GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμεση δημοκρατία;;...

Από το http://ecosmopolis.wordpress.com/ Η «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» της πλατείας – η νέα μάσκα της αριστεράς! Μπορεί να ξεκίνησε ως κάτι αυθόρ...

Από το http://ecosmopolis.wordpress.com/
Η «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» της πλατείας – η νέα μάσκα της αριστεράς!
Μπορεί να ξεκίνησε ως κάτι αυθόρμητο ή έστω απομίμηση του αντίστοιχου ισπανικού κινήματος όμως όπως συνήθως στην ιστορία των κοινωνικών κινημάτων της νεότερης Ελλάδος, η αριστερά έσπευσε να το καπηλευθεί.
Όπως έγινε με το ΕΑΜ όταν χιλιάδες έλληνες χωρίς ιδεολογική ταυτότητα έτρεξαν στα βουνά για να αγωνιστούν ενάντια στον κατακτητή, η αριστερά με αισχρό τρόπο έσπευσε να τους χρεωθεί. Όπως στο Πολυτεχνείο όταν ως γνωστόν το ΚΚΕ για ημέρες μίλαγε για δήθεν προβοκάτορες στη Νομική, μόλις είδε πως έχει απήχηση στον κόσμο και η φωτιά άναψε και στο Πολυτεχνείο έστειλε τον κομματικό στρατό του να αναλάβει και να...
 καπελώσει το κίνημα.
Σήμερα στο λεγόμενο κατ’ ευφημισμό κίνημα για την άμεση δημοκρατία και τον δήθεν ακομμάτιστο χαρακτήρα του βλέπουμε να κυριαρχούν τα συνθήματα συγκεκριμένων χώρων της αριστεράς του Αλαβάνου, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπών αριστερίστικων γκρουπούσκουλων.
Κατ’αρχήν στις συνελεύσεις μετέχει ένας πολύ μικρός αριθμός – όχι πάνω από 100 με 300 άτομα – σε σχέση με το πλήθος που υποτίθεται στηρίζει το κίνημα. Εκ των πραγμάτων οι υπόλοιποι δεν μπορούν να συμμετέχουν αφού δεν υπάρχει καμία σοβαρή οργάνωση παρά στα πλαίσια ενός χάππενινγκ.
Ωστόσο οι αποφάσεις που παίρνονται παρουσιάζονται ως απόφαση όλου του πλήθους που στηρίζει το κίνημα! Τα θέματα που μπαίνουν προς συζήτηση και ψήφιση είναι στην ουσία προκαθορισμένα από ένα πυρήνα 100 – 200 ατόμων που κρατά στην πραγματικότητα στα χέρια του την όποια οργάνωση.
Μπροστά στη «Λαϊκή Συνέλευση» έχει κρεμαστεί ένα μεγάλο πανό της «Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου» του Χρέους, μία πρωτοβουλία που στηρίζει και προωθεί σε μεγάλο βαθμό η ελληνική Αριστερά (πχ Αλαβάνος, Αριστερό Βήμα Διαλόγου) Διοργανώνουν ομιλίες όπου μετέχουν δήθεν ειδικοί οικονομολόγοι όπως ο Καζάκης ιδρυτικό μέλος της Σπίθας του Θεοδωράκη, που υποστηρίζουν ανοιχτά την επιστροφή στην δραχμή.
Το μεμπτό δεν είναι πως αυτοί λένε την γνώμη τους, κάθε άλλο Το τραγικό είναι πως ούτε τεκμηριώνουν τις απόψεις τους αλλά το χειρότερο δεν υπάρχει πουθενά αντίλογος. -μόνον χειροκροτητές – και αυτοί οι άνθρωποι μιλάνε στο όνομα της άμεσης δημοκρατίας.
Επειδή τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ με προσοχή και τις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα στην επίσημη σελίδα του κινήματος στο facebook, διαπίστωσα πως κάποιοι άτυχοι που έθεσαν προς συζήτηση τα αυτονόητα – δηλαδή να ακουστούν και γνώμες ειδικών που είναι κατά της επιστροφής στην δραχμή και να μας εξηγήσουν τις συνέπειες από ένα τέτοιο σενάριο – σας πληροφορώ πως δέχτηκαν μέχρι και απειλές για κρεμάλες.
Σε καμία συνέλευση μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί ο παραμικρός αντίλογος στις θέσεις των ατόμων που ουσιαστικά διαχειρίζονται το φόρουμ και που όλως τυχαίως πάντα συμπίπτουν με τις θέσεις πολύ συγκεκριμένων χώρων της αριστεράς
Προφανώς έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι την Δημοκρατία και ασελγούν πάνω της και τραμπουκίζουν στο όνομά της.
Πρόσφατα εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο κίνημα και οι μητροπολίτες Αμβρόσιος και Άνθιμος – γνωστοί πεφωτισμένοι δημοκράτες – και φυσικά ουδείς εξ αυτών ενοχλήθηκε. Αντιθέτως ο μεγάλος αντίπαλος του σκοταδιστή Άνθιμου έφαγε άγριο κράξιμο στην Θες/νίκη – ο Μπουτάρης – που η παρουσία του είναι ότι πιο προοδευτικό έχει να επιδείξει τις τελευταίες δεκαετίες η πόλη στον δημόσιο βίο της. Παρ΄όλο το χουλιγκάνικο κράξιμο ο Μπουτάρης επιχείρησε να πάρει τον λόγο για να κάνουν διάλογο και του το ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ φωνάζοντας εν εξάλλω πως έχει υποχρέωση να ακούσει τις αποδοκιμασίες των πολιτών.
Αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνον καπηλεύονται με αισχρό τρόπο την ιδέα της Άμεσης Δημοκρατίας και την χρησιμοποιούν ως δούρειο ίππο για να περάσουν τις ιδεολογικές τους γραμμές – ιδεοληψίες αλλά προφανώς ούτε και στο ελάχιστο δεν μπορούν να κατανοήσουν τι πραγματικά σημαίνει Δημοκρατία.
Αυτό που βλέπουμε είναι αφορισμοί λαϊκισμοί, γενικεύσεις, αοριστολογίες. Πουθενά μια συγκεκριμένη υλοποιήσιμη πρόταση ή έστω την πρόθεση για αναζήτηση ρεαλιστικών λύσεων, Υπάρχουν βεβαίως και φωνές που αρθρώνουν έναν ουσιαστικό λόγο αλλά δυστυχώς πνίγονται στην εύκολη συνθηματολογία και σε οργισμένες άναρθρες κραυγές όχλου που θυμίζουν εποχές Ιεράς Εξέτασης. Έτοιμοι να κάψουν στην πυρά κάθε αιρετικό που θα τολμήσει έστω κάτι να ψελλίσει εναντίον της δικής τους Ιερής Αγελάδας, τον λαό.
Μην τολμήσει λοιπόν κανείς να μιλήσει περί ατομικών ευθυνών ή για τις παθογένειες της νεοελληνικής κοινωνίας, αυτομάτως θα γίνει το κόκκινο πανί σε ένα πλήθος που μετά βίας κρατιέται από το να μετεξελιχθεί σε όχλο που θα ζητά εκδίκηση από το σάπιο πολιτικό σύστημα.
Το πρόβλημα γι’αυτούς είναι ξεκάθαρο κι έχει εντοπιστεί. Φταίνε οι πολιτικοί, φταίνε οι κουτόφραγγοι, φταίνε οι άλλοι- ποτέ όμως αυτή η ιερή αγελάδα – ο λαός. Τι καθόμαστε λοιπόν, ας κάνουμε ντου να τους φάμε κι έτσι όλα μας τα προβλήματα θα λυθούν. Δυστυχώς αυτή είναι η κυρίαρχη λογική σε αυτό το περίεργο πλήθος.
Στην αρχή πίστεψα πως έστω και με αυτό τον στρεβλό και άρπα κόλα τρόπο και μόνον που έχει αρχίσει να συζητιέται η άμεση δημοκρατία, είναι κάτι θετικό. Τώρα όμως αρχίζω όχι να προβληματίζομαι αλλά να τρομάζω. Δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ζημιάς που προκαλούν στην ιδέα για πραγματική Δημοκρατία την οποία από ότι φαίνεται ο κόσμος την ζητά και την απαιτεί – ανεξάρτητα αν έχει την παιδεία για να μπορέσει να την διαχειριστεί – όμως στο τέλος όταν το πανηγυράκι τελειώσει αυτό που θα μείνει στον απογοητευμένο κόσμο θα είναι η αίσθηση πως όλοι ίδιοι είναι ποια άμεση δημοκρατία και κουραφέξαλα.
Μπράβο παιδιά της αδιόρθωτης ελληνικής αριστεράς, πάλι το κάνατε το θαύμα σας– καλύτερους διασώστες δεν θα μπορούσε να βρει το σύστημα:!

20 σχόλια

  1. ΕΥΓΕ.. για το άρθρο!! Πότε όμως ο κεντρώος-αριστερός ( η κεντρώος-δεξιός) που έχει ρελαιστικές θέσεις και αντιτίνεται στο μνημόνιο θα βγεί στο δρόμο και σε ποια μορφή θα οργανωθεί;
    Γιατί αν βγεί...σα τσουνάμι θα παρασύρει όλους αυτούς που αναφέρει ο συγγραφέας της ανάρτησης και θα τους ξεβράσει στη γωνία..Η οροφή της κεκαλλυμνένης αριστεράς είναι στο 15% το πολύ, στα όρια των εκλογών στα πανεπιστήμια (ΕΑΑΚ) ..
    Όμως δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο και το Γιωργάκη, ούτε θέλουμε ακροδεξία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί είναι έτσι. Αλήθεια, έχω παρακολουθήσει συζητήσεις και είναι έτσι τα πράγματα. Ας τους απομονώσουμε λοιπόν.
    Αυτό δεν συμαίνει ότι δεν εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα, ότι δεν υπάρχει πάρα πολύς αγανακτησμένος κόσμος, ότι δεν υπάρχει λαϊκή οργή που αναζητά διέξοδο, ότι ο λαός δεν ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους μια ανάλυση που περιγράφει σφαιρικά το πρόβλημα και δείχνε την εξέλιξη του.δυστυχώς ο λαϊκισμός δηλαδή η αλαζονεία της άγνοιας και η ύβρις δηλαδή η χυδαία επίθεση εναντίον επαφής αγίων της πολιτικής και της οικονομίας με πολύ μεγάλη εμπειρία σε αυτά τα θέματα είναι η κυρίαρχη ιδεολογία στην Ελλάδα που δεν προμηνύει θετικά πράγματα για τους Νεοέλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μπορούσα να σου απαντήσω επώνυμα, αλλά όντας ανώνυμος και στο site που παραπέμπεις, σου απαντώ κι εγώ ανώνυμα.

    Απλά πονάει κι αρχίσατε τις προβοκάτσιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Pasok

    Οι Γερμανικες αποζημιωσεις που ζητα ο δρ κουτσουκος

    Μπλόκο στις γερμανικές αποζημιώσεις
    Γερμανοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία στην Αθήνα. Ζήτησαν να δουν τον πρέσβη αλλά τελικά είδαν τον πρόξενο. Βαρύγδουπο "όχι" στις γερμανικές αποζημιώσεις υπέρ των Ελλήνων

    Δημοσιεύτηκε: Ιούνιος 06 2011 17:46


    Έξω από την γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας Γερμανοί πολίτες που διαμένουν στην Αθήνα, οι οποίοι και ζητούν την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα.

    Ωστόσο, για πρώτη φορά ακούστηκε από επίσημα γερμανικά χείλη η φράση: "Δεν τίθεται θέμα γερμανικών αποζημιώσεων".

    Αυτό είπε ο Γερμανός πρόξενος στην Αθήνα στους συμπατριώτες του που διαδήλωσαν έξω από την γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ "ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ"!


    Πασοκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΤΩΝ Ο ΤΙΜΗΤΗΣ6 Ιουν 2011, 6:02:00 μ.μ.

    ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ; ΤΟ.... ΜΠΙΠ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΕΣ ;ΤΙ ΜΙΛΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ;ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ;Ο ΑΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΥΓΕΝΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΞΑΓΡΙΩΝΕΤΕ;ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΠΑΝΕ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΑΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ.ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΚΕ Η ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ. ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΑΥΤΟΣ .ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΛΠ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτα που γραφεις ειναι περα για περα σωστα και οταν επιχειρισα να αρθρωσω αντιπολιτευτικο λογο στο ΦΕΙΣ ΜΠΟΥΚ μονο που δεν μεφαγανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σωστός φίλτατε, και μπράβο. Αλλά ποιος να σ΄ακούσει? Ο"λαός" , (ο όχλος δηλαδή), διψάει για αίμα, και δεν τον ενδιαφέρει να σκεφτεί κι όλας.
    Οσο για την αριστερά που το παίζει αθώα περιστερά, και "σκοτώνεται" για το δήθεν καλό το λαού και το "δίκιο του εργάτη", οδηγώντας το λαό ούτε διαννοούνται σε πια μιζέρια,(για την οποία δεν θα έχει καμία ευθύνη, όπως συνήθως!...), τους δε εργάτες σε αφανισμό, αποβιομηχανίζοντας τη χώρα δεκαετίες τώρα, και προσπαθώντας σκληρά ακόμα και σήμερα να κάνει τα ίδια, με πλοία, αρχαιολογικούς χώρους και ..το εμπορικό κέντρο της Αθήνας, μιας και τα εργοστάσια τα τελειώσανε.
    Κι έτσι από το δίκιο του εργάτη τους έμεινε μόνο ..το δίκιο, γιατί από εργάτες...γιοκ.
    Νομίζουν πως τρελλάθηκε ο κάθε επιχειρηματίας η επενδυτής, να επιμένει να επιχειρεί σε μια χώρα που το επιχειρησιακό περιβάλλον εξαρτάται από τις διαθέσεις του ΠΑΜΜΕ και των ...τριακοσίων (τόσοι είναι κάθε φορά, του κ. Τσίπρα.
    Φυσικά τα μάζεψαν κι έφυγαν, κι ακόμη τα μαζεύουν και πολύ καλά κάνουν, για να πάνε κάπου που το δίκιο του εργάτη είναι λιγώτερο... έντονο!.... Ετσι? Κι η αριστερά συλλήβδην είναι πολύ ευχαριστημένη, που αυτή η χώρα δεν παράγει πλέον ούτε ξυλόπροκες, και εισάγει τα πάντα, μέχρι και αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.
    Κι όλα αυτά για τις θεσούλες και τα ψηφουλάκια τους.
    Λοιπόν, βέβαια θα καπέλωναν, η θα προσπαθούσαν τουλάχιστον να καπελώσουν το κίνημα των λεγόμενων "αγανακτισμένων" πολιτών, (ασχέτων πολιτών, τους λέω εγώ), εκμεταλευόμενοι τη δύσκολη οικονομική συγκυρία,(για την οποία είπαμε, δεν έχουν καμία ευθύνη, γιατί όταν κλωτσάς τη χώρα σου να πάει πάρα κάτω από το χάλι στο οποίο βρέθηκε (δυστυχώς βέβαια, άλλη κουβέντα αυτή), δεν έχεις φυσικά, με τη λογική της αριστεράς, καμμία ευθύνη!...).
    Αυτά, κι ελπίζω αυτή τη φορά να δημοσιευθεί το σχόλιό μου, γιατί τώρα τελευταία όταν τα γράφω αυτά, δεν δημοσιεύεται τίποτε.
    Εντάξει κ. Καψαμπέλη?
    Φίλε μου σε χαιρετώ, μακάρι να γράψεις κι άλλα.
    Γεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι ο Λαζόπουλος στο Σύνταγμα με κατσαρόλα...
    Να του τη γεμίσουν πετρέλαιο για το σκάφος!..
    Αγανάκτηση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΥΓΑ....ΚΑΙ
    ΠΑΣΟΚ....ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΦΑΜΕ ΟΛΑ
    ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

    Τα οικογενειακά «ρουσφέτια» Γερουλάνου κοστίζουν 3,6 εκατ. ευρώ!
    Κι ενώ έχουμε βαρεθεί να ακούμε ότι λεφτά δεν υπάρχουν και μας ζητούν όλο και περισσότερες θυσίες.Ο ΟΠΑΠ, που εποπτεύει ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, δίνει χορηγία 3,6 εκατομμύρια ευρώ στο Μουσείο Μπενάκη, στο οποίο πρόεδρος είναι η μητέρα του, για μια βυζαντινή έκθεση που θα γίνει στην Αμερική το 2013!Γεγονός, το οποίο προσπάθησαν να κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό, λόγω, προφανέστατα, των έντονων αντιδράσεων που θα προκαλούσε η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας κίνησης…Θα παρακαλούσαμε τον κ.Γερουλάνο να μας λύσει τις εξής απορίες:

    1. Γιατί να μην αναλάβει το βυζαντινό μουσείο, όπως θα ήτανε και το φυσιολογικό, μια τέτοια έκθεση και την ανέλαβε το «άσχετο» Μουσείο Μπενάκη;
    2. Πρόσφατα οργανώθηκαν δύο εκθέσεις για το Μέγα Αλέξανδρο στην Οξφόρδη και στο Λούβρο και δεν πληρώσαμε μία, καθώς τέτοιες εκθέσεις είναι περιζήτητες στο εξωτερικό και ποτέ μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε τίποτα η ελληνική πολιτεία, αφού τα κάλυπταν όλα τα μουσεία υποδοχής. Τώρα γιατί πρέπει να πληρώσουμε κιόλας;
    3. Πώς θα πληρώσουμε; Αφού λεφτά δεν υπάρχουν και όπως ισχυρίζονται, αν δεν κοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, η χρεοκοπία είναι μονόδρομος…
    4. γιατί κρατείται μυστικό τόσο καιρό και δεν διαφημίζεται κιόλας, αφού πρόκειται για μια τόσο φοβερή ιδέα, στην οποία, σε τόσο χαλεπούς καιρούς, έπρεπε να «ρίξουμε» τόσα χρήματα; Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που τα δύο βυζαντινά μουσεία στη χώρα μας υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης χρημάτων!
    Τα πράγματα είναι απλά… Στην οργανωτική επιτροπή της έκθεσης έχει διοριστεί από τον κ.Γερουλάνο, η μητέρα του, ως πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη. Η αδελφή του, Ειρήνη Γερουλάνου, είναι διευθύντρια και… μέλος της διοικητικής επιτροπής, ο πατέρας του υπουργού, Μαρίνος Γερουλάνος!
    Εκπληκτικές συμπτώσεις; Πρωτοφανείς γαλαντομίες; ‘Η μια «ξεδιάντροπη» πολιτιστική πολιτική του «εκλεκτού» του πρωθυπουργού, η οποία δρα εις βάρος του ελληνικού λαού, καθώς είναι πλέον εμφανές ότι πρόκειται για… οικογενειακή υπόθεση;

    '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
    ΣΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ
    ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ..ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ..ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ πλην Πασόκων φυσικά..

    ΦΙΛΙΚΑ.
    ΚΑΡΧΙΔΑΚΗΣ Ο ΜΟΙΡΑΖΩΝ ΣΤΑ...ΖΩΑ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ
    ΜΕ ΤΗΝ ΣΒΑΣΤΙΚΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. « μια ηγεσία, που θα δώσει παράδειγμα » ...
    χοχοχοχοχοχχοοοοοοο

    ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ Ο ΑΚΗΣ...

    Η συνέντευξη είναι πολύ ενδιαφέρουσα.
    Δεν θα είναι ζωντανή, αλλά το Fimotro, έμαθε ποιους καρφώνει ο Άκης.
    Ο Τσοχατζόπουλος πυροβολεί Αθανασάκη και Καρχιμάκη.

    Τους φωτογραφίζει ότι αυτοί οργάνωσαν την πολιτική εξόντωσή του. Το πάει γύρω-γύρω από τον...πρωθυπουργό γι αυτό και δίνει τους στενούς συνεργάτες του.
    Από αυτά που μάθαμε, δεν ρίχνει αλλού προσωπικά την ευθύνη.
    Μόνο γενικόλογες αναφορές για το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. Αθανασάκης και Καρχιμάκης είναι το ζουμί.

    Και μάλλον δεν θα αρέσει καθόλου στον Γιώργο Παπανδρέου.
    Γιατί όπως προκύπτει ο Άκης έχει ράμματα πολλά για την γούνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να ζήσεις άνθρωπέ μου, που είπες δυο λόγια σωστά.
    Γοητεύονται να κάθονται με τις ώρες και να πιπιλίζουν την ιδέα της επανάστασης, αφόρητες ασημαντότητες όλοι τους ελπίζουν στο μεγάλο ξέσπασμα.
    Αυτή ήταν και είναι πάντα η ελληνική αριστερά.
    Γιατί, θα ήταν αυτή καλύτερη από τους υπόλοιπους? Παρθενογέννεση θα γινόταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άρα,σύμφωνα με τα λεγόμενα σου,η δημοκρατία έχει αδιέξαδα.Γιατί θα καπελλωθεί.
    Αρα ο λαός να δεχτεί ότι δεν έχει την δύναμη να αλλάξει όλο αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα,που το πρόδωσε,τον οδήγησε στην λαιμητόμο,γιατί και ο ίδιος ο λαός είναι αντάξιος των ιθυνόντων του,όντας σάπιος και αυτός.
    Κατάλαβες ότι ο λαός,όχι ο όχλος μπορεί να μην έχει εξειδικευμένη γνώση για το πώς του άμβλυναν την συνείδηση για να δεχτεί και ο ίδιος,να εξαγοραστεί,στις περιπτώσεις που μπορούσε να το κάνει,έτσι ώστε να μην ασχολείται με τα όργια του απίστευτου ξεπουλήματος των εκπροσώπων του που τον έφεραν σε αυτό το χάλι, αλλά ,έχει το ένστικτο και το αίσθημα δικαίου που νόμιζαν ότι του είχαν ναρκώσει (κάτι που τώρα θέλουν να το κάνουν και νόμιμα με τις προτάσεις τους για νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών,όρα χασίς) και συνειδητοποίησε το χάλι του και τις δικές του ευθύνες.
    Και είναι οργισμένος και με τον εαυτό του που έπαιξε το παιχνίδι τους και τους επέτρεψε να τον παραδώσουν στην λαιμητόμο,χωρίς αξιοπρέπεια,χωρίς αυτοσεβασμό χωρίς πρόσωπο να κοιταχτεί στον καθρέφτη.
    Και τώρα προσπαθεί να αντιδράσει.Γιατί στέκεσαι απέναντί του ανάγοντας τον εαυτό σου σε μέγα κριτή?
    Γιατί δεν μπορείς να υπερπηδήσεις τους τοίχους που έχουν κτιστεί για να κρατάνε μαντρωμένους τους δέσμιους στην όποια συγκεκριμένη πολιτική ή άλλη ιδεολογία.
    Γιατί δεν μπορείς να σκεφτείς ελεύθερα χωρίς καχυποψία ότι υπάρχει αγνότητα σκέψης και άρα μέλλον για το αύριο.
    Προ πάντων,μην ανησυχείς.Κόμματα που έχουν τον ίδιο πρόεδρο,εφ όρου ζωής,τον ίδιο λόγο εφ όρου ζωής,που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στον τόπο και χρόνο,δεν έχουν ελπίδα να οικειοποιηθούν τίποτα από αυτό το κίνημα.
    Θα είχαν εισπράξει σε ποσοστά όλη αυτήν αγανάκτηση.Πράγμα που δεν έγινε ,ούτε την προηγούμενη φορά που το παγόβουνο είχε εμφανιστεί και όλοι καταλάβαμε ότι θα πέφταμε επάνω του.
    Εχετε ιδέες,έχετε γνώση.Αγκαλιάστε αυτό το κίνημα,δώστε του μορφή,σχήμα και τότε θα δείτε ότι η δημοκρατία μπορεί να ξαναγεννηθεί,εκεί στην κοιτίδα της,,εκεί που προδώθηκε από αυτούς στους οποίους εμπιστευθήκαμε και αυτοί φρόντισαν να την βιάσουν,για το καλό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και επιμένω.Αυτό το ρημάδι το μεσοπρόθεσμο,όπως και το προηγούμενο το μακροπρόθεσμο και το επόμενο βραχυπρόθεσμο,θα επιβάλλει κανένα περιορισμό στις δαπάνες των νυν και απελθόντων δια βίου φερόντων τον τίτλο και τις απολαβές βουλευτών,δημοτικών αρχόντων και παρεμφερών παρατρεχαμένων ,των προνομίων τους,της προκλητικής πολυτέλειας διαβίωσης τους που μας πασάρουν αδιάντροπα στην μούρη,την ίδια ώρα που επιμένουν ότι το πεντακοσάρικο το μήνα είναι ένας αξιοπρεπής μισθός,που σου επιτρέπει να ζήσεις και να δημιουργήσεις οικογένεια,ενώ γι αυτούς είναι το φιλοδώρημα,σιγά μην δίνουν δηλαδή,στην ορντινάτσα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγανακτώ... μα λίγο παύω και κοιτώ στοχαστικά. Φταίω εγώ που τους αφήνω να με ελέγχουν εκλογικά. Μόνο μια ελπίδα μένει να σωθώ από όλα αυτά. Να με αφήνουν να ψηφίζω έτσι απλά αναλογικά. Όλα τ άλλα ακολουθούν τα ζητάω μετά για εμάς. Έχουμε αξίες και άλλα... όλα θα τα ξεπερνάς. Τώρα πρέπει να ζητάω να σωθούμε από αυτό, που τους έφερε εδώ πέρα να πονάνε τον λαό. Κάποτε υπήρχε αγώνας για απλή αναλογική, τώρα όλοι την ξεχνάνε για μια θέση στην βουλή. Η Ελλάδα μας αξίζει και οι Ελληνες μπορούν, την πατρίδα τους να σώσουν δίκαια σε αυτήν να ζουν. Σας ζητώ απ την ψυχή μου μη ξεχάσετε και εσείς να ζητάτε από όλους πάλι την απλή αναλογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. πασοκια κουφαλες ερχονται κρεμαλες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όταν μέσα από επανηλημένα διαπιστωμένες διαπίστωσεις ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ κάτι ουσιώδες να παρουσιάσεις καταναλώνεσαι επί διαπιστωμένων διαπιστώσεων.

    Από φαιά ουσία τι?

    Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ
    http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/2009/09/blog-post.html
    και χωρίς κι ένα ..
    ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007/08/blogger-gr.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΑΣΟΚΟΓΚΕΜΠΕΛΣ ΣΑΣ ΚΑΙΕΙ ΨΤΟ ΚΟΛΑΡΑΚΙ ΑΛΛΑ.......ΛΙΓΑ ΤΑ "ΨΩΜΙΑ" ΣΑΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΦΕΡΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητές/τοί, συνομιλήτριες/τές,
    καλό είναι να γνωρίζετε και τις κριτικές απόψεις που υπάρχουν περί της “Άμεσης Δημοκρατίας”, όπως εκφράζονται στο ίδιο το site: http://real-democracy.gr/, επισήμως ταγμένο υπέρ αυτής.
    Απόψεις, όπως αυτές στο νήμα με τίτλο:
    «“Αμεση Δημοκρατία”: Ως απατηλή, οφείλει να απατά», εδώ:
    http://real-democracy.gr/forum/%E2%80%9Camesi-dimokratia%E2%80%9D-os-apatili-ofeilei-na-apata
    Εντός αυτού, υπάρχει ένα μήνυμα με τίτλο:
    ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ, εδώ:
    http://real-democracy.gr/forum/%E2%80%9Camesi-dimokratia%E2%80%9D-os-apatili-ofeilei-na-apata#comment-10272
    όπου ευρίσκονται παραπομπές προς όλα τα συναφή νήματα του site.
    Το μήνυμα εισάγεται ως εξής:
    «“Αγαπητοί συναγωνιστές,
    η βασική “ιδέα” του ιδεολογήματος της “Άμεσης Δημοκρατίας” είναι ότι, για τα “δεινά” μας, δεν φταίει ο καπιταλισμός αλλά, ο τρόπος διακυβέρνησής του.»

    Υ.Γ.:
    Στο blog που ακολουθεί, θα υπάρξει αναδημοσίευση πολλών από τα σχετικά υλικά, εάν τυχόν συμβεί κάτι το απρόβλεπτο...
    http://amesidimokratia2011.blogspot.com/2011/09/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση