GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συλλογική οργάνωση και Διαδίκτυο...

Από το marketingweek.gr Σε σχέση με προηγούμενο σχόλιό μας για τη ραγδαία άνοδο δικτυακού τόπου, που δημιούργησε θέμα με την καταγραφή...

Από το marketingweek.gr

Σε σχέση με προηγούμενο σχόλιό μας για τη ραγδαία άνοδο δικτυακού τόπου, που δημιούργησε θέμα με την καταγραφή της επισκεψιμότητάς του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nielsen Audience Measurement κ. Σπύρος Ζαβιτσάνος, διευκρίνισε με επιστολή του ότι «εντοπίστηκε μεν επισκεψιμότητα που δεν θα έπρεπε να έχει καταγραφεί αλλά σε καμμία περίπτωση δεν διαπιστώθηκε ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα “χάκινγκ”, -μπορεί να οφείλεται καθαρά σε ανθρώπινο λάθος-...».
Με δεδομένο ότι η εταιρεία που κάνει τις μετρήσεις έχει πολύ καλύτερη εικόνα όσων συνέβησαν από το ίδιο το περιοδικό, δεν έχουμε καμμία αντίρρηση να δεχθούμε αυτήν την εκδοχή των γεγονότων, ότι «μπορεί» δηλαδή η άνοδος που δεν θα έπρεπε να έχει καταγραφεί, να οφείλεται σε...
ανθρώπινο λάθος και αναμένουμε, αν αυτό είναι εκ των υστέρων τεχνικά εφικτό, την επιβεβαίωσή της.
Σημειώνουμε όμως, ότι για όποιον λόγο και αν υπήρξε καταγραφή μη πραγματικής επισκεψιμότητας, αυτό αποτελεί μια δυσάρεστη εξέλιξη γιατί θέτει σε κάποιο βαθμό σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία των μετρήσεων στο Διαδίκτυο.
Σημειώνουμε επίσης, ότι υπήρξαν και περιπτώσεις, που αφορούν σε μη επώνυμα blog (που ασκούν χωρίς κανείς να ενοχλείται εμπορική δραστηριότητα), τα οποία εμφάνισαν και αυτά ανεξήγητες αυξήσεις σε διάφορα εργαλεία μέτρησης, που ήταν προφανές ότι αποτελούσαν αντικείμενο απόπειρας επηρεασμού των στοιχείων. Είναι συνεπώς προς το συμφέρον όλων να υπάρξει μια προσπάθεια συλλογικής οργάνωσης των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών σελίδων, που ασκούν νόμιμη εμπορική δραστηριότητα στο Διαδίκτυο, η οποία θα βοηθήσει μεταξύ άλλων και στη διασφάλιση περισσότερο αξιόπιστων στοιχείων επισκεψιμότητας. Κάτι που θα διευκολύνει τόσο την άνοδο της διαφημιστικής δαπάνης, όσο και τη βελτίωση του κύρους των νέων αυτών Μέσων.
Ταυτόχρονα είναι σημαντικό η συλλογική οργάνωση του χώρου να καταλήξει και σε πρωτοβουλίες κατά της ανώνυμης εμπορικής και παραπολιτικής δραστηριότητας, η οποία ενίοτε υποκρύπτει και άλλες επιδιώξεις παράνομων συναλλαγών, πλην της κλασικής φοροδιαφυγής. Το Διαδίκτυο έχει μια πολύ ισχυρή κουλτούρα προστασίας της ανωνυμίας του απλού πολίτη/χρήστη. Αυτή η κουλτούρα όμως, δεν μπορεί να αφορά σε εκείνους που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα και επιδιώκουν ταυτόχρονα ,να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες όσων γράφουν και ισχυρίζονται. Βεβαίως σχετικές ευθύνες να αντιδράσουν σε κακή χρήση των υπηρεσιών που προσφέρουν, έχουν και οι ίδιοι οι πάροχοι που φιλοξενούν τις συγκεκριμένες σελίδες, όμως είναι πολύ καλύτερο η αντίδραση για την κατάχρηση της φιλοξενίας να προέρχεται από οργανωμένους συλλογικούς φορείς, που έχουν νόμιμο και εύλογο συμφέρον και ενδιαφέρον, τόσο για τον άνισο ανταγωνισμό που προκύπτει από την ανάπτυξη της φοροδιαφυγής και της μαύρης οικονομίας στο Διαδίκτυο, όσο και από τη βλάβη στη φήμη του νέου Μέσου, από αυτές τις πρακτικές.
Η ελληνική αστυνομία -που έχει μια ικανότατη υπηρεσία για τη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος- και ο ΣΔΟΕ, που διαθέτει τεχνογνωσία στη δίωξη της φοροδιαφυγής, μπορούν συνεργαζόμενοι να θέσουν τέλος στα φαινόμενα αυτά. Άλλωστε, επειδή τα έσοδα προέρχονται σε πολλές περιπτώσεις από νόμιμα δραστηριοποιούμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, δεν είναι δύσκολο να ανεβρεθούν όσοι διαπράττουν παρανομίες και να τεθεί τέλος στο φαινόμενο αυτό.
Το Διαδίκτυο γενικά και τα blog ειδικότερα, έχουν έναν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στη νέα έννοια της ελευθερίας του λόγου, που αναπτύσσεται στις σύγχρονες κοινωνίες. Όσοι επιδιώκουν όμως να κινηθούν ως λαθρεπιβάτες του σύγχρονου αυτού κοινωνικού ρεύματος, με όπλα τη φοροδιαφυγή και την ανώνυμη εξάσκηση παράνομων δημοσιογραφικών δραστηριοτήτων, πρέπει να απομονωθούν και να αντιμετωπιστούν.

5 σχόλια

  1. ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ.ΤΑΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΟΔΥΝΗ ,ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ.Η ΕΔΕ ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΣ ΕΚ ΔΟΛΟΥ ΔΡΟΜΟ....Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ____________________________________________
    THE NEW CAMORRA COLLECTION
    - ΠΑSSOK -

    Λοιπόν σύμφωνα με την WIKIPEDIA the camorra is a mafia-type criminal organization in the region of GREECE and its capital is ATHENS.
    It is one of the oldest and largest criminal organizations in GREECE ,
    going back in 1981.
    Αυτά ιστορικά.

    Κατ'αλλα ο ΝΟΝΟΣ πήρε 2 ΣΩΜΑΤΟΔΕΙΣ υπαρχηγούς, ως είθισται, και βόλεψε μερικά ακόμα λαμόγια, που ΕΚΑΝΑΝ πως φώναζαν, γιατί έβλεπαν πως διαλύεται η ΟΡΓΑΝΩΣΗ και δεν είχαν προλάβει να φάνε τίποτα.

    ΑΥΤΑ και η συνέχεια επί της οθόνης. στη νέα μεγάλη υπερπαραγωγή
    MAFIA No 2. THE GREAT ESCAPE.
    ================================================

    ΚΑΡΙΟΛΑ ΜΟΥ 2.07
    ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ
    ΤΩΝ ΧΟΝΤΡΩΝ.

    ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ..ΟΙ ΠΙΠΕΣ.
    ΜΗΝ ΣΕ ΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΌΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ .
    Με ειρηνικό τρόπο δεν πρόκειται να κερδίσουμε τίποτα , χαμένοι θα βγούμε και να μην ελπίζετε τίποτα τσάμπα χάνετε τον χρόνο σας. Το κίνημα αγανακτισμένων πολιτών με ειρηνική και ευγενική παθητική αντίσταση απέτυχε , το πράγμα από την αρχή φαινόταν . Τα αντιλαϊκά μέτρα που θα παρθούν από το ΠΑΣΟΚ θα μας έχουν για πάντα σκλάβους και δεν θα σηκώσουμε ποτέ πια κεφάλι , τα χρήματα που θα παίρνουμε , εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα είναι από 400-1000 ευρώ το πολύ και η ΔΕΗ ,ΕΥΔΑΠ , που θα πουληθούν θα είναι πανάκριβο αγαθό , τα τρόφιμα ακριβά επίσης και οι κεφαλικοί φόροι που θα έχουμε επιπλέον από τους άλλους φόρους ,
    Πρέπει αυτό το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών να αλλάξει τακτική και για να πετύχουν τον στόχο αυτοί που το καπέλωσαν ,
    και κρατούσαν παθητικό και ανενεργό τόσες μέρες τους Έλληνες ροκάνισαν τον χρόνο και τώρα ο χρόνος λήγει την Κυριακή επέτυχαν τον σκοπό τους . Το ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις τακτικές είναι αυθεντία .
    ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ που θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης το ΠΑΣΟΚ , από τη Βουλή :
    Πρέπει να δείξουμε και να τους πείσουμε να καταλάβει το ΠΑΣΟΚ ότι είμαστε αποφασισμένοι ,και έτοιμοι για όλα και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω , όσοι χιλιάδες κόσμου είμαστε εκεί πρέπει η σκέψη μας και το μυαλό μας να είναι στην κατάληψη της βουλής .
    Πρέπει να περικυκλώσουμε την βουλή ,κυκλικά , με πολεμική τακτική Ρωμαϊκής Φάλαγγας, και να αρχίζουμε να προχωρούμε συντονισμένα οργανωμένα με σχέδιο ,τα φράγματα που έχουν θα υποχωρήσουν από την πίεση η δε αστυνομία δεν θα μπορέσει να κάνει και πολλά πράγματα
    Και από κάποιο σημείο θα σπάσει η αντίσταση της αστυνομίας και από εκεί θα μπούμε μέσα , αυτοί του ΠΑΣΟΚ επειδή είναι φοβητσιάρηδες ΚΑΙ θρασύδειλοι μόλις δουν την πίεση θα αρχίσουν υποχωρούν άνευ ορών .
    Η μουσική που πρέπει να παίζει να είναι από ταινίες , 300 ,
    Braveheart , από επικές πολεμικές ταινίες , τυμπανισμός για επίθεση ,πολεμικά εμβατήρια mythodea ,με αυτά θα ανέβει το ηθικό μας θα είμαστε ποιο επιθετικοί ο εχθρός μας τότε θα φοβηθεί από όλη την πολεμική ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί .
    Ισχυρή ομάδα περιφρούρησης για απωθήσουμε και να συλλάβουμε και να παραδώσουμε στην αστυνομία τους κουκουλοφόρους και άλλους ταραξίες που σκοπό έχουν σκοπό να σπάσουν τις γραμμές , να κάνουν επεισόδια , και να μας χαλάσουν τα σχεδία για την σωτηρία της πατρίδος μας .
    Όλη η Ελλάδα μαζικά πρέπει να έρθει στο Σύνταγμα , ας βάλουμε και όλοι από 5 ευρώ για να ναυλώσουμε πούλμαν , εισιτήρια για τα καράβια και τραίνου για να έλθουν οι Ελληνες που δεν έχουν χρήματα για ναύλα.
    Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΜΕ ΘΟΛΟΥΡΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΖ .
    ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ PRESS-GR ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ.
    Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.
    ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΜΕΟΝΕΚΤΗΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ.
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΖΕΙΤΕ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΧΤΗ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ .
    ΣΤΟ ΦΩΣ ΔΕ ΘΑΡΘΕΤΕ ΠΟΤΕ.
    Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΠΟΤΕ.
    ΠΑΝΤΑ ΘΑΣΤΕ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΜΠΡΟΣ ΡΕ ΚΟΤΕΣ!!!!!!

    Απάνω σας! Εμπρός πεδίον δόξας λαμπρόν….
    Εκλογές δεν θέλετε κυρίες και κύριοι της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, της, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, για να σωθεί η χώρα από τους ανίκανους του ΠΑΣΟΚ;
    Το συμφέρον της Ελλάδας και του λαού της δεν είναι κατά τα λεγόμενα σας υπεράνω των προσωπικών και κομματικών συμφερόντων σας;
    ΕΜΠΡΟΣ ΡΕ ΚΟΤΕΣ! Ναι, έτσι απλά. ΕΜΠΡΟΣ ΡΕ ΚΟΤΕΣ.!
    Αν έχετε το ελάχιστο φιλότιμο, την στοιχειώδη τσίπα και ανθρωπιά, το στοιχειώδες μέχρι και τελευταίας λεπτομέρειας επεξεργασμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση που περνούμε τώρα, την ελάχιστη έως μεγέθους βακτηριδίου πίστη μέσα σας ότι εσείς μπορείτε να σώσετε την ΕΛΛΑΔΑ και τους ΕΛΛΗΝΕΣ συνασπιστείτε, ενωθείτε σε ένα κόμμα, μια δύναμη, και ορμήστε στην εξουσία για την σωτηρία της ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    Σε έξη μήνες το πολύ θα είσαστε κυβέρνηση και τότε με την σοφία σας, με την δύναμη και τον ενθουσιασμό σας, θα ξαναγεννηθεί όπως τώρα αφήνετε να εννοηθεί η κάθε μια και καθένας σας ο Χρυσούς Αιώνας του Περικλέους, θα αναπνεύσουμε ελευθερία, δημιουργικότητα, εθνική περηφάνια…
    Και σας λέω ΚΟΤΕΣ γιατί δεν μπορείτε να κάνετε ΤΙΠΟΤΑ, απλά φωνασκείτε, ξεχνώντας την ανοχή σας στην χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από εδώ, την κυβέρνηση του Καραμανλή, γιατί πολλοί από σας είτε τρώγανε είτε βολευόντουσαν, ως εκεί φτάνει η συνεισφορά σας στην Εθνική προσπάθεια για να βγούμε από τα σκατά….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση