GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπάρχει δημοκρατική λύση μετά το «μεσοπρόθεσμο»...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου Κυρίες και κύριοι καληνύχτα μας. Ο μόνος τρόπος για να μην μετατραπεί η νύχτα στην οποία μας έβαλαν τα 155 «ν...

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Κυρίες και κύριοι καληνύχτα μας. Ο μόνος τρόπος για να μην μετατραπεί η νύχτα στην οποία μας έβαλαν τα 155 «ναι» στο «μεσοπρόθεσμο», σε εφιάλτη και για να περισωθεί ότι έχει απομείνει από ένα εξευτελισμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο διασύρεται αυτές τις στιγμές, είναι η άμεση διεξαγωγή εκλογών, την οποία μπορεί να επιβάλει συλλογικά η αντιπολίτευση.
Σήμερα επισφραγίστηκε συμβολικά το τέλος της μεταπολίτευσης με τον χειρότερο τρόπο. Οι βασικοί καπηλευτές της αντίστασης κατά της χούντας πρόδωσαν τον μύθο πάνω στον οποίο...
 στήριξαν την πολιτική τους καριέρα. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εγκλωβισμένοι στην παγίδα που έστησε ο Γιώργος Παπανδρέου με την συνδρομή ξένων και ντόπιων πολιτικο-επιχειρηματικών συμφερόντων, αυτοπυροβολήθηκαν με το πιστολάκι που έπαιζε ο αρχηγός τους απειλώντας δήθεν τις αγορές.
Με το πρώτο μνημόνιο, το οποίο αναζήτησε εναγωνίως ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ ως μέσο πολιτικής δήθεν υποστήριξης από την ΕΕ και την διεθνή κοινότητα, η λαϊκή κυριαρχία και η εθνική ανεξαρτησία δέχτηκαν ένα σοβαρό πλήγμα. Με την υπερψήφιση του σημερινού «μεσοπρόθεσμου» προγράμματος οικονομίστικης φαντασίωσης, το πολιτικό σύστημα εκπροσωπούμενο από το ΠΑΣΟΚ, έδειξε σε όλο τον κόσμο ότι είναι ένας αδίστακτος μηχανισμός εξαθλίωσης των Ελλήνων. Απέδειξαν ότι δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά μόνον η επιβίωση του καθεστώτος. Πιστεύουν ότι μπορούν να παραμείνουν στην εξουσία απειλώντας διαρκώς την κοινωνία όχι απλώς με πτώχευση μιας ήδη χρεοκοπημένης χώρας, αλλά ακόμη και με τανκς. Κυβέρνηση και διαπλεκόμενα ΜΜΕ είναι οι βασικοί φορείς μιας πρωτόγνωρης κρατικής τρομοκρατίας, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί ειρηνικά δίχως εκλογές.
Η αντιπολίτευση έχει το νόμιμο τρόπο να επιβάλλει εκλογές. Έχει πλέον την υποχρέωση, θα έλεγα, να επιβάλει εκλογές αν σέβεται στοιχειωδώς την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, την οποία έχει απαξιώσει η ηθική των κυβερνώντων. Τον ξέρετε (τον τρόπο) στη ΝΔ και τον γνωρίζουν τα κόμματα της αριστεράς. Συνεννοηθείτε, οργανωθείτε και αν ο κ. Παπανδρέου δεν συναινέσει σε άμεση προσφυγή στην κάλπη, παραιτηθείτε συλλογικά. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία. Στις δυνατότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την ίδια κατεύθυνση δεν θα αναφερθώ για να μην προκαλέσω περισσότερο.
Από μια κυβέρνηση που στηρίζει την πολιτική της στην χυδαιότερη απειλή που θα μπορούσε ποτέ να εκφραστεί σε ένα τύποις έστω δημοκρατικό πολίτευμα, δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει δημοκρατική ευαισθησία. Οι άνθρωποι στο ΠΑΣΟΚ – όσοι τουλάχιστον έχουν απομείνει σε αυτό – απέδειξαν ότι είναι αδίστακτοι. Είναι ικανοί να γονατίσουν απολύτως την ελληνική κοινωνία καθιστώντας έναν ολόκληρο λαό εξευτελισμένο επαίτη στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης, ο οποίος διατίθεται ακόμη και να αυτομαστιγωθεί για να πάρει κάθε φορά την δόση που προβλέπουν επαχθείς συμβάσεις με τους νέους κρατικούς και διεθνείς δανειστές μας.
Οι εκλογές είναι η μόνη λύση για να επανασυσταθεί η πολιτική νομιμοποίηση στην χώρα, καθώς πλέον το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε σαφή διάσταση με την κοινωνία. Αυτό θα έπρεπε ήδη να το αντιλαμβάνονται πολύ καλά πρώτοι απ’ όλους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ας ενημερώσουν, λοιπόν, αύριο, μετά την ολοκλήρωση της ανεπανάληπτης πολιτικής ασχημίας που διέπραξαν με το «μεσοπρόθεσμο» και τον εκτελεστικό νόμο, τον αρχηγό τους ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να συναινέσει σε άμεση προσφυγή σε εκλογές, καθώς ήδη το αίτημα αυτό έχει διατυπωθεί από όλες τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης. Εάν δεν το πράξει σημαίνει ότι ούτε για το κόμμα του ενδιαφέρεται, ούτε για την χώρα. Εάν δεν βοηθήσει με την στάση του στην αποκατάσταση της πολιτικής νομιμοποίησης, αλλά και της νομιμότητας της κυβερνητικής πρακτικής, πολύ φοβάμαι ότι οι στόχοι του είναι ευρύτεροι και αποδίδονται αυθεντικά από τις υποδηλώσεις του αντιπροέδρου κ. Πάγκαλου.
Εν πάσει περιπτώσει ο ρόλος πλέον για την δημοκρατική αποκατάσταση περνά στην αντιπολίτευση. Λίγα πράγματα θα περίμενε ο αντικειμενικός παρατηρητής από το ΠΑΣΟΚ, μια και την αμέσως επόμενη περίοδο που θα συνειδητοποιηθεί από όλους τί διέπραξαν στην βουλή, θα κυριευθούν από σοκ και δέος. Σε μια τέτοια φάση ο προεκλογικός αγώνας δεν είναι ότι το καλύτερο για λύτρωση, εκτός εάν συνοδευτεί με «λυτρωτικές» εσωκομματικές διεργασίες. Σε κάθε περίπτωση όμως, το ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε το παιχνίδι του. Ήρθε η ώρα να δείξει και η αντιπολίτευση εάν ενδιαφέρεται για την δημοκρατία ή διαπνέεται αποκλειστικά από ιδιοτελή κίνητρα.
Προσοχή όμως μην παρεξηγηθούμε! Δεν θεωρώ ότι οι εκλογές, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, θα αποτελέσουν λύση στο οικονομικό ζήτημα και την διεθνή πολιτική της χώρας. Είναι αποκλειστικά μηχανισμός επαναδόμησης της πολιτικής νομιμοποίησης η οποία αποτελεί θεμελιώδες χαρακτηριστικό των κοινοβουλευτικών καθεστώτων. Δίχως αυτήν η νομοθετική λειτουργία και γενικότερα η λειτουργία του πολιτεύματος και των οργάνων του κράτους βρίσκονται στον αέρα με αποτέλεσμα όλοι οι επιμέρους οικονομικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί θεσμοί να αμφισβητούνται και να βραχυκυκλώνουν με τελική κατάληξη την δυσλειτουργία, την αδράνεια και σε ακραίες περιπτώσεις το χάος.

17 σχόλια

  1. Είναι η οριστική αυτο-κατεδάφιση του ΠΑΣΟΚ.
    Η ανωμαλία που οδηγεί τα ποντίκια σε ομαδικό πνιγμό στο λιμάνι αδίστακτα και χωρίς να μπορεί να τα σώσει κανείς και με τίποτα.
    Είναι η οριστική απεμπόληση της Δημοκρατίας με εντολή της πλουτοκρατίας.
    Είναι η αρχή για να φωνάζει ο λαός στους δρόμους να φύγει η χούντα.
    Έρχονται πολύ χειρότερες μέρες σε σύγκριση με αυτές που θα είχαμε άν καταψήφιζαν το μεσοπρόθεσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα Παπανδρέου-Πάγκαλος-Βενιζέλος-Παπακωνσταντίνου,
    ΕΙΝΑΙ..ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΟΡΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ.

    Είναι σίγουρο πως χρειάζεται αντίδραση ! Σοβαρή,επίμονη και έντονη αντίδραση !
    Δεν είμαστε ζώα για να μας φέρονται έτσι ! Δικαίως οι κότες όπως ο Αθανασιάδης,
    ο Ρομπόπουλος, η Αράπογλου, ο Κουκουλόπουλος,
    η Μερεντίτη και άλλες 150 πασοκικές δωσίλογες κότες,
    χλευάζονται και επισείουν την μήνη των πολιτών, αλλά μην ξεχνάμε...ποιοι είναι οι πρώτοι υπεύθυνοι, ποιοι είναι οι αρχηγοί των δωσίλογων, ποιοι είναι οι αρχιψεύτες,
    οι αρχικλέφτες, οι αρχιπροδότες,
    οι χαμερπείς αρχιυπηρέτες τοκογλύφων... είναι οι:
    Παπανδρέου, Πάγκαλος, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου !

    Μ' αυτούς πρέπει να ξεμπερδέψουμε,αυτούς πρέπει να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πρώτα,μαζί με το υπόλοιπο καθεστώς και τα ΠΟΥΝΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ GAY ΣΥΜΒΟΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάθε καημένος και ο πόνος του. Και να τον κρατούσαν για τον ψυχαναλυτή τους, πάει καλά. Η δημόσια αναπαραγωγή (σαν τις ταπετσαρίες των αφισοκολλητών του 80) πείθει ότι αυτή η χώρα έχει περισσότερους κολλημένους περιθωριακούς από όσους μπορεί να αντέξει. Η δημοκρατία κύριοι είναι συνεχής. Δεν έχει στάσεις. Όταν δεν αντιδρούσατε αποτελεσματικά εκφυλίζονταν.
    Τώρα παγιδευτήκαμε. Η Ελλάδα σίγουρα ποτέ δεν πεθαίνει. Τώρα φροντίζουν Παπανδρεόυ - Βενιζέλος - ξένοι (πολιτισμένοι, με προσχήματα αλλά συμβατικά πολιτισμένοι) για τη διάσωση. Οι κραυγές σας είναι για εκτόνωση. Οι ασχήμιες των νεαρών (που ... δεν μπορεί, θα είναι και συνεργάτες αστυνομικών παρακρατικοί) είναι απλός χουλιγκανισμός που δεν έχει καμία σχέση με κοινωνία και συλλογικά συμ΄φέροντα. Παιδιά διαλυμ΄νων οικογενειών ή παραμορφωμένα από το μπούχτισμα της υπερπληροφόρησης και γεμάτα τεστοστερόνη είναι. Τα εφηβικά συμπλεγματα απολαμβάνουν δυσανάλογης δημοσιότητας και υποστήριξης (τι περίεργο, λέτε να το κάνουν επίτηδες για εντυπώσεις και εμπορική ακροαματικότητα;) και γλειψίματος από τους επιθεωρησιακούς Λαζόπουλο, Αυτιά, Παπαδάκη και δυστυχώς (πια) Μπέη, Κασιμάτη κλπ του θιάσου της "ΚΑτοχής".

    Μπράβο στο θάρρος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

    Μπράβο στις θαρραλέες φωνές ορθής αποτύπωσης της πραγματικότητας στη χώρα του ανορθολογισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι βολεμένος κομματικοδίαιτος και το φωνάζεις με το σχόλιο σου.
    Όταν συνειδητοποιήσεις την επόμενη περίοδο τι θα συμβεί στην Ελλάδα και σε σένα, θα καταλάβεις τη σημασία της ψήφισης της "σωτηρίας" της χώρας που θα είναι καταστροφή για τους Έλληνες αλλά σωτηρία πραγματική για τους διεθνείς τοκογλύφους.
    Εσυ μοιάζεις με μια κοπέλλα που δέχεται ν α την βιάσουν προκειμένου να μην χάσει τα κοσμηματάκια της.
    Εύγε! Είσαι πραγματικός "Έλληνας".
    Αν σου έμοιαζαν οι πρόγονοι μας τότε σίγουρα δεν θα θα υπήρχε πατρίδα για εμας και τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "η άμεση διεξαγωγή εκλογών"
    Αρκεί Δημήτρη να μήν βρεθούμε στό τέλος με μια κυβέρνηση "γαλλικών τραπεζικών συμφερόντων" της UBS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ αναγνώστη 10.04
    Το άφησα μια, το άφησα δυο και περισσότερες φορές, δίχως απάντηση, αλλά πλέον το θράσος σας εξοργίζει.
    Μπορεί να είμαστε στο περιθώριο της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας , αλλά αυτό το επιλέξαμε συνειδητά κάποιοι, αντιδρώντας στο καθεστώς που υποστηρίζετε. Δεν επιλέξαμε τον εύκολο και γνωστό δρόμο τον οποίο δήθεν κατακρίνετε, ενώ μέσα σε αυτόν πορεύεστε, ασκώντας κριτική στους αποκλεισμένους και όχι στους αλλοπρόσαλλους κυβερνώντες.
    Θα είστε μάλλον και εσείς ένας από τους αντιεξουσιαστές στην εξουσία!!!
    Σταματήστε επιτέλους αυτή την φαρσοκωμωδία, διότι οι εποχές μάλλον δεν το επιτρέπουν - όπως είχατε συνηθίσει παλαιότερα.
    Μην το παίζετε και από επάνω επαναστάτες, οι οποίοι δήθεν αγωνίζεστε για τον εξορθολογισμό του κράτους. Μην είστε τόσο γελοίοι!
    Το κατεξοχήν πελατειακό κόμμα που κυβερνά θα ορθολογικοποιήσει ένα κράτος που κυβερνάται με ντιρεκτίβες της τρόικας, χυδαίους εκβιασμούς και μνημόνια επί μνημονίων;
    Τόλμησε να θίξει η κυβέρνηση τον ζόφο της διαφθοράς και διαπλοκής στη χώρα, τόσο καιρό που κυβερνά;
    Ποιόν κοροϊδεύετε επιτέλους;
    Τα δύο-τρίτα της κοινωνίας έχετε μονίμως στο στόχαστρο, με σύμμαχο το ένα τρίτο που πράγματι οργίασε στην απάτη, στην κραιπάλη και στις αρπαχτές τόσα χρόνια.
    Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος του τρόπου ζωής που κατακρίνετε και μαζί με αυτόν ολόκληρο το πολιτικό και μηντιακό προσωπικό που στηρίζει τον εξανδραποδισμό της κοινωνίας;
    Αφήστε λοιπόν αυτά τα καμώματα και μάθετε ότι κάποιοι σαν την αφεντιά μου δώσαμε σκληρό αγώνα με τεράστιο προσωπικό κόστος και για την δημοκρατία και για τον εκσυγχρονισμό με εθνική αξιοπρέπεια τα τελευταία 25 χρόνια, όταν εσείς ή κάποιοι σαν εσάς μας λοιδορούσατε, επειδή είχαμε επιλέξει τον μοναχικό δρόμο έξω από τα δίκτυα κομματικής ή άλλης πατρωνίας.
    Σήμερα, έρχεστε και υποκρίνεστε ότι αναζητείτε την δική μας οδό στην οποία τόσα χρόνια περιφρονούσατε, χαρακτηρίζοντας μας πάλι περιφρονητικά. Μήπως τελικά την ψυχανάλυση την χρειάζεστε εσείς; Για ψάξτε το!

    Δημήτρης Γιαννακόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τον Βενιζέλο τον πίστεψα, δεν το κρύβω ότι τον ψήφησα στην αναμέτρηση που είχε με τον ποδηλάτη παρόλο που ανήκω στον Συνασπισμό. Τελευταία το έμαθα ότι είναι ο νομοθέτης για την προστασία των απατεώνων πολιτικών, διότι ένας έντιμος δεν χρειάζεται την προστασία του νόμου του. Ενώ λοιπόν τις επιστημονικές του γνώσεις τις προσέφερε για να καλύπτονται οι απατεώνες συνάδελφοι του, δεν τον εμπιστεύομαι ότι πράττει το καλύτερο για την Πατρίδα μας. Φάνηκε ότι βρέθηκε στην πολιτική για ιδιοτελής σκοπούς. Δεν του έχω καμία εμπιστοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πότε θα πάψει επί τέλους η σκλαβιά των εργαζομένων στην Ελλάδα από τους ίδιους και τους ίδιους συνδικαλιστές;
    Από πού βγαίνει ότι ένας που μπήκε στον συνδικαλισμό από τα είκοσι του μέχρι και να συνταξιοδοτηθεί θα είναι συνδικαλιστής και σε τέτοιο βαθμό που να μην δουλεύει αλλά να δουλεύει τους άλλους εργαζόμενους με μικροεκδουλεύσεις του τύπου, εγώ θα σε στείλω διακοπές τζάμπα όπως πχ. Συμβαίνει στη ΔΕΗ, εγώ θα μεριμνήσω για σένα στην μετάθεση, εγώ θα σε καλύψω τώρα που σε πιάσανε να κλέβεις δημόσιο χρήμα, εγώ θα φροντίσω για το διορισμό της κόρης σου, εγώ θα προβιβάσω διευθυντή, εγώ θα στριμώξω τον προϊστάμενο σου που σε στρίμωξε να δουλεύεις κλπ;
    Για να γλυτώσουμε από αυτούς τους αλήτες γιατί περί αλητών πρόκειται που βρήκαν τον συνδικαλισμό για βήμα που θα τους απαλλάξει για όσο θεωρούνται εργαζόμενοι από εργασία, που θα τους δώσει την δυνατότητα να ασκούν εξουσία, που θα δώσει την ευκαιρία σε κάποιους από αυτούς να πλουτίσουν, που θα τους δώσει την δυνατότητα να τακτοποιούν τα παιδιά τους εξαργυρώνοντας την θέση τους, θα πρέπει να γίνει νόμος που να μην επιτρέπει να είναι κάποιος εργαζόμενος σε συμβούλιο σωματείου εργαζομένων και κατ’ επέκταση σε διοικητικές θέσεις σωματείου πάνω από δυο θητείες.
    Μόνο έτσι οι τίμιοι εργαζόμενοι θα πάψουν να τους βλέπουν σαν αφέντες τους που μπροστά τους θα σκύβουν το κεφάλι υποτακτικά και πίσω τους σαν δειλοί θα τους βρίζουν.
    Μόνο αν πάψουν όλοι αυτοί να είναι μόνιμοι συνδικαλιστές θα πάψουν και οι εργαζόμενοι να ψηφίζουν στα σωματεία τους σαν πρόβατα επηρεασμένοι από τον φόβο γιατί με φόβο τους βλέπουν και τρομοκράτες, ναι σαν τρομοκράτες γιατί αν ρωτήσετε ένα εργαζόμενο που θέλει να πει την αλήθεια ποιον φοβάται περισσότερο τον διευθυντή του ή τον συνδικαλιστή του θα σας πει τον συνδικαλιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. foivos
    Υπαρχει τοσος αλληλοσπαραγμος εδω, που με ποναει περισσοτερο απο το μνημονιο.
    Εκλογες. ΩΡΑΙΑ !!! Και ποιος να ερθει???? Ο προηγουμενος συρφετος των κουμπαρων και παρακουμπαρων???Τοτε λεγαν επανιδρυση του κρατους, τωρα λενε επανεκκινηση του κρατους. Τοση φαντασια !!!!
    Οι ψυχοπαθεις αριστεροι ??? Ο καρατζαφυρερ??? Η ντορουλα????
    Να μεινουν τα πασοκια που μας ρημαξαν τη ζωη , απο το 1981 και μετα??? Ν φωναξουμε τον κοκο???
    Ελεος !!! Απο παντου μαυρο !!
    Ειδατε τους ελεεινους του πασοκ να τα βαζουν με τα ''σπλαχνα'' τους ???? . ΔΕΗ-ΟΣΕ κτλ. Εκει ειναι οι ριζες του πασοκ και ο κοσμος αναποδα να γυρισει δεν προκειται να πειραξουν την πελατεια τους. Θα βουλιαξουν το συμπαν για να σωσουν το κομα τους, οχι μονο την Ελλαδα.
    Μια σημαδεμενη τραπουλα, δεν τη χρησιμοποιεις. Την πετας στο καλαθι με τα αχρηστα. Και ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ(κοιταζουν μονο τη βολη τους) ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ! ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο ρε Παναγιώτη Κουρουμπλή, είσαι τίμιος άνθρωπος. Εάν βρεθείς στην Δημοκρατική Αριστερά θα σε ψηφήσω από καρδιάς. Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Γιαννακόπουλε
    Είμαι ο 10:04
    Και σε εσένα και σε κάποιον ανώνυμο που είπε για 'προγόνους' απαντώ.

    Έχετε χάσει την ουσία. Κανείς δεν λέει ότι ο Παπανδρέου είναι άγιος. Εσείς όμως επιλεκτικά κτυπάτε αυτόν που έχει το θάρρος να κάνει κάτι, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, απέναντι σε αυτούς που:

    1.Περιμένουν χαίρέκακα τη φθορά του - για αυτούς δε λέτε τίποτα
    2.Αυτούς που λένε μονότονα ΖΗΤΩ Ο ΛΑΟΣ χωρίς να προσφέρουν τίποτα λειτουργικό υπέρ του λαού
    3.Αυτούς που περιμένουν να γίνουν εκλογές ώστε η συγκυρία να φέρει τσόντα τον ΠΑπανδρέου στο Σαμαρά και όχι το αντίστροφο ώστε να χρεωθεί το κόστος της ένταξής μας στο διεθνές σύστημα μόνο αυτός
    4. Αυτούς - ανάμεσά τους κι εσείς - που δεν έχουν κατανοήσει ότι μέσα στις παθογένειές της η χώρα εδώ και 10ετίες ΔΙΑΛΕΞΕ. Και δεν θα πηγαίνει απο το ένα στρατόπεδο σκέψης στο άλλο. Είμαστε δυτική χώρα, ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ. Αν δεν το καταλάβαμε πρόβλημά μας

    Κύριε Γιαννακόπουλε ΕΥΤΥΧΩΣ που ο Παπανδρεόυ φέρεται πρακτικά και με σύνεση όπως και οι πρόγονοί μας. Οι οποίοι αναλάμβαναν τις ευθύνες τους και πλήρωναν το τίμημα. ΡΙψάσπιδες στην αρχαιότητα και στα νεώτερα χρόνια τιμωρούνταν, συνήθως εκτελούνταν. Για αυτό και η στρέβλωση που καλλιεργείται ΠΡΟΔΟΤΗΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, είναικλασική στρεψοδικία για να μην εντοπισθούν οι πραγματικοί προδότες, είτε λόγω βαριάς αμέλειας και ενδεχόμενου δόλου (Καραμανλής, ΑΛογοσκούφης, γενικά δεξιοί μετά το 2004) είτε λόγω προμελέτης (πολλοί από το πολιτικό σύστημα και το κοινωνικό σύστημα - πολιτικοί, εργολάβοι, δημοσιογράφοι κτλ)

    Ο υπερήφανος λαός μας είναι πάντως εξαιρετικά κακός κριτής λόγω ζάλης αμορφωσιάς τεμπελιάς έλλειψης παραστάσεων σύγχρονου κόσμου έλλειψη παιδείας ουσιαστικής δανιοβίωτης κρατικοδίαιτης ευκολίας και στερεοτύπων. Λογαριαστείτε με αυτήν την αδυναμία στο οικοδόμημα ΕΛΛΑΣ, και αφήστε τον ΠΑπανδρέου στο δύσκολο έργο του.
    Πρωθυπουργός είναι. Ούτε άγιος, ούτε μάγος, ούτε θεός, ούτε ανεύθυνος, ούτε άκαπνος, ούτε τέλειος, ούτε προδότης, ούτε παικταράς, ούτε φανφαρόνος. Προσπαθεί σε πολύ ρευστή και δύκοσλη κατάσταση που δεν υπάρχουν συνταγές.

    Να είστε καλά και μην νομίζετε ότι επειδή η δρυς έχει γείρει μπορεί να την ξυλεύει άνετα ο καθένας μπλογκογράφος (εσείς) και ο κάθε κομπλεξικός σχολιαστής (κάποιοι από μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετά από τα γεγονότα με

    τους συνδυκαλιστές της ΕΘΕΛ και το βίντεο που τα κατέγραψε, δημοσιεύω χωρίς άλλες εξηγήσεις το παρακάτω παρελθοντικό σχόλιο για να αντιληφθείτε ότι υπάρχουν πολίτες που έχουν καταλάβει ποιοι δεν θέλουν την ανάπτυξη του ακηδεμόνευτου κινήματος της πλατείας.

    Σχόλιο 16/6/11 για τα γεγονότα στις 15/6/11
    Σε όλη την πολιτική αναμπουμπούλα διέφυγε ένα σημαντικό γεγονός που επιβεβαιώνει τη συμπαιγνία του παμφάγου κατεστημένου (μεταπρατικό κεφάλαιο, πελατειακό σύστημα, συντεχνιακός κομματικός συνδικαλισμός κλπ.). Ήμουνα στις προηγούμενες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Τα πάσης φύσης περιθωριακά - προβοκατόρικα στοιχεία φώλιαζαν στις εκδηλώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με κατάληξη πάντα τα επεισόδια στα οποία στρέφονταν οι φακοί της δημοσιότητας. Το συνδικαλιστικό κατεστημένο που ποτέ δεν εξέφραζε τους εργαζόμενους αλλά τις σκληρές συντεχνίες με τις παχυλές απολαβές και τα πάσης φύσεως προνόμια, σαφώς και δεν αισθάνονταν καλά με την ανάπτυξη του ακηδεμόνευτου δημοκρατικού κινήματος της πλατείας. Και βέβαια η οργάνωση κινητοποίησης στις 15 Ιούνη από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ήταν σίγουρο ότι αντικειμενικά θα οδηγούσε στην προσπάθεια αποδυνάμωσης του κινήματος αυτού. Οι εργατοπατέρες θέλουν και την πίτα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο. Δηλαδή με την εκδήλωση-πορεία στις 15 Ιούνη θα επιβεβαίωναν το ρόλο τους έναντι των συντεχνιών τους, συγχρόνως όμως θα λειτουργούσαν ως δούρειος ίππος για τους περιθωριακούς, μπαχαλάκηδες ή προβοκάτορες που με τη δράση τους θα δημιουργούσαν προβλήματα στο κίνημα της πλατείας. Κανένας εργατοπατέρας στο σύνταγμα. Αναρτήστε πανό με αυτό το σύνθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με όλο τον σεβασμό, λύστε μου μια απορία όσοι ανακαλύψατε στο πρόσωπό του πρωθυπουργού τον σοβαρό, ρεαλιστή και κυρίως ορθολογιστή πολιτικό. Είστε οι ίδιοι που χειροκροτούσατε πριν από τις προηγούμενες εκλογές τον Γιώργο και αυτά που έλεγε τότε, δηλαδή πριν από λίγο καιρό, ή όχι;
    Αν ναι προφανώς βρίσκεστε σε απόλυτη σύγχυση όπως και ο ίδιος.
    Αν όχι, γιατί τόσα χρόνια δεν ακολουθηθείτε τους γνήσια νεοφιλελεύθερους;
    Γιατί αφήσατε μόνο τον Μάνο και γιατί γυρίσατε την πλάτη τον Ανδριανόπουλο;
    Κάτι δεν πάει καλά εδώ, που προδίδει την ιδιοτέλεια και τον πελατειακό χαρακτήρα των προσεγγίσεων.
    Καλά, εμένα αφήστε με, που με συνέπεια εκφράζω τον Ριζοσπαστικό Δημοκρατικό Πλουραλισμό, ο οποίος δεν είναι "από εδώ και από εκεί", αλλά κάτι πολύ συγκεκριμένο και ορθολογικότατο πολιτικά, αν και κριτικάρει τον Truism του νεοφιλελευθερισμού και του λενινιστικού δογματισμού, γιατί όμως δεν αγκαλιάζετε άλλους αριστερούς ή δεξιούς που προσφέρουν μια στοιχειώδη ιδεολογική καθαρότητα ή πολιτική αν προτιμάτε εντιμότητα;
    Τι συμβαίνει εδώ;
    Ποτέ δεν αποκάλεσα τον Γιώργο προδότη, τον θεωρώ όμως ανέντιμο και πολιτικάντη του παλιού καλού καιρού (νομίζω ορθολογικά κρίνοντας) και αυτό είναι επικίνδυνο για την κοινωνία και τα συμφέροντα της χώρας.
    Δεν με απασχολούν τα αποτελέσματα των εκλογών. Η λογική μου είναι κοινωνική, εθνική και πολιτική και όχι κομματική. Αν σκεφτόμουν αντίστροφα, τότε δεν θα υπηρετούσα τις ιδέες που υπηρετώ και δεν θα είχα την κουλτούρα που καλλιέργησα.
    Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο τόπος εκμεταλλεύτηκε , χρησιμοποιήθηκε μέχρι τώρα από αυτούς που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η αρπαχτεί και μόνον. Εμείς που αποκτήσαμε εμπειρία από το κύλισμα της ζωής έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε σε αυτό το κατρακύλισμα του τόπου μας από τους ανάξιους πολιτικάντσους που παγιδευτήκαμε και τους αναδείξαμε για ικανότερους. Για να μην κοροϊδευόμαστε, πιστέψαμε οι περισσότεροι με αυτούς θα κάναμε δυνατές της προσδοκίες μας – τρομάρα μας. Λοιπόν μην περιμένουμε από τα άπειρα παιδιά, εμείς να απαιτήσουμε να γυρίσουν τα αρπαγμένα λεφτά του κράτους, να τους στείλουμε εκεί που τους χρειάζεται για να ανοίξουν οι ορίζοντες για άλλη πάστα πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. για εναν παραπανω ,ειμαι μαθηματικος και αντιλαμβανομαι οτι τα μετρα οδηγουν στον εξαφανισμο κατα 50%των φτωχων ανθρωπων,δεν ειμαι απο διαλυμμενη οικογενεια ουτε ναρκωτικα πινω οπως θες να μας προσβαλλεις αλλα ακομα καιαυτοι εχουν αποψη αγωνιζονται για κατι εχουν γνωμη αν τους ρωτησεις φασιστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παναγιώτη Κουρουμπλή σε άκουσα και συγκινήθηκα από την εντιμότητά σου. Μπράβο. Θα ήθελα να σου σφίξω το χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση