το οποίο στόχος είναι να παρουσιαστεί το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο- θα υπάρξει «εκλογίκευση» στους συντελεστές του ΦΠΑ για την εστίαση.

    Κόψτε τα σκληρά ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ρε κυβερνητικά ζώα
    του Πασοκ και του πρωκτού σας.
    Εντάξει εμάς χεσμένους μας έχετε...

    Τα παιδιά σας ρε ΖΩΑ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ
    για να αντέχουν..την ΑΗΔΙΑ,
    θα χρειάζονται
    δύο ενέσεις την φορά, ρε Τσόγλανοι....
    ΘΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΨΟΦΙΑ...ΣΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΣΑΣ ρεεεεεεεεεε Μαστουρωμένοι Εξουσιομανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. xaaxaaxxaxa
    Είστε διασκεδαστικοί με τις ... σφαίρες σας χαζούληδες. Άντε δέστε τη διάσωση του στρατιώτη ράιαν και τα Ρόμποκοπ να χορτάσετε πιστολίδι.

    Άντε και αφήστε τα πολιτικά σε κανέναν μεγάλο.

    Άντε μωράκια, άντε. Και νωρίς για ύπνο αν και δεν έχει σχολείο αύριο. Και να πιείτε και το γαλατάκι σας.

    Άκου σφαίρες!!!! χσαχαααχααχ
    Ναστε καλά!!!!! Καλά που είστε εσείς οι ξέμπαρκοι σχολιαστές πατριωτοανάρχες και μας φτιάχνετε. Θα μας λείψετε πολύ όταν το βουλώσετε από την εξέλιξη της πραγματικής ζωής...

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΓΚΑΛΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕ
    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΣ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΩΣΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΕΥΛΟΓΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νεο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ... χθες: Τις 2.500μβ (!!!) άγγιξε το CDS

    Σήμερα έχει πέσει στις 2349 μβ από τις 2458 που ήταν χθες!!!

    ΠΑΣΟΚ ΟΛΕ ..! ΟΛΕ !! ΟΛΕ !!!!

    Νέος υπουργός νέα ρεκόρ XXXLarge

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ !!!! ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΜΩΡΕ !!!
    ===============================================

    Περίεργα βίτσια βγάζει για πρόβατο η Βασούλα...
    ____________________________________
    Είπε ότι το μεσοπρόθεσμο είναι το μαχαίρι που θα σκοτώσει την Ελλάδα...αλλά θα το ψηφίσει λέει γιατί δεν την αρέσει το πιστόλι !


    Κυβέρνηση αχρήστων: Προβλέπουν 0 (Μηδέν) ευρώ από πάταξη φοροδιαφυγής για το 2011 και 12
    ____________________________________
    Η πάταξη της φοροδιαφυγής, στα κολόχαρτα που τους δίνουν οι τροικανοί και υπογράφουν χωρίς να τα διαβάζουν, αναφέρεται σαν ειδική κατηγορία: "Ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης"... δείτε τι έχουν προυπολογίσει για το 2011 και 2012:
    0 Ευρώ !!!...
    0 ευρώ, οι άχρηστοι που ήρθαν πριν δυο χρόνια στην εξουσία με την υπόσχεση ότι θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή!!!

    Στον πίνακα από αριστερά προς δεξιά τα έτη 2011, 12, 13, 14, 15, το σύνολο 2011-15 και το σύνολο σαν ποσοστό του ΑΕΠ.
    ===============================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΟΥΛΤΑΝΟΙ ΔΕΝ ΦΕΡΟΝΤΑΝ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ !
    --------------------------------------------
    Ούτε επί Οθωμανικού ζυγού οι Έλληνες δεν υπέφεραν τέτοια βάρβαρα μέτρα.
    Παπανδρέου, Βενιζέλος και λοιποί της Κυβέρνησης, κυριολεκτικά ξεκληρίζουν την μεσαία τάξη με τον φορολογικό βανδαλισμό που επιβάλλουν !
    Και έχουν το θράσος να μιλάνε για πατριωτισμό !

    Οδηγούν την Πατρίδα μας στην προκρούστια κλίνη και μέ δάνεια, δίνουν τον μπαλτά στους δανειστές μας να πετσοκόβει λίγο-λίγο το κορμί της Ελλάδος.
    Τα πόδια, τα χέρια και μετά από 1-2 χρόνια ό,τι έχει απομείνει από την....Ελλάδα, θα το πάρουν οι ίδιοι οι δανειστές, με τους Έλληνες να έχουν μεταβληθεί σε είλωτες στην ίδια τους την χώρα !!!

    Είναι οι πιο επικίνδυνοι Εφιάλτες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας.
    Και έτσι θα τους καταγράψει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γεια σου ρε γιωργο ο λογος σου ειναι συμβολαιο.οτι μας ειπες προεκλογικα τα εκανες ολα ακριβως .λεβεντη τιμιε ανθρωπε τσολια του συνταγματος
    μπουχαχχαχαχαχαχαχαχαχχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. προς απαντηση ανωτερω¨το πασοκ θα σωσει τη χωρα ναι συμφωνω αλλα αυτοι που θα σωθουν ειναι οι πλουσιοι και οι φτωχοι θα πεθανουν αφου δεν θα μπορουν οχι μονο να συντηρησουν τον εαυτο τους αλλα και να κανουν απογονους .μπραβο γιωργακη σωσε τη κηφισσια και την εκαλη μην χασουνε τις διακοπες στο εξωτερικο τα παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Α. Σαμαράς: «Ο κ. Παπανδρέου, κατάφερε και τον σοσιαλισμό και την βαρβαρότητα»,

    Ένα «δημιουργικό σοκ» στην ελληνική οικονομία, σε συνδυασμό με εξισορροπητικά μέτρα κοινωνικής συνοχής, αντιπρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προβάλλοντας την καταψήφιση του μεσοπροθέσμου προγράμματος εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ως δείγμα σοβαρότητας και θάρρους της, να εναντιώνεται σε μία εσφαλμένη πολιτική, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο κ. Σαμαράς εγκάλεσε την ελληνική κυβέρνηση για εμμονή σε μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση και διογκώνουν το χρέος, αλλά και την τρόικα για «πολλά λάθη στους υπολογισμούς της», με κυριότερο τις προσδοκίες της για το ύψος των φορολογικών εσόδων. Εκείνοι που βιάστηκαν να προεξοφλήσουν την απομόνωσή του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, διαψεύδονται, όπως είπε, σταδιακά, καθώς σήμερα «υπάρχουν δημοσιεύματα στον σοβαρό ευρωπαϊκό Τύπο, που αναγνωρίζουν το σφάλμα που γίνεται στην Ελλάδα».

    Σύντομα δε, έρχεται η ώρα και της ευρωπαϊκής αναγνώρισης των πολιτικών επιχειρημάτων της Νέας Δημοκρατίας, πως «δεν είναι μονάχα οι αριθμοί που δεν βγαίνουν, αλλά και η ελληνική κοινωνία που δεν αντέχει αυτήν την πολιτική», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Απαντώντας στα όσα είπε μια μέρα νωρίτερα ο πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως «επαναδιαπραγμάτευση σημαίνει να διορθωθεί το λάθος ώστε να βγούμε απ’ την κρίση και όχι να προσαρμοστούμε στο λάθος και να το διαιωνίσουμε». Παράλληλα ωστόσο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, φρόντισε να αποστασιοποιηθεί και από τις απόψεις, όλων εκείνων που προτάσσουν την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους: «Αυτή η λογική, στηρίζεται σε μισή αλήθεια. Γιατί δεν μας λέει τι θα σήμαινε αναδιάρθρωση, πόσο επώδυνη θα ήταν και πόσο πίσω θα μας πήγαινε», παρατήρησε.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς, στο «αναγκαίο κακό» του μεσοπροθέσμου προγράμματος, αντιπρότεινε την δική του «μόνη λογική και μοναδικό στόχο»: «το δημιουργικό σοκ επανεκκίνησης της οικονομίας», το οποίο περνά μέσα από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, που θα αποφέρει μεγαλύτερα έσοδα στο κράτος, αλλά και την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, ή «μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος», για να αποφύγει ο κοινωνικός ιστός την διάλυση. Γιατί, όπως είπε, «όποιος θέλει να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης ως το τέλος, πρέπει να φροντίσει να το αντέξει η κοινωνία».

    «Ο κ. Παπανδρέου, κατάφερε και τον σοσιαλισμό και την βαρβαρότητα», παρατήρησε ο Αντώνης Σαμαράς. «Ο σοσιαλισμός προστάτεψε όσο μπορούσε τον κρατισμό και γονάτισε την οικονομία με φόρους. Όσον αφορά την βαρβαρότητα, απλώς κοιτάξτε γύρω σας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

    «Καμιά φορά, οι κοινωνίες διαλέγουν πολιτικές αναπτυξιακές αλλά κοινωνικά άδικες και άλλες φορές, αντιαναπτυξιακά μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης. Μέτρα όμως που είναι ταυτόχρονα άδικα και αντιαναπτυξιακά, δεν διαλέγουν ποτέ. Καταψηφίζουμε συνολικά και συντεταγμένα, όπως οφείλει να κάνει κάθε σοβαρός πολιτικός οργανισμός, που έχει το θάρρος να λέει τα μεγάλα "ναι", αλλά και τα μεγάλα "όχι"», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την λήξη της ομιλίας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση