GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι θα χάσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι...

Από το badmoney.gr Σκληρά είναι τα μέτρα που κλείδωσαν στις συναντήσεις της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο, για μεγάλη μερίδα μισθωτώ...

Από το badmoney.gr

Σκληρά είναι τα μέτρα που κλείδωσαν στις συναντήσεις της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο, για μεγάλη μερίδα μισθωτών και συνταξιούχων, για τους νέους, αλλά και για τους λεγόμενους «έχοντες και κατέχοντες». Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες οι δημόσιοι υπάλληλοι από την 1η Ιουλίου θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται και πάλι, -όπως και το 2010, κατά 8%.
Οι συντάξεις θα επιβαρυνθούν με νέο τύπο ΛΑΦΚΑ, όσον αφορά τις επικουρικές, ενώ συνολικά μισθωτοί και συνταξιούχοι, για να «ολοκληρωθεί» η εσωτερική υποτίμηση θα έχουν μικρότερο αφορολόγητο από τα...
12.000 ευρώ, που ισχύει για τα φετινά εισοδήματα. Αυτό σημαίνει ότι στο δεύτερο εξάμηνο θα γίνεται αυξημένη παρακράτηση και με απλά λόγια θα είναι λιγότερο το ποσό που θα παίρνουν καθαρά στο χέρι.
Το κακό όμως δεν σταματά εδώ αφού θα γίνονται επιπλέον κρατήσεις και για τις αποδοχές του πρώτου εξαμήνου με βάση τα νέα αφορολόγητα που διαμορφώνονται πλέον στα 12.000 ευρώ για συνταξιούχους, 10.000 ευρώ για μισθωτούς και 6.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα επιβαρύνονται και με επιπλέον μηνιαία κράτηση 3% υπέρ των ανέργων, χωρίς μάλιστα να μοιράζεται η εισφορά αυτή μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη, όπως συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα.
Επίσης για τους δημοσίους υπαλλήλους κόβεται στο μισό και το κίνητρο απόδοσης, που κυμαίνεται από 57-100 ευρώ το μήνα, και πλέον περιορίζεται στα 28 έως 50 ευρώ το μήνα.
Για υπαλλήλους που αμείβονται με ποσό 1.000 ευρώ το μήνα η απώλεια ανέρχεται έως 5%, αφού για τους πτυχιούχους το κίνητρο απόδοσης είναι 100 ευρώ το μήνα.
Για τους συνταξιούχους προβλέπεται αύξηση 40% στα ποσοστά που υπάρχουν ήδη από τον Αύγουστο και αφορούν κρατήσεις τύπου ΛΑΦΚΑ, σε συντάξεις όμως που υπερβαίνουν τα 1.700 ευρώ. Έτσι η κλίμακα του ΛΑΦΚΑ θα αυξηθεί στο 6% (από 4% σήμερα) για τις συντάξεις από 1.700 - 2.000 ευρώ το μήνα και στο 14% (από 10% σήμερα) για τις συντάξεις που υπερβαίνουν τις 3.500 ευρώ το μήνα.
Περικοπές θα γίνουν και στις υψηλές πρόωρες συντάξεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και όλων των ΔΕΚΟ, ενώ από το Σεπτέμβριο αναμένεται να μειωθούν και οι επικουρικές συντάξεις.
Αλλά και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα δουν να μειώνεται το εισόδημά τους, καθώς η εισφορά που καταβάλουν θα αυξηθεί από το 1 στο 3%, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα επιβαρυνθούν και οι εργοδότες. Η τρόικα πάντως έχει ζητήσει οι επιχειρήσεις να απαλλαγούν από πρόσθετες επιβαρύνσεις.
Τέλος οι έχοντες και κατέχοντες θα πληρώσουν έκτακτες εισφορές, για σκάφη αναψυχής, αυτοκίνητα άνω των 2.000 κ.ε. για την ακρίβεια πάνω από 1.929 κ.ε. Παραλλήλως μειώνεται από 400.000 στις 300.000 το όριο για ΦΑΠ στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Έκτακτη εισφορά και τακτοποίηση θα πληρώσουν και όσοι έχουν πισίνες, δηλωμένες ή όχι.

13 σχόλια

  1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ
    ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι στο σύνταγμα να μπούμε στη βουλή. Να το κάψουμε το μπουρδέλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επίσης η κοινωνική πολιτική θα ασκείται πλέον από τους υπαλλήλους όπου θα δίνουν το 3%!!!! του μισθού τους για να επιδοτεί ο οαεδ επιχειρηματίες και ταυτοχρόνως θα εργάζονται μισή ώρα την ημέρα δωρεάν έτσι για να αναπολούν αλήστου μνήμης καθεστώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αλλος ιπταμενος για να σωσει τη χωρα του

    http://www.haaretz.com/news/national/olmert-at-graft-trial-my-frequent-flights-were-important-in-representing-israel-1.366287?localLinksEnabled=false

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ6 Ιουν 2011, 1:51:00 μ.μ.

    παρτε τις καραμπινες σας
    και μπητε μεσα στη Βουλη
    να καθαρισετε και τους 300
    να γινει αλλαγη σωστη

    δεν λεω οτι και οι 300 ειναι καθαρματα
    αλλα το 90 % ΕΙΝΑΙ
    αρα, μαζι με τα ξερα
    ας καουν και τα 10% χλωρα
    για την ελλαδα μας ρε γαμωτο


    ολα τα αλλα ειναι κλανιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΛΑΟΣ ΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΔΙΛΛΗΜΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΒΡΩΜΕΡΗ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΤΣΟΥΛΑ

    ΝΑ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ Η ΝΑ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αλήθεια φιλαράκο ???
    και μετά να φέρουμε και καμιά χούντα να δέσει τι γκυκό ???
    οχι ρε φίλε δεν θα πάρουμε....
    το πολιτικό σ΄θστημα (με όλα τα αρνητικά του ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ) να δώση τη λύση !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΜΟΝΟ Η ΧΛΙΔΗ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ,ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗ ΤΗΝ
    ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί πάντα όλοι ασχολούνται με τους δημόσιους υπαλλήλους και δεν ασχολε΄΄ιται σχεδόν κανένας με τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα ?? Οι συνθήκες εργασίες των Δ.Υ είναι πολύ καλύτερες από αυτές του ιδιωτικού τομέα , αμείβονται καλύτερα , έχουν πάνω απόλα τη μονιμότητα , και πληρώνονται από τον ιδιωτικό τομέα . Ότι και να γίνει αυτοί θα παίρνουν έστω και ένα μειωμένο μισθό και θα πάρουν και μία σύνταξη .Του ιδιωτικού στην καλύτερη περίπτωση , θα πάρουν ένα χρόνο επίδομα ανεργίας , όταν θα απολυθούν και μετά αφήνονται στη τύχη τους από το κράτος , ανασφάλιστοι , έστω και αν δούλευαν για 20 ή 30 χρόνια και δεν ασχολείται κανένας με αυτούς . Το ότι η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη τα λέει όλα . Δεν μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι πρώτης και δεύτερης κατηγορίας .
    Δεν φταίνε οι Δ.Υ υπάλληλοι για τη σημερινή μας κατάντια , αλλά το μεγάλο και σπάταλο πελατειακό κράτος , δημιούργημα των δύο κομμάτων εξουσίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί να μην θίγονται και οι ΣΥΝΤΑΞΑΡΕΣ από 2000 εως 3800 ευρώ που παίρνουν οι Στρατιωτικοί από 45 εως 52 χρονών ????
    Γιατί να μένουν έξω ΑΥΤΟΙ απο την προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι άλλοι για να σωθεί η χώρα ???
    Γιατί οι άκαπνοι στρατιωτικοί μας να μείνουν για άλλη μία φορά στο απυρόβλητο ???
    ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΊΖΟΥΝ ΟΙ *ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΙ* ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΕ 300 - 400 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ?ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΕΠΙΛΕΠΤΟΙ? ΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΝΕ.ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ.ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ , ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.
    ΑΠΟ ΤΙ ΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 16 ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗ ΜΕ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ. ΕΜΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΨΩΜΗ ΝΑ ΦΑΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΕΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 8.20
    ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ
    ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΞΙΟΜΑΤΙΚΟΙ ΕΚΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΟ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση