GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το γραφικό δίδυμο της Λάρισας...

Του Χρήστου Ζεστού Κώστας Αγοραστός και Κώστας Τζανακούλης . Η πορεία τους στον πολιτικό στίβο έχει κοινή αφετηρία. Πάνε 12 χρόνια από τ...

Του Χρήστου Ζεστού
Κώστας Αγοραστός και Κώστας Τζανακούλης. Η πορεία τους στον πολιτικό στίβο έχει κοινή αφετηρία. Πάνε 12 χρόνια από τότε που ο κ. Τζανακούλης εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος της πόλης, με την αμέριστη συμπαράσταση και τους πολλούς σταυρούς του φέρελπι -τότε- νεαρού ακαδημαϊκού, κ. Αγοραστού, τον οποίο και όρισε πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας. Από τότε, ο κ. Τζανακούλης εκλέγεται δήμαρχος και ο κ. Αγοραστός, μετά από 2 κοινοβουλευτικές θητείες στη Βουλή, εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές.
Το έργο τους, στη σφαίρα επιρροής τους, κρίνεται επιεικώς αποτυχημένο. Ο κ. Τζανακούλης δημιούργησε μια τεράστια τρύπα (όχι στο νερό, αλλά "μαύρη") χρέους και ο κ. Αγοραστός ως τώρα, έχει να ντρέπεται για την...
καλπονοθεία στο ελληνικό κοινοβούλιο και για τη συνεργασία του με τον κ. Αλογοσκούφη, υπουργό τότε Οικονομίας, όποτε και ο λαρισαίος πολιτικός ήταν εισηγητής των εγκληματικών προϋπολογισμών του Τσάρου.
Παρά, όμως, την εκ του αποτελέσματος αποτυχία τους, οι δύο πολιτικές περσόνες της Λάρισας, έχουν απ᾽ ότι φαίνεται περίσσιο θράσος. Εδώ και μέρες, από τα τσιπουράδικα της Δευκαλίωνος μέχρι τις καφετέριες στις πλησίον του κέντρου πλατείες, κυκλοφορούν ανέκδοτα για τον "για μια μέρα υπουργό του Σαμαρά" και για τον "οικονομικό σύμβουλο του Σαμαρά".
Όπως πληροφόρησε ψιθυριστά η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λάρισας -με την οποία σημειωτέον οι δύο πολιτικοί έχουν άρρηκτες σχέσεις- κατά την πολυσυζητημένη παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ στο Ζάππειο (II), ο δήμαρχος και υπεύθυνος Οικονομικων της ΚΕΔΚΕ για αρκετά χρόνια, δήλωνε -εντός του ιστορικού χώρου του Ζαππείου- δικαιωμένος που η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε αυτό που και ο ίδιος έχει προτείνει: τη μείωση των φόρων και μάλιστα του ΦΠΑ! "Kακώς οι οικονομολόγοι της ΝΔ εκτιμούν ότι από τη μείωση του ΦΠΑ θα χάσει ο προϋπολογισμός 1,5 δι. ευρώ το χρόνο. Αντίθετα, θα κερδίσει 1,5 δισ. αφού θα αυξηθεί ο τζίρος", έλεγε ο δήμαρχος Λαρισαίων σε γαλάζια στελέχη.
Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο, ο κ. Αγοραστός ακούγοντας το κεντρικό σύνθημα του Αντ. Σαμαρά "επανεκίνηση", θυμήθηκε ότι ο ίδιος ως βουλευτής τον Ιούνιο του 2009 είχε μιλήσει για "επανεκκίνηση" της κυβέρνησης της ΝΔ τότε. Μάλιστα -σύμφωνα με τα παραπολιτικά της επόμενης μέρας που πέρασαν γνωστά παπαγαλάκια της Λάρισας σε διάφορα Μέσα- η γνωστή "Πανδώρα" της εφημερίδας "BHMA" είχε κάνει ειδική αναφορά στο εν λόγω θέμα. Μόνο που δεν πληροφόρησαν τους αναγνώστες τους, τους λίγους που δεν γνωρίζουν, ότι ο κ. Αγοραστός υπήρξε αγαπημένος της "Πανδώρας" και συχνά τον τιμούσε με τα ειρωνικά σχόλιά της. Το αυτό, βέβαια, έκανε και για την "επανεκκίνηση" που πέταξε ως ιδέα, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ είχε πιάσει πάτο.
Τα δύο αυτά παραλειπόμενα αποτελούν ακόμη και σήμερα, τα ανέκδοτα των θεσσαλών, όταν αναφέρονται στους 2 κυρίους της θεσσαλικής πολιτικής ζωής και καταλήγουν πάντα με το "ευτυχώς που ο Σαμαράς δεν τους παίρνει στα σοβαρά. Γι᾽αυτό εξάλλου τους έδωσε σε USB stick το πρόγραμμα, για να μην μπορούν να το διαβάσουν και συνεχίζουν να πετούν ελεύθεροι τις μπαρουφιές τους"...

12 σχόλια

  1. Γιαουρτώστε τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1.ΟΟΟΕΥΡΩ (ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ) ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ- ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ . ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΜΙΣΘΟΥΣ , ΚΟΙΝΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ .
    Ο κάθε μετανάστης η λαθρομετανάστης κοστίζει για τον Έλληνα φορολογούμενο 1.000 € τον μήνα .Αναλυτικά: νοσοκομειακά έξοδα, ιατρούς , φάρμακα, τροφή, στέγη, έξοδα λιμενικού, αστυνομίας, έξοδα δικαστικά - δικαστές, δικηγόρους , μεταφραστές , φυλακές, ασφαλιστικά δικαιώματα, συντάξεις, επιδόματα όπως επίδομα μοναξιάς 410 ευρώ , Δ.Ε.Η . , Ε.Υ.Δ.Α.Π., ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ (όλοι τους με ένα κινητό στο χέρι είναι, και σε καρτοτηλέφωνα σταθερά του Ο.Τ.Ε είναι και μιλάνε , ποιος πληρώνει ; ) ,
    Μ .Κ .Ο .κ. λ .π .
    Κάντε τον λογαριασμό μόνοι σας και θα καταλάβετε ότι τα ελλείμματα προέρχονται από αυτούς και χρεωνόμαστε με δάνεια από το εξωτερικό για να ταΐζουμε αυτούς.
    Και εμείς έχουμε και θα έχουμε και άλλες μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών για να τα δίνουμε σε αυτούς ( τους μετανάστες ) που βάσει σχεδίου, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να φέρει άλλους 10.000.000 μετανάστες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγκέντρωση παθητικών αγανακτισμένων πολιτών
    Άλλη μια συγκέντρωση παθητικών αγανακτισμένων πολιτών πέρασε. Δούλεψαν δημοσιογράφοι κουλουράδες, πιτσαδόροι, σουβλατζίδες, μικροπωλητές νερών, καφέδων, τσιγάρων, κλπ.

    Αν και μέχρι την ψήφιση των σκληρών μέτρων δεν γίνουμε ενεργοί διαδηλωτές και δεν μπούμε μέσα στην βουλή, με σχέδιο, ακόμα κατάληψη του Μάξιμου, του προεδρικού μεγάρου το σπίτι του γ.α.π του αδελφού του, του προέδρου της δημοκρατίας, τότε την βάψαμε, αφού αντιδρούμε παθητικά, το ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ θα μας περνάνε ότι μέτρα γουστάρουν αυτοί, και με το δίκιο τους αφού μας βλέπουν σαν φούσκες, χαβαλέδες και δειλούς.
    Τι περιμένουμε να εξεγερθούμε, περιμένουμε να μας πουν ευγενικά, ορίστε σας δίνουμε χρήματα ;;;;;;
    Πρέπει να αγωνιστούμε . Η ελευθερία δεν χαρίζεται, κερδίζεται μετά από πόλεμο και τώρα έχουμε πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Λάρσα παράγει και εκλεκτούς πολιτικούς.

    Δεν είναι μονο ο Τζανακούλης που εκτός της μαύρης τρύπας, γέμισε την πολη με κοκκινα παλούκια,

    είναι και ο κ. Ροντούλης,

    είναι και ο κ Σουφλιάς,
    μην ξεχναμε την γιγάντια φυσιογνωμία του Σουφλιά, ο άνθρωπως των διοδίων, των εργολάβων, των κουμπάρων.

    Η Λάρσα ανταγωνίζεται την Καρδίτσα στους πολιτικούς Ηγέτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειρωνεύεστε κ.Ζεστέ,προσβάλετε,μειώνετε και απαξιώνετε τους δύο αυτοδιοικητικούς συμπατριώτες σας αλλά ωφείλω να σας υπενθυμίσω ότι δεν τους διόρισε κανείς,με δημοκρατική εκλογική διαδικασία αναδείχτηκαν στα αξιώματα τους.

    Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς μήπως ανήκετε στην περίεργη εκείνη κάστα ....δημοκρατών....προοδευτικών που ή συμφωνεί κάποιος μαζί τους,ή τον "καίνε" άνετα ζωντανό.

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ γιέλιο,ρε φίλε .........από τα άρθρα που με έκαναν να γελάσω με την ψυχή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημαρχοι = Πληγη της Ελλαδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΞΥΛΟ
    ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΜΗΝΥΣΗ.
    ΔΙΑΛΙΕΧΤΕ..
    ΑΓΟΡΑΣΤΟΙ ΣΟΥΦΛΙΑΔΕΣ
    ΤΖΑΝΑΚΟΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΔΕΣ ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΕΟΙ.
    ΟΥΣΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτός ο ζεστός ποιος μαλάκας είναι πάλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ποσο και απο ποιον αμοιβεσαι για τα ζεστα ... αρθρα σου..../????? πραγματικα μνημονια δημοσιογραφιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σας τα ανετρεψε ολα ο αγοραστος και σας τρελαινει , ενοχλει, και προσπαθειτε σκληρα αλλα δεν σας πιετευουμε κε ζεστε γιατι εχουν γνωση οι φυλακες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ζεστός και ψυχρός.
    Τι άλλο θα ακούσουμε μιλάμε για δύο από τους πιο πετυχημένους πολιτικούς που έβγαλε ποτέ η επαρχία. Δεν είναι τυχαίο πως ο πρώτος ο Τζανακούλης εκλέχθηκε ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, την τελευταία φορά με 10 μονάδες διαφορά πάνω από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, και περισσότερους σταυρούς από κάθε άλλη εκλογική αναμέτρηση, αντί να φθείρεται κερδίζει συνέχεια έδαφος!!!! εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους δήμαρχος στην ΚΕΔΚΕ στην οποία ήταν αντιπρόεδρος, μάλιστα με ψήφους και δεξιών και πασόκων και αριστερών, εκλέχθηκε στο παγκόσμιο συμβούλιο δημάρχων εκπροσωπεί την Ελλάδα στα οικονομικά θέματα των δήμων. Δεν είναι τυχαίο που ο Σαμαράς αναφέρεται συχνά στον πιο επιτυχημένο δήμαρχο διεθνούς κύρους και τεράστιο κεφάλαιο για τη Νεα Δημοκρατία.
    Ο Αγοραστός ανέκαθεν με ερείσματα στη πόλη της Λάρισας και στη περιφέρεια βουλευτής δύο φορές και τώρα περιφερειάρχης κατάφεραι να κερδίσει υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, τον κύριο ΠΑπατόλια που σπατάλησε 500.000 ευρώ για προεκλογική καμπάνια υποστηριζομενη από το κεντρικό ΠΑΣΟΚ ευθέως, τεράστια πρόκληση για τα δεδομένα της εποχής.
    Οτι να ναι κύριε Ζεστέ ή καλύτερα Ψυχρέ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση