GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να μην μετατραπεί το Χρέος σε ενυπόθηκο...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Είναι εύλογο να ασχοληθούμε στο σημερινό μας άρθρο με τον πρόσφατο κυβερ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Είναι εύλογο να ασχοληθούμε στο σημερινό μας άρθρο με τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Μετά από ένα απίστευτης γελοιότητας κυβερνητικό διήμερο, την Τετάρτη 15 Ιουνίου με την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου στον Αντώνη Σαμαρά και την Πέμπτη 16 Ιουνίου με τις κινήσεις παραιτήσεων των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και την προ του ανασχηματισμού συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η κωμικοτραγική κατάσταση “εκτονώθηκε” με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.
Συγκεκριμένα η ανάληψη της Aντιπροεδρίας της κυβέρνησης και του υπουργικού θώκου των Οικονομικών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ικανοποίησε τουλάχιστον τους οπαδούς της αστικής σοβαρότητας και απέτρεψε τα χειρότερα για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ηγετική του ομάδα.
Ταυτόχρονα έδωσε ελπίδα σε ένα αξιοσημείωτο ποσοστό της μεσαίας τάξης, που πιστεύει ότι η παρούσα οικονομική κρίση μπορεί να αντιμετωπισθεί στα πλαίσια πάντα του υφιστάμενου οικονομικό-πολιιτκού συστήματος, με πολιτικές Κεϋνσιανής φιλοσοφίας.
Όμως τα πράγματα μπήκαν στην θέση τους με την πρώτη δημόσια εμφάνιση του νέου Υπουργού Οικονομικών. Θα συνεχίσει την...
ίδια πολιτική με τον προκάτοχο του.
Θα προωθήσει δηλαδή προς ψήφιση και θα εφαρμόσει στην συνέχεια το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ), ή σε πιο απλά Ελληνικά το Μνημόνιο 2. Ούτε Κεϋνσιανής φιλοσοφίας πολιτικές, ούτε τίποτε. Εκεί τελείωσαν όλα. Ακόμα και ένα βελτιωμένο Μνημόνιο 2, που υποσχέθηκε ο νέος υπουργός, όπως έχουμε αποδείξει δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης.
Ο λόγος εξαιρετικά απλός. Η συνεχώς αυξανόμενη ύφεση, προϊόν του περιορισμού της λιανικής κατανάλωσης και του μικρού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), βαθαίνει την ύφεση.
Πώς μπορούν να αντιμετωπισθούν αυτές οι δύο εστίες που τροφοδοτούν την ύφεση; Μα, με αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων και των πιστώσεων.
Που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Από τις ετήσιες πληρωμές των τόκων. Ή σε πιο απλά Ελληνικά από την μείωση του ποσού που διαθέτει κάθε έτος ο Ελληνικός Προϋπολογισμός για πληρωμές τόκων. Δηλαδή από την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.
Κατανοητό είναι ότι αφού ο νέος υπουργός οικονομικών δεσμεύθηκε να υιοθετήσει και να εφαρμόσει το Μνημόνιο 2, δεν υπάρχει κατ’ εμάς καμία ελπίδα για αλλαγή των δραματικών μας προβλέψεων για το μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας και κατ’ επέκταση και της χώρας. Και επειδή μας αρέσει να μιλάμε πάντα με στοιχεία, θα συνεχίσουμε να αναλύουμε τα επίσημα δημοσιονομικά στοιχεία για να τεκμηριώνουμε έτι περαιτέρω την αντίθεση μας στο Μνημόνιο 2.
Η παρατήρηση του συνόλου των διεθνών παραμέτρων όμως οδηγεί με ασφάλεια στο εξής συμπέρασμα: Η πολιτική της Ε.Ε. για την Ελληνική Δημοσιονομική κρίση, πολύ σύντομα θα αλλάξει υποχρεωτικά. Η αλλαγή αυτή θα γίνει ορατή με την εγκατάλειψη όλων ή μέρους των υφιστάμενων πολιτικών, που είχαν υιοθετηθεί για την αντιμετώπιση της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης.
Δηλαδή θα εγκαταλειφθούν κάποιες ή όλες από αυτές τις πολιτικές που ήταν:
Η αποτροπή της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους
• Η νομισματική υποτίμηση στο εσωτερικό της Ελλάδας αλλά και του ευρώ έναντι του δολαρίου
• Οι τεχνικές αλλαγές της υφιστάμενης δημοσιονομικής δομής και πολιτικής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι πολιτικές που θα αντικαταστήσουν τις προαναφερόμενες θα είναι:
• Ο έναντι πάσης θυσίας και τιμήματος περιορισμός της δημοσιονομικής μόλυνσης σε άλλες χώρες που δεν έχουν ενταχθεί ακόμα σε πακέτα διάσωσης. (πχ Ισπανία και Ιταλία)
• Η διατήρηση της ακεραιότητας του ευρώ.
Οι αλλαγές αυτές πρέπει να αξιολογηθούν με ιδιαίτερη σοβαρότητα και προσοχή. Ερμηνεύουν όμως πάρα πολύ εύκολα την πιεστική ανάγκη των δανειστών να μετατρέψουν εδώ και τώρα το ελληνικό χρέος σε ενυπόθηκο.
Εξασφαλίζουν με πάρα πολύ σοβαρές υποθήκες τα δάνεια που έχουν δώσει στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την ευστάθεια του τραπεζικού τους συστήματος και μπορούν στην συνέχεια να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αλλαγή της στάσης απέναντι στη χώρα μας χωρίς κανένα πρόβλημα.
Συμπερασματικά, κανένας κυβερνητικός ανασχηματισμός δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει πολιτικά αποδεκτός εφ’ όσον εξυπηρετεί τις επιδιώξεις των δανειστών που επιθυμούν διακαώς την μετατροπή του χρέους σε ενυπόθηκο.
Κάτι που επιτυγχάνει όμως άψογα το Μνημόνιο 2.
Και όπως έχουμε ήδη επισημάνει, ο πρόσφατος κυβερνητικός ανασχηματισμός επιδιώκει αυτό ακριβώς. Ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί να εκμεταλλευθεί το πολιτικό μέγεθος του Ευάγγελου Βενιζέλου, προκειμένου να κατευνάσει τις λαϊκές αντιδράσεις και να περάσει την πολιτική της μετατροπής του Χρέους σε ενυπόθηκο.
Εμείς φυσικά θα παραμείνουμε αταλάντευτοι στην αντίθετη ακριβώς θέση: Να μην μετατραπεί το Χρέος σε ενυπόθηκο!

9 σχόλια

  1. Το να είσαι απατεώνας και να βάζεις μέσα τα κορόιδα που σε δανείζουν το καταλαβαίνω μέχρι ενός σημείου. Δεν είναι όλοι οι απατεώνες στη φυλακή.
    Το να το διαφημίζεις επιπλέον, είναι μια ακόμα θλιβερή πρωτιά. Συγχαρητήρια κ. Δευκαλίωνα ή τρακαδόρε ή σαλταπήδα ή αλογοκλέφτη κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, Α) ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ(ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ΒΛΕΠΕ.ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ),ΑΛΛΑ ΚΑΙ Β)ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΜΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΥΑΛΑΚΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ,ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΤΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΤΡΕΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΣΥ ΤΑ ΣΚΑΤΩΝΕΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΞΕΣΚΑΤΩΝΑΝ.
    ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΩΣ ΤΟ 2009 ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011 ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ NA ΤΑ ΞΕΣΚΑΤΩΣΕΙΣ.
    ΚΑΘΕ ΠΑΣΟΚΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ

    1,39 ΜΟΥΝΟΤΡΙΧΑ Ή ΚΩΛΟΤΡΙΧΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕΤΟΧΕ.
    ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
    ΥΠΕΡ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.
    - ΚΑΙ ΘΑ ΡΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.
    ΤΕΛΟΣ.
    ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΟΣΟ ΘΕΣ.

    “Μόνο η μισή δόση στην Ελλάδα”

    Δύο άρθρα με πολύ ανησυχητικές πληροφορίες σχετικά με την Ελλάδα δημοσιεύτηκαν πριν λίγο, το ένα από την Der Spiegel και το άλλο από το Bloomberg.

    Σύμφωνα με την Der Spiegel η συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ Μέρκελ – Σαρκοζί έχει καταρρεύσει. Σύμφωνα με το Bloomberg, θα δοθεί η ΕΕ θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα ώστε να πάρε τα μέτρα που....
    απαιτούνται με το να εκταμιεύσει μόνο τη μισή από τη δόση των 12 δις ευρώ. Το ανησυχητικό είναι πως οι πληροφορίες της Der Spiegel αρκετά συχνά έχουν αποδειχτεί αξιόπιστες.

    Δύο άρθρα με πολύ ανησυχητικές πληροφορίες σχετικά με την Ελλάδα δημοσιεύτηκαν πριν λίγο, το ένα από την Der Spiegel και το άλλο από το Bloomberg. Σύμφωνα με την Der Spiegel η συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ Μέρκελ – Σαρκοζί έχει καταρρεύσει. Σύμφωνα με το Bloomberg, θα δοθεί η ΕΕ θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα ώστε να πάρε τα μέτρα που απαιτούνται με το να εκταμιεύσει μόνο τη μισή από τη δόση των 12 δις ευρώ. Το ανησυχητικό είναι πως οι πληροφορίες της Der Spiegel αρκετά συχνά έχουν αποδειχτεί αξιόπιστες.

    Στην ιστορία της Der Spiegel αναφέρει πως ενώ σύμφωνα με προηγούμενο άρθρο της ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε προτείνει να αυξηθεί η κεφαλαιακή ισχύς του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στα 440 δις ευρώ, με τις εγγυήσεις από τη Γερμανία να αυξάνονται στα 246 δις ευρώ από 123, έτσι ώστε να αγοραστούν ομόλογα που στη συνέχεια θα χρησιμοποιούνταν ως εγγύηση από τις ελληνικές τράπεζες για να αντλήσουν ρευστότητα, Γερμανός αξιωματούχος παρείχε την πληροφορία πως ενώ άλλες προτάσεις εξακολουθούν να συζητούνται, η συγκεκριμένη αποσύρθηκε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Στην ιστορία του Bloomberg, αναφέρεται ως πηγή ο Βέλγος υπουργός Οικονομίας ο οποίος υποστήριξε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να εγκριθούν μόνο τα 6 δις από τα 12 της 5ης δόσης τον Ιούλιο, έτσι ώστε η Ελλάδα να υποχρεωθεί στην υιοθέτηση των μέτρων και στην προώθηση των περικοπών τις οποίες έχει υποσχεθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώς ο Βενιζέλος «έφαγε» τους ανθρώπους του Γιώργου...
    Από το : newpost

    Για «πόλεμο» με τους βενιζελικούς ετοιμάζονται οι παπανδρεϊκοί, έστω και χωρίς τον… Γιώργο! Η πρώτη ανάγνωση της νέας κυβέρνησης οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο Ευ. Βενιζέλος τα πήρε όλα. Το αν θα του βγει θα φανεί τις ερχόμενες εβδομάδες. Γιατί και τα προβλήματα είναι πολλά και ο Γ. Παπανδρέου παραμένει πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Μέχρι τότε, όμως, αξίζει μια προσεχτική ανάγνωση του ανασχηματισμού, σε ότι αφορά στο παπανδρεϊκό μπλοκ.
    • Ο Γ. Ραγκούσης υποβαθμίστηκε σε υπουργό Υποδομών. Το υπουργείο του μοιράστηκε στα δύο. Στους παπανδρεϊκούς Ρέππα και Καστανίδη και τον βενιζελικό Κουκουλόπουλο.
    • Ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποβαθμίστηκε σε υπουργό Περιβάλλοντος, για να γίνει υπουργός Εξωτερικών ο… Στ. Λαμπρινίδης!
    • Ο Χ. Παμπούκης υποβαθμίστηκε. Από αντ’ αυτού στο Μαξίμου και υπουργός Επικρατείας έγινε αναπληρωτής του Μ. Χρυσοχοΐδης.
    • Η Λ. Κατσέλη έμεινε εκτός κυβέρνησης.
    • Ο Δ. Δρούτσας και η Τ. Μπιρμπίλη έμειναν εκτός κυβέρνησης.
    • Ο Π. Μπεγλίτης και ο Στ. Λαμπρινίδης είναι εκτός κυβερνητικής επιτροπής.
    • Ο Π. Γερουλάνος έμεινε στάσιμος.
    • Ο Α. Λοβέρδος, ο πιο συνεπής υπουργός του Γιώργου, έμεινε στάσιμος.
    • Οι υποστηριχτές του το 2007 Θ. Πάγκαλος, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδης και Χρ. Παπουτσής έμειναν στάσιμοι.

    Αντίθετα, ο Ευ. Βενιζέλος «κούρεψε» τον Α. Λοβέρδο που ανέπτυξε ηγετικό βηματισμό, τον Γ. Φλωρίδη που είναι πλέον εκτός ΚΟ και τη Μ. Αποστολάκη που είχε μπει στην προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς να τον έχει ρωτήσει.
    Είναι προφανές ότι στο παπανδρεϊκό μπλοκ ψάχνουν να βρουν από πού τους ήρθε.
    Άλλοι ρίχνουν ευθύνες στη Ρεγγίνα και άλλοι στον Αθανασάκη.
    Οι πιο τολμηροί τα βάζουν με τον Νίκο, τον αδερφό του προέδρου.
    Σε κάθε περίπτωση, έχουν αρχίσει να νιώθουν ότι δεν αρκεί για την επιβίωσή τους η στάμπα του προεδρικού. Ο Γ. Παπανδρέου φέρθηκε σα σε κηπουρούς ακόμη και στα κατ’ εξοχήν πολιτικά του στελέχη.
    Το γεγονός αυτό έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη τους στον πρωθυπουργό.

    Ορισμένοι από τους προαναφερθέντες σκέφτονται τον απογαλακτισμό τους και άλλοι ξεκίνησαν τα ραντεβού για να αντιμετωπίσουν την επέλαση των βενιζελικών. Οι συζητήσεις τους ξεκινούν από την απορία «μα τι έπαθε ο Γιώργος» και φθάνουν στο ερώτημα «εμείς τι κάνουμε».
    Έχουν ήδη δώσει την απάντηση. «Μπορεί ο Γιώργος να πήρε το δαχτυλίδι από τον Σημίτη αλλά αυτή τη φορά δε θα το δώσει στον Βαγγέλη
    χωρίς μάχη» !

    ΔΗΛΑΔΗ...ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛ-ΦΑΡΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΜΑΛΛΙΑ
    ΚΟΥΒΑΡΙΑ..ΚΑΙ ΣΤΡΙΓΚ ΜΕ ΣΩΒΡΑΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι κολοτούμπες του Παντελή Οικονόμου
    __________________________________
    Θλίψη και απογοήτευση προκάλεσε η σημερινή τοποθέτηση του υφυπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου για το μνημόνιο. Ο πολιτικός που μέχρι χθες έλεγε να καταγγείλει η κυβέρνηση το μνημόνιο, σήμερα το υπερασπίζεται με πάθος.

    Βλέπετε τώρα στρογγυλοκάθισε στην....
    υπουργική καρέκλα και …ξέχασε την κριτική που έκανε και κυρίως αποποιήθηκε τις απόψεις του.

    Μιλώντας στη βουλή ο Οικονόμου σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει στο χθες και στο σήμερα είπε απίθανα, άλλα άκρως πασοκικά, πράγματα:

    «Το ψήφισα. Βεβαίως και έκανα κριτική, αλλά υπάρχει η εξής απλούστευση, που μπορεί να γίνει θανατηφόρα στις μέρες μας: ότι όσοι ψήφισαν το μνημόνιο, το αγαπάνε.

    Και ότι όσοι δεν το αγαπούν, πρέπει να το καταψηφίσουν ακόμη και αν γίνει στάση πληρωμών» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ω καιροί, ω ήθη!

    Ω...Α Λ Η Τ Ε Ι Α !!!!
    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
    ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΤΑΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάλεσμα προς τον ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΝ . ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 1400 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aντιπρόεδρο που παθαίνει ονειρώξεις ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέραν των προπαγανδιστικών σχολίων που δημιουργούν κλίμα, να σημειώσουμε κ. Δευκαλίωνα ότι είσαι πολύ παπάρας.

    Για δύο λόγους:
    1. Δεν παραιτήθηκε στο Σαμαρά ο Παπανδρέου. Λύση προσπάθησε να βρει ο άνθρωπος αποδεχόμενος και την απόσυρσή του από την πρωθυπουργία αν αύτο και μόνο ήταν το πρόβλημα του Σαμαρά να συγκυβερνήσει για να έχει στοιχειώδη προοπτική αυτό που λέγεται κρατική αρχή και χωρίς το οποίο δεν υπάρχει λύση - από τον Αμαζόνιο μέχρι τη Μογγολία. Ο Σαμαράς είναι αυτός που παραιτήθηκε. Παραιτήθηκε από την ευθύνη να παίξει έναν ουσιαστικό και ωφέλιμο ρόλο στο πλαίσιο του αστικού καθεστώτος το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί είτε με τα Σοβιέτ της ΠΑπαρήγα είτε με τους γιαλαντζί Ροβεσπιέρους της ΣΠιθας. Αν το ερώτημα είναι και γιατί να το κάνει ο Σαμαράς αφού θα εξοντωθεί, η απάντηση είναι απλή. Μόνος του ζήτησε να διαδεχθεί σε αυτό το καταστροφικό υπερπελατειακό κόμμα τον ολετήρα του 21ου αι. Καραμανλή. Το ... θαυμαστή του άλλου ολετήρα, του Ανδρέα, μόνο που αυτός ήταν απαράδεκτος σε εποχές που μας έπαιρνε...

    2. Ο δεύτερος λόγος που είσαι παπάρας είναι γιατί δεν έχεις καταλάβει ότι το μνημόνιο είναι ο μπαμπούλας για να ενηλικιωθεί ο πιο απαίδευτος, αστοιχείωτος, κακομαθημένος και ... υπέροχος (μην το ξεχνάμε αυτό) λαός του κόσμου. Δεν έχει να κάνει ούτε με λύσεις ούτε με μαθηματικά ούτε με πολιτική ούτε με τεχνοκρατία. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ είναι και δυστυχώς θα τον υποστεί και το 5% του πληθυσμού που είναι αμόλυντο από την ασθένεια της μαλακίας και της ξετσίπωτης μαγκιάς, επίδειξης και βολεματικής νοοτροπίας χωρίς αντικειμενική βάση. Εμείς κάποιοι δηλαδή που αξίζουμε πραγματικά και πληρώνουμε τα σπασμένα των γειτόνων που εννοούν ότι το ταβάνι τους είναι ο ουρανός με τα άστρα και υπάρχει συνταγματική πρόβλεψη για αυτό.

    Αυτά κύριε παπάρα
    Αυτά κύριοι σχολιαστές του πολυξερισμού και της ... αγανάκτησης και του ... δεν πληρώνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΣΟΚ..ΟΛΕ..ΟΛΕ..ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !

    Κατόρθωμα ΠΑΣΟΚ: Στα 10,260 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο 5μηνο !!!
    12% πάνω απ' το στόχο και 10% πάνω απ' το περσινό !!!
    ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.......

    Στα 10, 260 δισ. ευρώ ( έναντι στόχου 9,072 δισ ευρώ) διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προυπολογισμου σε δημοσιονομική βάση το πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2011. Πέρυσι το ίδιο διάστημα το έλλειμμα ανέρχονταν σε 9,1 δισ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει απο τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την εκτέλεση του κρατικου προυπολογισμού σύμφωνα με τα οποια τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το α΄ πεντάμηνο (Τακτικός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) υστερούν έναντι του στόχου κατά 1,924 δισ. ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες συνολικές δαπάνες (Τακτικός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 736 εκατ. ευρώ.

    Σε επίπεδο πενταμήνου (Ιανουάριος - Μάιος) τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 18.358 εκατ. ευρώ. Συνολικά η μείωσή τους έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010 ανέρχεται στο πεντάμηνο σε 7,1%.

    ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΕΡΑ...ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ
    ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΜΑΛΑΚΑΣ....
    ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ.

    ΑΝΤΕ ..ΙΣΩΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ
    ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ...ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ.......ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση