GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραίτηση του Καραμπελιά από τη ΣΠΙΘΑ...

Από τον Ακτιβιστή «Σύντροφοι γρηγορείτε, ο παλιός κόσμος είναι ήδη πίσω σας»*... Τα τελευταία γεγονότα στο εσωτερικό της Ανεξάρτητης ...

Από τον Ακτιβιστή
«Σύντροφοι γρηγορείτε, ο παλιός κόσμος είναι ήδη πίσω σας»*...
Τα τελευταία γεγονότα στο εσωτερικό της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών έχουν τροχοδρομήσει αρνητικότατες εξελίξεις για το εγχείρημά μας. Η έλλειψη εσωτερικής δημοκρατίας, που παρατηρήθηκε στη συνδιάσκεψη, δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά συνέχεια μιας τακτικής μηνών, με διαρκείς αντεγκλήσεις και συγκρούσεις χωρίς αρχές· αυτές, δυστυχώς, δεν αντανακλούν μόνο προσωπικές στρατηγικές, ή απειρία σε επίπεδο Σπιθών, αλλά εκπορεύονται κατ’ εξοχήν από λανθασμένες επιλογές και τακτικές της ίδιας της ηγεσίας της κίνησης: Η αλλαγή τριών (ή μήπως τεσσάρων;) οργανωτικών υπευθύνων, η προώθηση πέντε ή έξι νέων «οργανωτικών» σχημάτων και...
 η έλλειψη παραγωγής πολιτικής –δεν υπάρχει ούτε μία επιτροπή επεξεργασίας θεμάτων– καταδεικνύουν μια μονόπλευρη εμμονή σε ένα μοντέλο οργάνωσης, σύμφωνα με το οποίο οι Σπίθες λειτουργούν μόνο ως μηχανισμοί προετοιμασίας μαζικών εκδηλώσεων της ηγεσίας της κίνησης, με πενιχρή αν όχι ανύπαρκτη παρέμβαση σε μαζικά κινήματα.
Παρ’ όλα αυτά, μέχρι τη συνδιάσκεψη, έθετα σε δεύτερη μοίρα αυτές τις διαπιστώσεις μου, κρίνοντας πως η «εξωτερική» δυναμική της Κίνησης υπερκάλυπτε τις εσωτερικές αδυναμίες –κάποτε και φαιδρότητες– στη λειτουργία μας. Εξ άλλου, είχα αποδεχτεί τη συμμετοχή μου στην Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή της Κίνησης, παρά τους ενδοιασμούς μου, διότι η κρίση που περνάει η χώρα υποχρεώνει σε συστράτευση όλους όσους συμφωνούν γύρω από το τετράπτυχο, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, οικολογική ισορροπία, άμεση δημοκρατία.
Η Συνδιάσκεψη αποτέλεσε όντως ένα σημείο καμπής, όπως έγραφα σε πρόσφατο κείμενό μου. Κατ’ αρχάς θετικά, διότι με μεγάλη προσπάθεια κατορθώσαμε να μη βγούμε διασπασμένοι από αυτήν, παρά τις αντίθετες και συντονισμένες προσπάθειες, γεγονός που δείχνει τη δύναμη ενός συλλογικού σώματος. Επειδή όμως, για κάποιους, ο κίνδυνος είναι ακριβώς η συγκρότηση ενός συλλογικού υποκειμένου που διασκέπτεται, συνεδριάζει και αποφασίζει, αμέσως μετά, επικράτησαν τα αρνητικά στοιχεία και άρχισε μια μεθοδευμένη συκοφαντική εκστρατεία, με στόχο την αποχώρηση ενός μέρους της Κίνησης. Και δεν μπορώ να ερμηνεύσω διαφορετικά την αθρόα δημοσίευση ψευδολόγων κειμένων, τη στιγμή που, επί μήνες, κείμενά μου –που συχνά είχα γράψει με προτροπή του ίδιου του Μ. Θεοδωράκη (για παράδειγμα, κείμενό μου για τις Θέσεις της Σπίθας ή για τα γεγονότα της Κερατέας, κ.λπ.)– έμειναν αδημοσίευτα σε αυτή την, ξαφνικά, τόσο «δημοκρατική» ιστοσελίδα.
Αυτά θα πρέπει να συνδυαστούν με τις πρόσφατες συμμαχίες με ένα κομμάτι του συστήματος, το οποίο γυρεύει σήμερα να επιπλεύσει πάνω σε ένα αντιμνημονιακό σωσίβιο, οπότε ο ρόλος της Σπίθας γίνεται πολύ πιο διακοσμητικός, ενώ ενισχύεται η παρουσία και ο ρόλος παραγόντων που επιζητούν εκλογική επιβεβαίωση και βουλευτικούς θώκους. Δυστυχώς, κινδυνεύουμε να βρεθούμε μπροστά σε «μια από τα ίδια», τη στιγμή που ο ελληνικός λαός, μέσα στη δίνη της κρίσης, δεν έχει ανάγκη από ένα πολιτικό σχήμα συναρμολογημένο από τα ερείπια του υπό κατεδάφιση παλιού κόσμου.
Ο ελληνικός λαός, μέσα από τον υπό εξέλιξη ελληνικό «Μάη», χρειάζεται νέα πολιτικά εργαλεία, τα οποία, μέσα στο κλίμα της πραγματικής δημοκρατίας, θα απελευθερώσουν τις δημιουργικές δυνάμεις του. Η ανάπτυξη ενός νέου μαζικού κινήματος, στο οποίο η Κίνηση και ο Μίκης Θεοδωράκης συνέβαλαν, αποτέλεσε το πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, σήμερα όμως χρειάζονται νέα βήματα και αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσω να στρατεύομαι.
Οι σχεδόν πέντε δεκαετίες μιας αδιάλειπτης πολιτικής δραστηριότητας, δίχως συστημικές παρεκβάσεις, δεν μου επιτρέπουν να ανεχτώ άλλο την επανάληψη πρακτικών που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στη σκληρότερη ματαίωση της πρόσφατης ιστορίας του και θέτουν σε κίνδυνο το νέο που γεννιέται. Και αυτή τη διαδρομή μου δεν θα την αμαυρώσουν αστεία ανταλλάγματα, όπως μια περίοπτη θέση σε ένα πολιτικό σχήμα, ή μια κοινοβουλευτική έδρα.
Το δικό μου όραμα είναι φτιαγμένο από άλλα υλικά. Γι’ αυτό και σας κοινοποιώ την παραίτησή μου από την Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή της ΚΑΠ, η οποία υπήρξε όντως και κατ’ εξοχήν «συμβουλευτική»! Για περισσότερες εξηγήσεις και λεπτομέρειες θα επανέλθω αν και όταν χρειαστεί.
Υ.Γ. Κάποιοι, ανενδοίαστα, αναφέρονται υβριστικά στο Άρδην και τη Ρήξη. Μπορώ να πληροφορήσω τους καλόπιστους –όχι βέβαια τους υβριστές–, ότι το Άρδην από το 1996 και η Ρήξη σε δύο περιόδους μετά το… 1980, αποτελούν συλλογικά εγχειρήματα μιας αναγνωρισμένης ποιότητας με εκατοντάδες συνεργάτες και συμβολή όσο κανένα άλλο έντυπο στην Ελλάδα στη διαμόρφωση του ιδεολογικού χώρου στον οποίο κινείται και η ΚΑΠ. Μερικοί από αυτούς συμμετέχουν στη Σπίθα, όχι όλοι βεβαίως, ούτε καν ολόκληρη η συντακτική επιτροπή των εντύπων μας. Και αν επαίρομαι για κάτι δεν είναι για τα δεκάδες βιβλία που έχω γράψει, ούτε για τους προσωπικούς μου αγώνες, όσο για το ότι μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες έχω συμβάλει στη διαμόρφωση συλλογικών υποκειμένων που διαμορφώνουν ανθρώπους με υψηλό πνευματικό επίπεδο, γενναίο φρόνημα και υψηλό ήθος. Αυτό το ήθος που λείπει από τους υβριστές και όσους δεν πάσχισαν ποτέ ειλικρινά για τίποτε το συλλογικό στη ζωή τους.
Γιώργος Καραμπελιάς
* Σύνθημα από τους τοίχους του Μάη του ’68Για να ενημερωθείτε για την κατάσταση που οδήγησε στην παραίτηση μπορείτε να ανατρέξετε στο άρθρο του Μίκη
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ από την Συνδιάσκεψη καθώς και στο
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ - του Όθωνα Ιακωβίδη

14 σχόλια

  1. Ρε παπούλια δεν σου απέμεινε τσίπα ντροπής, λυπάμαι για την πάρτι σου!!! Βέβαια δεν μας ξάφνιασες που μαθεύτηκε το τι αρπάζεις, 360.000 ευτώ εσύ και η Αμερική δίνει στον κ. Ομπάμα 280.000, σε μια εποχή που έχουν πιεί το αίμα του λαού για να βουλόσουν τρύπες και σε αφήνει αδιάφορο και βέβαια λεφτά είναι αυτά δεν είναι ακόμα μούντζες. Εσύ είσαι που έδωσες στον παπά ανδρέα δανεικά να φτιάξει το κολόσπιτο για το κορίτσι το τίμιο την μιμή. Α, ρε δόλια Ελλάδα τι έχεις τραβήξει, τα πάθει του Χριστού από τους πολιτικάτσιδες της δεκάρας !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Υ.Γ. ΤΟΥ.

    ΟΝΤΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΠΕΝΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ , ΓΕΝΑΙΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΗΘΟΣ.

    ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ .
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΜΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ ΧΑΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ.
    ΕΙΘΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΕΙ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.
    ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΣ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ (ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εκλασε η σπιθα σχολασε ο γαμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10:58
    Αν δεν είσαι ασφαλίτης, είσαι τουλάχιστον κακομοίρης. Παρακολουθώ απο μακριά την Σπίθα και είμαι σίγουρος οτι ζει τους πονους της γεννας. Σεβάσου και μονο το γεγονός οτι κάποιοι άνθρωποι επέλεξαν το "ξεβόλεμά τους" από το Σύστημα (που εσύ υπηρετείς - μια και το σύστημα ανθοβολει αντλώντας κοπριά απο βόθρους, σαν και λόγου σου) για το αντιπαλέψουν. κι αν όχι να το αντιπαλέψουν, τουλάχιστον να εμπνεύσουν άλλους να το κανουν. Όσο για σενα, τράβα ταμείο - άξιος ο μισθός σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΩΠΑ ΡΕΕ! ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΙΘΑ.... ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ'ΑΛΩΝΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΠΙΘΑ; ΠΟΙΟΣ AΣΧΟΛEITAI ME ΤΟΝ ΞΕΚΟΥΤΙΑΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ;

    ΣΚΟΥΖΕΙ ΣΑΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΣ ΚΩΛΟΓΕΡΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΟΥΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ (ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ) ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...

    http://press-gr.blogspot.com/2011/05/blog-post_2029.html

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_11/05/2011_441735


    ......... KATA TA AΛΛΑ, ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, Ο ΓΕΛΟΙΟΣ, Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ...

    ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΤΑ 110 ΔΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ;

    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕ Ο ΤΡΕΛΛΟΓΕΡΟΣ, Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠOY EXEI 'KONOMHΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Ή ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ... ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΚΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Καραμπελιά, ήταν αναμενόμενο. Και πολύ άργησε!
    Είχα γράψει τότε στο press :
    «http://press-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_6126.html
    Δημήτρης Κλ. είπε...
    Είναι λάθος του μεγάλου Μίκη "το κίνημα πολιτών", γιατί σ΄ αυτή την προχωρημένη ηλικία δεν θα μπορεί να το καθοδηγήσει και (με την καλή έννοια) να το ελέγξει. Έτσι είναι σίγουρο ότι θα καπελωθεί από διαφόρους ιδιοτελείς.
    16 Νοε 2010 9:02:00 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ BLOG ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ.
    ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΕΞΑΛΛΟΥ.
    ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΧΟΛΟΠΑΣΟΚΟΥΣ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΑΧΟΛΙΕΣ.
    ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ IQ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΩΣΤΕ ΕΠΕΠΛΕΕΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΦΕΛΟΥΣ.

    ΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ ΣΤΟ ΧΑΧΟΛΙΣΤΑΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Τα νέα φορολογικά μέτρα είναι μέτρα εξαπάτησης των Ελλήνων. Φορολογούν ακόμη και τους φόρους που έχουν, ήδη, επιβληθεί. Προκαλούν σοκ και δέος. Γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω. Είναι μέτρα που επιβάλλονται αδιακρίτως, χωρίς ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 24 ΙΟΥΝ.11.35 μμ ΟΧΙ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΟ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ Η ΔΟΣΗ ΤΩΝ 110 ΔΙΣ,ΝΡΟΠΗΣΟΥ ΡΟΥΦΙΑΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΜΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΥΣ Η ΧΩΡΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΕΣΥΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΒΟΔΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ δεν καταλαβαίνω τι δουλειά είχε ένας από τους ελάχιστότατους αξιόλογους Έλληνες,δηλ. ο Καραμπελιάς να μπλέξει με κάτι γραφικούς σαν το θεοδωράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πολλες αηδιες και περι καραμπελια και περι θεοδωρακη τους αδκειται και τους δυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 24 Ιουν 2011 11:35:00 μ.μ.

    ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΑΜΙΑΣ ΣΟΥ, ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΘΕΙ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΑΜΕΣΑ, ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ 3,60 ΑΠ' ΟΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΣΑΣ ?!?!?

    ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΜΟΥΛΙΚΟ, ΤΙ ΓΛΕΝΤΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ ΑΝ ΔΕ ΜΙΛΑΤΕ ΣΤΟ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΑΝ ΔΕ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΜΕ ΝΕΦΤΙ ΣΤΗ ΦΑΡΔΙΑ ΚΩΛΑΡΑ ΤΟΥΣ !!!!

    ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΑΡΧΙΔΙ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση