GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γράφει και βιβλίο (γιατί «Μαζί τα Φάγαμε») ο Θ. Πάγκαλος...

Το κλείσιμο 40 οργανισμών που «τον αγνόησαν» μη δίνοντας στοιχεία προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ παρά...

Το κλείσιμο 40 οργανισμών που «τον αγνόησαν» μη δίνοντας στοιχεία προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ της μερικής άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι γράφει βιβλίο με τον τίτλο «Μαζί τα Φάγαμε: Ποιοι, πότε και γιατί».
Μιλώντας στην τηλεόραση της NETκ. Πάγκαλος υπεραμύνθηκε της θέσης του περί του «μαζί τα φάγαμε», ο Θ.Πάγκαλος τονίζοντας ότι «Ο καθένας μας δεν έχει ζητήσει απόδειξη για κάποια δουλίτσα που του έκαναν». Και παράλληλα δήλωσε ότι...
 βρίσκεται στη συγγραφή ενός βιβλίου, το οποίο θα εξηγήσει πλήρως το επιχείρημα, καθώς θα τιτλοφορείται: «Μαζί τα Φάγαμε: ποιοι, πότε και γιατί».
Απαντώντας σε σχόλιο για το ότι οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών δεν προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, προανήγγειλε το κλείσιμο 40 οργανισμών που δεν έχουν δώσει τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την επιτροπή. Όπως είπε, δόθηκαν προθεσμίες και παρατάσεις, αλλά οι 40 οργανισμοί δεν έδωσαν κανένα στοιχείο. «Η προθεσμία έληξε χθες. Την ερχόμενη εβδομάδα που θα συνεδριάσει η επιτροπή, αυτοί που δεν έχουν απαντήσει, έχουν κλείσει» τόνισε.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε και για το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο, λέγοντας πως «πρέπει να περιοριστεί στην συνταγματική έννοια του όρου».  Xαρακτηριστικά, επισήμανε πως μπορεί να διατηρηθεί για «τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους εκπαιδευτικούς, άντε και τους εφοριακούς». «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι τραπεζοκόμοι πρέπει να είναι μόνιμοι υπάλληλοι», σημείωσε. Ακόμη, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει το διευθυντικό δικαίωμα για απολύσεις στους οργανισμούς, ώστε να μπορεί μια τέτοια επιχείρηση να λειτουργήσει με όρους ιδιωτικού τομέα, δηλαδή ανταγωνιστικά, αλλιώς -όπως είπε- δεν είναι επιχείρηση, αλλά υπουργείο.
Στα οικονομικά θέματα, ο κ. Πάγκαλος συμφώνησε με τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλο ότι υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις υπέρ των αδύναμων στο μέλλον. Εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει σε πρωτογενή πλεόνασμα -εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο τέλος του 2012 μπορεί το έλλειμμα να έχει περιοριστεί στο 3%- και τότε θα μπορεί να λάβει περισσότερα κοινωνικά μέτρα.
Παράλληλα, άφησε αιχμές για το θέμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης. Υπογράμμισε πως «ο φράχτης στον Έβρο δεν θα σταματούσε παρά μόνο μερικές εκατοντάδες παράνομους μετανάστες, αλλά και πάλι θα ήταν επικίνδυνο λόγω των ναρκοπεδίων στην περιοχή».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάχθηκε υπέρ του επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών, ώστε να περάσει το μήνυμα σε όσους σκοπεύουν να επιχειρήσουν να έρθουν στην Ελλάδα πως το πιθανότερο είναι να βρεθούν πίσω στις πατρίδες τους.
Πηγή: http://www.tanea.gr/

32 σχόλια

  1. Όσο δεν αλλάζει η Πολιτική της Κυβέρνησης δεν πρόκειται να δούμε κάτι διαφορετικό. Έχετε μεγάλη ευθύνη όσοι ψηφίσατε τον Παπανδρέου το 07 για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, εγκληματήσατε. Δεν είμαι άδικος, ο Γιώργος είναι καλό παλικάρι αλλά δεν έκανε για Πρωθυπουργός. Τα είχε πει ο Παπαδόπουλος στην παρουσίαση του βιβλίου του, ότι η οικονομία είναι σε άθλια κατάσταση και να μην το κρύψουν στον Ελληνικό λαό, το 08 θέλεις - πάντως πριν της εκλογές και ο Γιώργος είχε σύνθημα προεκλογικά «Λεφτά υπάρχουν» και είχε συνέχεια από την μια συζητούσε μυστικά με το ΔΝΤ και από την άλλη άργησαν να κάνουν κάτι. Το θυμάστε πρότεινε ο Σαχηνίδης στην βουλή περιοριστικά οικονομικά μέτρα και του έβαλε τις φωνές ο Παπουτσής λέγοντας «Δεν έχεις καταλάβει σε ποιά Κυβέρνηση είσαι υφυπουργός. Αυτή είναι η Κυβέρνηση, πληρώσαμε την ανικανότητά της. Να γυρίσουν τα κλεμμένα πίσω καμιά ενέργεια, ούτε και πρόκειται. Εάν δεν εμφανιστεί ηγετική μορφή στον τόπο μας δεν γίνετε τίποτα, προκοπή δεν βλέπουμε. Αλλά όχι τα ίδια λάθει, όχι ανάξιους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάπου διάβασα ότι ο Ομπάμα αμείβετε τον χρόνο με 280.000 ευρώ και ο Παπούλιας με 360.000 ευρώ και καταλήγει. «Κύριε πρόεδρε να σας θυμίσουμε ότι ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας μετά την κρίση που έπληξε την χώρα παραιτήθηκε κατευθείαν του μισθού του μέχρι να περάσει η μπόρα. Κύριε πρόεδρε απλώς να σας τονίσουμε ότι είναι πολλά τα 30.000ετρώ το μήνα για να συντηρούμε μια γλάστρα, ειδικά αυτές τις εποχές». Τα σχόλια δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι λέει ο χοντρομαλάκας.Αυτός και οι υπόλοιποι έδωσαν απόδειξη για τις μίζες που πήραν???
    Νά είχαν πληρώσει και κανένα € στο κράτος τουλάχιστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΣΤΕΙΣ ΜΕΤΑ..... ΤΟ "ΔΙΑΒΑΣΜΑ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε οχι και 5-10 ατομα.
    Τουλαχιστον 200 ηταν οι δικοι σας προβοκατορες !

    Αφού είναι έτσι γιατί δε βγαίνετε κ Πάγκαλε ο ίδιος να πείτε στην πλατεία ??
    Γιατί σας φυλάνε 100 μπράβοι και άλλοι τόσοι αστυνομικοί,αφού σας θέλει ο ελληνικός λαός ??Γιατί βγαίνετε μόνο σε 2 συγκεκριμένα κανάλια που μονίμως σας αβαντάρουν και δεν τολμάτε να εμφανιστείτε πουθενά αλλού ??
    Τέλος για αποδείξετε την αλήθεια των λόγων σας γιατί τάχα δεν οργανώνετε και εσείς μια αντισυγκέντρωση των οπαδών σας στηην πλατεία Ομονοίας, να δούμε πόσοι θα έρθουν και τι ακριβώς θα σας πουν
    ΤΟΛΜΑΤΕ ????????????

    Kτηηηηηηηηηηηηηηνοςςςςςςςςς
    σιχαμερό και βλαβερο.

    Αλλά απο τα όποια τζούφια ****α
    τον έχει κρατημένο καλά
    τον Υπερμαλάκα τον Γιωργάκη..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. - 360.000 ευρώ το χρόνο λαμβάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    -113.500 ευρώ το χρόνο λαμβάνει ο Πρωθυπουργός.
    -98.760 ευρώ το χρόνο λαμβάνουν οι Υπουργοί/Bουλευτἐς.Επιπροσθέτως λαμβάνουν επίδομα γραφείου,τηλεφώνου,κίνησης και αυτοκίνητο!
    -200.000 φτάνει το εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής
    Ενώ εξακολουθούν να είναι οι δημόσιοι λειτουργοί
    με τις μικρότερες μειώσεις μόνο 12% μετά το μνημόνιο! Τη στιγμή που οι μισθωτοί χάνουν κατά μέσον όρο 400 ευρώ το μήνα εδώ και ένα χρόνο ελέω Μνημονίου, οι ανώτατοι άρχοντες είδαν μόνο τη μείωση κατά 12% των εξόδων παράστασης όταν οι συνολικές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων κόπηκαν οριζόντια 20% (πλέον των Δώρων και επιδόματος αδείας που κόπηκαν σε όλους ανεξαιρέτως).

    Κοντά σε βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «ευνοημένοι» είναι και οι πέριξ αυτών υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι εκτός του ότι διατήρησαν 16 μισθούς εισπράττουν παχυλά εφάπαξ -κατά μέσον όρο 250.000 ευρώ -και υψηλές συντάξεις.
    Παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελεί και η κατοχύρωση
    δύο συντάξεων για τους βουλευτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι περικοπές

    1.. Καταρχήν το Μνημόνιο έφερε την περικοπή κατά 12% των εξόδων παράστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του προέδρου της Βουλής, των υπουργών και των υφυπουργών. Δηλαδή, μια μηνιαία περικοπή της τάξης των περίπου 1.000 ευρώ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και 190 ευρώ κατά μέσον όρο για τους υπόλοιπους.
    2.. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισπράττει περίπου 360.000 ευρώ. Σύμφωνα με το άρθρο 1 του νόμου 565/18.3.1977 του παρέχεται μηνιαία χορηγία ίση με το τετραπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης (7.000 ευρώ) ήτοι 28.000 ευρώ, τα οποία περιορίζονται σε περίπου 22.000 ευρώ μετά την παρακράτηση φόρου εισοδήματος 20%. Συμπληρωματικά καταβάλλονται μηνιαία ως έξοδα παράστασης ίσα με το 1/3 της χορηγίας -και μάλιστα χωρίς κρατήσεις ήτοι 9.300 ευρώ, τα οποία μετά τη μείωση του 12% περιορίστηκαν σε περίπου 8.200 ευρώ. Μηνιαίως εισπράττει περίπου 30.000 ευρώ ή κοντά 360.000 ευρώ ετησίως.
    3.. Ο πρωθυπουργός παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ, προσαυξημένη κατά 40% ως έξοδα παράστασης ήτοι 2.800 ευρώ ή περίπου 2.460 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Συνολικά λαμβάνει περίπου 9.460 ευρώ το μήνα ή περίπου 113.500 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.
    4.. Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που έχουν και τη βουλευτική ιδιότητα, λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ μηνιαίως, με προσαύξηση 30% για τον αντιπρόεδρο και 20% για τους βουλευτές ως έξοδα παράστασης ήτοι 2.100 ευρώ και 1.400 ευρώ αντίστοιχα. Μετά την περικοπή 12% τα ποσά αυτά μειώνονται σε 1.900 ευρώ και 1.230 ευρώ αντίστοιχα. Συνεπώς ένας υπουργός ή υφυπουργός-βουλευτής λαμβάνει μηνιαίως 8.230 ευρώ ή περίπου 98.760 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.
    Ο αντιπρόεδρος λαμβάνει 8.900 ευρώ μηνιαίως
    ή περίπου 106.800 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.
    Το υπουργικό
    5.. Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα, λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ και το 50% των εξόδων παράστασης των υπουργών -βουλευτών ήτοι 700 ευρώ, τα οποία περιορίστηκαν σε 610 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Συνεπώς oι βουλευτές μηνιαίως λαμβάνουν 7.610 ευρώ ή περίπου 91.320 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.
    6.. Οι βουλευτές εκτός της βουλευτικής αποζημίωσης 7.000 ευρώ (κάθε χρόνο από το 2009, ο πρόεδρος της Βουλής εισηγείται τη μείωση της αποζημίωσης στην ολομέλεια, η οποία την εγκρίνει) εισπράττουν και έξοδα παράστασης 1.400 ευρώ ή περίπου 1.230 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Μηνιαίως λαμβάνουν (προ φόρου) 8.230 ευρώ ή 98.760 ευρώ ετησίως.
    7.. Αξίζει να καταγραφεί ότι οι βουλευτές έχουν λαμβάνειν και από τις συμμετοχές τους στις Επιτροπές -δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Επιτροπή Οικονομικών που συνεδριάζει τις περισσότερες φορές τον τελευταίο χρόνο, ώστε να αναπληρώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα χαμένα από τις περικοπές του Μνημονίου.
    Επιπροσθέτως λαμβάνουν επίδομα οργάνωσης γραφείου,
    επίδομα κίνησης αναλόγως του τόπου εκλογής, αυτοκίνητα,
    και μεταξύ άλλων η Βουλή τούς πληρώνει και τους λογαριασμούς τηλεφώνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δύο συντάξεις
    8.. Καταστρατηγείται πρωτίστως από τους βουλευτές ο βασικός κανόνας του ενός κύριου φορέα σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους. Οι βουλευτές λαμβάνουν δύο κύριες συντάξεις και χωρίς κανέναν περιορισμό ως προς το ύψος της σύνταξης που λαμβάνουν από άλλο ασφαλιστικό ή συνταξιοδοτικό φορέα κύριας ασφάλισης. Από το 1993 και μετά το σύνολο των ασφαλισμένων λαμβάνει μόνο μια κύρια σύνταξη, ενώ το προνόμιο των δύο κύριων συντάξεων διατηρήθηκε μόνο για ασφαλισμένους προ του 1993. Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμη και ο διπλασιασμός του χρόνου της βουλευτικής θητείας από 4 σε 8 έτη από το 2008 δεν αφορούσε τους παλιούς, αλλά τους νέους βουλευτές.
    9.. Σε όλους τους Προέδρους της Δημοκρατίας που έχουν αποχωρήσει παρέχεται ισόβια μηνιαία αποζημίωση λόγω εξόδων παράστασης ίση με το 50% της μηνιαίας χορηγίας του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας ήτοι 11.000 ευρώ (μετά τον παρακρατούμενο φόρο 20%) ή ετησίως 132.000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι υπάλληλοι

    10.. Προκλητικό είναι το συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων της Βουλής, καθώς και η πληθώρα επιδομάτων, προσαυξήσεων, αποζημιώσεων και εφάπαξ παροχών. Ενδεικτικές είναι οι συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις που έχουν θεσπιστεί κατά καιρούς για το προσωπικό της Βουλής. Οπως η προσαύξηση κατά 25% του βασικού μισθού, η περαιτέρω προσαύξηση κατά 15% με την αποχώρησή τους λόγω συνταξιοδότησης και η λήψη πλήρους σύνταξης ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
    11.. Οι υπάλληλοι της Βουλής εξαιρούνται από τα όρια ηλικίας για τον υπολογισμό της κύριας σύνταξης, καθώς αυτή υπολογίζεται με 28,5 έτη στο 100% των προσαυξημένων κατά το μήνα εξόδου αποδοχών τους, όταν για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους υπάρχει όριο ηλικίας για τη λήψη σύνταξης, η οποία υπολογίζεται με 35 έτη υπηρεσίας στο 80% των αποδοχών τους. Και μάλιστα όταν πληρώνουν αμφότεροι τις ίδιες κρατήσεις 6,67% για κύρια σύνταξη. Ο υπολογισμός της σύνταξης βάσει του ίδιου καθεστώτος, που ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους και το οποίο νομοθετήθηκε πέρυσι λόγω Μνημονίου, αφορά μόνο όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από το 2010 και μετά, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 3865. Αλλά ακόμα και αυτοί που θα βγουν στη σύνταξη με το 80% των αποδοχών τους, όπως και οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, τυγχάνουν της προσαύξησης 25% των αποδοχών τους. Συνεπώς, οι παλαιοί υπάλληλοι της Βουλής βγαίνουν στη σύνταξη με το ευνοϊκό καθεστώς που ίσχυε μέχρι το 2009.
    12.. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, γενικός διευθυντής της Βουλής με 28,5 έτη υπηρεσίας παίρνει κύρια σύνταξη 5.169 ευρώ όταν του προέδρου του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου με 28,5 έτη είναι 4.785 ευρώ και με 35 έτη 5.906 ευρώ. Την ίδια στιγμή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ (πτέραρχος) με 28,5 έτη υπηρεσίας παίρνει σύνταξη 2.937 ευρώ και με 35 έτη 3.619 ευρώ. Ο γενικός διευθυντής υπουργείου δε, παίρνει σύνταξη 2.306 ευρώ με 28,5 έτη υπηρεσίας και 2.782 ευρώ με 35 έτη υπηρεσίας.
    Εφάπαξ 58 μισθοί !!
    13.. Οι υπάλληλοι της Βουλής κατά την αποχώρησή τους από την εργασία λαμβάνουν εφάπαξ από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ) πέραν του ποσού που λαμβάνουν από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Το εφάπαξ του ΤΑΥΒ ισούται με 2 μισθούς ανά έτος ασφάλισης, δηλαδή με 28,5 έτη λαμβάνουν 58 μισθούς ή κατά μέσον όρο 200.000 ευρώ. Οσο δε για το εφάπαξ από το ΤΠΔΥ υπολογίζεται σε περίπου 50.000 ευρώ. Συνολικά, με τη αποχώρησή τους λαμβάνουν κοντά 250.000 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΤΑΥΒ, εκτός από την εισφορά 5% των υπαλλήλων, επιχορηγείται από τον προϋπολογισμό της Βουλής με τουλάχιστον 10%, 4% επί προμηθειών και εργασιών Βουλής, ενοίκια καφενείων και άλλων χώρων Βουλής, καθώς και από ποσά εκποίησης άχρηστου υλικού, χάρτου κ.λπ. της Βουλής και της Βιβλιοθήκης της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάγκαλε είσαι για τα σκουπίδια, δεν ασχολούμαστε μαζί σου. Το είπες ότι κατά καιρούς λες μαλακιές. Το χάλι από τα θαλασσοδάνεια που πήρατε και πρέπει να τα επιστρέψουμε και παρόλα αυτά δεν υπάρχει σάλιο συν τα πακέτα Ντελορ 120 δις που έχουν γίνει καπνός, θα απολογηθείτε στην δικαιοσύνη κάποτε. Παρατήθηκε ένας έντιμος δικαστικός πρόσφατα μην αντέχοντας τα κακουργήματα των πολιτικών όπως είπε και δεν μπορεί να κάνει τίποτα επειδή προνοήσατε και φτιάξατε νόμους στα μέρα σας να μην κάτσουν στο σκαμνί. Πρέπει να ντρέπεσαι που εξακολουθείς να λες ανοησίες ότι μαζί τα φάγαμε. Έχεις μυαλό μικρού παιδιού και τι μαλακία αυτή ότι σε πιέζανε για προσλήψεις σε προδίδει τι μυαλό κουβαλάς . Η Κυβέρνηση είναι αρμόδια να εφαρμόζει το συμφέρων του Κράτους . Κόψε την ηλιθιότητα αυτή, και πες την αλήθεια. Τα λεφτά τα βγάλατε έξω, είναι σε σίγουρο μέρος και κλωσάνε για την πάρτη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πασοκ

    Δεν θα γινουν εκλογες εφετος για του χρονου δηλ.
    τον Οκτωβρη 2012 ισως ειπε πριν λιγο στην Μηλιωνη ο Δρ Κουτσουκος

    Αντε για διακοπες η κριση που δεν υπηρχε περασε...
    Εχουμε νεα θεματα: η συνοδος πλανητων 2012 καταστροφη κλπ...

    Καλο Καλοκαιρι

    Ντινος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάγκαλος:"Θα διαλυθούν οι δημόσιοι φορείς που δεν στείλουν μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί".
    .. Σιγά ρε θα σκίσεις τη καλτσοδέτα της Χριστίνας !

    Όποιος δημόσιος φορέας δεν στείλει τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα, θα διαλυθεί δήλωσε σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος. Τόνισε επίσης πως οι αποκρατικοποιήσεις είναι δεδομένες, χαρακτηρίζοντας εμπόδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις το θέμα των απολύσεων.

    Σιγά ρε θα σκίσεις κανένα καλσόν...
    μην απολύσεις τα ΠΑΣΟΚια μονομιάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρέπει να περιμένουμε, να δούμε πως θα πάει, με τον ανασχηματισμό...

    Και μετά... τρώμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Συντήρηση στη θέση του, του Πανκάλου και

    H τοποθέτηση του συνταγματολόγου

    Ευάγγελου Βενιζέλου

    στο Υπουργείο Οικονομικών

    ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ

    οτι η περίοδος των ΠΑΧΥΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ

    δεν έχει παρέλθει οριστικά

    για την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάγκαλος:"Θα διαλυθούν οι δημόσιοι φορείς που δεν στείλουν μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί".
    .. Σιγά ρε θα σκίσεις τη καλτσοδέτα της Χριστίνας !

    Όποιος δημόσιος φορέας δεν στείλει τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα, θα διαλυθεί δήλωσε σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος. Τόνισε επίσης πως οι αποκρατικοποιήσεις είναι δεδομένες, χαρακτηρίζοντας εμπόδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις το θέμα των απολύσεων.

    Σιγά ρε θα σκίσεις κανένα καλσόν...
    μην απολύσεις τα ΠΑΣΟΚια μονομιάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΗΜΑΡΑΣ: TO ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΜΑΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απάντηση στον κκ. Πάγκαλο:
    Ο κόσμος φωνάζει πλέον γιατί κατάλαβε ότι για τα τελευταία 30 χρόνια εξαπατήθηκε από το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ αυτής της χώρας. Ένα σύστημα που αυτοσκοπό του έχει την διαιώνιση της οικονομικής νομενκλατούρας και του νεποτισμού. Επί είκοσι χρόνια, όλος σχεδόν ο πολιτικός κόσμος (και δεν λέω όλος γιατί σίγουρα υπήρξαν και υπάρχουν ηθικά μέλη του που προσπάθησαν/προσπαθούν να προσφέρουν σε αυτή την χώρα) επιδόθηκε σε ένα αλαλούμ ατομικισμού, λαϊκισμού και μισαλλοδοξίας. Ένα σύστημα που επιδόθηκε στην δημιουργία της ατομικής του ‘αυλής’ από κόλακες και κάθε λογής ανίκανους, τάσσοντας θέσεις στο δημόσιο, κάνοντας ‘χατίρια’ σε φίλους και γνωστούς, διαβρώνοντας όλους τους τομείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το δημόσιο γέμισε με έναν στρατό ‘καρεκλοκενταύρων’ με έναν να δουλεύει και τρείς να κάθονται. Ο ιδιωτικός τομέας διαβρώθηκε γιατί οι γνωστοί και φίλοι ήταν οι μόνοι που επί το πλείστον μπόρεσαν να δημιουργήσουν ‘μεγαλεία’, καθώς εάν δεν είχες …μύρια από πού να βρεις να δώσεις ‘μίζα’; Και τα χρόνια πέρασαν, οι ανάξιοι ανέβηκαν την ιεραρχία και ποτέ δεν σκέφτηκαν τους από κάτω ή τους άλλους συμπολίτες τους που δεν είχαν μπάρμπα από την Κορώνη, και καθώς ποτέ ουσιαστικά δεν δούλεψαν ή κουράστηκαν για να αποκτήσουν ότι έχουν. Ο λαός είναι αγανακτισμένος όχι για τις θυσίες που του ζητείται να πάρει αλλά γιατί ακόμα και τώρα στα δύσκολα βλέπει μια πλήρης έλλειψη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Κάποιοι πέρασαν ‘βασιλικά’ και έχτισαν περιουσίες ενώ ο άλλος κόσμος που και αγωνίστηκε για ένα καλύτερο αύριο για αυτόν και τα παιδιά του βλέπει να του παίρνουν ακόμα και τα βασικά. Ο θέμα δεν είναι εάν θα υιοθετήσει η χώρα το νέο Μνημόνιο κ. Πάγκαλε, αλλά το κατά πόσο αυτό θα υλοποιηθεί δίκαια για όλες τις μερίδες του Ελληνικού πληθυσμού. Και επειδή όλοι οι έντιμοι πολίτες αυτού του κράτους μέχρι τώρα έχουν δει μόνο αδικία να βασιλεύει από τους προύχοντες της Ελληνικής πολιτικής σκηνής έχουν πλέον σταματήσει να πιστεύουν στα ψέματα που τους λένε και δεν τους εμπιστεύονται πλέον. Ο κόσμος θέλει να δει τύπους σαν και εσάς κκ. Πάγκαλε να φεύγουν από την πολιτική σκηνή γιατί πρώτα από όλα αγαπητέ ‘ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ’. Μάλλον τα έφαγες εσύ με τους κολλητούς σου και τους ψηφοφόρους σου. Εάν τα είχαμε φάει μαζί δεν θα χρειαζόταν από πολλούς από εμάς να φύγουμε από τα 20 μας για το εξωτερικό για να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον (καθώς και πολλοί άλλοι που αγωνίστηκαν με κόπο και ιδρώτα να φτιάξουν ότι καλύτερο μπορούσαν μέσα στην Ελλάδα). Οπότε κκ. Πάγκαλε ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού πληθυσμού ΔΕΝ προσκύνησε ποδιές και δεν έσκυψε κεφάλι σε κανένα σας γιατί έχουμε αξιοπρέπεια που κανένας σας δεν θα μπορέσει να αφαιρέσει ούτε θα μας κάνει συνένοχους στις λοβιτούρες σας. Όσο για τις αποδείξεις, ας αφήσουμε τις γελοιότητες! Αν τόλμαγες να ζητήσεις απόδειξη σιγά μην έβρισκες υδραυλικό ή ηλεκτρολόγο. Και να σου έδιναν σιγά μην ξαναερχόντουσαν. Οπότε ας αφήσουμε τις χαζό-φιλοσοφίες και κοιτάξτε να σώσετε την χώρα από την κατάντια που την φτάσατε.
    Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "AΝΑΠΛΑΣΗ" ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ: in "Post Mortem"

    ΓΟΛΓΟΘΑΣ εως το ΣτΕ & ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ.


    Στην ΗΜΙΤΕΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ που μας παρέδωσε το Ελληνικό Κράτος, ως φαίνεται με μια απλή ματιά απαντούμε:

    Παρεδόθη καθυστερημένα τουλάχιστον κατά 1+1/2 έτος.

    Αντί για Οικολογικού τύπου Ανάπλαση Πάρκου, είδαμε την κατασκευή - ενταφιασμό συνόλου κυβικών μέτρων όγκου μπετόν 6.000 κ.μ, δηλαδή όγκου μπετόν ισοδύναμων με τον όγκο μπετόν "6" 6όροφων πολυκατοικιών μέσα ............σε δασική έκταση.!!!

    Ο αρχικός προυπολογισμός στις τεράστιες πινακίδες 9,150.000 $ Ευρώ ( το έτος 2006 ) + 400.000 $Ευρώ με το νέο εγκριθέν κονδύλι για αποκατάσταση φθορών ? στην πλ.Πρωτομαγιάς + τις τυχόν αναθεωρήσεις, δεν προσέφερε τίποτα το ουσιώδες στο Πάρκο και τούτο διότι : ανύπαρκτες τουαλέττες, μη αναπλασθέν κτίριο Αλσους - Οικονομίδη, μή αναπλασθέν κτίριο Green Park, ανυπαρξία φύτευσης δένδρων υψηλής οροφής, σύμφωνα με τα έγγραφα των πρώην κων. Δασάρχη - Περιφερειάρχη η κεντρική πλατεία πλησίον πρώην περιπτέρου είναι αυθαίρετη { έγγραφα οικ.693/03/04/2009 - 699/07/04/2009 Γενικής Δνσης Περιφέρειας / Δνσης Δασών Αθηνών: Δασάρχης, με θέμα: Απόφαση Κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε δασική αναδασωτέα έκταση }....., η σφράγιση γής εδάφους από μή πορώδη υλικά σε δασική έκταση 1/4 της συνολικής των 235 στρεμμ.του Πάρκου {επιμέτρηση ειδικών επιστημόνων}, παρεμποδίζει ως τούτο γίνεται κατανοητό την διύγρανση και διαπνοή του εδάφους, τουτέστιν είναι ολωσδιόλου ΑντιΟικολογική.

    Όλα τούτα σε ευθεία αντίφαση με ότι αναγράφεται στην αναρτηθείσα πινακίδα πλησίον του μνημείου της Αθηνάς και ότι: το Εργον της Αναπλάσεως εν έτει Δεκ.2010............Ολοκληρώθηκε.!

    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ {12.55} έχεις λάθος. Αναφέρεις ότι οι αποδοχές των Υπουργών είναι 98.760 , μέγα λάθος. Υπάρχει δημοσίευμα που αναφέρει «Μετά την αποκάλυψη για το κονδύλιο των 46.000 ευρώ για κινητά τηλέφωνα στο Πολιτικό Γραφείο του Πάγκαλου, μήπως θα μπορούσαν να μας εξηγήσουν τι είναι κι αυτά τα 162.000 ευρώ που αφορούν βασικό μισθό». Και έχει φωτοτυπία το σχετικό έγγραφο. Μα είναι δυνατό να παίρνει ο Παπούλιας 360.000 και ο πρωθυπουργός 113.500,αν είναι δυνατό. Μα αυτή εάν το θυμάσε στις αρχές της λειτουργίας της Προεδρίας το μετάνιωσαν για τις αρμοδιότητες που δώσανε στον Π. της Δ. και προφανώς για να μην τον βρουν μπροστά τους και τους ελέγξει για τα πρόστυχα που είχαν κατά νου να πράξουν του αφαίρεσαν αρμοδιότητες. Και δίνουν στον παροπλισμένο Πρόεδρο τόσα και στην πάρτη τους ψιλά; Δεν μας τα λες καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο ΠΑΣΟΚΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ...ΙΣΩΣ ΤΟ 2013 ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΝΔ. ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΑΥΤΟ ΡΕ. ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ, ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ Ο ΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΒΑΓΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΙΣΩΣ ΤΑ ΚΟΛΟΚΑΝΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ...

    [Διαβεβαίωση πως εάν η ΕΕ λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για την Ελλάδα τώρα, η χώρα μπορεί έως τα τέλη του 2013 να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα ανάπτυξης παρείχε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του που δημοσιεύει το Σάββατο η ιταλική εφημερίδα La Stampa.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υ.Γ. Και είναι βασικές αποδοχές. Το σύνολο μετά από τα επιπλέον ούτε ο Θεός δεν ξέρει ποιο βγαίνει, με αυτά τα αρπακτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο τρομοκρατημένος Πάγκαλος για όσο διάστημα μπορεί να "κρύβεται" πίσω από ανώτερα κυβερνητικά "καθήκοντα" έχει "άλλοθι". Φοβάται όμως μην
    αποκαλυφθούν πλήρως όλες οι λανθασμένες επιλογές του. Αυτό κάνει και σήμερα. Είναι τρομοκρατημένος.
    Αν δεν παραμείνει βουλευτής τι ρόλο θα έχει?Του συζύγου
    σε μια νέα, καλά αγορασμένη σύζυγο ή του πατέρα μικρών παιδιών?
    Αλίμονό του αν χάσει την εξουσία. Τι θα κάνει; Η ίδια η ζωή θα τον αποβάλει. Θα απογυμνωθεί από κάθε είδους προστατευτική "πανοπλία". Θα αναγκαστεί να επιστρέψει πίσω στο υποτιθέμενο σπίτι του ως "ανάπηρος".
    Δεν θα είναι όμως ο πατέρας, ο οποίος επιτέλους "γύρισε" στο σπίτι. Θα είναι
    ο άρρωστος παππούλης, ο οποίος δυστυχώς "γύρισε" στο σπίτι, για να πεθάνει "ήσυχα" και αναγκαστικά θα πρέπει να ζει μέσα σε μια νεανική οικογένεια, αν αυτή μπορεί να τον ανεχθεί.


    ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ψωροκωσταινα ησουν και θα εισαι εφοσον υπαρχουν τα αφεντικα, οι δεξιοι και τα ζαγαρια, οι αριστεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είμαι σίγουρος ότι ο Πάγκαλος δεν έχει να προσθέσει
    τίποτε καινούργιο στη ενημέρωση του κόσμου. Το βιβλίο
    όμως θα το γράψει και θα μας πουν βέβαια ότι η κυκλοφορία
    του έσπασε ταμεία. Μήπως σας θυμίζει ένα άλλο βιβλίο της
    Χήρας του «ΜΑΟ» που κυκλοφόρησε ακόμη και στα ράφια
    των SUPER MARKET και τα πλασματικά έσοδα χρησίμευσαν
    σαν δικαιολογητικό για την απόδειξη τεκμηρίων για τα κλεμμένα?

    Λέω ΜΗΠΩΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τρανή κουβέντα να μην πεις
    λεν τα σοφά γερόντια
    καλλίτερα τρανή μπουκιά
    να μασουλάς στα δόντια.

    Μα ο Θόδωρος ο Πάγκαλος
    εδώ μας τα χαλάει
    σε υπέρογκες ποσότητες
    και τρώει και μιλάει.

    Κι είπε: ¨μαζί τα φάγαμε
    τα φράγκα στην Ελλάδα¨∙
    μα ίδιο τρώει ένας αμνός
    και ίδιο μια αγελάδα;

    Ηλίου φαεινότερο
    ποιοι φάγανε την κρέμα
    και ποιοι γλύψαν τα κόκαλα
    που βρήκανε στο ρέμα.

    Των πρώτων ο εκπρόσωπος
    είναι η αφεντιά του,
    σαράντα πέντε ζυγαριές
    δεν πιάνουν τα κιλά του.

    Αυτοί ως καπιταλιστές
    χειρίζονται κομπίνες
    όμως σοσιαλιστικά
    μοιράζουνε ευθύνες.

    Γι’ αυτό προτείνω να ελεγχθεί
    του Πάγκαλου το ξύγκι
    κάθε γραμμάριο τόσα δις
    το χρέος να ξεσφίγγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Άκουσε αυτό { 4.12}. Ο Χαρδαβέλας παρουσίασε στοιχεία του Υπουργείου για τα 3,5 χρόνια της Υπουργίας του Καραμανλή στο Πολιτισμού, ΤΥΧΑΙΟ, το μόνο που με τον ειδικό λογαριασμό χρηματοδοτούσε τις ΜΚΟ, ότι δόθηκαν 2,4 δις. Το ωραίο είναι, βέβαια δεν κάνουν για πουρμπουάρ τα 85.000 δις ευρώ που δόθηκαν τάχατες σε Νοσοκομείο για την αιμοληψία των υπαλλήλων του Υ. Π., στα 2,4 δις. Ρώτησε το Νοσοκομείο ο κ. Χαρδαβέλας λοιπόν εάν πληρώθηκαν και η απάντηση ήταν ότι δεν πήραν φράγκο. Και για τα 2,4 δις υπάρχουν παραστατικά, ένα απ΄αυτά ήταν και του Νοσοκομείου. Ξυπνήστε κορόιδα λογικευτείτε, μην το λέτε « υπηρέτες το σφάξεμε αγά να Αγιάσω».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΕΡΕΤΖΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ
    ΤΟ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ
    ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ
    ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ένας Πλαστήρας δεν βρίσκεται ρε πούστη μου;...
    Να ΓΑΜΗΣΕΙ και τούτο το μπουχεστρώνι και όλοι την υπόλοιπη ΜΑΦΙΑ των 300 ΑΡΧΙΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΩΝ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο ανεκδιήγητος (και «εξευτελιστέος» σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό Λαζόπουλου) Πάγκαλος, έχει ένα ταλέντο.

    Να λέει τις πιο απίθανες ανοησίες και τα μεγαλύτερα ψέματα με την απόλυτη φυσικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. TΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΟ ΤΟΥ ΠΑ-ΣΟΚ …ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Η ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΕΡΓΟ , ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΧΕΙΛΩΜΑ ΤΗΣ ΑΔΗΦΑΓΗΣ ΠΑΤΣΑΣ ΤΟΥ , ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ –ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ.

    ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΥΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ.

    ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ.

    Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΑ ....ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΕΠΩΝΥΜΩς


    "AΝΑΠΛΑΣΕΙΣ" ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ: in "Post Mortem"

    ΓΟΛΓΟΘΑΣ εως το ΣτΕ & ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ.


    Στην ΗΜΙΤΕΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ που μας παρέδωσε το Ελληνικό Κράτος, ως φαίνεται με μια απλή ματιά απαντούμε:

    Παρεδόθη καθυστερημένα τουλάχιστον κατά 1+1/2 έτος.

    Αντί για Οικολογικού τύπου Ανάπλαση Πάρκου, είδαμε την κατασκευή - ενταφιασμό συνόλου κυβικών μέτρων όγκου μπετόν 6.000 κ.μ, δηλαδή όγκου μπετόν ισοδύναμων με τον όγκο μπετόν "6" 6όροφων πολυκατοικιών μέσα ............σε δασική έκταση.!!!

    Ο αρχικός προυπολογισμός στις τεράστιες πινακίδες 9,150.000 $ Ευρώ ( το έτος 2006 ) + 400.000 $Ευρώ με το νέο εγκριθέν κονδύλι για αποκατάσταση φθορών ? στην πλ.Πρωτομαγιάς + τις τυχόν αναθεωρήσεις, δεν προσέφερε τίποτα το ουσιώδες στο Πάρκο και τούτο διότι : ανύπαρκτες τουαλέττες, μη αναπλασθέν κτίριο Αλσους - Οικονομίδη, μή αναπλασθέν κτίριο Green Park, ανυπαρξία φύτευσης δένδρων υψηλής οροφής, σύμφωνα με τα έγγραφα των πρώην κων. Δασάρχη - Περιφερειάρχη η κεντρική πλατεία πλησίον πρώην περιπτέρου είναι αυθαίρετη { έγγραφα οικ.693/03/04/2009 - 699/07/04/2009 Γενικής Δνσης Περιφέρειας / Δνσης Δασών Αθηνών: Δασάρχης, με θέμα: Απόφαση Κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε δασική αναδασωτέα έκταση }....., η σφράγιση γής εδάφους από μή πορώδη υλικά σε δασική έκταση 1/4 της συνολικής των 235 στρεμμ.του Πάρκου {επιμέτρηση ειδικών επιστημόνων}, παρεμποδίζει ως τούτο γίνεται κατανοητό την διύγρανση και διαπνοή του εδάφους, τουτέστιν είναι ολωσδιόλου ΑντιΟικολογική.

    Όλα τούτα σε ευθεία αντίφαση με ότι αναγράφεται στην αναρτηθείσα πινακίδα πλησίον του μνημείου της Αθηνάς και ότι: το Εργον

    της Αναπλάσεως εν έτει Δεκ.2010............Ολοκληρώθηκε.!!!!!


    ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. !!!!!!!!!

    Με βαρύγδουπο τίτλο στην εφημερίδα τα Νέα της Κυψέλης Απρίλιος 2011, αναφέρεται ότι από την Περιφέρεια Αττικής διατίθενται επιπλέον κονδύλια 5,100,000 $ εκατ.ευρώ, που θα κατευθυνθούν και θα απορροφηθούν για τα έργα στο Αττικό Άλσος και το Πεδίον του Αρεως.

    Αλλά... Αναρωτιόμαστε εφόσον η Ανάπλαση ολοκληρώθηκε σύμφωνα και με επίσημες ανακοινώσεις στα ΜΜΕ-Blogs - εφημερίδες και σύμφωνα με την ανηρτημένη πινάκιδα, τότε πως δέν ολοκληρώθηκε, ? ;; δεδομένου ότι: τα διατηρητέα κτίρια Αλσος Οικονομίδη ειναι γιαπί - Green Park γιαπί και οχετός - Πλατάνια εστία μόλυνσης λόγω κωνώπων - ενα μέρος των περιφερειακών δρόμων περιμένει τις παλέτες των μαρμάρων.
    Οι δύο κτιστές τουαλέτες του πάρκου να μην λειτουργούν μαζί με τις βρύσες και λογικά σύντομα θα είναι ανύπαρκτες. Η κεντρική είσοδος της λεωφ.Αλεξάνδρας προς το μνημείο Αθηνάς περιφραγμένη ερμητικά με λαμαρίνες εργοταξιακού τύπου, τις δε βραδυνές ώρες να απαγορεύεται η πρόσβαση. Το Φυτώριο των 8,1/2 στρεμμ. να παραμένει αλάνα και η υποσχεθείσα κομποστοποίηση να παραμένει ως όραμα θερινής νυκτός ( τα χρήματα όμως να έχουν ήδη διατεθεί και ήδη απορροφηθεί !!). Οι επεμβάσεις στο διαμορφωθέν ξέφωτο λόγω αποψιλώσεων στο χώρο Αλίκη μολονότι παράνομες κατά την άποψη μας, σήμερα για την γύρωθεν βλάστηση είναι καταστροφικές.

    Επειδή λοιπόν εμείς θεωρούμε ότι μέρος των άνω χρημάτων θα διατεθεί για την αποπεράτωση των δύο διατηρητέων, Αλσος,Οικονομίδη - Green Park και λοιπές αποπερατώσεις, αναρωτιόμαστε τι είδους συντήρηση θα παρασχεθεί στο πολύπαθο αιωνόβιο Πεδίον του Αρεως των ΑΘΗΝΩΝ, αφου απο το άνωθεν δεύτερο κονδύλι, πολύ απλά ελάχιστα ΜΟΝΟΝ ψίχουλα θα απομείνουν, κατά την ταπεινή μας άποψη.


    Εν κατακλείδι μπορούμε να δηλώσουμε ευθαρσώς και απορούντες:
    ..................Γιατί να είμαστε όλοι οι Ελληνες βουτηγμένοι μέσα εκεί............. που επικαλείται ο κύριος {που ματιάσανε} απο την Τρόικα - ΔΝΤ και γιατί να τα έχουμε φάει όλοι μαζί.... εμείς οι Έλληνες ?;;;;;;;;;;;;;και να απαιτηθούν ....τα τάνκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες?!!;;;;;

    Ας ανασκουμπωθούμε σήμερα λοιπόν όλοι εμείς οι 'Ελληνες και ας δουλέψουμε σκληρά ούτως ώστε να πειθόμεθα "τοις κείνων ρήμασι"!!!!

    ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ


    http://kyameftopedioareos.blogspot.com
    http://polmarkarch.wordpress.com
    www.asda.gr/elxproi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση