GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκέψεις…τηλεοπτικές

Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΕΧΟΥΝ τις δαπάνες τους τα κρατικά μας κανάλια, έχουν και το επίπεδό τ...

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

ΕΧΟΥΝ τις δαπάνες τους τα κρατικά μας κανάλια, έχουν και το επίπεδό τους. Είχαν τους υπεράριθμους και άεργους, είχαν και την ποιότητά τους. Με την ΕΡΤ να (δι)ορίζει και να σπαταλά. Με τους «αξιωματούχους» να μη χαλάν τη ζαχαρένια τους για περικοπές, διορισμούς και τέτοια, να μην αγωνιούν για χρήμα, μιας και το ταμείο ήταν πάντα γεμάτο απ’ τον υποχρεωτικό οβολό μας (με...
εισπράκτορα τη ΔΕΗ).
ΕΙΝΑΙ αναγκαίο να βάλουν τάξη στην κρατική μας ραδιοτηλεόραση και αντιδρούν οι εργαζόμενοι. Ανάμεσά τους και οι «εργαζόμενοι». Για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της, λες και το κράτος υπήρξε ο…ιδεώδης εργοδότης και οι άνθρωποί του δεν έχουν καμιά σχέση με εύνοιες, ρεμούλες και διορισμούς απ’ το παράθυρο. Καλά κάνουν και αντιδρούν, ωστόσο, κανένας τους δεν αντέδρασε σε καιρούς απίθανων διορισμών και υπερβολικής σπατάλης. Όπως όλοι οι έλληνες, και τώρα τρέχουμε. Απ’ την κορυφή που είχε την ευθύνη (πολιτικοί που δεν έδιναν πεντάρα για την κατρακύλα), μέχρι τον τελευταίο που έτρεχε ξοπίσω τους για μια παράπλευρη βολική μικροεξουσία.
ΚΑΙ, βέβαια, να κρατηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας, αλλά με συμμάζεμα και μέτρα δραστικά. Γιατί, αν ρίξεις μια ματιά στα ιδιωτικά κανάλια (γενικά), θα φρίξεις και θα αναζητήσεις έναν εγγυητή ποιότητας που δεν την έχουν. Με το αίσχος των μεσημεριανούδων, τις τσιρίδες του Αυτιά και την λογοδιάρροια του Παπαδάκη. Με τα φίλτρα και αποκλεισμούς προσκαλεσμένων. Για προπαγάνδα που απέχει απ’ την πραγματική ενημέρωση και την αλήθεια και με κάποιες εξαιρέσεις να σώζουν την κατάσταση και τα κανάλια.
ΥΠΑΡΧΕΙ έλεγχος και προϋποθέσεις για ν’ ανοίξεις ένα μαγαζί, αλλά δεν υπάρχουν επιτροπές (πραγματικού) ελέγχου και δεοντολογίας των ιδιωτικών μας καναλιών. Κι αν κάτι λογαριάζουν οι μερακλήδες κάποιων εκπομπών του αίσχους είναι το «ραδιοτηλεοπτικό», για καμιά βρισιά (και μόνο). Για τα υπόλοιπα (ειδήσεις, σχολιασμοί, πολιτισμός, επίπεδο και…τοπ μόντελ) είναι «υπεύθυνος» ο τηλεθεατής, ως αποδέκτης του «προϊόντος».
ΠΟΛΥ αυτοσχεδιάσαμε (και) σ’ αυτόν το χώρο και εισπράττουμε το τίμημα. Πληρώνουμε σε χρήμα και σε πολιτισμό. Με τα προϊόντα υπερτιμημένα λόγω διαφήμισης και τον πήχη στο έδαφος λόγω υποκουλτούρας, αγραμματοσύνης και λαϊκισμού.
ΩΣΤΟΣΟ, η ανάγκη γεννάει και καλά. Μίλαγε πολιτικός και έσπευδαν τα κανάλια, με μάτσο τα μικρόφωνα κάτω απ’ το στόμα του. Σήμερα έπεσε φτώχια, το μάτσο μίκραινε και αύριο θα μείνει ένα (κανάλι) που θα «μοιράζει» την είδηση. Αυτά (και άλλα) μεσολάβησαν και είναι ο ηλεκτρονικός Τύπος και τα μπλογκς το αύριο της ενημέρωσης.

6 σχόλια

  1. πασοκ

    Οι τραπεζίτες θα προχωρήσουν σε ανατροπή πολιτεύματος, όπως στην Λετονία, αφού χρησιμοποιήσουν τους σημερινούς πολιτικούς και κόμματα, που θα τα εξαφανίσουν, και θα ιδιωτικοποιήσουν παράνομα, καταχρηστικά και ανήθικα, όλη την δημόσια περιουσία!

    Αυτα μεταξυ των αλλων γραφει στην μυνηση του ο δρ Κουτσουκος που κατεθεσε στις 6-9-2011 στον Αρειο Παγο!

    Νωντας Γνησιο Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι δεν ανεχόμαστε να μας επιβάλλουν και μάλιστα 3 κρατικά κανάλια που θα μπορούσαν να είναι ένα και καλό,και πολύ περισσότερο να μας επιβάλλουν να πληρώνουμε γι'αυτά.
    Μόνο να μην ήταν τόσο απροκάλυπτα φερέφωνα της εκάστοτε εξουσίας.Να μην είχαν ταυτίσει το κρατικό με το κομματικό .
    Βλέπεις κάποιους παρουσιαστές που με δυσκολία συγκρατούνται να εκδηλώσουν την ασφυξία που τους προκαλεί η ανελεύθερη δημοσιογραφία που τους επιβάλλεται και σχεδόν τους λυπάσαι.
    Αλλά έχεις δίκιο.
    Το αδιανόητα χαμηλό επίπεδο των ιδιωτικών καναλιών είναι κάτι που που σε κάνει να διαπιστώνεις ότι όπως και στο πολιτικό πεδίο έτσι και εδώ ,δεν έχεις επιλογή.
    Και καλά εμείς που βρήκαμε διέξοδο στον υπολογιστή.
    Οι άλλοι που παγιδεύονται ανάμεσα την ελαφρότητα του είναι ή την κυβερνητική προπαδάνδα,πόσο συνειδητοποιημένοι πολίτες μπορεί να γίνουν?
    Το σπουδαιότερο όμως που ανέκαθεν με προβλημάτιζε,είναι που είναι κρυμμένοι τόσοι άνθρωποι με φαντασία,με εύστοχία ερωτήσεων.με σκέψη που γεννά προβληματισμό,με οξύτητα πνεύματος, με χιούμορ που αν εξαιρέσεις τις ύβρεις θα βρείς πλούσιο στον κόσμο των blogs
    Σχεδόν όλα τα πρωινάδικα και μεσημεριανές κουτσομπολίστικες εκπομπές στοχεύουν σε ένα και μόνο κοινό,χωρίς δυνατότητα να απευθυνθούν σε άλλο.
    Διακρινόμενα από ρηχότητα, διαμορφώνουν το image που είναι must be και που πολύ απλά απαρτίζεται από πολλές πλαστικές,άκρως επιτηδευμένη εμφάνιση,χωρίς φυσικότητα σαν ζόμπι αλλά πολύ καλλωπισμένα.
    Πολύ στήθος,μπούτι και άμεση στόχευση στο βασικό ένστικτο.Και πολλά ακατοίκητα.
    Εαν δε,ασχοληθείς με τις σειρές εκεί θα πάθεις πλάκα.
    Ας υπήρχε μία που να μην περιείχε τον κερατώσαντα,του κερατώσαντος αλλά μεταξύ μας συγχωρούμενο παίκτη.
    Τέλος για τα δελτία ειδήσεων,τί να πώ?
    Ας περιοριστώ μόνο στην παγερότητα της απαγγελίας του διδαχθέντος μαθήματος,στις μάσκες που νοιώθεις ότι φορούν με την θέληση τους ή όχι.
    Και να υπήρχε τρόπος να δω ένα γνήσιο,πηγαίο χαμόγελο και μάτια που θα με κοίταζαν με οικειότητα ,ευθύτητα και ειλικρίνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α} Άμεση παύση λειτουργίας της κρατικής και της δημοτικής τηλεόρασης, με εξαίρεση την συχνότητα του καναλιού της Βουλής, το οποίο θα πρέπει να εκπέμπει σε αναλογικό και ψηφιακό MPEG2 και MPEG4 σήμα σε κάθε σημείο της επικράτειας, ζωντανά το έργο των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων και ενημερωτικές εκπομπές αποκλειστικά νομοθετικού περιεχομένου.

    β) Άμεση κατάθεση προς ψήφιση νέου νομοθετικού σχεδίου από τον αρμόδιο και υπεύθυνο υπουργό, το οποίο θα καθορίζει τις αρχές λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και θα εξετάσει εξ αρχής τις αιτήσεις παροχής συχνότητας των ιδιωτών ενδιαφερομένων, οι οποίοι θα ελέγχονται για το ασυμβίβαστο και το πόθεν έσχες, όπως επίσης και για την ποιότητα του προγράμματος που προσφέρουν,στα πλαίσια της ελεύθερης αλλά όχι ασύδοτης αγοράς της ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, μέσα από την μπάντα συχνοτήτων,η οποία ανήκει στην Ελληνική Πολιτεία.

    γ) Άμεση και δωρεάν παροχή σύνδεσης ευρείας ζώνης στο διαδίκτυο, ανεξάρτητης τηλεπικοινωνιακού πάροχου, σε κάθε σημείο του ενσύρματου τηλεπικοινωνιακού δικτύου, το οποίο ανήκει στην Ελληνική Πολιτεία.

    Αυτά τα τρία πράγματα χρειαζόμαστε, αυτά απαιτούμε, αυτά έχουμε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζοντάς σε, φίλε μου, διερωτήθηκα

    "που είναι κρυμμένοι τόσοι άνθρωποι με φαντασία,με εύστοχία ερωτήσεων.με σκέψη που γεννά προβληματισμό,με οξύτητα πνεύματος, με χιούμορ που αν εξαιρέσεις τις ύβρεις θα βρείς πλούσιο στον κόσμο των blogs"
    Θανάσης Νικολαΐδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαι ένα ακόμη.
    Δυστυχώς το κλίμα είναι άρρωστο και με λοιμώδη μεταδοτική ασθένεια.
    Εν΄όψει της αργίας του Αγ. Πνεύματος τη Δευτέρα 13 Ιουνίου υπάρχει η ευκαιρία του καλού τριήμερου. Έτσι όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, κρατικά και ιδιωτικά, εγκατέλειψαν την όποια προσπάθεια και όλοι ως δημόσιοι υπάλληλοι έφυγαν για τις παραλίες απο προχθές. Έβαλαν την αυτόματη κονσερβο-ταΐστρα και εξαφανίστηκαν όλοι. Κάποτε βρίζαμε την ΕΡΤ για παρόμοιες συμπεριφορές, σήμερα γίνεται απο όλους. Απορώ πως δέχονται οι διαφημιζόμενοι να διαφημίζονται μέσα απο κανάλια κονσερβοποιίας. Αυτή είναι η προσπάθεια που καταβάλλουν για το ξύπνημα της Ελλάδος; Άσε που οι μήνες που εργάζονται είναι 8 1/2 τον χρόνο και μετά εξαφανίζονται. Έγιναν όλοι χειρότεροι απο δημ. υπάλληλους της περασμένης δεκαετίας. Έχετε δεί τι δουλειά ρίχνουν ξένα κανάλια; Έχω σαν μπoύσουλα τα "Arte" και "TV5MONDE", με φρέσκες παραγωγές, καλύτερες, φτηνότερες και για όλη τη διάρκεια του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άς κλωνοποιήσουν καί τόν Μαρούδα στό γυαλί.
    Θεραπεία γιά τήν υπόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση