GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τους φυγάδευσαν…

Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΝΑ ξεκινήσουμε ανάποδα . Απ’ την επιμονή ΟΛΩΝ τους να μας… υπηρετούν. Μ...

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΝΑ ξεκινήσουμε ανάποδα. Απ’ την επιμονή ΟΛΩΝ τους να μας… υπηρετούν. Με την ψήφο μας, με τη «δόξα» τους. Πολιτικοί, βουλευτές, υπουργοί στις… επάλξεις, κολλημένοι σαν στρείδια στην εξουσία, ερωτευμένοι με την καρέκλα τους κι ούτε ΕΝΑΣ/ΜΙΑ τους δεν σκέφτηκε να παραιτηθεί. Να τα βροντήξει αηδιασμένος και να χαρίσει στους «συναδέλφους» προνόμια και δικαιώματα.
ΔΕΝ το ‘ξεραν, δεν το φαντάζονταν, εδώ και χρόνια. Για δεκαετίες νομοθετούσαν ανέμελοι κι έκλεινε το μάτι ο ένας στον άλλο. Τόση άνεση και δεν...
 το’ χαν συνειδητοποιήσει, τόση συνταγματική ελευθερία να καταργείς τις διατάξει του στην πράξη και να μην «κτίζεις» όλα απ’ την πρώτη μέρα…
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ δειλά φιλοτεχνώντας το μοντέλο του πολιτικού, το μορφοποίησαν σε έδρα στη βουλή, έριξαν τη ματιά τριγύρω στους «ραγιάδες» και νομοθέτησαν. Για πάρτη και για το σινάφι τους, πρωτίστως. Κάτω απ’ την προστατευτική ομπρέλα του συντάγματος. Πάνω απ’ τους οπαδούς που παραληρούσαν με σημαιάκια, για να «προσκυνήσουν» στο κονάκι του πολιτικού, την άλλη μέρα. Σε μια σχέση ανταποδοτική που σκοτώνει αισθήματα και ιδεολογίες. Έγινες βουλευτής; Τη βόλεψες. Χρίστηκες υπουργός; Δεν σε καταδιώκουν και ο δρόμος ανοιχτός. Διετέλεσες πρωθυπουργός; Δεν σε δικάζουν τα… γουνάκια.
ΚΑΤΙ ψέλλισε για τα προνόμιά τους εξωκοινοβουλευτικός υπουργός και πέσαν’ να τον φάνε. Όπως ροκανίζουν το δημόσιο χρήμα, με τα πολυποίκιλα και πολλαπλά προνόμιά τους. Όσο δεν ενοχλήθηκαν, δεν πήγε το μυαλό τους στο κακό. Με το κεφάλι σκυφτό νομοθετούσαν μέχρι αργά, στη βουλή. Ως που έφτασε ο απόηχος των «αγανακτισμένων». Δεν βγήκαν στο μπαλκόνι να συστήσουν «φάτε παντεσπάνι», ωστόσο, όλα τα ‘χαν προβλέψει. Με την προσωπική τους φρουρά «δημοσία δαπάνη», με το θράσος, την επιμονή και την χοντροπετσιά τους, μέχρι που πήραν δείγμα λαϊκής αγανάκτησης, συμπυκνωμένης στην «κεφαλή» της ήρεμης μάζας.
ΚΑΙ, βέβαια, «δεν πρέπει» και «δεν είναι σωστό», αλλά προηγηθήκαν τόσα και τόσα «δεν πρέπει» που παραβιάστηκαν, τόσες νομότυπες παραβιάσεις και τυπολατρία, τόσο δούλεμα και κοροϊδία πίσω απ’ τη σιλουέτα της δημοκρατίας, που την κάνουν σαν τέτοια να μη μοιάζει. Ωραία το ξεκίνησαν/σαμε (βρέθηκα στο Σύνταγμα), καλά το συνεχίζουν, προσοχή στις κακοτοπιές και «θαρσείν χρή». Ωστόσο, περιμένουμε και μερικές παραιτήσεις έντιμων πολιτικών. Από φιλότιμο και για εκτόνωση. Πριν η λαϊκή οργή τους στείλει σπίτι τους, αγκαλιά με τα καταργημένα και ανενεργά προνόμιά τους.

10 σχόλια

  1. Ποιά Δημοκρατία κινδυνεύει κ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΕ. Αφού ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ,ΑΡΠΑΧΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ,καιλοιποκρατία είναι το πολιτικό μας σύστημα. Έτσι το καταντήσατε ΕΣΕΙΣ οι "ΠΑΤΕΡΕΣ" του Έθνους. Αυτό το σύστημα λοιπόν δεν πρέπει απλά να κινδυνέψει. Πρέπει ΝΑ ΧΑΘΕΙ, ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ και για ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΛΜΟΥΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΗ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΑΙΣΧΙΣΤΟΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.
    ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΤΟ ΝΕΦΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΟΛΟΥΡΑ, ΤΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΡΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι υπάλληλοι της βουλής συνεχίζουν να παίρνουν τα επιδόματά τους ??? Δεν πιστεύω να τους τα πείραξε κανένας ????
    ΄Οσο για την εκκλησιαστική περιουσία η Τρόικα τι λέει ??? Μόνο τα ακίνητα του δημοσίου βλέπει ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΘΩΟΙ ΤΑ ΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΚΙΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑΚΑΝΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΤΑΦΗΝΕΤΑΙ ΑΠΕΞΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΨΑΝΕ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μεγαλοι επαναστατες νουδουκες και πασοκια
    τελειωσε η μασα?
    δεν μας ταιζει πια η μαμα ευρωπαικη ενωση?
    δεν φτανουν τα φραγκα για τα χαιλικια σας
    τις κουρσες σας
    τις βιλλες σας
    τις αεριτζιδικες επιχειρησεις σας
    την νεοπλουτιστικη αμορφωσια σας?
    στα παλια μας τα παπουτσια.
    δεν θα διαδηλωσουμε για τις φοροαπαλλαγες των φραγκατων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από την στιγμή που οι 300 είναι κρατικοδίαιτοι,θεωρούνται με την ευρύτερη έννοια του όρου δημόσιοι υπάλληλοι.Θα έπρεπε λοιπόν το ΔΝΤ και οι λοιποί παρατρεχάμενοι να ξεκινήσουν από αυτούς τις περικοπές,αυστηρούς φορολογικούς ελέγχους,ανελέητο έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων,πλήρη διαφάνεια στην ζωή και τα έργα τους.
    Αλλά αυτοί μετά το χρίσμα του βουλευτή,θεώρησαν ότι μετανάστευσαν σε άλλο πλανήτη,εκεί όπου τίποτα δεν τους ακουμπά,έγιναν οι κροίσοι που όλα στον κόσμο τους είναι φτιαγμένα να τα αγγίζουν και να γίνονται χρυσάφι.Πούλησαν την ψυχή τους στον διάβολο με αντάλλαγμα την αυταπάτη του κυρίαρχου ,του αφέντη βασιλιά,που δεν λογοδοτεί,δεν υπόκειται σε κριτική,δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν γιατί ένα ολόκληρο σύστημα φτιάχτηκε για να τον υπηρετεί.
    Γι αυτό και τους βλέπετε να ξαφνιάζονται όταν για λίγο προσγειώνονται σε αυτόν τον άγνωστο πλανήτη με τα ποταπά κατώτερα όντα που τολμούν να τους αμφισβητήσουν.
    Οσο αυτά τα όντα που τολμούν να σηκώσουν κεφάλι,κάθονται ήρεμα και απλώς βρίζουν και διαμαρτύρονται εξ ασφαλούς αποστάσεως,γραμμένους τους έχουν.
    Αρκεί να μην τολμήσουν να σπάσουν το γυαλί πίσω από το οποίο αυτοί είναι ελεύθεροι να ζούν και να απολαμβάνουν την ανομία τους,ως σύγχρονοι θεοί για τους οποίους η αξία της ζωής των δούλων καταχωρείται σαν worthless.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έχουμε δει ακόμη τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση