GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπερνάνκι και ελληνική κρίση κρατούν τις αγορές σε στάση αναμονής...

Από το http://www.sta-gr.com/ Ο επενδυτικός κόσμος συζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση περισσότερο από οτιδήπ...

Από το http://www.sta-gr.com/
Ο επενδυτικός κόσμος συζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την Τρίτη και την Τετάρτη, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα ακόμη και το “θεό” των αγορών, το διοικητή της αμερικανική κεντρικής τράπεζας. Αυτό, μέχρι τη στιγμή που ο Μπεν Μπερνάνκι ανακοίνωσε, μέσα από τις προγραμματισμένες δηλώσεις του, κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο φόβο για πολλούς επενδυτές: το τέλος του δεύτερου πακέτου τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας και τον...
αποκλεισμό της περίπτωσης να υπάρξει και τρίτο τουλάχιστον για την ώρα.
Ο διοικητής της ισχυρότερης τράπεζας του κόσμου υποστήριξε, προς έκπληξη αρκετών, ότι η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει την αναρρωτική της πορεία χωρίς επιπλέον βοήθεια, τονίζοντας πως οι οικονομικές συνθήκες σήμερα είναι πολύ διαφορετικές απ' ότι το περασμένο καλοκαίρι όταν ανακοινώθηκε το δεύτερο πακέτο τόνωσης. Σύμφωνα με τον Μπερνάνκι ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού έχει ξεπεραστεί ενώ υπάρχουν σημάδια βελτίωσης και στην αγορά εργασίας.Με απλά λόγια, όχι πακέτο τόνωσης νούμερο τρία, κάτι το οποίο οι επενδυτές δε φάνηκε να λαμβάνουν με ηρεμία καθώς οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν πτωτικά ενώ κυριάρχησε η νευρικότητα, καθώς τους τελευταίους 12 μήνες οι μετοχές ακολούθησαν την πορεία του χαρτοφυλακίου της FED, σκαρφαλώνοντας υψηλότερα όσο η τόνωση της αμερικανικής οικονομίας συνεχιζόταν.
Παρόλα αυτά, το ενδεχόμενο μίας ουσιαστικής λύσης του προβλήματος της ελληνικής χρηματοδότησης, έστω και στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, αναμένεται να βοηθήσει τη διεθνή αγορά μετοχών, κυρίως μέσω της αποκλιμάκωσης του χρηματοπιστωτικού ρίσκου στην Ευρώπη, κάτι που θα μειώσει την αστάθεια και θα επιστρέψει στους επενδυτές να επιστρέψουν στις μετοχές.
Κλείνουμε με το ΧΑ, όπου η συνεδρίαση της Τετάρτης χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερη αστάθεια, με το ΓΔ να κινείται πάνω και κάτω από το μηδέν για να κλείσει τελικά με μικρές απώλειες, στον απόηχο της ανησυχίας για τί άλλο, τις εξελίξεις στην ελληνική κρίση.

2 σχόλια

  1. Ιδέα για Λοβέρδο
    Συνέχεια πρωτάκουστα πράγματα ακούμε στην εποχή της «σοσιαλιστικής» Μνημονικής διακυβέρνησης. Το τραγελαφικό περιστατικό που θα αναφέρουμε μας δείχνει σε πιο σημείο οδήγησε την δημόσια υγεία η εθελόδουλη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Συγκεκριμένα στα χέρια του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Αλέξανδρου Ρακιντζή ήρθε καταγγελία ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου αποφάσισε να «βάλει χέρι» στο παγκάρι της εκκλησίας που βρίσκεται εντός του νοσοκομείου.

    Η καταγγελία αποδείχτηκε αληθινή και ο διοικητής του νοσοκομείου αιτιολόγησε την «βούτα» του λέγοντας ότι τα χρήματα απ’ το παγκάρι τα πήρε για να αγοράσει γάζες και ιατρικά γάντια που τέλειωσαν, το υπουργείο δεν τους έδινε λεφτά και οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου δεν μπορούσαν να κάνουν την δουλειά τους.

    Για την ιστορία να πούμε ότι ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, αθώωσε τον κατηγορούμενο διοικητή του νοσοκομείου και αιτιολόγησε την απόφαση του με το επιχείρημα «όταν ρίχνουμε χρήματα στο παγκάρι της εκκλησίας ποτέ δεν ρωτάμε που θα διατεθούν αυτά τα χρήματα. Ολοι τα δίνουμε για καλό σκοπό και στην συγκεκριμένη περίπτωση τα χρήματα πήγαν σε θεάρεστο έργο».

    Να, ιδέα κ. Λοβέρδε. Γέμισε τα νοσοκομεία με εκκλησιές και παγκάρια. Μπορεί τότε να θεωρηθείς επιτυχημένος υπουργός.
    ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι εγινε ρε μπερνανσκι;
    σου τελειωσε το χαρτι;
    δεν εχεις χαρτι να τυπωσεις μερικα εκατομμυρια δολαρια; Ξερεις εσυ...
    Λαμογια
    πουλατε κωλοχαρτο με περιτυλιγμα δολαριου
    εχετε το μεγαλυτερο ελλειμμα κρατους στον ΚΟΣΜΟ
    και ομως ΔΕΝ σκεπτεστε για πτωχευση

    ξερετε εσεις...


    γυιοι το Καπονε...


    ολες οι χωρες γυρω σας ΠΕΙΝΑΝΕ
    ο λ ε ς
    τυχαιο;


    θα ερθει και η δικη σας ωρα ομως


    φτου σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση