GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι έγινε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ...

Ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα... Στις 3 το πρωί ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία ο υπ...

Ολοκληρώθηκε στις 3
τα ξημερώματα...

Στις 3 το πρωί ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία ο υπουργός Οικονομικών, αλλά και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης, δέχθηκαν νέα σφοδρά εσωκομματικά πυρά.  Ο Πρωθυπουργός παραβρέθηκε από την αρχή της συνεδρίασης και αποχώρησε από τα γραφεία της Ιπποκράτους τελευταίος, γύρω τις 3.30, χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Η συνεδρίαση άρχισε με σχετική καθυστέρηση, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε κληθεί να...
 συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που συγκάλεσε χθες το απόγευμα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ενημερώνοντας τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλιου για την τηλεδιάσκεψη, ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωστοποίησε ότι η συζήτηση αφορούσε αποκλειστικά το θέμα της Ελλάδας και κατά τη διάρκειά της εκφράστηκαν επιφυλάξεις από Γερμανούς, Ολλανδούς και Φινλανδούς.
Σκληρή κριτική και στο Πολιτικό Συμβούλιο
Πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι στο Πολιτικό Συμβούλιο έγινε έντονη συζήτηση, ασκήθηκε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά κατατέθηκαν και προτάσεις, όπως για παράδειγμα από τον Παντελή Οικονόμου. Ορισμένα μέλη του Συμβουλίου έθεσαν ακόμα και θέμα πρόωρων εκλογών, όπως η κ. Τόνια Αντωνίου, η οποία εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από 180 βουλευτές, διαφορετικά να προκηρυχθούν εκλογές έτσι ώστε να υπάρξει πολιτική νομιμοποίηση.
Την ανάγκη αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης, αλλά και κυβερνητικού σχήματος, επεσήμανε ο βουλευτής Καρδίτσας Νίκος Σαλαγιάννης, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί κάποια κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά ένα νέο κυβερνητικό σχήμα από το ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος πρότεινε και τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος προκειμένου να συζητηθούν και εκεί όσα συζητούνται το τελευταίο τετραήμερο στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την πρόταση αυτή, η οποία απέσπασε τη σύμφωνη γνώμη του κ. Παπανδρέου, υποστήριξε και ο Πάρις Κουκουλόπουλος.
Νέο στοιχείο για τις συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν το γεγονός ότι αυτή τη φορά, η κριτική των μελών του δεν στράφηκε μόνο κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά στο κάδρο τοποθέτησαν και άλλους υπουργούς.
Συνεδριάζει στις 14.00 το υπουργικό
Μετά τις θυελλώδεις συνεδριάσεις σε ΚΤΕ και Πολιτικό Συμβούλιο, σήμερα στις δύο μετά το μεσημέρι συνεδριάζει στη Βουλή υπό τον Πρωθυπουργό το υπουργικό συμβούλιο. Η συνεδρίαση, κατά την οποία ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά τα νέα μέτρα στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, πραγματοποιείται υπό τη σκιά της προειδοποίησης της τρόικας ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα δεν θα γίνει εάν δεν διορθωθεί η υποχρηματοδότηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο
Όπως φέρεται να είπε στο Πολιτικό Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ ο ΥΠΟΙΚ, το Μεσοπρόθεσμο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή απόψε και την Τρίτη θα αρχίσει η συζήτησή του στην αρμόδια Επιτροπή, ενώ η ψήφισή του υπολογίζεται στις 28 Ιουνίου. Περί τις 20 Ιουνίου αναμένεται και η κατάθεση στη Βουλή των εφαρμοστικών νόμων, οι οποίοι θα ψηφιστούν μέχρι τις 8 Ιουλίου, καθώς η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο από το ΔΝΤ για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, η οποία αναμένεται να γίνει στις 15 Ιουλίου. Στους εφαρμοστικούς νόμους θα περιλαμβάνονται τα βασικά μέτρα για το 2011, η δημιουργία ταμείου δημόσιας περιουσίας αλλά και οι αποκρατικοποιήσεις. Το ΔΝΤ θέτει επίσης δύο προϋποθέσεις για την έγκρισή της: Τη βιωσιμότητα του χρέους και τη διασφάλιση της συνέχισης της χρηματοδότησης της Ελλάδας και το 2012
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

4 σχόλια

  1. Τι έγινε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ...?????

    "κλασματική καθίζηση"

    Αυτό που έπαθαν στο ΠΑΣΟΚ , μιλώντας με όρους χημείας ( μιας και η Μαρία μας , η εθνική επίτροπος είναι χημικός μηχανικός του ΕΜΠ παρακαλώ ) λέγεται κλασματική καθίζηση.
    Η οποία και περιγράφεται ως την τεχνική διαχωρισμού δύο ή περισσοτέρων ιόντων από ένα διάλυμα με........... προσθήκη ενός αντιδρώντος το οποίο καταβυθίζει πρώτα το ένα ιόν, μετά το άλλο κ.ο.κ.

    Δράττομαι δε της ευκαιρίας να παραθέσω τον χημικό αυτό όρο σήμερα, λόγω επικαιρότητας, μιας και μετά το κράξιμο και τα γιουχαΐσματα τα οποία προσφάτως εισπράττουν τα στελέχη των κομμάτων (ιστορικά και μη) , αρχίζουν τα πρώτα σημεία της γνωστής τακτικής με λένε ριζο , άλλα λόγια να αγαπιόμαστε , και του στρίβειν δια της ντεμεκ λεκτικής διαφοροποίησης κλπ.

    ΛΟΙΠΟΝ.....
    Eξαντλώντας την υπομονή του, ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποφύγει την έκρηξη: «Ως εδώ Γιώργο!», είπε, «τέρμα τα περί κατοχής, τέρμα τα περί Πινοσέτ!»
    Και πρόσθεσε λίγο αργότερα:
    Η "κλασματική καθίζηση" ...ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ
    --------------------------------------------
    «Δεν θα επιτρέψω να μπει ως εχέγγυο δημόσια περιουσία. Εγώ, το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχω το βάζω υποθήκη. Αν θέλετε να δώσω το σπίτι στο Καστρί, το δίνω!».

    - Η ατμόσφαιρα πάγωσε στο Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ το κλίμα προσπάθησε να αποκαταστήσει με παρέμβασή του ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Μεγάρου Μαξίμου κ. Νίκος Αθανασάκης: «Το σπίτι της Σοφίας δεν είναι
    δικό σου Πρόεδρε…!».

    Ξενο σπιτι εβαζε υποθηκη !
    Ο ΓΑΠ είναι σε πλήρη συγχυση.
    Ποιό σπίτι του στο Καστρί ?
    Της Σοφίας είναι το σπιτι, δεν είναι στο όνομά του.
    Αντιλαμβάνεστε το θράσος του ανθρώπου αυτού ?
    Βαράει γροθιά στο τραπέζι απειλώντας ότι θα βάλει υποθήκη το σπίτι...της αδελφής του.
    Όλα δικά του είναι, η Ακρόπολη, τα νησιά, τα δικά μας σπίτια, όλα τα έχει δώσει ο προδότης !

    Ρε πασοκολαμογια τι πατε να κανετε στην Ελλαδα μ' αυτον τον αρχηγο ?....φοβερό:
    "θα βάλω το σπίτι μου υποθήκη".
    Βάλτο ρε μεγάλε. ΑΛΛΑ Η ΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ;
    ΗΛΙΘΙΕΕΕΕΕΕΕΕ

    Και ο άλλος (Παναγιωτακόπουλος) μετά τη μαγκιά ανακάλεσε.
    Μεγάλο πράγμα η κουτάλα.
    AI ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ....ΤΟΝ ΟΛΟΝ ΠΙΑ..ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καραμπινες και στο καστρι ολοι μαγκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε λίγο o ΓΑΠ θα μας πει ότι το κάνει για την φουκαριάρα την μάνα του........................

    Η κυριότητα του ακινήτου ανήκει στον ίδιο ή στην …άλλη!!!!!!
    ΠΕΤΆΧΤΗΚΕ Ο ΛΟΓΑΧΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ........ χιχιχιχ

    Για τη Βιλλάρα στο Διακοφτό των 1.200.000 δεν είπε τίποτα ε ;

    Αν θέλει να ελαφρύνει το κρατικό προϋπολογισμό ας απολύσει τους εικονιζόμενους bibiδες και ας κυκλοφορεί χωρίς συνοδεία, και αυτός και οι υπουργοί, βουλευτές.
    Έτσι όπως αφύλαχτοι κυκλοφορουν οι Έλληνες πολίτες στο κέντρο της Αθήνας και δολοφονούνται από τους ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ πακιστανοαφγανούς..

    χα χα…
    ποιος του ζήτησε το Καστρί του Κορυφαίου αυτού Δημαγωγού.
    Στο αλλο κρατα την υποθηκη ο δανειστης Κάρολος και ο Χαλακ !! χαχχαααα...
    ___________________________________
    Δεν μας δίνει καλύτερα τα λεφτά που έχει στη JP Morgan και μετά χαράς να του αφήσουμε το σπίτι.
    Επίσης αν θέλει να μας δώσει και το μισθό που παίρνει από φίλο του επιχειρηματία.

    Υπάρχει η εξής απορία:
    Το Ιδρυμα Παπανδρέου έχει περιουσιακά στοιχεία; Αν έχει, που βρίσκονται και ποιοί τα διαχειρίζονται;
    Αν δεν έχει, πρέπει κάποιος υπεύθυνος να το επιβεβαιώσει.
    ____________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ το περιεργο ποιό είναι?
    Το ότι ο Παπανδρεου δεν επικοινωνεί (εδώ κ πολλα χρονια) με το περιβαλλον ή το ότι όοολοι οι μεγαλοι αντιρρησίες συνειδησης τελικά ρουφαν το αυγό τους κ κανουν την παπια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση