GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο-αλχημιστές και Αγανακτισμένοι νεό-δουλοι...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης Ο Εύμαιος , δούλος ο ίδιος, λέει στην Οδύσσεια πως «ο Δίας αφαιρεί τη μισή αρετή απ’ το δούλο ». Αυτό ση...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Ο Εύμαιος, δούλος ο ίδιος, λέει στην Οδύσσεια πως «ο Δίας αφαιρεί τη μισή αρετή απ’ το δούλο». Αυτό σημαίνει πως οι ίδιοι οι δούλοι, πίστευαν - τους έμαθαν να πιστεύουν- πως είναι ηλίθιοι και ανίκανοι, γι αυτό τους αξίζει να είναι δούλοι.
Ο Ξενοφών στον «Οικονομικό» του, δια στόματος Σωκράτη, γράφει : «Οι άνθρωποι που επιδίδονται σε χειρονακτικές εργασίες(εννοώντας κάθε μορφή αμειβόμενης εργασίας) δεν πρέπει να αναλαμβάνουν ποτέ πολιτικά αξιώματα και αυτό είναι φυσικό, διότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπορούν να αποφύγουν τη σωματική φθορά, και είναι πράγματι δύσκολο να μην υποστεί η ψυχή και το πνεύμα τις συνέπειες αυτές.»
Ο Απόστολος Παύλος σε επιστολή του προς τους Ρωμαίους γράφει: “Να ευλογείτε τους διώκτες σας και να υποτάσσεσθε στην εξουσία διότι όλες οι εξουσίες είναι αποτέλεσμα θεϊκής βούλησης και η αντίσταση κατά της εξουσίας είναι αμαρτία και “μην ψάχνετε αδερφοί μου μάταια τη δικαιοσύνη σε τούτον τον κόσμο, η δικαιοσύνη υπάρχει μόνο μέσα στην πίστη”. Σε άλλη επιστολή του προς...
 τον Τιμόθεο τον προτρέπει να πείσει τους πιστούς δούλους να καταλάβουν πως “ όσοι δούλοι έχουν αφεντικό άπιστο να του φέρονται με σεβασμό και τιμή, όσοι δε έχουν αφεντικό Χριστιανό να δουλεύουν περισσότερο”.
Στη σύγχρονη Ελλάδα, τα ΜΜΕ, οι μεσάζοντες-εκπρόσωποι του νέου Θεού του Χρήματος, προσπαθούν να μας πείσουν-φαίνεται πως τα καταφέρνουν- για όλα τα παραπάνω, πως δηλαδή: “εμείς ο λαός είμαστε ανίκανοι, τεμπέληδες και διεφθαρμένοι, πως εμείς τα φάγαμε και πως εν κατακλείδι, εμείς είμαστε η μοναδική αιτία της αθλιότητάς μας”.
Τις μέρες αυτές μίλησα με τρεις δημοσίους υπαλλήλους, και οι τρεις τους έχουν πειστεί πως έχουμε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους και πως αυτό είναι η κύρια αιτία της χρεοκοπίας μας, που σημαίνει πως εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια, δεν άλλαξε ουσιαστικά τίποτα. Οσο θα υπάρχουν δουλικά μυαλά καμιά οικονομική και πολιτική εξουσία δεν έχει λόγο να αλλάξει ρότα. Το σύστημα, που παράγει και αναπαράγει την αθλιότητα δεν το αμφισβητούν ούτε οι δήθεν αγανακτισμένοι. Οι συνθήκες είναι ώριμες, ώστε οι νέο-αλχημιστές του συστήματος να τα αλλάξουν όλα, δηλαδή τα πρόσωπα, και να βάλουν καινούργια για να παραμείνουν εντέλει τα πράγματα όπως ήταν πριν. Οι δούλοι δεν ζητούν περισσότερα.

4 σχόλια

  1. Γεγονός είναι ότι ΜΟΝΟΝ στο Δήμο Σκύρο, ΟΥΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ είναι δημόσιος υπάλληλος, ΑΠΟ τι στιγμή που εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, αποκρύβοντας στοιχεία κι από το δημόσιες υπηρεσίες και από τη δικαιοσύνη, εις βάρος του ευνομούμενου της πολιτείας.

    Μια σκηνοθεσία εμπαιγμού της Εκκλησίας του Δήμου Σκύρου.
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

    τουτέστιν και οι περί αυτού μισθωτοί του δημοσίου που τον συνδράμουν δια της σιωπής, ΟΝΤΩΣ έχουμε "δημοσίος" πολλούς ιδιωτικούς υπαλλήλους επί μισθό δημοσίου.

    Δεν είναι και τυχαίο που ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. βρήκαν τον πρώτο τους κοινό Δήμαρχο ..
    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/26863

    άλλο που εδώ όντως για το ΚΚΕ ταιριάζει το του Παγκαλου "..μαζί τα φάγαμε .." τα γρασίδια στις χορτονομές ..
    προσέξτε στο σημείο (1+30")
    http://journal-arpaxtes-2008.blogspot.com/2010/12/kontra-tv.html

    Τα 20 000 000 εκατομμμυριάκια της Μ. Μ. Λάυρας αγιάσαν στα επουράνια, κι όλοι τσιμουδιά!!!

    Οχι δα πωε είμαι κι ο μόνος πολίτης μα παιδεία, ΑΛΛΑ άλλο οι διαπιστώσεις κι ΑΛΛΟ η θεραπεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε ρε φιλόλογε Πιστοφίδη τις φιλολογίες παπάρα.
    Από τους πολλούς φιλόλογους πήξαμε!!!!
    Το καθεστώς των φανφαρονισμών και η νάρκωση όσων αυτάρεσκα αναπαράγουν τσιτάτα και προσευχές τόσα χρόνια που δεν ξαναγυρνούν, είναι το γόνιμο έδαφος της παρακμής.

    Δράση. Δουλειά. Απόδοση. Ανταγωνισμός. Δημιουργία. Ήθος και προσφορά και όχι εμπορική ανταλλαγή. Με όσους και θέλουν και μπορούν. Αυτά θα μας σώσουν.

    Ψευτοαγανακτισμένε της φακής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυριο στην περικυκλωση της βουλης
    και καποιων σπιτιων κωλουπουργων,

    παρτε μαζι σας απο λεηζερ μεχρι δυναμιτακια,
    μολοτοφ, κροτιδες, αεροβολα και καυστικα υγρα.

    Τελος το παρτυ 300 ατημωρητα λαμογια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3:56,

    Ξέχασες το "Arbeit macht Frei",

    Αλ. Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση