GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λίγο πριν ξημερώσει...

Γράφει η Λίνα Φυτιλή αποκλειστικά για το PRESS-GR Να τι περιμένω αυτό το καλοκαίρι: ν΄ αφήσουμε πίσω όλες τις πρωτεύουσες του λάθο...

Γράφει η Λίνα Φυτιλή
αποκλειστικά για το PRESS-GR
Να τι περιμένω αυτό το καλοκαίρι: ν΄ αφήσουμε πίσω όλες τις πρωτεύουσες του λάθους, να βυθιστούμε εξαρχής στα πιο ανοίκεια και τρομερά γεγονότα. Να προσπεράσουμε τα χλωμά δωμάτια, εκεί όπου η Αλίκη περνά αμέριμνη μέσα από τον καθρέφτη. Πιο πέρα, η Χιονάτη φεύγει από το νανόσπιτο κλείνοντας ερμητικά την πόρτα πίσω της.
Στο παρελθόν, πολλές φορές φανταζόμουν ότι διέσχιζα τις αχανείς εκτάσεις της ερήμου. Τώρα προτιμώ ν΄ αράξω σε έναν...
κάβο, με θέα τη θάλασσα παρατηρώντας τα ακρωτήρια να χάνονται, τα νησιά να σβήνονται από το χάρτη.
Με τόση φαντασία, ο χρόνος παύει να είναι μόνο μια λέξη. Τις ζεστές νύχτες, λίγες ώρες πριν ξημερώσει, οι ήρωές μου αλλάζουν ρόλους μ΄ ευκολία. Ξαναζούν. Ψάχνουν κάτι που έχουν χάσει, όπως όλοι μας.
Λίγες ώρες πριν ξημερώσει, μην το βάλεις στα πόδια. Φοβάσαι τα παραμύθια, φοβάμαι τη συνέχεια, όλα είναι τρομακτικά, τα φαντάσματα, οι μάγισσες, οι νάνοι, οι καλοκαιρινές καταιγίδες, η απόρριψη, τα λάθη, οι καθρέφτες, ο χτύπος του ρολογιού, ο χτύπος της καρδιάς μου, τα παιχνίδια, οι κλεφτές ματιές, η αναπάντεχη τρυφερότητα. Όλα είναι τρομαχτικά ωραία.
Το σκοτάδι γρήγορα θα φύγει. Εσύ μείνε. Μίλησέ μου πάλι από την αρχή, βρες το δικό σου τρόπο. Φοβάσαι; Κι εγώ, το ίδιο. Όλοι με τους ίδιους φόβους ζούμε. Τι περιμένεις τώρα, αυτή τη στιγμή; Τι ψάχνεις πίσω από τις λέξεις; Σκέψου. Ο χρόνος δεν είναι μια ατελείωτη κλεψύδρα. Κάποτε τελειώνει. Τι χρειάζεσαι για να θυμάσαι αυτό το καλοκαίρι; Ξέρεις; Μια ευκαιρία, πρώτη και τελευταία. Δική σου. Λίγες ώρες πριν ξημερώσει.

1 σχόλιο

  1. Ο Ζακ Ντελπλά, επιφανής Γάλλος οικονομολόγος και μέλος του κρατικού Συμβουλίου Οικονομικής Ανάλυσης της Γαλλίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Les Echos», εκφράζει την εκτίμηση ότι το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχεται στα 575 δισ. ευρώ και, παράλληλα, καλεί την Ε.Ε. να στηρίξει την Αθήνα αναχρηματοδοτώντας τα χρέη της με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

    «Όλοι γνωρίζουν τον μύθο με τον τζίτζικα και τον μέρμηγκα», αναφέρει γλαφυρά ο κ. Ντελπλά και συνεχίζει: «Μόνο που η Ιστορία συνεχίζεται, γιατί ήταν το μυρμήγκι που χρηματοδότησε τον τζίτζικα στο παρελθόν και τώρα βαρύνεται με τα χρέη του».

    «Οι παππούδες του μυρμηγκιού είχαν εξοντωθεί από τους παππούδες και τις γιαγιάδες του τζίτζικα και φέρουν κατά συνέπεια βαριά πολιτική και οικονομική ευθύνη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, οι Γερμανοί χρωστούν στους Έλληνες τουλάχιστον 575 δισ. ευρώ σε τίτλους από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στην Ελλάδα από όσα χρωστούν οι Έλληνες στη Γερμανία. Και τέλος, ζουν και οι δύο στο ίδιο κτίριο και εάν ανατινάξουμε το διαμέρισμα του τζίτζικα τότε θα καταρρεύσουν όλοι», καταλήγει ο Ζακ Ντελπλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση