GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η σχοινοβασία στην άβυσσο και οι τέσσερις προτάσεις για την εθνική διαχείριση της κρίσης του χρέους...

Του Μίμη Ανδρουλάκη Η Ελλάδα σχοινοβατεί ανάμεσα σε δύο αβύσσους. Κάθε στιγμή μπορεί ένα παραπάτημα ή ακόμα και τυχαίο συμβάν να οδ...

Του Μίμη Ανδρουλάκη

Η Ελλάδα σχοινοβατεί ανάμεσα σε δύο αβύσσους. Κάθε στιγμή μπορεί ένα παραπάτημα ή ακόμα και τυχαίο συμβάν να οδηγήσει σε ελεύθερη πτώση. Άβυσσο εκτός, καθώς διαπληκτίζονται δημόσια θεμελιώδεις παράγοντες της ευρωζώνης σχετικά με το ελληνικό ζήτημα. Η σχέση αμοιβαίας "πυρηνικής" καταστροφής Ελλάδας - Ευρωζώνης δεν προστατεύει στο 100% τη χώρα μας καθώς γίνονται νέοι κυνικοί υπολογισμοί για τη σύγκριση κόστους - οφέλους από ενδεχόμενη εγκατάλειψή μας σε χρεωκοπία.
Τις τελευταίες μέρες οι αγοραστές ομολόγων των περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης και ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) αποθρασύνονται και εκβιάζουν: " ή ανακοινώνετε την Ελλάδα σε κατάσταση default και πληρώνονται τα συμβόλαια των ασφαλίστρων κινδύνου ή αποσυρόμαστε από την αγορά ομολόγων της περιφέρειας και συνεπώς μετατρέπουμε σε νέο αδύνατο κρίκο την Ιταλία. Διαλέξτε: θα θυσιάσετε την Ελλάδα ή την Ιταλία;" Άλλοι παράγοντες της διεθνούς κερδοσκοπίας θεωρούν ως...
 την καλύτερη μέθοδο απεμπλοκής της ευρωζώνης από την ελληνική περιπέτεια την πρόκληση τεχνητού πιστωτικού επεισοδίου που θα οδηγήσει τον κόσμο στα γκισέ των τραπεζών και θα εξαναγκαστεί έτσι υποτίθεται η χώρα μας σε βίαιη δραχμοποίηση.
Άβυσσος εντός, καθώς μεγαλώνει ο κίνδυνος κατάρρευσης του εσωτερικού μετώπου, γενικεύεται η κρίση εμπιστοσύνης και νομιμοποίησης, οι αρνητικές προσδοκίες γίνονται χιονοστιβάδα και οι Έλληνες εμφανιζόμαστε ιδανικοί αυτόχειρες να "σπάμε" πρώτοι στο ολέθριο παιχνίδι της αναμονής που επέλεξε η ευρωζώνη για την οριστική επίλυση της κρίσης δημόσιου χρέους. Η αξιωματική αντιπολίτευση καιροσκοπεί στο χείλος του γκρεμού ενώ η κυβέρνηση ιδιαίτερα με την υπερφορολόγηση που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, αδυνατεί να "μιλήσει" στο λαό. Δεν του δίνει να καταλάβει ότι το χρέος μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρωθεί στο σύνολό του από τους φορολογούμενους, και μάλιστα τους πιο αδύνατους, και πως πρέπει να αγοράσουμε χρόνο για να γίνει εφικτή η πολιτική αναδιάρθρωσή του υπό την ομπρέλα του ταμείου Διάσωσης με την έκδοση ευρωομολόγου, πράγμα που θα οδηγήσει στην πολιτική αναδιάρθρωση και ολοκλήρωση της ίδιας της ευρωζώνης. Έτσι, το στοίχημα για τη διάσωση της Ελλάδας θα μετατραπεί σε στοίχημα για τη μακροημέρευση του ευρώ και τη συνοχή της ευρωζώνης.
Οι Έλληνες πάμε να ξεχάσουμε ότι όλες οι μεγάλες μάχες χάνονται εκ των έσω, στα μετόπισθεν, όταν σβήνει η πίστη στις δυνάμεις μας και η θέληση να τα καταφέρουμε ενώ οι πολιτικές ηγεσίες αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων.
Σ' αυτή την κατάσταση το ταχύτερο δυνατό απαιτείται ένα ελάχιστο πολιτικών κινήσεων που, εφόσον έχουν την αναγκαία τόλμη, πυκνότητα, γενναιότητα και ευελιξία, αποκαθιστούν ένα βασικό επίπεδο εμπιστοσύνης και νομιμοποίησης για την εθνική διαχείριση της οξύτερης κρίσης της Ελλάδας μετά το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας στην Κύπρο και την εισβολή της Τουρκίας.
 Πρώτο, ο Πρωθυπουργός ζητά άμεσα την ηθική διαμεσολάβηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το σχηματισμό Κυβέρνησης ευρύτερης εμπιστοσύνης σε μία από τις πρόσφορες πιθανές μορφές της. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξεπερνά τα όρια ενός συνήθους μονοκομματικού ανασχηματισμού, έστω και με προσθήκη κάποιων τεχνοκρατών.
Δεύτερο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθιστά σαφές στις πολιτικές δυνάμεις ότι ο θεσμικός, συμβουλευτικός και συμβολικός του ρόλος δεν του επιτρέπει να παραμένει αδρανής ενώ η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνες περιπέτειες από εκούσια ή ακούσια σφάλματα του πολιτικού συστήματος.
Τρίτο, ο Πρωθυπουργός παράλληλα ανακοινώνει τα τέσσερα πέντε θεμελιώδη ζητήματα αναμόρφωσης του Μνημονίου ΙΙ και καλεί δεσμευτικά ιδιαίτερα τον Αντώνη Σαμαρά σε κοινή "επαναδιαπραγμάτευση" με τους θεσμούς της ευρωζώνης. Πρέπει ο ελληνικός λαός να γνωρίζει ποια είναι η ελληνική ατζέντα διαπραγμάτευσης, ποια τα σημεία που αξίζει ένας προσωρινός προωθητικός συμβιβασμός για να μη διακοπεί η δανειοδότηση της χώρας και ποια τα σημεία μιας ενδεχόμενης ρήξης. Τα ζητήματα επαναδιαπραγμάτευσης ξεπερνούν κατά πολύ την προσχηματική καθήλωση του Σαμαρά στους φορολογικούς συντελεστές και σε κάθε περίπτωση θα διασφαλίζουν την πάση θυσία αναπτυξιακή επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας το 2012 και τη σχετική ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων:
Ρυθμός και σύνθεση της δημοσιονομικής προσαρμογής - Υποκατάσταση της υπερφορολόγησης με άμεση χειρουργική επέμβαση σε αντιπαραγωγικούς τομείς του κράτους που υπηρετούν κυρίως πελατειακά συμφέροντα δίχως να προσφέρουν υπηρεσίες πρώτης γραμμής στους Έλληνες πολίτες - Εξαίρεση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων με υψηλό πολλαπλασιαστή για το νέο αναπτυξιακό μας πρότυπο - Μίνιμουμ σχέδιο Μάρσαλ μέσω Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με την έκδοση περιορισμένου σκοπού αναπτυξιακού ευρωομολόγου - Αυστηρές αναπτυξιακές προϋποθέσεις σ' ένα εύλογο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και όχι να πουλάμε βιαστικά και φθηνά με κλειστό χρονοδιάγραμμα για να αγοράζουμε ακριβά και στα τυφλά χρέος πριν διαμορφωθεί το πλαίσιο οριστικής επίλυσής του.
Η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας έναντι των εταίρων οι οποίοι έχουν συμφέρον να βελτιώσουν τη δανειακή συμφωνία εφόσον η συναίνεση τους προσφέρει ισχυρότερες εγγυήσεις και αίσθημα ασφάλειας.
Τέταρτο, ο Πρωθυπουργός εφόσον κινηθεί δεσμευτικά στις παραπάνω κατευθύνσεις έχει την εθνική και ηθική υποχρέωση να ζητήσει την υπερψήφιση της καταληκτικής συμφωνίας με τους εταίρους που θα προκύψει από τη συνδιαπραγμάτευση τουλάχιστον από 180 βουλευτές αφού αυτή ξεπερνά τη θητεία της παρούσας Βουλής.
Διαφορετικά, αν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις απορρίψουν τον πυρήνα των παραπάνω προτάσεων αναλαμβάνουν την ευθύνη να οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές σε συνθήκες ευαίσθητης ισορροπίας για τη διάσωσή της από την χρεωκοπία. Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί η ψήφιση αποκλειστικά από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ακόμα και ενός βελτιωμένου Μεσοπρόθεσμου σχεδίου δε θα επιλύσει την κρίση εμπιστοσύνης και δεν είναι βέβαιο ότι θα αναχαιτίσει την περαιτέρω πολιτική, οικονομική και κοινωνική αποσταθεροποίηση.
Στη συζήτηση του τελευταίου προϋπολογισμού στη Βουλή είχα επαναλάβει για τελευταία φορά το κλασσικό: "στις 24 είναι πολύ νωρίς, στις 26 πολύ - πολύ αργά". Τώρα είμαστε στις 27 κι αν συνεχιστεί η Ελλάδα να χάνει τη μάχη με το χρόνο θα κυριαρχήσει σύντομα το "σύνδρομο της κλεψύδρας", δηλαδή η ψυχολογική κατάσταση όπου θα ξεσπά αδικαιολόγητος πανικός και λανθασμένοι συναγερμοί από τον υποτιθέμενο τελευταίο κόκκο της "άμμου". Η κοινωνία ακόμα και με ορισμένες οριακές εκφράσεις της απολίτικου παλιμπαιδισμού απαιτεί "κάντε επιτέλους κάτι διαφορετικό που να δημιουργεί εμπιστοσύνη και να δίνει προοπτική".
Το κείμενο μπορείτε να το βρείτε και στο link: http://www.mimisandroulakis.net/?p=293

18 σχόλια

  1. ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!
    ΡΕ ΟΥΣΤ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συντροφε Μιμη μαλλον μας τα εχεις ζαλισει με τις αναλυσεις σου, εαν εχεις αρχιδια καταψηφησε το μνημονιο 2, εαν οχι κανε την κοτα και μη μας πριζεις και εσυ,εχουμε τον Μαλακα τον Ανδριανοπουλο γιαυτο το λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε που κατάλαβα τίποτα.
    Μα καλά, στο ίδιο κόμμα με τον Πρωθυπουργό δεν είναι;;
    Γιατί τότε, δεν τα λέει στον ίδιο, και τα γράφει σε 'μας ώστε να τα ακούσει ο Πρωθυπουργός;;

    Τι γίνεται ρε Μίμη;; Βαρέθηκες τόσο γρήγορα;;
    Ακόμα δεν αρχίσαμε.

    Όλη η φύσις ησυχάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συντροφε Μιμη...στην περασμενη μας ζωη ειμαστε αγελαδες σε διαφορετικα κοπαδια !!! εσυ ησουν σ εκεινο του τσιφλικα που εβοσκε οπου τυχει και εξακολουθεις να εχεις το προνομιο... ενω εγω ειχα την ιδια ατυχια που με δερνει και σημερα...
    του κολιγου με τα 4 στρεμματα αγκαθια!!! Αιδως γιατι τα λεγομενα σου δε συνοδευονται απο αναλογες πραξεις!!! Κοινως απο αγελαδα στην προηγουμενη, σε τουτη τη ζωη εισαι μαλλον ανθρωπος - κοτα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσε τις παρλαπίπες/καλιαρντά της πολιτικαντικής ρε ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ Αρχικαραγκιόζη και πες μας θα το ψηφίσεις ή όχι;.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσείς όλοι οι αυτόκλητοι εισαγγελείς που βρίζετε μέσω πληκτρολογίου δηλαδή είστε λιγότερο κότες απο τον Ανδρουλάκη;

    Μίμη μείνε στη Βουλή, μην επιτρέψεις να μείνουν εκει μέσα μόνο οι άχρηστοι. Προώθησε δυναμικά τις προτάσεις σου και να τις δημοσιοποιείς για να αποκτούν δυναμική στον κόσμο όπως κάνεις τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕ ΟΥΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ ΜΟΝΟ "ΚΕΦΑΛΙ" ΚΑΝΕΙΣ ΟΧΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. ΞΥΠΝΑ ΡΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΚΟΥΦΑΜΑΡΑ ΕΧΕΙΣ 'Η ΜΑΛΑΚΙΝΣΗ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. olo malakies aytos o an8ropos
    opos elege ki enas dikos toys palia
    malaka mimi katoura na fygoume !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 14 Ιουν 2011 6:45:00 μ.μ.
    politis
    ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ Αρχικαραγκιόζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε Μιμάκο η βουλή δεν έχει βήμα; Ή δεν το φθάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να μας πει δύο πράγματα για την κατάσταση της χώρας (που τα γνωρίζει πια και η γιαγιά μου)έγραψε τρεις σελίδες.Έχεις καιρό να γράψεις βιβλίο Μίμη έτσι;; Άντε ξεκίνα το και άσε τις ανοησίες σου στα ιστολόγια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α Μαλιστα, βγηκε κ το βαρυ πυροβολικό! Όλος ο θίασος πλέον βρισκεται επί σκηνής! Αναθεμα τα διαφορα Μ εις την Ν με το οποία μπλεξαμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όταν κάποιοι στο παρελθόν κατηγορούνταν εύκολα και στέλνονταν στο πυρ το εξώτερον από την πλειοψηφία των βολεμένων Ελληναράδων τύπου «Πέρα-Βρέχει» και «Δε Βαριέσαι, μωρέ», ως νεο-φιλελεύθεροι (βλέπε Μάνος, Ανδριανόπουλος, Αλέκος Παπαδόπουλος κ.ά.), ενώ οι ίδιοι, ζητούσαν απλώς την οικοδόμηση μιας κανονικής, λειτουργούσας οικονομίας της αγοράς δυτικού τύπου, που να παράγει κι όχι μόνο να καταναλώνει τα «ξένα» (βλέπε πλάνο Μάρσαλ στον Ψυχρό πόλεμο και αργότερα ΕΟΚικά φράγκα...), ήταν οι μόνοι, που διέβλεπαν τον κίνδυνο της κρίσης που βιώνουμε σήμερα.
    Μην αυταπατάστε μερικοί, ότι αν ήταν σήμερα (οι …«τσαμπουκάδες» πολιτικοί) ο Ανδρέας ή ο «εθνάρχης» Καραμανλής (και ενώ ο κρατισμός και ο κρατικοδίαιτος «καπιταλισμός», που είχαμε, διαπερνούσε όλο το πολιτικό φάσμα- είχαμε την πιο κρατικίστικη Δεξιά, για τους γνωστούς «ελληνικούς» λόγους: να μπορεί να κάνει πολιτικό παιχνίδι με τα ρουσφέτια και τις προμήθειες…), με την «πυγμή» τους θα έκαναν κάτι διαφορετικό (αυτό που προσπαθεί να πείσει και ο Σαμαράς ότι μπορεί να κάνει σήμερα...)!
    Απλά σε εκείνες τις εποχές του διπολικού κόσμου (ψυχρού πολέμου ΕΣΣΔ-ΗΠΑ) και ενώ ήμασταν το ΙΔΙΟ ζήτουλες όπως και τώρα (πάλι δεν παράγαμε τίποτα και μόνο καταναλώναμε) , επιβιώναμε και περνούσαμε καλά για καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!!!
    ΚΑΙ ο Α. Παπανδρέου ΚΑΙ ο Κ. Καραμανλής κουνούσαν απειλητικά το δάχτυλο στη Δύση (ΝΑΤΟ, ΕΟΚ, ΗΠΑ) λέγοντας τους ότι "εάν δεν μας δέχεστε με τα προβλήματα μας, τα χρέη μας και πριν απ' όλα ΕΑΝ ΔΕΝ τσοντάρετε, θα στραφούμε αλλού...υπάρχουν κι αλλού «πορτοκαλιές». Εξού και το παιχνίδι που έκαναν και ο Α. Παπανδρέου και ο Κων. Καραμανλής με αδεσμεύτους του τρίτου κόσμου, Άραβες, Σοβιετικούς κλπ.
    Και η απειλή τους έπιανε τόπο...
    Οι δυτικοί τί κάνανε, μέχρι το 1989??
    Κλείνανε τα μάτια και τσοντάρανε, συντηρώντας το μύθο της «Ισχυρής Ελλάδας» που καταναλώνει, αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 2 χρόνια (ούτε οι Γερμανοί δεν το κάνανε αυτό!!) και «ώπα-ώπα στα μπουζούκια» , «δε βαριέσαι μωρέ», «οι Βόρειοι ασπροκώληδες νά'ναι καλά, να μας πληρώνουν τα κορόιδα», για να περνάμε εμείς οι εξυπνάκηδες οι Ελληναράδες μια χαρά!!!
    Δυστυχώς σε αυτήν την Μπανανία Ελλάδα ζούμε- των αεριτζήδων, των απατεώνων, του «δε βαριέσαι» και του «…έχει ο Θεός».
    Δεν υπήρξαμε ΠΟΤΕ Καπιταλιστική χώρα!!!
    Ήμασταν και είμαστε μια αεριτζίδικη οικονομία "Τύπου" "οικονομίας της αγοράς", με 70% δημόσιο τομέα, με κρατικοδίαιτους απατεώνες επιχειρηματίες στραμμένους εξολοκλήρου στην εσωτερική αγορά (βλέπε Κράτος), αερολόγους πολιτικάντηδες με κύριο εργαλείο το ρουσφέτι και συντηρούμενοι οικονομικά από τη Δύση εδώ και 60 χρόνια (κι όχι με δικές μας δυνάμεις), μην τυχόν και τους φύγουμε κι αλλάξουμε "στρατόπεδο".
    Το παραμύθι όμως τελείωσε, όταν ο διπολικός κόσμος γκρεμίστηκε και πήρε τη θέση του η παγκοσμιοποίηση!
    Τότε εξέλειπαν πιά οι λόγοι που μας συντηρούσαν επί 60 χρόνια!!!
    Τώρα δεν τους είμαστε πλέον τόσο σημαντικοί και θα πρέπει να μάθουμε να κολυμπάμε μόνοι μας!!!
    Δεν παίζουμε πλέον κανένα σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο στο νέο περιβάλλον, σε αντίθεση με τον Ψυχρό Πόλεμο, που συνορεύαμε με τον "εχθρό" (και μην ακούτε τις γελοιότητες εκπομπών, τύπου Χαρδαβέλλα, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε σημαντικοί, έχουμε πετρέλαιο κι άλλες μπούρδες!!!).
    Σήμερα κανείς δεν θα ασχολιόταν μαζί μας, ΕΑΝ δεν ήμασταν στο Ευρώ!!!
    Θα είχαμε την τύχη της Αργεντινής και άλλων χωρών και δεν θα ακουγόταν τίποτα για μας. Θα τραβούσαμε μόνοι μας το Γολγοθά μας!

    Αυτή είναι η πραγματικότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΜΑΘΑΝ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΣΖΕΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΑ ΛΥΣΑΚΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΜΠΙΤ ΠΑΡΑ!!
    (ΜΠΙΤ ΠΑΡΑ= ΕΝΑ ΠΑΡΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε Ανδρουλάκη πόσες φορές πρέπει να στο πούμε?
    Στον ίδιο θίασο ανήκεις στην ίδιο διευθαρμένο πολιτικό κατεστημένο.
    Τι θέλεις και μας ζαλίζεις με τις αναλύσεις σου?
    Αντε παράτα μας επιτέλους κάνε μόκο σκάσε επιτέλους πολιτικάντη της διαπλοκής οσφυοκάμπτη της ρεμούλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα τι μαλακιες ειναι αυτες που λες ρε Μιμη.Εχεις καταντησει γραφικος και ευτελιζεις και την παλληκαρια του κρητικου..Γιαντα ρε φυτουλα;Μπας και νομιζεις ρε μαλακοπιτουρα οτι μασαμε;
    Αν εχεις αρχιδια, κατσαποξω και ασε τις κουταμαρες καθε λιγο και λιγακι και μετα μαλαγανιες στοαμερικανακι που σου εξασφαλισε μισθο και συνταξη παλιοτεμπελομουρααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΦΑΤΕ ΜΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ. ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ! ΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΑΓΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ! ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ. ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΕΞΩ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΝΕΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΑΓΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΩ ΕΠΩΝΥΜΑ!!!
    ΑΠΟ ΚΚΟΜΜΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΜΙΑ ΖΩΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση