GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η βία μου, είμαι ΕΓΩ!..

Γράφει η Τζένη Ρεμούνδου Ε : Έκφραση αγανάκτησης, τρόπος επιβολής ή λανθάνουσα συμπεριφορά; Α : Μάστιγα μιας ξεφτυλισμένης εποχής, επικ...

Γράφει η Τζένη Ρεμούνδου
Ε: Έκφραση αγανάκτησης, τρόπος επιβολής ή λανθάνουσα συμπεριφορά;
Α: Μάστιγα μιας ξεφτυλισμένης εποχής, επικύρωση μηδαμινών αξιών και εξυπηρέτηση συμφερόντων


Ζούμε στην εποχή του φόβου και της τρομοκρατίας.
Από τη στιγμή που γεννιόμαστε και καθώς μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε πώς να προφυλαχθούμε, πώς να ξεχωρίσουμε το καλό από το κακό και πώς να επιβιώσουμε. Δυστυχώς όμως, όλοι μας σχεδόν, το μαθαίνουμε με τον πιο σκληρό τρόπο..παθαίνοντας.
Οι εκδηλώσεις βίας είναι διάχυτες με τέτοιο τρόπο στην κοινωνία μας, όπως ακριβώς το πολίτευμά της: επειδή δε φαίνεται, δε σημαίνει κι ότι δεν υπάρχει. Έτσι λοιπόν, ερχόμαστε αντιμέτωποι με...
αυτή, από τα πρώτα κιόλας στάδια της ζωής μας.
Είτε αναπτύσσεται εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος, είτε εκτός, η βία εκδηλώνεται ως ψυχολογική, σωματική ή σεξουαλική και στη χείριστη μορφή της φανερώνεται εναντίον παιδιών, άμεσα, ερχόμενα δηλαδή σε επαφή απροκάλυπτα, βιώνοντας και συνειδητοποιώντας απευθείας και την ενέργεια και τις συνέπειές της ή με έμμεσο τρόπο, βομβαρδιζόμενα από “βίαιους” πομπούς από -όχι και τόσο ασφαλή- απόσταση, είτε ως θεατές της άμεσης βίας κάποιου, είτε με την έκθεσή τους σε σκηνές τέτοιες, που τείνουν να τα εξοικειώσουν μαζί της, αποβάλλοντάς τους κάθε αρνητικό συναίσθημα στη θέασή της και κατ'επέκταση επιδρώντας στον τρόπο με τον οποίο την αντιλαμβανόνται, απευαισθητοποιώντας τα.
Κι εκεί ακριβώς, βρίσκεται κρυμμένο το μεταίχμιο, που οδηγεί τη νέα γενιά, το μέλλον μας, στην ίδια του την καταστροφή και το αδιανόητο γίνεται πραγματικότητα: παιδιά θύτες, παιδιά δολοφόνοι.
Η δημιουργία ορδών αποτελούμενων από στρατιωτάκια, που είναι πιστοί μιμητές των προτύπων που ξεπροβάλλουν από τα video-games και τα ΜΜΕ, διαφαίνεται δεδομένη. Μικρές, μολυσμένες ψυχές, που γαλουχίζονται από νωρίς, μέσα σε μια κοινωνία ανασφάλειας και ψυχαναγκασμού, που τα σέρνει από το λαιμό προκειμένου να μάθουν να χρησιμοποιούν τη βία για να εκφράσουν κάθε τους ενέργεια: ΒΙΑ για να αποκτούν, ΒΙΑ για να επιβιώνουν, ΒΙΑ για να αγανακτούν..
Σε ένα κλίμα φόβου και έλλειψης εμπιστοσύνης, αφηνόμαστε όλοι έρμαια στο μόνιμο ή/και δύσκολα αναστρέψιμο αντίκτυπο μιας λεκτικής ή συναισθηματικής κακομεταχείρισης, που αυξάνει την επιθετικότητα και εντείνει την αντικοινωνική συμπεριφορά
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας ενημερώνει πως ένας άνθρωπος αυτοκτονεί κάθε 40 δευτερόλεπτα, ένας άνθρωπος δολοφονείται κάθε 60 δευτερόλεπτα κι ένας άνθρωπος πεθαίνει σε ένοπλη συμπλοκή κάθε 100 δευτερόλεπτα.
Έτσι, η βία αποτελεί την ερώτηση και την απάντηση, το πρόβλημα και τη λύση μιας γενιάς που κληρονόμησε έναν κόσμο γεμάτο πληγές και αδιέξοδα. Αποτελεί την έκφραση της αγανάκτησής της, της ανάγκης της να σταθεί απέναντι σ'αυτούς που τη γέννησαν και να τους πει πως διαφωνεί σε πολλά. Μπορεί να μην έχει βρει ακόμα το σωστό τρόπο να το κάνει, ωστόσο προσπαθεί μέσα από τη βία, κάτι να δείξει.
Ας μη βιαζόμαστε λοιπόν να κατηγορήσουμε τόσο πολύ και τόσο αβασάνιστα τη γενιά αυτή -τη γενιά που είναι αποτέλεσμα απάθειας. Ας αφουγκραστούμε όλα αυτά που ψιθυρίζει μέσα από φράσεις του περιθωρίου, μέσα από “αλήτικα” ξεσπάσματα και καταστροφές. Αν το κάνουμε χωρίς προκατάληψη, αν σκύψουμε με πραγματική έγνοια και ανησυχία πάνω της, τότε θα καταλάβουμε πολλά και κυρίως το πιο βασικό: το ζητούμενο δεν είναι να σώσουμε την “κοινωνία” και τους “θεσμούς”. Το ζητούμενο είναι να σωθούμε εμείς, να βρούμε ως νέοι ερείσματα να στηριχθούμε και να δημιουργήσουμε, γιατί... “η βία μου, είμαι ΕΓΩ”.

2 σχόλια

  1. Η ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΑ “ΑΦΕΝΤΙΚΑ” & ΟΙ …ΟΙΚΟΝΟΜΟ- ΜΠΟΥΡΔΟ- ΛΟΓΟΙ


    ΠΗΛΕΑΣ είπε:
    23/11/2010 στις 12:04 am

    .. Σήμερα, η Ελλάδα είναι μια Ανεπτυγμένη χώρα, που βαίνει προς τα κάτω. Αν είχες λεφτά, θα την δάνειζες; Πρέπει να προηγηθεί ΠΤΩΧΕΥΣΗ ή ΦΩΤΙΣΗ για να αρχίσει νέα ανοδική πορεία, που χωρίς αφειδή δανεικά, που πρέπει να ξεχάσουμε, γίνεται ακόμα πιό δύσκολη. Η φώτιση απαιτεί φωτισμένους ηγέτες, που θα αναρριχηθούν χαριν των ικανοτήτων τους μέσα από τον εσμό των λαμογιών, που θα τους πυροβολούν πισώπλατα με ότι διαθέτουν. Εξωκοινοβουλευτικές λύσεις δεν επιτρέπονται από την ΕΕ, που συμφωνήσαμε να θεωρούμε χρήσιμη. Άρα απαιτεί και ένα φωτισμένο λαό, που θα τους ακολουθήσει και θα τους στηρίξει στην όχι βραχεία ασκητική, που θα μας ζητήσουν. Ονειρευόμαστε;

    Μέχρι τότε οι “άλλοι” θα ξέρουν ότι είμαστε εθισμένοι να τρώμε περισσότερα από όσα παράγουμε* (Κων/νος Καραμανλής) και να ζητάμε αναιδώς περισσότερα. Γιατί να μας δανείσουν; 50 χρόνια πρίν θα κινδύνευαν, όντως, να χάσουν τα λεφτά τους αν πτωχεύαμε, σήμερα όμως όχι: Το χρέος της Ελλάδας θα ξοφληθεί με κομμάτια της σάρκας μας -της γής μας, αφού η παγκοσμιοποίηση και η ΕΕ επιτρέπουν την “νόμιμη” εισβολή ξένων οικονομικών δυνάμεων στην επικράτειά μας (που, αφού υπερτερεί το Κοινοτικό Δίκαιο, ήδη δεν είναι δική μας). Το προπαρασκευαστικό πυρ για την εισβολή έχει τελειώσει: Το είχαμε αναλάβει 30 χρόνια τώρα μόνοι μας, και οι οβίδες της βλακείας μας έχουν κάνει την οικονομία μας σεληνιακό τοπίο. Καμιά επένδυση δεν έρχεται, καμιά δεν επιτρέπεται να ανθίσει και, αν ξέφυγε κάποια, είναι γιατί είναι ασυνήθης -μέχρι δηλαδή να βρεθεί ανταγωνιστής απ’ έξω (π.χ. apivita, Κορρές κλπ). Τώρα μένει να μπουν οι αγοραστές, αξιοποιώντας το Κοινοτικό Δίκαιο, και ο ΓΑΠ ή, εν πάσει περιπτώσει, η βέβαια και προϊούσα ύφεση, διευκολύνει την προέλασή τους. Σε λίγο θα παρακαλάμε να πουλήσουμε και τα σπίτια μας για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες (βασικές για τον Έλληνα του 2010, όχι για τον Έλληνα του 1970). ΤΟΣΟ ΒΑΘΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΥΦΕΣΗ.

    Ανάγνωση του υπολοίπου… http://gkdata.wordpress.com/2011/06/02/%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%86%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%bf-%ce%bc/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην σκύβετε το κεφάλι! Μην τρομοκρατείστε! Ελληνικό νόμισμα εδώ και τώρα!
    Μόνο έτσι πληρώνουν οι έχοντες και όλοι γνωρίζουμε με ποιόν τρόπο κατέχοντες, και αντιδρούμε ουσιαστικά στην δουλεία που μας έχει επιβληθεί από την εποχή του Βυζαντίου έως τις μέρες μας από τις οικονομικές αυτοκρατορίες που μας υποδουλώνουν για να μας εκμεταλλεύονται και να μας χρησιμοποιούν για δικά τους οφέλη. Αυτή η τόσο μικρή κουκκίδα στον παγκόσμιο χάρτη, μα τόσο πλούσια και αυτάρκης σε φυσικούς πόρους και ανθρώπινο πολιτισμό,ένα σημείο που ενώνει τρεις από τις πέντε ηπείρους του πλανήτη και σαν κάτοχός αυτής της μοναδικής γεωπολιτικής αξίας αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα που ορέγεται ο κάθε ισχυρός που επιθυμεί να κυριαρχήσει από την εποχή του Δαρείου έως τις μέρες μας, δεν έχει ανάγκη από την φιλία τέτοιων φίλων. από την συμμαχία τέτοιων συμμάχων, από τον συνεταιρισμό με τέτοιους εταίρους. Με υπεύθυνο, αδιάφθορο και άμεσα αυτοελεγχόμενο νομοθετικό σώμα, ανεξάρτητη και πραγματικά "τυφλή" Δικαιοσύνη, ξεπερνώντας και τα τελευταία σύνδρομα των κωλοβασιλέων, των κωλόγερων, των κωλοεθναρχών και των κωλοαπογόνων τους,εστιάζοντας στην ευρύτερη κοινωνική μόρφωση των νέων της και όχι σε μία πανάκριβη, στείρα και ανούσια εκπαίδευση που τους προορίζει για αυριανούς δούλους, η Ελλάδα μπορεί να κάνει πάλι την υπέρβαση και να προσφέρει πολιτισμό διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ανεξαρτησία της και την ελευθερία της από όλους αυτούς τους λαούς που αδυνατούν να δουν πιο μακρυά από την μύτη τους και να αντικαταστήσουν το "εγώ" με το "εμείς", διότι είναι μοιραίο για τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτόν τον τόπο, δεχόμενοι τόσο μεγάλες πιέσεις, να εξελίσσονται ταχύτερα από τους υπόλοιπους πληρώνοντας το βαρύ τίμημα της πρωτοπορίας, η οποία φανερώνει τον δρόμο και ορίζει την διαδρομή της ανθρωπότητας.
    Έλληνες τολμήστε και για ακόμα μία φορά επαναστατήστε και όλοι αυτοί που σήμερα σας πολεμούν όταν βρεθούν εκεί που πάλι πρώτοι εσείς θα πάτε θα σας ευγνωμονούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση