GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Δεν μας άφησε άλλη επιλογή η τραγική κατάσταση που μας κληρονόμησε η ΝΔ..."

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ   ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ   ΣΤΟ «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Κύριε Καρχιμάκη, στα γκάλοπ π...

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
 ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ
 ΣΤΟ «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Καρχιμάκη, στα γκάλοπ περάσατε σε δεύτερο πλάνο. Έχετε αντοχές να το αντιμετωπίσετε;
Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Το σημαντικό είναι ότι έχουμε και τις αντοχές αλλά και την θέληση να αντιμετωπίσουμε την πιο δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα μας, σε καιρό ειρήνης. Σε αυτή την κρίσιμη φάση, το διακύβευμα δεν είναι τα νούμερα των δημοσκοπήσεων αλλά η σωτηρία της χώρας. Δεν καθόρισε το πολιτικό κόστος την πορεία μας μέχρι σήμερα και δεν θα...
 διαμορφώσουν οι δημοσκοπήσεις, την στρατηγική μας. Εμείς, δεν είμαστε Σαμαράς και ΝΔ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν ακούγεται και τόσο συναινετική, η αναφορά σας στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Δεν ξέρω πώς ακούγεται αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ο κ. Σαμαράς πολιτεύεται λες και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πώς θα αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη, από τις δύσκολες αποφάσεις που έχουμε πάρει για να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της χώρας. Τον καλώ, έστω και τώρα, να αναθεωρήσει τη στάση του και να προτάξει το εθνικό έναντι του κομματικού.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η ΝΔ, πάντως, εσάς κατηγορεί για το ναυάγιο της συναίνεσης και της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Και εδώ που τα λέμε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είχαν ...παραιτηθεί για κάποιες ώρες την προηγούμενη εβδομάδα.
Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Μια συνομιλία του Πρωθυπουργού και του κ. Σαμαρά, δημοσιοποιήθηκε κατά τρόπο απαράδεκτο και διαστρεβλωμένη στα Μέσα Ενημέρωσης με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις που έστειλαν λάθος μηνύματα εντός και εκτός της χώρας. Αυτό είναι έργο της ΝΔ. Δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ τη συντεταγμένη διαρροή στους συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ. Είναι να απορεί κανείς με την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία χειρίστηκαν το όλο ζήτημα. Κατά τα άλλα, επισημαίνω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν παραιτήθηκαν και δεν παραιτούνται ούτε στιγμή από την εθνική προσπάθεια να σωθεί και να αλλάξει η χώρα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Μεσοπρόθεσμο» και εφαρμοστικός νόμος φέρνουν νέα σκληρά μέτρα. Γι' αυτό σας εξέλεξαν οι πολίτες;
Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Οι πολίτες δεν μας επέλεξαν για να πάρουμε σκληρά μέτρα που δοκιμάζουν το βιοτικό τους επίπεδο. Δεν μας άφησε όμως άλλη επιλογή η τραγική κατάσταση που μας κληρονόμησε η ΝΔ. Βρεθήκαμε μπροστά στον κίνδυνο να χρεοκοπήσει η χώρα. Επιλέξαμε να κόψουμε μισθούς και συντάξεις από το να φτάσουμε σε σημείο να μην μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Νομίζετε ότι για τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αυτή ήταν μια εύκολη απόφαση. Ή πιστεύετε ότι υπήρχε λιγότερο οδυνηρός δρόμος και δεν τον ακολουθήσαμε;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει ο δρόμος της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, ο δρόμος που δείχνει και το «Ζάππειο 2.»
Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Το ονομαζόμενο «Ζάππειο 2», παρά το ότι έχει προτάσεις τις οποίες υιοθετήσαμε, στο σύνολο του, είναι μια έκθεση ιδεών που αγνοεί την πραγματικότητα. Αυτή η έκθεση ιδεών απορρίφθηκε και μάλιστα άνευ επαίνων, από όλα τα ευρωπαϊκά αδελφά κόμματα της ΝΔ. Δεν αποτελεί λύση, αλλά μας οδηγεί στην αφετηρία που μας άφησε η διακυβέρνηση Καραμανλή. Σε ελλείμματα της τάξης του 16%.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο;
Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Θα ψηφιστεί. Θέλω να πιστεύω ότι όχι μόνο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων, θα αναλογιστούν το μέγεθος της εθνικής ευθύνης που τους αναλογεί.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι θα λέγατε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που παραιτήθηκαν ή είδαν ως λύση την ανεξαρτητοποίηση;
Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Ότι σέβομαι την προσωπική τους επιλογή, αλλά δεν θεωρώ λύση ούτε την παραίτηση, ούτε την αποστασιοποίηση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το δίδυμο “Παπανδρέου-Βενιζέλου”, σε λίγες λέξεις. Αναγκαστική συνθήκη;
Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Δεν υπάρχει ούτε «αναγκαστική συνθήκη», ούτε «δίδυμα». Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προχώρησε στο σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης, αναθέτοντας την αντιπροεδρία και το υπουργείο Οικονομικών, στον Ευ. Βενιζέλο. Όλοι μας και στην κυβέρνηση και στο κόμμα έχουμε συγκεκριμένη αποστολή την οποία καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας, διαθέτοντας όλες μας τις δυνάμεις.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με τον ορισμό Β. Βενιζέλου στην αντιπροεδρία και το υπουργείο Οικονομικών, έληξε το «2007» και πήρε το δαχτυλίδι της ηγεσίας;
Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Μπορούμε στα σοβαρά να μιλάμε για δαχτυλίδια, στο κόμμα που πρώτο εφάρμοσε τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου του, από το σύνολο των μελών και των φίλων του;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η δική σας αποστολή ποια είναι ; Ο «πόλεμος» με τους πράσινους συνδικαλιστές. Τους «διαγράφετε»;
Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Στο ΠΑΣΟΚ, οι διαφορετικές απόψεις δεν διαγράφονται, αντιθέτως, επιζητούνται. Κανένας συνδικαλιστής δεν διαγράφηκε. Κάποιοι επέλεξαν να αποστασιοποιηθούν. Τους καλώ να ξανασκεφτούν την απόφαση τους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Σαμαράς ζητάει εκλογές. Δεν είναι οι εκλογές βαθειά δημοκρατική διαδικασία;
Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Ο κ. Σαμαράς πριν από δύο μήνες αποστρεφόταν τις εκλογές, με το επιχείρημα ότι η χώρα έχει κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή. Πριν από ένα μήνα δήλωνε ότι δεν ζητούσε εκλογές, γιατί δεν μπορεί να τις επιβάλλει. Τώρα ζητάει εκλογές. Μπορεί να τις επιβάλλει; Όχι! Τότε τι άλλαξε; Μα νούμερα των …δημοσκοπήσεων! Λέει, με δείχνουν πρώτο, άρα, ας ζητήσω εκλογές. Η στάση του, είναι ο ορισμός του πολιτικού καιροσκοπισμού.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποια πρωτοβουλία ετοιμάζετε στην Ιπποκράτους;
Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Ρίχνουμε αυτή την περίοδο, κατά την οποία ολοκληρώνονται οι περιφερειακές μας συνδιασκέψεις, το βάρος μας στην Προγραμματική μας Συνδιάσκεψη. Εκεί σε πρώτο πλάνο θα βάλουμε την ανάπτυξη. Έχουμε επεξεργαστεί συγκεκριμένα σχέδια που εμπεριέχουν ξεκάθαρες αναπτυξιακές προτεραιότητες για κάθε περιφέρεια ξεχωριστά. Σχέδια που αναδεικνύουν τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

38 σχόλια

  1. ΛΗΓΜΕΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑΛΗΤΗ

    ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΚΡΑΜΑΣΜΕΝΟΣ

    ΚΑΙ ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΕΝΟΣ

    ΥΠΑΝΘΡΩΠΕ
    ΑΛΗΤΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΟΚ = XΟΝΤΡΗ ΒΡΙΣΙΑ......
    ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ....ΠΙΑ !!!
    ΟΠΩΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ
    ΠΗΛΙΟΣ ΓΟΥΣΗΣ
    ΝΕΝΕΚΟΣ
    ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    &
    ΤΣΟΓΛΑΝΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΑΝΔΡΕ.


    Μέχρι και η θετή του μαμά αποκηρύσσει τον ΓΑΠ...______________________________
    ΚΑΡΧΙΔΑΚΗ...ΔΟΥΛΕ ΤΗΣ..ΥΠΟΚΟΜΕ...ΑΡΧΙΔΙΙΙΙΙΙΙΙ

    Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν αλλά σίγουρα ήταν προφητική για όσα θα συνέβαιναν αργότερα.

    "Αν ζούσε ο Ανδρέας δεν θα επέτρεπε στο ΔΝΤ να μπει στη χώρα", είπε μιλώντας σε μεσημεριανή εκπομπή η κα Λιάνη, προσθέτοντας ότι "δεν θα χαιρόταν με τη σημερινή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του γιου του, δεν ήταν αυτά τα οράματά του".

    Και δεν σταμάτησε σε αυτό το σχόλιο μόνο. Θύμισε ότι πάνω στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου παραμένει η φράση του "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες", κατηγορώντας τη σημερινή κυβέρνηση πως φροντίζει για το αντίθετο.

    Επίσης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "ο Αντρέας έφτιαξε κάποτε ένα ΠΑΣΟΚ δυνατό, δημοκρατικό, για τα συμφέροντα όλου του ελληνικού λαού... η σημερινή κυβέρνηση στηρίζει ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο στηρίζει περισσότερο το κεφάλαιο, τους διεθνείς τοκογλύφους, που πίνουν το αίμα του λαού"

    Μεταξύ άλλων η κ. Λιάνη Παπανδρέου κατηγόρησε τον σημερινό πρωθυπουργό πως δεν έχει τα πολιτικά χαρίσματα του πατέρα του, σημειώνοντας πως ο Ανδρέας ήταν ο τελευταίος ηγέτης.

    "Δεν μπορούμε να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι", είπε χαρακτηριστικά με δηκτικό τρόπο για τον νυν πρωθυπουργό,με την ευχή να "γκαστρωθεί ξανά η ιστορία και να βγάλει κάποιον νέο ηγέτη".

    Τέλος, υποστήριξε πως η αγανάκτησή της δεν είναι επί του προσωπικού αλλά πως εκφράζει τον ελληνικό λαό... Τα σχόλια δικά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΤΙ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΘΑ ΦΑΝΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΣΥΝΤΟΜΑ), ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ !!!
    ΑΣΕ ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥΣ
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ ΗΡΩΪΚΑ ΣΗΜΕΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπουχεσας Καραμανλης,η καταστροφη της Ελλαδας και της Ευρωπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι λεει ο φυτουλας;Δεν ρωταει και τον Σημιτη να του πει για το ιντερμετζο με την GOLDMAN SACHS..
    Μα τοσο μαλακες μας περνας ρε κουτοπονηρε Μεραμπελιωτη;
    Δεν διαβαζεις και κανα βιβλιο (Πως η Γκολντμαν Σακς κυβερνα τον κοσμο) να ξεστραβωθεις..
    Οχι βεβαια οτι η ΝΔ δεν διεπραξε αναλογες κουτοπονηριες αλλα εσεις ρε αμερικανακια δωσατε κωλο ακομα και στις γωνιες του Μανχαταν..
    ΥΓ
    Οσο για το νουμερο του τσιρκου Παγκαλο δεν του βαζετε ενα χαλιναρι γιατι το ζωακι δεν επικοινωνει με τον βουτυρωμενο εγκεφαλο του..Τι ειναι τουτο παλι που ειπε στους ισπανους για τραπεζες και τανκς!!Εχει λαλησει ο πιτουρας..Μαζεεψτε τον,υπαρχουν και κλωβοι στους ζωολογικους κηπους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μουαααα ο καραμαλης φταιει

    κλασικοι κλαψοπασοκοι...
    Αντε κυβερνηστε ρε τσόλια, 2 χρονια ειστε πανω και μονο να κοβετε απο παντου ξερετε

    κατσαπλιαδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρία Δαμανάκη ονομάζεται Μυριάμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΕΙΓΟΝ

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ
    ΕΞΕΤΑΣΗ DNA

    ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΨΙΑ.......

    πΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΠΕΙΓΟΝ

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ
    ΕΞΕΤΑΣΗ DNA

    ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΨΙΑ.......

    πΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΠΕΙΓΟΝ

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ
    ΕΞΕΤΑΣΗ DNA

    ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΨΙΑ.......

    πΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν καταλάβαινε ή... έκανε το κορόιδο.




    Κόλαφο για τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, αποτελούν οι επιστολές του Πέτρου Δούκα για την οικονομία, ο οποίος από το 2004, ουσιαστικά, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τα βασικά δημοσιονομικά μεγέθη και τη δυνατότητα της Ελλάδος να συνεχίσει να δανείζεται απρόσκοπτα και με χαμηλό επιτόκιο.

    Ο πρώην υπουργός αποδεικνύει με τον τρόπο αυτό ότι ο Κώστας Καραμανλής γνώριζε τα πάντα για την οικονομία έγκαιρα, αλλά, παρ' όλα αυτά, δεν έλαβε κανένα μέτρο, για να αποτρέψει την πορεία της χώρας στον… γκρεμό!

    Μάλιστα, στις 23 Δεκεμβρίου του 2008, ο κ. Πέτρος Δούκας προέβλεπε σαφέστατα τις εξελίξεις και ανέφερε στον πρώην πρωθυπουργό:


    Ουσιαστικά, ο κ. Δούκας έλεγε στον κ. Καραμανλή ότι σε λίγο δεν θα μπορείς να δανείζεσαι και ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για το επόμενο διάστημα. Αντί, όμως, ο Κ. Καραμανλής να λάβει σοβαρά υπ' όψιν του αυτή την ύστατη επισήμανση, αντικατέστησε λίγους μήνες αργότερα τον Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος, επίσης, ζητούσε τη λήψη μέτρων με τον Γιάννη Παπαθανασίου, που δεν έκανε τίποτε για να αλλάξει, έστω και λίγο, την καταστροφική, όπως αποδείχθηκε, πορεία της χώρας.

    Στην ίδια επιστολή, ο κ. Δούκας τονίζει ότι «πρέπει να προβάλλουμε εικόνα κύρους, υπευθυνότητας, εργατικότητας και αποτελεσματικότητας». Βαριές κουβέντες και ακόμη βαρύτερες, όταν τις απευθύνει κανείς σε έναν πρωθυπουργό, αφού ουσιαστικά του λέει ότι η κυβέρνησή του δεν έχει κύρος και υπευθυνότητα, δεν είναι εργατική και όπου εργάζεται δεν είναι αποτελεσματική!




    Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή με βάση τις επιστολές του κ. Πέτρου Δούκα, που σήμερα φέρνει στη δημοσιότητα η zougla.gr:

    Μόλις στις 20 Ιουλίου του 2004, ο κ. Πέτρος Δούκας ενεχυρίαζε στον Κώστα Καραμανλή μακροσκελή επιστολή, στην οποία περιγράφεται το δράμα της ελληνικής οικονομίας. Σημαίνει συναγερμό για την πορεία του Ταμειακού ελλείμματος, εκτιμώντας ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 18 δισ. ευρώ ή το 11%(!) του ΑΕΠ, μόνο μέσα στην πρώτη χρονιά διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ..

    Προβλέπει ακόμη σημαντική υπέρβαση των πρωτογενών δαπανών και μάλιστα κατά 2,9 δισ. ευρώ. Δηλαδή, κατά μια πρόχειρη πρόβλεψη εκείνης της εποχής (2004), το δημοσιονομικό πρόβλημα ήταν τεράστιο και επέβαλε την άμεση λήψη σκληρών μέτρων.

    Ο κ. Δούκας, όμως, επιρρίπτει και σοβαρότατες ευθύνες στις κυβερνήσεις Κώστα Σημίτη.

    «Παραλάβαμε επίσημο χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης που στο τέλος Φεβρουαρίου 2006 ξεπερνούσε τα 186 δισ. ευρώ», σημειώνει στον Κώστα Καραμανλή, ενώ προσθέτει ότι υπάρχουν και «κρυμμένες υποχρεώσεις» 2,2 δισ. ευρώ για τα φάρμακα, 400 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Νομικών, 6 δισ. για τα νέα τοκομερίδια και 800 εκατ. ευρώ οι οφειλές προς την Αγροτική Τράπεζα. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνει ο κ. Δούκας υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 2 δισ. ευρώ τουλάχιστον, αναδρομικές πληρωμές για το ΛΑΦΚΑ, τις μισθολογικές προαγωγές συνταξιούχων αξιωματικών ύψους ενός δισ. ευρώ(!), τα χρέη προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση επίσης ένα δισ. ευρώ καθώς και υποχρεώσεις για επιστροφές ΦΠΑ.

    Από τις πρώτες κιόλας ημέρες των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο κ. Πέτρος Δούκας προτείνει τη λήψη σειράς σκληρών μέτρων, περίπου, όπως αυτά που αναγκάστηκε τελικά να λάβει η χώρα το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς που μας πέρασε. Από το «πακέτο Δούκα» λείπει, ωστόσο, η περικοπή μισθών και συντάξεων.

    Ακόμη ο κ. Δούκας προβλέπει και ενημερώνει τον κ. Καραμανλή για την πορεία των αναγκών των ασφαλιστικών ταμείων, που είναι ήδη από τότε αυξανόμενη και προτείνει τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, που θα εξετάσει μόνο τα αναλογιστικά δεδομένα, ώστε να υπάρξει μια κατ’ αρχήν συμφωνία.
    !

    Αντί όλων αυτών, ο κ. Καραμανλής επέλεξε την «ήπια δημοσιονομική προσαρμογή» του κ. Αλογοσκούφη, που οδήγησε ουσιαστικά στη χρεοκοπία της Ελλάδας, το «μαγείρεμα» των στατιστικών στοιχείων από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του κ. Κοντοπυράκη και γενικώς την εγκληματική, όπως αποδείχθηκε, αδράνεια σχεδόν σε όλα τα θέματα της οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ΠΑΣΟΚ του 20%, «εκβιάζει» για να περάσει το μεσοπρόθεσμο _________________________________

    Με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και των κομμάτων απέναντί της η κυβέρνηση του 20% θέλει με αυταρχικό τρόπο να περάσει το μεσοπρόθεσμο- λαιμητόμο. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα κανένα από τα κόμματα δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση του μνημονίου, κατ΄επιταγές της...
    Τρόικας. Η κοινωνία είναι εδώ και 35 περίπου ημέρες στις πλατείες και στους δρόμους και θα συνεχίσουν να είναι.

    Ο πρωθυπουργός δεν τολμά να κυκλοφορήσει και κρύβεται, όπως έκανε το Σάββατο το βράδυ που δεν πήγε στην τελετή έναρξης των Special Olympics.

    Οι υπουργοί και βουλευτές του, όταν τολμούν και πάνε να μιλήσουν σε διάφορες εκδηλώσεις γίνονται δέκτες σφοδρών αποδοκιμασιών. Η οικονομία διαλυμένη. Η κοινωνική συνοχή στα τάρταρα !

    Και παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός, που μόνο για αυτά που έχει κάνει εδώ και 20 μήνες δεν έχει ψηφιστεί, επιμένει να «εκβιάζει» τους πολίτες, τα κόμματα και τους βουλευτές του να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο – ταφόπλακα της κοινωνίας.

    Με το …ακαταμάχητο και ψευδεπίγραφο επιχείρημα ότι σε διαφορετική περίπτωση θα …χρεοκοπήσει η χώρα!
    Φυσικά αν… ζούσε σ΄ αυτή τη χώρα ο κύριος Παπανδρέου θα είχε αντιληφθεί ότι αυτό συμβαίνει εδώ και μερικούς μήνες…χάρη στις δικές του αποφάσεις που μας οδήγησε, χωρίς να μας ρωτήσει στις εκλογές, στους διεθνείς τοκογλύφους του ΔΝΤ !


    Xάρη στις δικές του αποφάσεις που μας οδήγησε, χωρίς να μας ρωτήσει στις εκλογές, στους διεθνείς τοκογλύφους του ΔΝΤ!
    ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!

    ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ Γ.Α.Π....ΠΡΟΔΟΤΗ !

    KAΡΚΙΝΟ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ
    ΚΑΡΧΙΔΑΚΗ ΑΡΧΙΑΛΗΤΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΜΕΓΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΖΝΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟ (ΜΟΝΗ ΤΟΜΠΛΟΥ-ΚΡΗΤΗ)
    ΣΙΧΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΦΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΕΤΡΕΣ...
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τραγικος εισαι εσυ και το πασοκ Καρχιμακη,και θα μαθεις τι εστι τραγικος συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΎΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΑΛΗΤΑΡΑ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ. ΖΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΛΟΚΟΠΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΠΙΝΤΕ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ... ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗ ΣΤΕΙΑ ΜΗ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΒΡΩΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ε ΡΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ. ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, Η ΠΟΥΤΣΑ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. <>
    ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΕΙ ΚΙ Ο ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ

    [λόγ. < αρχ. ἀρουραῖος]
    (μτφ.) άνθρωπος πονηρός και τιποτένιος
    <>
    ----βογλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΕ Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΑΝΕ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.Ε ΚΑΛΟΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ ΦΤΗΝΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΞΑΠΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 9 ΕΧΕΙ ΜΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. O ANΔΡΕΑΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΟΤΑΝ ΓΚΑΣΤΡΩΣΕ ΤΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΓΚΙΩΡΓΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλά καθήκια είσαστε και εσείς οι πασόκι . Τι τους θέλατε τους Ολυμπιακούς αγώνες ρε αρπακτικά, ρε πρόστυχοι ; Οι κλεψιές που έγιναν στα Ολυμπιακά έργα άφησαν ιστορία. Και το ωραίο είναι δεν θέλετε να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί των Ελλήνων στο εξωτερικό, να ελεγχτεί το πόθεν έσχες όπως το πρότεινε ο Γάλος ευρωβουλευτής, γι΄αυτό δεν στηρίξατε την πρότασή του στο ευρωκοινοβούλιο. Πρόστυχοι βρήκατε την λύση και άλλο μείωση των μισθών και των συντάξεων και αύξηση της φορολόγησης να βρεθούν λεφτά να πάρουν οι δανειστές μας. Πρέπει να ντρέπεστε ρε καθήκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΝΔ η μουχλα της κοινωνιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καρχιμάκης = Λαλιώτης νο 2.

    Ότι ελεεινότερο έχει να επιδείξει η ντόπια σύγχρονη πολιτική σκηνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πάγκαλος - Καρχιμάκης - καθυστερημένο
    Οι 3 υποψήφιοι για δημόσια εκτέλεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΡΕ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΑΛΗΤΗ, ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΛΑΜΟΓΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. η ΕΥΠ παρακολουθούσε τις συνομιλίες και στοιχημάτιζε σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ και έτρωγαν τα λεφτά του ΟΠΑΠ. Αυτός ειναι ο ρόλος της ΕΥΠ ? ΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ?
    γειά σου καρχιμάκη αθάνατε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μιλάτε οι δεξιοί για ευθύνες.
    Λαμόγιαααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλά ρε παιδιά: Χαλάτε χρόνο για να διαβάζετε τι λέει ο Καρχιμάκης;;

    Είσαστε άξιοι της μοίρας σας, μου φαίνεται...

    Κανονικά, δε θα έπρεπε να υπάρχει κανένα σχόλιο. Και αυτό θα τον έκαιγε ακόμα περισσότερο κι από τις βωμολοχίες!!!

    Ο Κουρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΤΑ ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ.

    ΚΑΡΧΙΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ.

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ....

    ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΞΑ.

    ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΡΕ ΧΑΧΟΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θα σου ελεγα να πα να γαμηθεις εσυ και ολο το ΠΑΣΟΚ καριολοπουστρα Καρχιμακη,με πρωτο το μαλακιστηρι τον αρχηγο σου,αλλα περιμενω τις εκλογες για να σας περιποιηθω.Οχι δεν θα ψηφισω τους αλλους κλεφταραδες του Σαμαρα,ουτε λευκο θα ριξω,θα ψηφισω ενα κομμα της πουτσας που δεν προκειται να μπει στη βουλη για να σας μειωσω τα ποσοστα μιας και το λευκο δεν υπολογιζεται.Ραντεβου στη καλπη και τοτε να δω τα μουτρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ ΖΩΑ.... ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !
    "Η ανάπαυλα των Πολεμιστών του Φωτός"....

    Θαυμάστε διθυράμβους που έγραφαν πριν λίγα χρόνια τα καθεστωτικά παπαγαλάκια , προσπαθόντας να μας πείσουν ότι ο πανηλίθιος Γιωργάκης ήταν ο ιδανικός ηγέτης, ο άνθρωπος που παράτησε τα μπανάκια του στην Πάρο για να σχεδιάσει την μεγάλη Ελλάδα.
    Από κοντά και κάποιοι ηλίθιοι blogger που αναπαρήγαγαν τις παπάρες.

    Ακολουθούν μικρά αποσπάσματα από τα κατάπτυστα κείμενα τους...

    Πάρος, 16 Αυγούστου 2009, ώρα 9μμ. Η ανάπαυλα των Πολεμιστών του Φωτός.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιάννης Ραγκούσης, θυμώνουν με την Ελλάδα της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, των σκανδάλων, της σήψης και σχεδιάζουν την Ελλάδα που μας αξίζει.

    Δώδεκα μήνες πριν, τον έβλεπα εδώ στην ίδια άκρη του νησιού, να παλεύει με το δημοσκοπικό (παραγινομένο) φάντασμα του Καταλληλότερου. Ξυπνούσε νωρίς το πρωί για να κοντράρει με τα κύματα των στημένων μετρήσεων και τους διαρκείς εκβιασμούς των "σεσημασμένων" νταβατζήδων, η οποίοι με τα ΜΜΕ που ελέγχουν, φρόντιζαν ν απελευθερώνουν κάθε τόσο τα ζιζάνια της αμφισβήτησης στο πρόσωπό του.


    "Είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με τα συμφέροντα. Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, ούτε μ ενδιαφέρει η εξουσία για την εξουσία. Γεννήθηκα μέσα σ αυτή, έχω ζήσει ξεχωριστές στιγμές στη μέχρι τώρα πορεία μου και δεν μ ενδιαφέρει η δόξα της εξουσίας. Παλεύω και θα παλέψω για να μπουν κανόνες και να υπάρξει εξυγίανση στη πολιτική ζωή του τόπου. Είμαι αποφασισμένος και δεν πρόκειται να καταθέσω τα όπλα με οποιοδήποτε κόστος..."

    Αυτά μας είπε ο Γιώργος κι οταν ήλθε η ώρα να τον αποχαιρετήσουμε, νιώθαμε οτι αυτά που λέει τα εννοεί. Διακρίναμε μια ατσάλινη θέληση και αποφασιστικότητα πίσω απ αυτές τις κουβέντες, που όταν τον ακούς....κ.τ.λ.π

    ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ,
    ΚΑΙ ΑΜΗΝ +

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ ΡΕ ΑΛΗΤΗ,ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.Ο ΣΜΑΡΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΕΙ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ.ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ.ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Για την καταστροφή της Ελλάδας ευθύνονται ο Αντρέας Παπανδρέου, ο Σημίτης και ο ΓΑΠ. Όσο για το Καχριμάκη στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σαφώς και κληρονόμησε χρέος το ΠΑΣΟΚ από την ΝΔ, αφού αυτή ήταν κυβέρνηση πριν. Από ποιον ήθελες να το κληρονομήσει, από τον Τρικούπη;
    Το θέμα είναι ποιος δημιούργησε αυτό το χρέος, ποιος έβαλε τις βάσεις του, και ποιος έκανε ολέθριες επιλογές που οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα.
    Επ' αυτού έχετε να πείτε τίποτα, πέραν του ότι για όλα φταίει ο προηγούμενος;
    Σαν παιδάκια του δημοτικού, "δεν το 'κανα εγώ κυρία, αυτός το έκανε".
    Το πρώτο θέμα είναι ποιος το πληρώνει, ηλίθιε, κάτι που δεν σε απασχολεί, αφού δεν είσαι εσύ.
    Είσαι όμως σίγουρος ότι τα πράγματα θα παραμείνουν έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καρχιμάκη, άλλο κληρονόμησε και άλλο κληροδότησε... Έτσι όπως το γράφεις, καταλαβαίνει όποιος ξέρει ελληνικά, ότι σας πήρε ως κληρονομιά η ΝΔ... Και επί της ουσίας, πότε θα βγάλεις τα απομνημονεύματά σου για να διαβάσουμε τη λαμπρή συνεργασία σου με την δούκισσα Μιμή; Αυτή δεν σε ανέδειξε;; Της φιλάς τουλάχιστον τα χέρια, όποτε την συναντάς; Αχάριστε, τελείως αγράμματος και ανέβηκες τα κομματικά σκαλοπάτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση