GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φθινόπωρο το Ενιαίο Μισθολόγιο...

Από το http://www.aftodioikisi.gr/ Προς Σεπτέμβριο, Οκτώβριο οδεύει η ψήφιση του Ενιαίου Μισθολογίου μετά την κυβερνητική αλλαγή στο ...

Από το http://www.aftodioikisi.gr/
Προς Σεπτέμβριο, Οκτώβριο οδεύει η ψήφιση του Ενιαίου Μισθολογίου μετά την κυβερνητική αλλαγή στο υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που θα χειριστεί και το θέμα θεωρεί:
α) ότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά για την ψήφιση του προς τα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου όπως έλεγε ότι θα...
 κάνει προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ υπό τον Γιάννη Ραγκούση, καθώς εκτός των άλλων ακόμη η νέα πολιτική ηγεσία αναμένει το ΠΔ της σύστασης του υπουργείου προκειμένου να αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά της.
β) κυρίως, ότι πρέπει πρώτα να θεσμοθετηθεί το νέο βαθμολόγιο στο Δημόσιο και μετά το Ενιαίο Μισθολόγιο.
Σε πρώτο πλάνο η εξυπηρέτηση του πολίτη
Πάντως,  βασικός στόχος του νέου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα είναι όσο το δυνατόν πιο άμεσα να υπάρξουν αποτελέσματα στο ακανθώδες θέμα της καλύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη.
Στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί μεγάλη έμφαση στα θέματα της συγχώνευσης των υπηρεσιών του Δημοσίου αλλά και την όσο το δυνατόν πιο άμεση και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εφαρμογή του νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή.   Ως προς αυτό εχέγγυο θεωρείται η παρουσία στη θέση του υφυπουργού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Forthnet Παντελή Τζωρτζάκη που ως πρωθυπουργικός σύμβουλος ήταν από τους βασικούς συντάκτες του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.
ΥΠΕΣ: «Καλλικράτης», δημοψηφίσματα και εκλογικός νόμος
Όσον αφορά τον τομέα της Αυτοδιοίκησης που θα χειριστεί ο Χάρης Καστανίδης με τη βοήθεια του Πάρι Κουκουλόπουλου, με  δεδομένο ότι δεν υπάρχουν χρήματα, βασικό στοίχημα είναι να εξομαλυνθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν μέχρι στιγμής στον «Καλλικράτη» από θεσμικής άποψης.
Παράλληλα, στο νέο υπουργό Εσωτερικών πέφτει πλέον το βάρος για το θεσμικό πλαίσιο για τα δημοψηφίσματα αλλά και τον εκλογικό νόμο.

7 σχόλια

  1. Σιγα μη γίνει το ενιαίο μισθολόγιο και αν γίνει να είναι δίκαιο.
    Ειμαι ΔΥ 27 χρόνια τώρα στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας,
    Τεχνικός και συνήθως δουλεύω 10-12 ώρες την ημέρα ενίοτε και στα βουνα.
    Αμοίβωμαι με 1180 ευρω (τελική τιμη με όλα μέσα) καθαρά, υπερωρίες δεν παίρνω και φυσικά ουτε λόγος για επιδόματα.
    Ακούω τούς αλλους ΔΥ στα αλλα υπουργεία να παίρνουν
    2500-3000 ευρω τον μήνα και μου σηκώνεται η τρίχα γιατι όλοι εμέις (εντάξει οχι όλοι) ποτέ δεν απεργήσαμε
    και ποτε δεν διαμαρτυρηθήκαμε για τον μισθό μας, ενα "για την πατρίδα" εφτανε για να μας πείσει να δουλεύουμε τζαμπα.
    Σαν τεχνικοί μπορούμε να βρούμε δουλειά και εδώ και στο εξωτερικό γιατι οι εξειδικευμένοι τεχνικοί είναι περιζήτητοι μιάς και ο κόσμος γέμισε επιστήμονες του κώλου που δεν κανουν τίποτα και δεν ξέρουν τι σημαίνει δουλειά.
    Αυτοί μονο μελέτες ξέρουν να κάνουν και ασκήσεις επι χάρτου.
    Αν θέλει η κυβέρνηση ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο
    να ορίσει όλους τους μισθούς στο δημόσιο 1500 ευρώ καθαρα για τα επόμενα 5 χρόνια και όποιου δεν του αρέσει να φύγει.
    Με τους υπολογισμους που έχω κάνει το δημόσιο θα μειώσει ετσι το κόστος μισθοδοσίας κατα τουλαχιστον 40%
    Βέβαια υπάρχουν και οι μαλάκες Ελληνες που ισοπεδώνουν τα παντα μιάς και τα βάζουν λόγω ζήλιας και μικροψυχίας με όλους τους δημόσιους υπαλλήλους χωρίς να κοιτάνε τα μεγάλα εγκλήματα του ιδιωτικού τομέα, φοροκλοπή, εισφοροκλοπή και το ότι ο ιδωτικός τομέας πλήν τουρισμού, οικοδομών και αγροτιάς ειναι αυστηρα κρατικοδίαιτος.
    Θυμάμαι οτι όταν μπήκα στο δημόσιο παρακαλάγανε στον στρατο να πείσω και άλλους τεχνικούς Η/Υ και τηλεπικοινωνιών να έρθουν γιατι οταν έγινε διαγωνισμός για 240 ατομα παρουσιάστηκαν μονο 43.
    Τότε ο ιδιωτικός τομέας πλήρωνε καλά και μόνο οι μαλάκες που αγαπούσαν την πατρίδα πήγαιναν στον στρατό
    για 36000 δραχμες το 1983.
    Πριν μπώ στο δημόσιο έπαιρνα 150.000 δραχμές τον μήνα δουλεύωντας ως τεχνικός πεδίου στο ΒΑΝ του Βαρώτσου,
    μια πολύ high εργασία με κύρος και όμως διάλεξα να πάω στον στρατο γιατι αισθανόμουν Ελληνας.
    Κατασκευάζω ειδκές ηλεκτρονικές κατασκευές και προγράμματα (embedded) και τα πουλάω μέσω Ιντερνετ οπότε στα αρχίδια μου αν απολυθώ, εχω προτάσεις για δουλειά απο 2 χώρες του εξωτερικου, απλά είμαι αυτό που λένε "φασίστας ακροδεξιός εθνικιστής"
    και δεν γουστάρω να πάω έξω παρέα με τους βάρβαρους.
    Βέβαια τώρα αρχίζω να καταλάβαίνω πόσο λάθος είμουν
    βλέποντας τι εστί νεοέλληνας ο οποίος αντί να τα βάλει με τα λαμόγια τους εφοριακούς, τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους αχρηστους καθηγητές που δουλέυουν 6 ώρες την ημέρα για 9 μήνες μόνο, τους σούπερ διευθαρμένους δικαστές και του κάθε λογής ειδικούς συνβούλους των 10.000 ευρώ τον μήνα και τούς βουλευτές πάνε και τα βάζουν με τους ΔΥ τών 1000 Ευρώ.
    Ευγε (Νεο)Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. The plebeians should have no say in the running of their countries. As the ruling classes own all of the wealth it is logical that only they should decide the future.The masses in Greece are about to severely punished for daring to question their betters. When they are squirming on their bellies begging for food and shelter, those who were born to lead can strengthen their inherited rights to govern even further.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα είναι μπουρδέλο κράτος, δεν θα αλλάξει τίποτα είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με τη Νέα Δημοκρατία. Εφ 'όσον υπάρχει διαφθοροκρατια δεν θα αλλάξει τίποτα. Να θυμηθείτε αυτό που είπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ. ΓΙΑΤΙ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ" Η ΥΠΟΘΕΣΗ?

    ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ. ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ 30 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ 7, ΑΡΑ 7x30=201 ΕΚ. ΕΥΡΩ

    ΟΡΙΣΤΕ ΛΕΦΤΑ

    ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΓΙΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΝΙ ΚΟΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Η ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΟΧΗ..... ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΣΚΛΗΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μπορούσε να λέει...
    αμαν !!!!!!!!!!!!
    Αχούοοοοοοοοοουυυυυ
    "Οι Ευρωπαίοι θα μας δώσουν μόνο την μισή δόση"
    ____________________________________
    Πριν από λίγο ο Βέλγος Υπουργός των Οικονομικών Ντιντιέ Ρέϊντερς, δήλωσε ότι το Eurogroup θα αποφασίσει να δοθεί στην Ελλάδα η μισή δόση δηλαδή 6 δις ευρώ για να καλύψει η Ελλάδα τις τρέχουσες ανάγκες και στη συνέχεια θα αποφασίσουν για τα υπόλοιπα χρήματα.

    ΟΥΤΕ ΚΑΝ....ΚΑΚΑΛΑ ΜΑΛΙΑ.... !!!
    δηλαδή Τρίχες των αρχιδών...!!
    Πω..πω..ρε πούστη μου,
    ΓΑΜΩ το Πασοκ σου, γαμώ.
    Απο τη Λούγκρα τον Παπακώ..
    πέσαμε στον Μονάρχιδο...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι λογικό να έρθει πάλι ένα ενιαίο μισθολόγιο το οποίο θα έχει πάλι την ίδια κατάληξη, ένας απόφοιτος λυκείου που μπορεί να είναι κλητήρας ή ανειδίκευτος εργάτης να παίρνει πιό πολλά από μένα που έχω 25 χρόνια στο δημόσιο, είμαι διπλοματούχος Μηχανικός με πέντε χρόνια σπουδών και όχι 3 ή 4 γνώστης 2 ξένων γλωσσών επειδή αυτός "μπήκε" από το παράθυρο σε κάποιο "καλό" υπουργείο (εδώ κολλάει το "και γαμώ τα υπουργεία").Δεν έχω τίποτα με οποιαδίποτε θέση εργασίας αλλά όχι να παίρνω 1700 το μήνα που τώρα κινδυνεύουν να γίνουν 1300 και κάποιοι άλλοι να πέρνουν 3000 ή και 4000 χωρίς να προσφέρουν κάτι παραπάνω από μένα. Φτάνει πιά ρε παιδιά έλεος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε βλάκα εθνικιστή στρατόκαβλε μεγάλε επιστήμονα που μέχρι και ο Gates σου εγλειφε τα αρχιδια να πασ να δουλεψεις στο εξωτερικο αλλά εσυ προτίμησες τα βουνα της Ελλάδας και εσένα καθηγητές δεν στα μάθανε και σε κάνανε την διάνοια που είσαι τώρα ??
    Βλάκα ε!!! βλάκα που μετράς την απόδοση με τις ώρες εργασίας. Εσύ μπορεί να δουλέυεις 10-12 ώρες γιατί είσαι τόσο βλάκας και δεν προλαβαίνεις να τελειώσεις στο οχτάωρο. Α!!! και κάτι άλλο επιστήμονα , οι καθηγητές διδάσκουν τα κωλοπαιδά σου τα εθνικιστάκια να ξεστραβωθούν λιγάκι . Αντε ΒΛΑΚΑ !!!
    Δε μου λες εφορια πληρωνεις για τα προγράμματα που πουλάς μεσω internet ή είσαι και ΛΑΜΟΓΙΟ ??? εκτος απο ΒΛΑΚΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση