GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Α-κομπλεξ-άριστοι (;) υπουργοπρωθυπουργεύοντες...

Του Γ. ΠΑΝΟΥΣΗ* Δεν χρειάστηκε στη ζωή του  ψέματα να πει. Από νωρίς φόρεσε  χρυσή προσωπίδα Βαγγ. Αποστολόπουλος, Ανθη ακάνθης...

Του Γ. ΠΑΝΟΥΣΗ*
Δεν χρειάστηκε στη ζωή του 
ψέματα να πει.
Από νωρίς φόρεσε 
χρυσή προσωπίδα
Βαγγ. Αποστολόπουλος, Ανθη ακάνθης

* Ωραία τα λόγια περί της πολιτικής ηθικής (αρκεί οι πρώην αντίπαλοί σου να μη συνεχίζουν να σε θεωρούν «άνθρωπο της διαπλοκής»).
* Ωραία τα λόγια περί προσωπικού πόνου (αρκεί οι συνεργάτες σου να μη συνεχίζουν να σε θεωρούν «άφιλο», χωρίς συναισθηματική νοημοσύνη και αδιάφορο σε ό,τι δεν γεννά φιλοδοξίες).
* Ωραία τα λόγια περί εθνικής αυτοσυντήρησης (αρκεί οι σύντροφοί σου να μη συνεχίζουν να σε θεωρούν σαν μηχανή προσωπικής -και μόνο- διατήρησης ισχύος).
* Ωραία τα λόγια περί ευθύνης υπουργών (αρκεί οι παλαιότεροι βουλευτές να μη θυμούνται ποιος...
ή ποιοι συνέταξαν τον σχετικό νόμο με τα γνωστά παράθυρα).
* Τέλος, ωραία τα λόγια για το «Σύνταγμα» -ως θεσμικό κείμενο αλλά και ως πλατεία [αρκεί να μην υποκύπτουν οι συνταγματολόγ(ι)οι στον πειρασμό να ισοβασιλεύουν].
* Ολα (μοιάζουν) ωραία (και καλά;) μέχρι η Δυναστεία να ακυρώσει το Διάταγμα της Ιπποσύνης.
Τότε απλά, ξαναγίνεσαι στρατιώτης.

* Καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

9 σχόλια

  1. Να μου επιτραπεί να σχολιάσω αυτό. Σύντροφε Τσίπρα, είμαι ένας άνθρωπος που συναντάς καθημερινά , χωρίς περγαμηνές. Θα σταθώ στο Ηγέτες στα δύσκολα φαίνονται. Και βέβαια, εσύ και η ομάδα σας είσθε λίγοι, δεν είσθε άξιοι να συνεχίσετε το έργο του Λεωνίδα του Κύρκου και τόσον αγωνιστών της Δημοκρατίας που πέρασαν από την Αριστερά. Με δυσαρέστησε ο παπά ανδρέας και ψήφιζα Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Ήταν λάθος στην αναμέτρηση για γραμματέα του κώματος ανάμεσα στον κ. Κουβέλη και σ΄εσένα αυτό που έκαναν οι κ.κ. Το λάθος τους ή ανικανότητα, τους ακολουθεί και όντως απογοητευμένος ο κόσμος από τον Γιώργο τον ποδηλάτη σας έδωσε το ποσοστό που ούτε το φανταζόσασταν και η ανικανότητα που σας διακατέχει σας πρόδωσε. Πατρονάρατε ρε άμυαλοι τους λαθρομετανάστες, γέμισαν οι πλατείες από αυτούς τους δόλιους να στοιβάζονται με αποτέλεσμα να υποβαθμισθεί όλοι η γύρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτούς τους δόλιους να στοιβάζονται με αποτέλεσμα να υποβαθμισθεί όλοι η γύρο περιοχή όπου και αν πήγαν. Που θα δουλέψουν ρε ηλίθιοι τόσοι ; Βρε ντενεκέδες μας τους στέλνει η τουρκία τους μουσουλμάνους, βλάκες με περικεφαλαία και μετά από κάποια χρόνια θα μας ξεπεράσουν πληθυσμιακά ηλίθιοι κάνετε και τους διανοούμενους ντενεκέδες τρύπιοι. Το άλλο που κάνατε ανίκανοι, μετά τα επεισόδια του Δεκεμβρίου έγραψε η «Αυγή» ότι θα καεί και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο κόσμος σας έχεσε. Και με αυτό και με άλλα σας άφησε στο ποσοστό μπαίνετε δεν μπαίνετε στην βουλή της επόμενες εκλογές. Επειδή είσθε για κάτι άλλο ,όχι πάντως για πολιτικοί φύγετε να απαλλαγεί η αριστερά από την ανικανότητα σας. Μα ποιός ο λόγος να μένετε, φάνηκε περίτρανα πως λάθεψε που σας εμπιστεύτηκε ο κόσμος και το διόρθωσε , το ξέρετε καλύτερα από μένα. Φύγετε σας έχουν πάρει χαμπάρι τι ανίκανοι είσθε. Οι αριστεροί είναι αξιοπρεπής, μην το διασκευάζετε σε βόλεμα. Βρέστε το κουράγιο και φύγετε, καλός είναι ο παράς αλλά ο αριστερός πρέπει να είναι πάνω απ΄όλα αξιοπρεπείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ- "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ"...) ΤΗΣ ΔΟΣΙΛΟΓΗΣ ΒΡΩΜΟΔΕΞΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ ΦΥΓΟΜΑΧΟΥ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ, ΜΕ ΤΑ 35 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΛΛΕΙΜΑ(!!!) (15,4%) ΤΟ 2009, ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΡΥΒΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΑ 300 ΔΙΣ ΧΡΕΟΣ (ΑΠΟ 180, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ 2004!!) ΝΑ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΝΕ!!!

    ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ, ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΞΙΟΙ!!!
    ΓΑΜ.. ΤΗΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!!!

    ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ, ΤΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ...

    ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΥΠΟΥ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ...

    ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΜΑΛΛΙΟΥ, ΜΠΑΜΠΑΛΗ, ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗ...

    ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ...

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ...

    ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ-ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόταση για τους αγανακτισμένους :

    ΚΑΨΤΕ ΤΑ ΟΜΟΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σεβάσμιε γέροντα Πανούση, όσο πέρασε η νιότη σου και με αξιοπρέπει δεν εντάχθηκες στο σύστημα, τέλειωσες. ΆΣε τα 'ο εξηντάρης είναι ο νεός της εποχής'. Σκέψου πόσες μάχες έχασες όντας έξω από το σύστημα. Τώρα είναι αργά. Οι συνθήκες δεν είναι για φιλολογία, είναι έκτακτες. Λυπάμαι αλλά όσα λες είναι ακαδημαϊκή άσκηση. Πάνε με Κασιμάτη και Μπέη να πιείτε κανέναν τίλιο, να σε λένε 'παιδί μου' να κολακεύεσαι.

    με σεβασμό πραγματικό (αλήθεια, δεν ειρωνεύομαι, είμαι αφόρητα όμως ωμός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πότε θα πάψει επί τέλους η σκλαβιά των εργαζομένων στην Ελλάδα από τους ίδιους και τους ίδιους συνδικαλιστές;
    Από πού βγαίνει ότι ένας που μπήκε στον συνδικαλισμό από τα είκοσι του μέχρι και να συνταξιοδοτηθεί θα είναι συνδικαλιστής και σε τέτοιο βαθμό που να μην δουλεύει αλλά να δουλεύει τους άλλους εργαζόμενους με μικροεκδουλεύσεις του τύπου, εγώ θα σε στείλω διακοπές τζάμπα όπως πχ. Συμβαίνει στη ΔΕΗ, εγώ θα μεριμνήσω για σένα στην μετάθεση, εγώ θα σε καλύψω τώρα που σε πιάσανε να κλέβεις δημόσιο χρήμα, εγώ θα φροντίσω για το διορισμό της κόρης σου, εγώ θα προβιβάσω διευθυντή, εγώ θα στριμώξω τον προϊστάμενο σου που σε στρίμωξε να δουλεύεις κλπ;
    Για να γλυτώσουμε από αυτούς τους αλήτες γιατί περί αλητών πρόκειται που βρήκαν τον συνδικαλισμό για βήμα που θα τους απαλλάξει για όσο θεωρούνται εργαζόμενοι από εργασία, που θα τους δώσει την δυνατότητα να ασκούν εξουσία, που θα δώσει την ευκαιρία σε κάποιους από αυτούς να πλουτίσουν, που θα τους δώσει την δυνατότητα να τακτοποιούν τα παιδιά τους εξαργυρώνοντας την θέση τους, θα πρέπει να γίνει νόμος που να μην επιτρέπει να είναι κάποιος εργαζόμενος σε συμβούλιο σωματείου εργαζομένων και κατ’ επέκταση σε διοικητικές θέσεις σωματείου πάνω από δυο θητείες.
    Μόνο έτσι οι τίμιοι εργαζόμενοι θα πάψουν να τους βλέπουν σαν αφέντες τους που μπροστά τους θα σκύβουν το κεφάλι υποτακτικά και πίσω τους σαν δειλοί θα τους βρίζουν.
    Μόνο αν πάψουν όλοι αυτοί να είναι μόνιμοι συνδικαλιστές θα πάψουν και οι εργαζόμενοι να ψηφίζουν στα σωματεία τους σαν πρόβατα επηρεασμένοι από τον φόβο γιατί με φόβο τους βλέπουν και τρομοκράτες, ναι σαν τρομοκράτες γιατί αν ρωτήσετε ένα εργαζόμενο που θέλει να πει την αλήθεια ποιον φοβάται περισσότερο τον διευθυντή του ή τον συνδικαλιστή του θα σας πει τον συνδικαλιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετά από τα γεγονότα με

    τους συνδυκαλιστές της ΕΘΕΛ και το βίντεο που τα κατέγραψε, δημοσιεύω χωρίς άλλες εξηγήσεις το παρακάτω παρελθοντικό σχόλιο για να αντιληφθείτε ότι υπάρχουν πολίτες που έχουν καταλάβει ποιοι δεν θέλουν την ανάπτυξη του ακηδεμόνευτου κινήματος της πλατείας.

    Σχόλιο 16/6/11 για τα γεγονότα στις 15/6/11
    Σε όλη την πολιτική αναμπουμπούλα διέφυγε ένα σημαντικό γεγονός που επιβεβαιώνει τη συμπαιγνία του παμφάγου κατεστημένου (μεταπρατικό κεφάλαιο, πελατειακό σύστημα, συντεχνιακός κομματικός συνδικαλισμός κλπ.). Ήμουνα στις προηγούμενες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Τα πάσης φύσης περιθωριακά - προβοκατόρικα στοιχεία φώλιαζαν στις εκδηλώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με κατάληξη πάντα τα επεισόδια στα οποία στρέφονταν οι φακοί της δημοσιότητας. Το συνδικαλιστικό κατεστημένο που ποτέ δεν εξέφραζε τους εργαζόμενους αλλά τις σκληρές συντεχνίες με τις παχυλές απολαβές και τα πάσης φύσεως προνόμια, σαφώς και δεν αισθάνονταν καλά με την ανάπτυξη του ακηδεμόνευτου δημοκρατικού κινήματος της πλατείας. Και βέβαια η οργάνωση κινητοποίησης στις 15 Ιούνη από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ήταν σίγουρο ότι αντικειμενικά θα οδηγούσε στην προσπάθεια αποδυνάμωσης του κινήματος αυτού. Οι εργατοπατέρες θέλουν και την πίτα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο. Δηλαδή με την εκδήλωση-πορεία στις 15 Ιούνη θα επιβεβαίωναν το ρόλο τους έναντι των συντεχνιών τους, συγχρόνως όμως θα λειτουργούσαν ως δούρειος ίππος για τους περιθωριακούς, μπαχαλάκηδες ή προβοκάτορες που με τη δράση τους θα δημιουργούσαν προβλήματα στο κίνημα της πλατείας. Κανένας εργατοπατέρας στο σύνταγμα. Αναρτήστε πανό με αυτό το σύνθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΝΟΥΣΗ ΣΥΡΙΖΟΣΚΥΛΟ ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ
    ΣΤΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΧΑΙΔΕΥΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο ρε Παναγιώτη Κουρουμπλή, είσαι τίμιος άνθρωπος. Εάν βρεθείς στην Δημοκρατική Αριστερά θα σε ψηφήσω από καρδιάς. Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση