GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με εξώδικα(;!)...

Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΣΤΑ…Λονδίνα, στις Οξφόρδες και στις ΗΠΑ για σπουδές κι ύστερα στην Ελ...

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΣΤΑ…Λονδίνα, στις Οξφόρδες και στις ΗΠΑ για σπουδές κι ύστερα στην Ελλάδα. Είναι η «προεργασία» για πολιτικό μέλλον και καριέρα. Και η προϋπόθεση. Σπουδάζοντας εκεί, επικοινωνείς με το «περιβάλλον» και άθελά σου κουβαλάς τη φιλοσοφία της χώρας όπου σπούδασες, τη θαυμάζεις, την «υιοθετείς». Ύστερα «ενσκήπτεις» στην Ελλάδα της ρεμούλας ως διαχειριστής των οικονομικών της. Κι αν τα κάνεις θάλασσα, αποχωρείς, ιδιωτεύεις και αναπαύεσαι στο τζάκι.
ΕΝ αρχή ην Αλογοσκούφης και μας προέκυψε ο κ. Μηταράκης. Στα δεξιά του κ. Σαμαρά κι η γλώσσα του ροδάνι. Απλώνει τη σκέψη του με ευκολία κι εμείς απλώνουμε πέπλο προστασίας μας. Λες να’ ναι τόσο εύκολη η υπόθεση της στρατηγικής και των αριθμών ή είναι...
 εύκολος ο (προεκλογικός) λόγος απ’ τη θέση της αντιπολίτευσης;
ΘΑ ξαναδοκιμαστεί η Ν.Δ. και τα ξαναλέμε. Κι αν δεν «απέδωσε» ο κ. Σαμαράς επί Κ. Καραμανλή, τώρα, και χωρίς τη…Ντόρα, οφείλει να βγει καλύτερος απ’ τον προκάτοχό του και ανώτερος του σημερινού Πρωθυπουργού. Με το επιτελείο και τους συμβούλους του, με τους ΟΝΝΕΔίτες, τους ΔΑΠίτες (και τον…πολιτισμό τους), με τη μερίδα του απ’ την κομματιασμένη παράταξη που έχει ρίζες και «παρελθόν», προσωπεία και…μεταμορφώσεις.
ΤΟ πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει να κάνει μες πρόσωπα και σπουδές. Και ο κ. Παπανδρέου, άλλως τε, είναι αμερικανόθρευτος και ανήκει στην ίδια Λέσχη (Bilderberg) με τους κ. κ. Καραμανλή και Αλογοσκούφη, καθώς και με κάποια «σοσιαλιστικά» λουλούδια του ΠΑΣΟΚ, αλλά ας το παρακάμψουμε αυτό, στις δύσκολες ώρες που περνάμε. Είναι πρόβλημα παρελθόντος, παρόντος (στην οξύτερη φάση του, σήμερα) και μέλλοντος. Γιατί, με τις ίδιες δομές, τους ίδιους πολιτικούς, αλλά και με την υπάρχουσα νοοτροπία πως…μαγκιά είναι να δαπανάς περισσότερα από όσα παράγεις, θα ξαναφτάσουμε στο χείλος του γκρεμού μετά τη γύρα μας στο ίσιωμα.
Ο,ΤΙ είχαμε να πούμε για τους πολιτικούς τους το «ψάλαμε». Ωστόσο, να θυμηθούμε πόσο απαραίτητος μας ήταν ένας…Ρεχάγκελ για να μας βάλει σε τάξη. Ήρθε σαν ΔΝΤ και Τρόικα (εμείς, συνολικά, τους φέραμε) και μόνο που δεν τους…σκοτώσαμε. Κι άρχισε το μοιρολόι και η γκρίνια με βρισίδι και αναθέματα. Κατατίθενται και εξώδικα! Λες και οι χώρες κυβερνώνται με «δικαστική συνδρομή». Δεν δόθηκαν τα εξώδικα όταν έπρεπε και προς πάσα κατεύθυνση για να προλάβουμε το κακό. Δεν προειδοποιήθηκαν πολιτικοί, δεν απειλήθηκαν σινάφια, δεν εντοπίστηκαν μίζες και φακελάκηδες και τώρα μοιράζουμε εξώδικα, ποντάροντας στον κ. Σαμαρά. Καλώς να…ορίσει.

16 σχόλια

  1. ΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΤΙ ΠΑΘΕΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΘΕΙ ΑΦΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΛΑΙΚΙΖΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΑΣΑΡΙΣΕ ΤΟΥ ΤΟ ΓΚΟΥΒΕΡΝΟ ΝΑ ΤΟ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΤΣΕΡΒΕΛΛΟ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΩΣ ΤΡΕΜΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΜΗ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που πας βρε Γιώργο ανεύθυνε?
    Γιατί δεν παραιτείσαι τελικά να ησυχάσουμε? Αφού δεν έχεις την διανοητική ικανότητα να λύσεις το οιοδήποτε πρόβλημα και χρειάζεσαι συμβούλους ακόμα και για να δέσεις τα κορδόνια σου. Δεν είναι δυνατόν σε ολόκληρο ΠΑΣΟΚ 156 βουλευτών να μην υπάρχει κάποιος με τη διανοητική ικανότητα του μέσου Έλληνα να σε αντικαταστήσει. Αϊνστάιν δεν χρειάζεται να είσαι για να καταλάβεις ότι χωρίς κάθαρση του βόθρου της πολιτικής δεν πρόκειται ο πολύς ο κόσμος να αποδεχθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη για να ξελασπώσει τους κλέφτες και τους αμαρτωλούς. Αυτό που πρόκειται να γίνει είναι πως όλοι θα γίνουνε σταδιακά φοροφυγάδες όταν οι μισθοί και τα επιδόματα ανεργίας τους δεν θα μπορούν να καλύπτουν τις δαπάνες τους. Και αν συνεχισθεί έστω και για λίγο ακόμα η προοπτική χρεωκοπίας τα ταμεία των τραπεζών θα αδειάσουν. Το να προσπαθείς να μείνεις στον θρόνο με το ζόρι δεν έχει νόημα για να ικανοποιηθεί η μαμά σου. Έχεις ήδη καθιερωθεί ιστορικά ως ο μωρός που προεκλογικά έβλεπε λεφτά και μετά όταν έγινε πρωθυπουργός έχασε και τα αυγά και τα πασχάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "(εμείς, συνολικά, τους φέραμε)"
    -----------------------------------
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ
    ΔΕΝ ΤΡΕΞΑΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΙΣ "ΚΑΛΤΣΕΣ"

    όσο για τον Σαμαρα,
    δεν συμπεριφέρεται οπως ενας μικρός
    στο ζαχαροπλαστείο (θυμήσου ΓΑΠ)
    δεν υποκίνησε ουτε συμμετείχε σε απεργίες
    ούτε έπαιξε με κανένα θεσμό
    δεν στραμπούληξε κανενός το χέρι
    δεν απαίτησε ουτε απαιτεί εκλογές


    Η ιστορία σου δεν πετάει.
    try again later

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί οι αστυνομικοί παίρνουν διαταγές να προβοκατόρουν την συγκέντρωση και κάνουν οι αστυνομικοί τους κουκουλοφόρους και παίζουν την γάτα με τον ποντίκι;;;;; Δηλαδή τους αστυνομικούς ,σε αυτούς το μνημόνιο δεν θα κόψει χρήματα γιατί οι αστυνομικοί δεν ενώνονται με τους διαδηλωτές και να κάνουμε όλοι μας το καθήκον μας σαν Έλληνες ;;;;
    Ο Έλληνας ποτέ δεν έχει γίνει σκλάβος θα γίνει τώρα ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ενοχλεί Θανάση και συμφωνώ ο κάποιες φορές τραμπουκισμός των ΔΑΠιτών.

    Ρίξε όμως και μιά ματιά εδώ :

    http://www.youtube.com/watch?v=5m3qsuPAHKA&feature=related

    Και θαύμασε τον ....πολιτισμό των πασπιτών και βέβαια μπορώ να παραθέσω δεκάδες παρόμοια βίντεο.

    Γιά μία ακόμη φορά μονόπλευρος,και είμαι περίεργος να διαβάσω το σχόλιο σου.

    Θέλω ακόμη να σχολιάσω το ότι δεν σε ενοχλούν τα θρασύτατα ψέμματα ενός υποψήφιου
    πρωθυπουργού που δήλωνε με απολυτοσύνη και παροιμειώδη άνεση και σιγουριά ότι :
    - Δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις.
    - Δεν θα γίνουν απολύσεις.
    - Δεν θα θιγούν εργασιακά δικαιώματα.
    - ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ Δ.Ν.Τ.
    - ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ.

    Και σε ενοχλεί ο .....Σαμαράς,ο ...Μηταράκης,
    οι...Οννεδίτες και οι...Δαπίτες.

    Τα κόμματα θανάση έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση του κοσμάκη γιατί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της σημερινής κατάντειας και το μεταπολιτευτικό διπολικό πολιτικό σύστημα πνέει τα λοίσθια του.

    Υποστηρίζοντας λοιπόν και γουστάροντας (κατά δήλωση σου) ΠΑΣΟΚ,με ιδιαίτερα μονομερή και μονόπλευρο κατά την γνώμη μου τρόπο,ξεσηκώνεις αυτήν την θύελλα αντίδρασης και απόρριψης από μεγάλη μερίδα αναγνωστών,που με βρίσκει αντίθετο όταν εκφράζεται με ύβρεις.

    ΚΠ

    Υ.Γ. Και μην απαντήσεις πάλι με την επίπεδη γη,δεν φιλοδοξώ να πιστέψω ότι στέκομαι στο ύψος του Γκαίτε ή του Όσκαρ Ουάϊλντ,φαντάζομαι το ίδιο και συ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.

    ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!!!
    ΒΑΛΑΤΕ ΤΙΣ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΡΑΚΙ ΣΑΣ !!!

    ΠΟΙΟ ΜΠΛΟΚ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ MARFIN ΟΤΑΝ ΚΑΗΚΑΝ ΤΑ 3 ΑΤΟΜΑ ???
    ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ !!!!!

    Η ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !!!!
    Ο ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΆΤΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΟΤΑΝ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΣ ΕΣΚΙΣΑΝ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ !!!
    (ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΕΝΤΟΝΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΛΑΝΌΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ)

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΛΑΚΕΣ !!!!
    ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ.

    ΤΡΕΞΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ .....

    ΜΑ ΤΟΟΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ?!?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είσαι αμετανόητος 'κοπρίτης' όπως λέει ο πάγκα΄λοιπόν κόψε τις μακακίες γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στις επόμενες ώρες λέω το έχεις παρακάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νικολαΐδη δεν μας τα λες καλά,

    καλό το Λονδίνο αλλά χρειάζονται και οι ανάλογες παρέες εκεί.

    Πρέπει κατ αρχήν τακτικά να εκκλησιάζεσαι, αν είναι δυνατόν να ψέλνεις, και αμα είσαι καλός ψάλτης, μεχρι παράσημο θα λαβεις απο καποιον κρατικοδίαιτο πατριάρχη.

    Το πάν είναι η εκκλησία!

    Εκεί κανουν τα βαφτίσια τους γαμους και τη φιγούρα τους η ελληνική και κυπριακή παροικία του Λονδίνου, οι εφοπλιστές, αυτοί που μας σττέλνουν τους εκλεκτούς να κυβερνήσουν τον τόπο που κούρσεψαν.

    Για να καταλάβεις την "δύναμη" της εκκλησίας.

    Ο ΓΑΠ χωρίς διάλογο και περιστροφές εκοψε μισθούς συντάξεις δώρα απο τους απλούς πολίτες. Απο τους παπάδες όμως, ξέρεις ποσο καιρό διακριτικά παρακαλαει τον αρχιεπίσκοπο να βαλει το χέρι στη τσέπη;

    Μεχρι και τον Τσίπρα εστειλε στην Αρχιεπισκοπή, αλλά οι παπάδες δεν χαμπαριάζουν.

    Στην εκκλησία Νικολαΐδη και στο ψαλτήρι!

    Κάποτε γνώρισα εναν αγράμματο βλαχαδερό ρουφιανάκι που όμως καθε κυριακή έψελνε τον δαβίδ. Αυτός λοιπον ο ανθρωπος που δεν γνώριζε αγγλικά αποσπάστηκε, σήμερα ζεί και εργάζεται στον inmarsat στο Λονδίνο, εισπράτει και μια συνταξάρα, και εξακολουθεί να ψάλει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν κάποιοι στο παρελθόν κατηγορούνταν εύκολα και στέλνονταν στο πυρ το εξώτερον από την πλειοψηφία των βολεμένων Ελληναράδων τύπου «Πέρα-Βρέχει» και «Δε Βαριέσαι, μωρέ», ως νεο-φιλελεύθεροι (βλέπε Μάνος, Ανδριανόπουλος, Αλέκος Παπαδόπουλος, διαπρεπείς οικονομολόγοι, τραπεζίτες κ.ά.), ενώ οι ίδιοι, ζητούσαν απλώς την οικοδόμηση μιας κανονικής και βιώσιμης οικονομίας της αγοράς δυτικού τύπου, που να παράγει κι όχι μόνο να καταναλώνει τα «ξένα» (βλέπε πλάνο Μάρσαλ στον Ψυχρό πόλεμο και αργότερα ΕΟΚικά φράγκα...), ήταν οι μόνοι, που επεσήμαιναν τον κίνδυνο της κρίσης που βιώνουμε σήμερα.

    Μην αυταπατάστε μερικοί, ότι αν σήμερα ήταν (οι …«τσαμπουκάδες» πολιτικοί του παρελθόντος) τύπου Ανδρέα ή «εθνάρχη» Καραμανλή (και ενώ ο κρατισμός και ο κρατικοδίαιτος «καπιταλισμός», που είχαμε, διαπερνούσε όλο το πολιτικό φάσμα- είχαμε την πιο κρατικίστικη Δεξιά, για τους γνωστούς «ελληνικούς» λόγους: να μπορεί να κάνει πολιτικό παιχνίδι με τα ρουσφέτια και τις προμήθειες…), ότι με την «πυγμή» τους θα έκαναν κάτι διαφορετικό (αυτό που προσπαθεί να πείσει κι ο Σαμαράς ότι μπορεί να κάνει σήμερα...)!

    Απλά σε εκείνες τις εποχές του διπολικού κόσμου (ψυχρού πολέμου ΕΣΣΔ-ΗΠΑ) και ενώ ήμασταν το ΙΔΙΟ ζήτουλες όπως και τώρα (πάλι δεν παράγαμε τίποτα και μόνο καταναλώναμε) , επιβιώναμε και περνάγαμε καλά για καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!!!

    ΚΑΙ ο Α. Παπανδρέου ΚΑΙ ο Κ. Καραμανλής (αλλά και γενικά όλο το μεταπολεμικό ελληνικό πολιτικό σύστημα), ήξεραν να παίζουν καλά το χαρτί του εκβιασμού- κουνούσαν απειλητικά το δάχτυλο στη Δύση (ΝΑΤΟ, ΕΟΚ, ΗΠΑ) λέγοντας τους ότι «εάν δεν μας δέχεστε με τα προβλήματα μας, τα χρέη μας και πριν απ' όλα ΕΑΝ ΔΕΝ τσοντάρετε, θα στραφούμε αλλού...υπάρχουν κι αλλού «πορτοκαλιές». Εξού και το παιχνίδι που έκαναν και ο Α. Παπανδρέου και ο Κων. Καραμανλής με αδεσμεύτους του τρίτου κόσμου, Άραβες, Σοβιετικούς κλπ.
    Και η απειλή τους ενίοτε έπιανε τόπο...

    Οι δυτικοί τί κάνανε, μέχρι το 1989??
    Κλείνανε τα μάτια και τσοντάρανε, συντηρώντας το μύθο της «Ισχυρής Ελλάδας» που καταναλώνει, αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 2 χρόνια (ούτε οι Γερμανοί δεν το κάνανε αυτό!!) και «ώπα-ώπα στα μπουζούκια» , «δε βαριέσαι μωρέ», «οι Βόρειοι ασπροκώληδες νά'ναι καλά, να μας πληρώνουν τα κορόιδα», για να περνάμε καλά εμείς οι εξυπνάκηδες οι Ελληναράδες!!!

    Δυστυχώς σε αυτήν την Μπανανία Ελλάδα ζούμε- των αεριτζήδων, των απατεώνων, του… «δε βαριέσαι» και του… «έχει ο Θεός».

    Δεν υπήρξαμε ΠΟΤΕ Καπιταλιστική χώρα!!!
    Ήμασταν και είμαστε μια αεριτζίδικη οικονομία «Τύπου» «οικονομίας της αγοράς», με 70% δημόσιο τομέα, με κρατικοδίαιτους απατεώνες επιχειρηματίες στραμμένους εξολοκλήρου στην εσωτερική αγορά (βλέπε Κράτος), αερολόγους πολιτικάντηδες με κύριο εργαλείο το ρουσφέτι και συντηρούμενοι εξολοκλήρου από τη Δύση εδώ και 60 χρόνια (κι όχι με δικές μας δυνάμεις), μην τυχόν και τους φύγουμε κι αλλάξουμε «στρατόπεδο»!!

    Το παραμύθι όμως τελείωσε, όταν ο διπολικός κόσμος γκρεμίστηκε και πήρε τη θέση του η παγκοσμιοποίηση!
    Τότε πια εξέλειπαν οι λόγοι που μας συντηρούσαν επί 60 χρόνια!!!
    Τώρα πλέον δεν τους είμαστε τόσο σημαντικοί και πρέπει να κολυμπήσουμε μόνοι μας!!!
    Δεν παίζουμε πλέον κανένα σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο στο νέο περιβάλλον, σε αντίθεση με τον Ψυχρό Πόλεμο, που συνορεύαμε με τον «από Βορράν κίνδυνο» (και μην ακούτε τις γελοιότητες εκπομπών, τύπου Χαρδαβέλλα, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε σημαντικοί…, έχουμε πετρέλαιο… κι άλλες μπούρδες!!!).

    Σήμερα κανείς δεν θα ασχολιόταν μαζί μας, ΕΑΝ δεν ήμασταν στο Ευρώ!!!
    Θα είχαμε την τύχη της Αργεντινής και άλλων χωρών και δεν θα ακουγόταν τίποτα για μας. Θα τραβούσαμε μόνοι μας το Γολγοθά μας!

    Αυτή είναι η πραγματικότητα!

    The Party Is Over, Ladies and Gentlemen!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ μου ΚΠ, το άρθρο (μου) δεν γράφτηκε με θέμα την συμπεριφορά κάποιων ΔΑΠιτών. Η αναφορά είναι φευγαλέα και ήταν, νομίζω, στη φυσική της θέση.
    Και, βέβαια, όλες οι (παρόμοιες) συμπεριφορές είναι καταδικαστέες και αυτό κάνω, χωρίς δισταγμό.
    Ωστόσο, έχει ο καθένας τις εμπειρίες του, διατηρεί μνήμες απ' τα φοιτητικά του κι ό,τι γράφει δεν ξεγράφει. Θα σου το αναλύσω, αν χρειαστεί, και εν καιρώ τω δέοντι.
    Σ΄ευχαριστώ για την (πολιτισμένη και ειλικρινή) επικοινωνία μας.
    Φιλικά
    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "5.18", καλά τα λες και με τη δέουσα ειρωνεία, συμφωνώ (εν πολλοίς), αλλά δεν κατάλαβα γιατί απευθύνεσαι σ' εμένα προσωπικά. Αν με θεωρείς εξόχως...θρησκευόμενο,τακτικά εκκλησιαζόμενο και με στέλνεις στο...ψαλτήρι, πέφτεις έξω.
    Αυτά, σ' ευχαριστώ για την επικοινωνία και, βέβαια, το σωστό είναι να απευθύνεσαι προς τρίτους, όταν διατυπώνεις άποψη.
    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάλι οι ανοησίες περί εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας κλπ (των δεξιών βαμπίρ). Εύκολα και απλά κάθεσαι σε ένα πληκτρολόγιο και γράφεις όλες τις σαχλαμάρες τις οποίες μέχρι πριν λίγο τις άκουγαν μόνο οι φίλοι σου. Αυτοί οι φοβεροί εθναμύντορες δε μας λένε πώς ζει τους τελευταίους 18 μήνες η Ελλάδα, ποιός πληρώνει τους μισθούς τους, τις συντάξεις, τα τοκοχρεολύσια. Άλλά βέβαια, εθνική κυριαρχία γι΄αυτούς σημαίνει σύνταξη στα 50, 17 μισθοί, 100.000 νέοι δημ. υπάλληλοι μεταξύ ΄04-΄09, υπερτιμολογήσεις στα νοσοκομεία, 200 προσλήψεις στο Μετρό σε ένα Σ/Κ με σημειώματα των αρμοδίων υπουργών, σχολεία με 13 μαθητές και 12 δασκάλους, 4000 καθηγητές αποσπασμένοι σε άλλες θέσεις, 6μηνα stage που κράταγαν 5 χρόνια, μεταφορές αρχαιολογικών χώρων από τον ένα νομό στον άλλο, αναθέσεις εκπομπών χωρίς καμμία διαδικασία στους αγανακτισμένους Κραουνάκηδες, πτώση ανταγωνιστικότητας 13 θέσεις σε 4 χρόνια, μείωση φορολογίας και μείωση φορολογικών εσόδων κλπ.κλπ. Φοβερή δεν ήταν τότε η "εθνική κυριαρχία" του κάθε δεξιού φαντάσματος; Καλά δεν περνάγαμε με τα φέσια και τα δανεικά; Και τι θέλουν τώρα τα κοροϊδα οι ξένοι που μας τα ζητάνε πίσω; Προφανώς επιβουλεύονται την εθνική μας ανεξαρτησία, γιατί πού αλλού θα βρουν τέτοιο κελεπούρι;Και μετά μου λέτε περί λαού και αγανακτισμένων.Δυστυχώς, είμαστε άξιοι της μοίρας μας όσο ακούμε φωνές τζαμπατζήδων, τρακαδόρων, κρατικοδίαιτων και αγράμματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιά τα ψέμματα και τις ανακολουθίες της τραγικής και θλιβερής εκείνης φιγούρας που παρίστανε τον πρωθυπουργό και παλιά προκαλούσε θυμηδία μέσα στο ΠΑΣΟΚ (αν δεν τον έχουν
    ξηλώσει εν τω μεταξύ) δεν διαβάζω όμως κανα σχόλιο.

    Και ναι,ότι γράφει δεν ξεγράφει,αλλά δεν πρέπει και μεις να έχουμε κάπως συλλάβει τα μηνύματα της εποχής?

    ΚΠ

    Υ.Γ. Το ξέρω σε στενοχωρώ,αλλά μιλάω γιά πασιφανέστατα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΙΠΠΙΚΟ
    Πριν ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ζήτησε επειγόντως από την ΠΡΕΣΒΕΙΑ ενισχύσεις για να διαλύσουν τον κόσμο.

    Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ αμέσως ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και έστειλε τα ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ,και ενημέρωσε τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ότι οι ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ, ΑΦΓΑΝΟΙ και οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις είναι διαθέσιμες σε περίπτωση αποτυχίας των ΚΟΛΟΠΑΙΔΩΝ.

    Δεν θέλει και πολύ να αναλάβουν δράση ότι κουκουλοφόροι εκ μέρους του συστήματος
    Δείτε τα βίντεο:
    - Χάος στο Σύνταγμα (antinews.gr)
    - Χάος έξω άπο το Σύνταγμα 2 (antinews.gr)

    Όλο και πληθαίνουν οι αποδείξεις για την ύπαρξη ΠΑΣΟΚικού παρακράτους που προσπαθεί να διαλύσει τις συγκεντρώσεις ____________________________

    Κι άλλη περίεργη φώτο:
    http://s3.amazonaws.com/twitpic/photos/large/322280842.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJF3XCCKACR3QDMOA&Expires=1308148972&Signature=Z0jqyn2zmJBIJfQ5Y1fkt0XCGfo%3D

    Από Δεξί Εξτρέμ στις 17:31

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αναγνωρίζετε ρε καραμήτρηδες - μυαλοκομένη την ηλιθιότητα σας που στην αναμέτρηση Βενιζέλου – Παπανδρέου δείξατε την ηλιθιότητα σας και ψηφήσατε τον Ποδηλάτη; Εσείς να τυραννιέστε σας χρειάζεται, εμείς οι υπόλοιποι γιατί να πληρώνουμε την ηλιθιότητα σας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νομίζω οτι για τον στοιχειωδώς ευφυή κοινωνό, έχει παρέλθει πλέον ανεπιστρεπτί η εποχή που ο λαός "αποδεχόταν" το αληθές της όποιας πολιτικής κόντρας εντός και εκτός κοινοβουλίου. Καλώς ή κακώς, οι πολιτικοί απέθαναν, αφήνοντας πίσω τους σύγχρονους διαχειριστές εξουσίας, "καριερίστες", που ουδέποτε θα έβαζαν χέρι στα "κεκτημένα" τους (ασυλία, βουλευτικές αποζημίώσεις κλπ). Σε αυτήν τη βάση συμφωνώ κ. Νικολαΐδη, διαφωνώ όμως στον πρακτικό τους διαχωρισμό, με δεδομένο οτι τίποτε περισσότερο δεν ένωσε διαχρονικά τον πολιτικό μας κόσμο πέρα από το ένστικτο της "επιθετικής τους αυτοσυντήρησης".
    Θα προτιμούσα να πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις η γενιά των "αδικουμένων" μιας και δεν έμεινε χώρος γι' αυτούς από τα πεπραγμένα των άλλων... Είμαι σχεδόν βέβαιος οτι οι δίδοντες την εντολή προς επίδοση των εξωδίκων, παρέλειψαν να πράξουν τω αυτώ όταν ο γιος τους (το παιδί...) έπαιρνε μια ευμενή μετάθεση στον αυλόγυρο του οίκου τους εκλπηρώνοντας τη στρατιωτική του υποχρέωση ή όταν μετά Βαΐων και κλάδων ανέμενε την δημοσίευση στο ΦΕΚ της φωτογραφικής διάταξης, που όλως τυχαίως αφορούσε τον ίδιο ή τον απόγονο του, χάριν της μονιμότητας και της άκοπης μισθολογικής απολάβής.
    Το έργο είναι στημένο καλά και θυμίζει υπερπαραγωγή, όπου τα πάντα έχουν (συν)αξιολογηθεί: η συμμορία που δρα υπό τη σκέπη των ευρωπαϊκών "θεσμών"(αλήθεια δεν σας φαίνονται ουρανοκατέβατες ή βγαλμένες από άλλους πλανήτες οι μορφές όλων των πέραν των συνόρων κυρίων και κυριών που μας δείχνουν ολημερίς τα ΜΜΕ;), ο συνυπαίτιος και συνυπεύθυνος ελληνικός λαός που με τις μακραίωνες πρακτικές των συντεχνιακών του ομάδων δημιούργησαν το καθεστώς, οι ανεπαρκείς το λιγότερο αν όχι εντεταλμένες εκάστοτε πολιτικές μας ηγεσίες και η βαλίτσα πάει μακριά...
    Το ζητούμενο; Ο αφανισμός κάθε αρετής που συνοδεύει καθεαυτή την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη προκειμένου κάποιοι να κάνουν την δουλειά τους, όπως την αντιλαμβάνονται, ευκολότερα, με το λαό να αποτελεί "πλήθος", έτοιμο να αποδεχτεί ό,τι του πλασάρουν, υπνωτισμένο και ανίκανο να αντισταθεί. Η σκέψη καθοδηγείται, έρχεται σε αδιέξοδα γιατί πολύ απλά συστέλλεται με ρυθμούς ταχείς... Το οικονομικό περιεχόμενο της κρίσης απετέλεσε, για όποιους τέλος πάντων καθορίζουν τις τύχες αυτού του κόσμου, το καλύτερο μέσο για να επιτύχουν τον αντικειμενικό τους σκοπό: τον πνευματικό μας αφανισμό ! Γιατί έτσι είναι καλύτερα γι' αυτούς...
    Ι.Α.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση