GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισπανία: Ομόφωνη απόφαση για μελέτη των προτάσεων των «αγανακτισμένων»...

Από το ispania.gr Μετά από μία πρόταση του Joan Ridao (εκπροσώπου του ERC "Δημοκρατική Αριστερά της Καταλωνίας ") για την...

Από το ispania.gr

Μετά από μία πρόταση του Joan Ridao (εκπροσώπου του ERC "Δημοκρατική Αριστερά της Καταλωνίας") για την δημιουργία μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα μελετήσει τις προτάσεις του κινήματος των "αγανακτισμένων", το κοινοβουλευτικό σώμα κατέληξε σε ένα κείμενο, σύμφωνα με το οποίο απ΄την μία πλευρά καλεί την κυβέρνηση να επισπεύσει την ψήφιση του νόμου περί διαφάνειας, απ’ την άλλη...
προβλέπει "την χρησιμοποίηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, ώστε να εξεταστούν τα απαραίτητα μέτρα για τον εκ βάθους εκδημοκρατισμό και την πολιτική αντιπροσώπευση, καθώς επίσης και την διαφάνεια και έλεγχο των δημοκρατικών θεσμών". Τέλος ζητά "ταχεία διεκπεραίωση και επιμέλεια" της πρότασης του ERC να σταματήσουν οι διαρροές του νόμου χρηματοδότησής των κομμάτων.
Παρά την τελική ομοφωνία, η συζήτηση δεν κύλησε απολύτως ομαλά, καθώς στις ομιλίες των κομμάτων κυριάρχησαν οι αλληλοκατηγορίες, που ως ένα βαθμό είχαν αποτελέσει την σταγόνα για να ξεχείλισε το ποτήρι της λαϊκής οργής.
Στο τέλος της συζήτησης όμως ο Joan Ridao απέσπασε την συναίνεση όλων των κομμάτων και συνυπέγραψαν το τελικό κείμενο, που θα τεθεί υπό ψήφιση στην πλήρη ολομέλεια του Κογκρέσου την ερχόμενη Τρίτη. Το κείμενο προβλέπει την δημιουργία υπο-επιτροπών μελέτης, που θα δεχτούν αντιπροσώπους πολιτών που έχουν πληγεί απ’ το θέμα μελέτης της επιτροπής. Σε αυτήν την περίπτωση είναι πιθανό να παραβρεθούν στο Κοινοβούλιο αντιπρόσωποι του κινήματος 15-Μ και “Πραγματική Δημοκρατία Τώρα”.
Ο Joan Ridao δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να έρθει σε επαφή με αντιπρόσωπους του 15-Μ, αλλά και να συνυπογράψει ένα μεγάλο μέρος των "πιο ρεαλιστικών" αιτημάτων τους. Συντάχθηκε με την πρόταση του Gaspar Llamazare από την Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida), σύμφωνα με την οποία πρέπει να αναθεωρηθεί τόσο το εκλογικό σύστημα της χώρας, όσο και το Σύμφωνο του Ευρώ και τόνισε την ανάγκη άμεσου διαλόγου των πολιτικών με τους πολίτες για την διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής.

5 σχόλια

  1. http://www.youtube.com/watch?v=ihahWeFvmfE&feature=player_embedded

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΦΥΓΑΔΕΥΟΥΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νταξει ολα τα κάνανε οι μπάτσοι ,

    αλλα τούτος δω ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ ειναι κιαυτός μπάτσος και προβοκάτορας που υποστηρίζει τους κουκουλοφόρους

    http://syrizaeydap.wordpress.com/2010/12/06/6-δεκέμβρη-’08/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΔΩ...
    τέρμα και οι μάσκες.

    ΚΑΤΩ Η SSΟΣΙΑ/ΛΗΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΑSSOK
    μΠΑτΣΟΚ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.
    _____________________________________
    ΟΧΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΜΟΙΑΣΟΥΝ....!!!
    ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ...ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΠΑΤΣΟΚ
    ΤΥΝΗΣΙΑ
    ΑΛΓΕΡΙΑ
    ΑΙΓΥΠΤΟ
    ΥΕΜΕΝΗ
    ΛΙΒΥΗ
    ΣΥΡΙΑ
    ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΠΑΤΣΟΚ
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝ.
    ΠΟΥ ΣΤΑΖΕΙ ΑΙΜΑ........................

    ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ...ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΒΑ....
    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ.....ΑΙΜΑΤΟΣ.
    -----------------------------------
    Συνεδριάζει στην Αθήνα υπό τον Γ. Παπανδρέου σε μια πολύ κρίσιμη για την κυβέρνηση και τη χώρα συγκυρία.
    Στις 8 Ιουνίου θα συνεδριάσει στην Αθήνα η Σοσιαλιστική Διεθνής υπό τον Γ. Παπανδρέου.
    Και επιβεβαιώθηκε, με τη μόνη διαφορά ότι η συνεδρίαση δεν έγινε την προηγούμενη Κυριακή αλλά θα πραγματοποιηθεί τελικά την Παρασκευή και το Σάββατο. Όπως επίσης σημείωνε, το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω...
    της οξυμένης πολιτικής και κοινωνικής συγκυρίας στη χώρα μας.
    Κι ακόμη, η παρουσία των ξένων σοσιαλιστών ηγετών αναμένεται να συνοδευτεί και από ένα "μήνυμα" στήριξης των προσπαθειών που κάνει η κυβέρνηση.
    "Από την άλλη πλευρά όμως έχει σημασία να δούμε και ποιες κοινωνικές αντιδράσεις θα έχουν διαμορφωθεί γενικότερα στη χώρα μας μέχρι τότε" πρόσθετε προφητικά...
    ------------------------------------
    ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ
    ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.
    ΚΑΤΩ Η απάισια, αλήτικη, δολοφονική
    Χ Ο Υ Ν Τ Α ΤΟΥ ΠΑSSΟΚ.
    ΕΞΩ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
    μισάνθρωπα ανθρωποειδή μαστουρωμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΟΣΙΛΟΓΗΣ ΒΡΩΜΟΔΕΞΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ ΦΥΓΟΜΑΧΟΥ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ, ΜΕ ΤΑ 35 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΛΛΕΙΜΑ(!!!) (15,4%) ΤΟ 2009, ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΡΥΒΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΑ 300 ΔΙΣ ΧΡΕΟΣ (ΑΠΟ 180, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ 2004!!) ΝΑ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΝΕ!!!

    ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ, ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΞΙΟΙ!!!
    ΓΑΜ.. ΤΗΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!!!
    ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ-ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πότε θα πάψει επί τέλους η σκλαβιά των εργαζομένων στην Ελλάδα από τους ίδιους και τους ίδιους συνδικαλιστές;
    Από πού βγαίνει ότι ένας που μπήκε στον συνδικαλισμό από τα είκοσι του μέχρι και να συνταξιοδοτηθεί θα είναι συνδικαλιστής και σε τέτοιο βαθμό που να μην δουλεύει αλλά να δουλεύει τους άλλους εργαζόμενους με μικροεκδουλεύσεις του τύπου, εγώ θα σε στείλω διακοπές τζάμπα όπως πχ. Συμβαίνει στη ΔΕΗ, εγώ θα μεριμνήσω για σένα στην μετάθεση, εγώ θα σε καλύψω τώρα που σε πιάσανε να κλέβεις δημόσιο χρήμα, εγώ θα φροντίσω για το διορισμό της κόρης σου, εγώ θα προβιβάσω διευθυντή, εγώ θα στριμώξω τον προϊστάμενο σου που σε στρίμωξε να δουλεύεις κλπ;
    Για να γλυτώσουμε από αυτούς τους αλήτες γιατί περί αλητών πρόκειται που βρήκαν τον συνδικαλισμό για βήμα που θα τους απαλλάξει για όσο θεωρούνται εργαζόμενοι από εργασία, που θα τους δώσει την δυνατότητα να ασκούν εξουσία, που θα δώσει την ευκαιρία σε κάποιους από αυτούς να πλουτίσουν, που θα τους δώσει την δυνατότητα να τακτοποιούν τα παιδιά τους εξαργυρώνοντας την θέση τους, θα πρέπει να γίνει νόμος που να μην επιτρέπει να είναι κάποιος εργαζόμενος σε συμβούλιο σωματείου εργαζομένων και κατ’ επέκταση σε διοικητικές θέσεις σωματείου πάνω από δυο θητείες.
    Μόνο έτσι οι τίμιοι εργαζόμενοι θα πάψουν να τους βλέπουν σαν αφέντες τους που μπροστά τους θα σκύβουν το κεφάλι υποτακτικά και πίσω τους σαν δειλοί θα τους βρίζουν.
    Μόνο αν πάψουν όλοι αυτοί να είναι μόνιμοι συνδικαλιστές θα πάψουν και οι εργαζόμενοι να ψηφίζουν στα σωματεία τους σαν πρόβατα επηρεασμένοι από τον φόβο γιατί με φόβο τους βλέπουν και τρομοκράτες, ναι σαν τρομοκράτες γιατί αν ρωτήσετε ένα εργαζόμενο που θέλει να πει την αλήθεια ποιον φοβάται περισσότερο τον διευθυντή του ή τον συνδικαλιστή του θα σας πει τον συνδικαλιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση