GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα χρώματα και οι μυρωδιές της επανάστασης των Αγανακτισμένων...

Γράφει η Amelie Law Στο Σύνταγμα . Μόνη. Με το κινητό κλειστό. Όχι, όχι δεν ήθελα να απομονωθώ. Εξαντλήθηκε η μπαταρία του κινητού εκτό...

Γράφει η Amelie Law

Στο Σύνταγμα. Μόνη. Με το κινητό κλειστό. Όχι, όχι δεν ήθελα να απομονωθώ. Εξαντλήθηκε η μπαταρία του κινητού εκτός των άλλων αποθεμάτων μου.
Στο Σύνταγμα. Μόνη. Χωρίς κινητό, κανένας δεν ξέρει τι ώρα θα εμφανιστώ. Κάθομαι στα σκαλιά και παρατηρώ τον κόσμο.
Η επανάσταση μυρίζει τσίκνα, καλοψημένα λουκάνικα και πιπεράτα καλαμπόκια. Φοράει φούξια μπλούζα με στρας, ταλαιπωρημένα αθλητικά μποτάκια, έχει κρύψει τη γραβάτα στην τσάντα του λάπτοπ που είναι περασμένη χιαστί. Έχει ράστα μαλλιά και πίρσινγκ στη μούρη και κοιτάει...
γύρω της ερωτηματικά ψάχνοντας τους φίλους που έχει δώσει ραντεβού.
Κάθεται στα σκαλιά της πλατείας χωρίς να νοιάζεται αν θα λερωθεί ή θα παγώσει ο κώλος της και λίγο παραπέρα στρώνει προσεκτικά εφημερίδες και απλώνει προστατευτικά τα χέρια μπροστά στην καλοσιδερωμένη φούστα.
Πυροβολεί με πράσινες δέσμες φωτός όσους την πλήγωσαν και την πόνεσαν μα και αυτούς που περίεργοι ανοίγουν τα παράθυρα του σικ ξενοδοχείου για δουν το αλλοπρόσαλλο συγκεντρωμένο πλήθος. Βογκάει καθώς απλώνει τα πόδια της, αυτοί οι κιρσοί την πεθαίνουν πάλι και η ορθοστασία στην πλατεία δεν βοηθάει.
Αμολάει την ελπίδα της στον αττικό ουρανό μαζί με φτηνά παιχνίδια που πουλάνε έκπληκτοι δαιμόνιοι μικροπωλητές και συνοδεύει τις κραυγές της με ήχους τυμπάνων και εκκωφαντικές σφυρίχτρες.
Η επανάσταση τρώει βρώμικα, καθαρίζει τα δόντια της με το μικρό δαχτυλάκι και βγάζει τα χρυσά δαχτυλίδια πριν κατέβει στην πλατεία. Τσεκάρει το μακιγιάζ της στον καθρέφτη για να είναι διακριτικό, ελέγχει την ανάσα της, φυσώντας μέσα στη χούφτα της και ανά δέκα λεπτά κοιτάει το κινητό της μήπως έχει κλήσεις από φίλους που θέλουν να την συντροφέψουν.
Ασθμαίνει ανεβαίνοντας τα σκαλιά της πλατείας κρατώντας την πονεμένη μέση της και κοιτώντας διερευνητικά για να καταλάβει τις προθέσεις των μεθυσμένων πιτσιρικάδων. Ανάβει αλβανόχορτα και γεμίζει με γλυκερές μυρωδιές τον ανοιχτό αέρα. Ξαπλώνει στα γρασίδια και δείχνει στον φίλο της τα φύλλα των δέντρων σα να τα βλέπει πρώτη φορά. Μα, πρώτη φορά βλέπει ανάποδα τα φύλλα των δέντρων σε τούτη την πλατεία.
Η επανάσταση μυρίζει τσίκνα, ξινισμένο ιδρώτα, αποσμητικά φτηνιάρικα, ακριβά αρώματα, μαλακτικό ρούχων, ορμόνες και σπυριά σε φουντωμένα μάγουλα καυλωμένων εφήβων.
Η επανάσταση γαβγίζει τα ντέφια, τραγουδάει αλλόκοτα, ξεσκονίζει τα πεζούλια και ζωγραφίζει ανορθόγραφα πανό.
Οργανώνεται σε ομάδες, μιλάει με σειρά προτεραιότητας, χειροκροτεί και γιουχάρει, πουλάει τσαμπουκά ή μελαγχολεί, σιωπά και φωνάζει, ουρλιάζει μέσα στις κυψέλες των πνευμόνων της, προσέχει να μην της φύγει το κραγιόν καθώς η μάσκαρα έχει γράψει πάνω στις ρυτίδες αφού κλαίει από χαρά βλέποντας τους φίλους της να μένουν μέχρι τα ξημερώματα, ψάχνοντας καινούριες ανάσες.
Η επανάσταση χαμογελάει και δίνει το χέρι εύκολα, άνετα, απλά, σαν τον Νικόλα με το μπουζούκι στον ώμο που εξηγεί τα ανεξήγητα σ' ένα κορίτσι έντεκα χρονών καθώς ψάχνει τον πάντα χαμένο αναπτήρα του.
Η επανάσταση χάνει χρώματα, αλλάζει ντυσίματα, κούρεμα και στυλ.Σε ποια φυλή να την κατατάξεις, είναι αλλόκοτη τούτη δω.
Σου ξεγλιστράει από τις γωνίες, κοροϊδεύει τα ακίνητα στρατιωτάκια που την κοιτούν ερωτηματικά καθώς παίζει ποδόσφαιρο τα ξημερώματα στη λεωφόρο.
Η επανάσταση τούτη δεν είναι καλός γκολτζής, το ξέρει, βαράει άουτ και γελάει χαζά, μαζεύει τη μπάλα φτύνοντας σάλια και μπύρες στα πεζοδρόμια, τι κι αν αν δεν μου πέτυχε το φάλτσο ρε γαμώτη, τι κι αν δεν έβαλα γκολ, φτάνει που μαθαίνω σιγά σιγά να στήνω ξανά την μπάλα στη σέντρα, γελάει ξανά, παίρνει τη μπάλα που κυλάει πίσω από τη γραμμή των βαριεστημένων μπάτσων και βαράει ξανά βάζοντας στόχο το φεγγάρι.

[Σημείωση: Η λέξη επανάσταση δεν έχει χρησιμοποιηθεί τυχαία. Χρειαζόμαστε μια ηθική επανάσταση. Ακόμα κι αν μυρίζει "βρώμικο"]

6 σχόλια

  1. Καιρός να τελειώνει το παραμύθι!!!
    Το μόνο μη απαξιωμένο στην χώρα δεν είναι δυνατόν να είναι το "κίνημα των αγανακτισμένων " που θα γεννήσει το νέο μέσα από την ισοπέδωση, τις αντισυγκεντρώσεις και την ενθάρρυνση του από τα μη απαξιωμένα (ξαφνικά) μέσα μαζικής ενημέρωσης!!!

    Εξ ορισμού αγανακτισμένος και πολίτης δε γίνεται, εξ ορισμού ο αγανακτισμένος και κινούμενος «από την καζούρα των Ισπανών» (νέος μύθος, τάχα μη ξυπνήσουν οι Έλληνες ) είναι με ημερομηνία λήξης και δρόμους και προσβάλουν απωθούν και προκαλούν!!!

    Αγανακτισμένος ήταν ο Γκοτζαμάνης σε αντισυγκέντρωση για τον Λαμπράκη , αγανακτισμένα ήταν τα παιδία της ΟΝΝEΔ απέναντι στο Τεμπονέρα , αγανακτισμένοι και αυτοί που μετά 1 χρόνο, 14 περίπου γενικές απεργίες δίνουν , τώρα, το αγωνιστικό τους παρών με χάπενινγκ και τηλεοπτικές καλύψεις στο γιαούρτωμα , τη μούντζα και το κυνήγι των «οχτρών της πατρίδας».

    Μη χάσουμε τη λογική και το δίκιο μας πυροβολώντας τη Δημοκρατία μας!!!

    Δήμος Χατζηπασχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο Δημο ωραια τα λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λαε του SKY,του MEGA του ΑΛΤΕΡ, του λαζοπουλου,του αδριανοπουλου,του μανου και του παπαγιαννη...
    εδω πολυτεχνειο,εδω πολυτεχνειο,εδω γελανε...
    τι θα κανουν οι καφετεριες χωρις εσενα.
    κανενας σας ρε ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ δεν ψηφισε τους νουδουπασοκους?
    κανενας σας δεν κουναγε σημαιακι,η ηταν εθελοντης, στους ολυμπιακους?
    κανενας σας δεν συγκινηθηκε με το εθνικο επιτευγμα της ΟΝΕ?
    Κανενας σας δεν ειπε μαγκας επιχειρηματιας ο ταδε και τους τα παιρνει?
    κανενας σας δεν ειπε οτι μονο η πλεμπα πληρωνει φορους?
    κανενας σας δεν ειπε οτι μονο η πλεμπα στελνει τα παιδια της στο δημοσιο?
    κανενας σας δεν ειπε οτι οι φτωχοι ειναι τεμπεληδες και βρωμιαρηδες?
    κανενας σας δεν πηρε διαγραφη δανειων?
    κανενας σας δεν ζαχαρωσε τις πουτανες στη TIVU?
    καμμια σας δεν εσπρωξε την κορη της στη νομιμη πορνεια?
    αντε να φυτεψετε κανα γλαστρακι για τον κυριο γιαννη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Δήμος Χατζηπασχάλης
    Η αλλαγή, αν γίνει δε θα έρθει σικάτα και σεβόμενη την ήδη αυτοκτονημένη "δημοκρατία" των προδοτών της χώρας.Λυπάμαι που το λέω αλλά αίμα μου μυρίζει ότι θα είναι το κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχει άλλη λύση…

    Την ημέρα ψήφισης του Μνημονίου ΙΙ, του απόλυτου εγκλήματος Παπανδρέου,
    να μαζευτεί 1-2 εκ κόσμος έξω από τη Βουλή.

    Οχι με απολιτίκ συνθήματα τύπου
    “κάτω οι 300″ και “κλέφτες-κλέφτες” .
    Αλλά με ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα:
    “ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ”.
    ΚΑΤΩ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ.

    Να είναι όλοι εκεί, όσοι θέλουν, αρκεί να εναντιώνονται
    στο Μνημόνιο ΙΙ.
    Αυτό απαιτείται.
    Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
    ( Οι μπαχαλάκηδες μακρυά εννοείται)

    Να νοιώσει το Μνημονιακό μπλοκ
    ( Πασόκ, Λάος, Ντοροαπόκομμα) τι θα πει ένα εξαργριωμένο αντιμνημονιακό πλήθος έξω από τη Βουλή.

    Να νοιώσουν τρόμο.
    Μόνο έτσι δεν θα περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση