GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτικό θρίλερ για γερά νεύρα...

Από το http://www.attikipress.gr/ Κρίσιμη, όσο δεν έχει υπάρξει ποτέ άλλοτε στη μεταπολιτευτική περίοδο, διαδικασία παροχής ψήφου εμπι...

Από το http://www.attikipress.gr/
Κρίσιμη, όσο δεν έχει υπάρξει ποτέ άλλοτε στη μεταπολιτευτική περίοδο, διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης θα είναι η ψηφοφορία, που θα γίνει τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη Βουλή. Από το αποτέλεσμά της δεν εξαρτάται μόνο το «τυπικό» θέμα της κυβερνητικής σταθερότητας, αλλά και η πορεία των μεγάλων θεμάτων, που αφορούν τη χώρα στην πιο ευαίσθητη συγκυρία των τελευταίων δεκαετιών.
Κατ’ αρχάς, από τα «ναι», που θα λάβει ο κ. Παπανδρέου, επηρεάζεται άμεσα και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που μέχρι στιγμής είναι στον αέρα. Και παράλληλα θα φανεί κατά το τριήμερο αυτό ποιες αντοχές διαθέτει πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία, ώστε να κριθεί και ο πραγματικός χρονικός ορίζοντας, που...
 έχει για τις επόμενες πρωτοβουλίες και κινήσεις του ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου οδηγήθηκε στην απόφαση για ψήφο εμπιστοσύνης, σε συνδυασμό με τον ανασχηματισμό, ύστερα από το ναυάγιο της προσπάθειας για το σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» με την αντιπολίτευση και δη την αξιωματική. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι, παρά την ευφάνταστη φημολογία που αναπτύχθηκε για τους λόγους αυτού του ναυαγίου, ο πρωθυπουργός είχε κατά νου ως ισχυρή εναλλακτική λύση από την αρχή τον ανασχηματισμό και την ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε υπερβεί το δημιουργούμενο τέλμα.
Όταν το ποτήρι ξεχείλισε
 Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη. Ταυτόχρονα, πύκνωναν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ -τέτοιος που θα καθιστούσε αδύνατη πλέον την επιβίωση της κυβέρνησης- ετοιμαζόταν επίσης είτε να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, είτε να υποβάλει παραίτηση εν όψει της σχετικής συζήτησης της Βουλή. Ο εκ Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης άνοιξε πρώτος τον χορό, αλλά στο παρασκήνιο γινόταν λόγος για τουλάχιστον άλλους πέντε-έξι βουλευτές με ανάλογη διάθεση. Τυχόν συμφωνία με τον κ. Σαμαρά -την ώρα μάλιστα που το κίνημα των «Αγανακτισμένων» φούντωνε και η Βουλή βρισκόταν υπό συνθήκες πολιορκίας- θα απέτρεπε στο πλαίσιο μιας «εθνικής συνεννόησης» την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Το στοιχείο, που από πολιτικής πλευράς εμπόδισε την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, ήταν ο χρόνος διάρκειας της κυβέρνησης συνεργασίας. Για τα άλλα δύο σκέλη δεν πρόλαβε να εκδηλωθεί διαφωνία, καθώς για το θέμα του πρωθυπουργού κοινής αποδοχής η συζήτηση δεν προχώρησε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ για το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου η όλη φιλολογία αναπτύσσεται χωρίς τον «ξενοδόχο», που είναι οι δανειστές μας. Ο κ. Σαμαράς ήθελε η κυβέρνηση αυτή να είναι «προσωρινή» μέχρι την εξασφάλιση και εκταμίευση της πέμπτης δόσης και να προκηρυχθούν μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες εκλογές, ώστε να μην φανεί ανακόλουθος -και στη βάση της Ν.Δ.- ότι γίνεται συνυπεύθυνος σε μια πολιτική που έχει καταγγείλει. Από την άλλη πλευρά, για τον κ. Παπανδρέου ήταν φανερό (όπως του επεσήμαναν και πολλοί από τους συνεργάτες και συνομιλητές του το δραματικό απόγευμα της Τετάρτης) ότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με «παράδοση» της εξουσίας στη Ν.Δ. Και ότι εν τοιαύτη περιπτώσει θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσει απευθείας σε εκλογές. Γι’ αυτό και επέμεινε η κυβέρνηση αυτή να έχει στόχο την εξάντληση της τετραετίας. Έτσι το εγχείρημα, που για μερικές ώρες φαινόταν ότι θα είχε θετική έκβαση, κατέληξε σε αποτυχία, οδηγώντας τους δύο πολιτικούς αρχηγούς στην υιοθέτηση των εναλλακτικών στρατηγικών τους. Τον κ. Παπανδρέου στην ψήφο εμπιστοσύνης και τον κ. Σαμαρά στην προβολή του αιτήματος για προσφυγή σε εκλογές.
Οδηγός κυβερνητικής επιβίωσης
Για να βγει τώρα αλώβητη από την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, η κυβέρνηση θα πρέπει στην ψηφοφορία της Τρίτης να συγκεντρώσει τουλάχιστον 155 ψήφους, όσα είναι σήμερα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ύστερα από την ανεξαρτητοποίηση του κ. Λιάνη. Τυπικά θα έχει τη δεδηλωμένη, ακόμη κι αν περιοριστεί στις 151 ψήφους, αλλά είναι προφανές ότι σε μια τέτοια περίπτωση ουσιαστικά δεν θα μπορεί πλέον να σταθεί. Ο ελιγμός που επιτυγχάνει -και συνάμα το ρίσκο που αναλαμβάνει- ο κ. Παπανδρέου είναι ότι όσοι δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα «υπερψηφίζουν» ταυτόχρονα και το Μεσοπρόθεσμο. Διότι δεν νοείται ύστερα από λίγες ημέρες να ψηφίσουν διαφορετικά, όταν μάλιστα αυτό έχει καταστεί και το διακύβευμα των εξελίξεων. Επομένως το δίλημμα μεταφέρεται στους αμφιταλαντευόμενους βουλευτές, που θα πρέπει να κάνουν από τώρα την επιλογή τους, αν θα οδηγήσουν ή όχι σε πτώση την κυβέρνηση. Στην περίπτωση που περάσει τον «κάβο» χωρίς απώλειες -ή έστω με δύο το πολύ διαρροές στην ψηφοφορία- η κυβέρνηση, το τοπίο κάπως καθαρίζει. Και με το νέο υπουργικό συμβούλιοστην αφετηρία, έχοντας ψηφίσει στο μεταξύ και το Μεσοπρόθεσμο, ο κ. Παπανδρέου θα έχει μπροστά του, όπως εκτιμάται, ένα εξάμηνο για να δρομολογήσει διαδικασίες πολιτικής ανάκαμψης. Η προσπάθεια δεν θα είναι βέβαια εύκολη κατά κανένα τρόπο, καθώς τα σημάδια αποδυνάμωσης της κυβέρνησης είναι αισθητά και ο κίνδυνος της απώλειας ελέγχου των εξελίξεων ορατός. Το στοίχημα δηλαδή θα είναι, αν η κυβέρνηση παρά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα αντέξει πολιτικά ή θα διαμορφωθεί τέτοιο κλίμα, που οι κάλπες θα καταστούν αναπόφευκτες μέσα στους επόμενους μήνες.
Όλα ανοιχτά αν…
Αν, αντίθετα, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι αρνητικό, οι εξελίξεις θα πάρουν άλλη τροπή, όσον αφορά το θέμα των εκλογών, αλλά και της πέμπτης δόσης από την τρόικα. Η «σταθεροποίηση» της κυβέρνησης ούτως ή άλλως πάντως εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως είναι η δυναμική του κινήματος των «αγανακτισμένων», που δεν υποχωρεί. Επίσης, το αίτημα των εκλογών γίνεται πλέον καθολικό από πλευράς της αντιπολίτευσης, ύστερα από την υιοθέτησή του και από τον κ. Σαμαρά. Καθένα από τα κόμματα το θέτει βέβαια από διαφορετική αφετηρία και με άλλο σκεπτικό, ακόμη και απέναντι στο Μνημόνιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η πίεση που τελικά θα ασκηθεί στην κυβέρνηση είναι μεγάλη. Εν ολίγοις, αρκετοί θεωρούν ότι εκ των πραγμάτων η χώρα μπαίνει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, η ένταση και η διάρκεια της οποίας πιθανότατα να επηρεαστούν και από την κάλπη, που θα στηθεί την Τρίτη τα μεσάνυχτα στη Βουλή. Το πολιτικό θρίλερ τώρα αρχίζει να κόβει την ανάσα.

12 σχόλια

  1. ΔΗΜΑΡΑΣ: ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Επαναστάτες» του γλυκού νερού,
    Οικονόμου και Κουκουλόπουλος
    Το …βασίλειό μου για μια υπουργική καρέκλα, φώναζαν επί μήνες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου και Πάρις Κουκουλόπουλος.
    \Οι φωνές τους έπιασαν τόπο: ο Παπανδρέου πονηρά και ιδιοτελώς σκεπτόμενος τους …διόρισε υφυπουργούς «ξεδοντιάζοντάς» τους και ξεμπροστιάζοντάς τους. ...

    Από χθες όμως μέσα τα κεφάλια για τους «αντάρτες» του γλυκού νερού και...
    μάλιστα οι «επαναστάτες» έχουν αρχίσει με δηλώσεις τους να …προσκυνούν τον Μεγάλο Ηγέτη ! Ο δε Οικονόμου δεν δίστασε μάλιστα να αυτολογοκριθεί και κείμενο που είχε στην ιστοσελίδα του για το μνημόνιο, μόλις ορκίστηκε… Υπουργάκος το κατέβασε !!!

    κλασσικα κοπροσκυλα......

    Αληθευει οτι ο αειμνηστος
    πηδαγε τις γυναικες τους, και μετα τους εκανε υπουργους ?
    Τωρα με τον γιωργακης...που νασιλεύουν οι gay..πως γινεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κοιταχτε τον μουστακαλη μπροστα, σαν κολομβιανος μπραβος ειναι, και απο πισω η αρκουδα...

    τα πασοκια μαλλον εχουν σχεδιο να μας χρεωκοπησουν και μετα να αγορασουν την Ελλαδα για ενα ξεροκομματο με την καβατζα που εχουν κανει τοσα χρονια (θαλασσοδανεια, ευρωπαικα πακετα Nτελορ κα...)

    Αλοιμονο στον ελληνικο λαο με αυτους που εμπλεξε...και ακομα δεν βλεπει την τυφλα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον Αραβικής καταγωγής είναι
    Απο τα αδελφά καθεστώτα των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
    Καντάφι και Ασααντ......

    Ο Αλί της Τυνησίας και ο Μπουμπάρκα τα άλλα
    αδέδια των Σοσιαληστών Απατεώνων
    ευτυχώς ..τελείωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μη φοβόσαστε Ελληνες. Κοντά του ο Γιωργάκης έχει μεζέψει όλη τη κρητική και λοιπή Μασσωνία. Ξέρετε τι σημαίνει Μιχαλάκης; Μπορεί να κρεμάσει το Χριστό ανάποδα προκειμένου να ανέβει ...μισό σκαλοπάτι. Είδατε που έφθασε; στην κοορυφή. Βέβαια ο λαός μαΣ ΈΧΕΙ μια παροιμία.Και ο "Κοχλιός" ανεβαίνει στην κορυφή, ω ρε σύντεκνε αλλά ...σούρνεται πολύ και αφήνει "ιχνη" και σάλια. Έτσι ότι και να κάνεις πάντα θα σε γνωρίζουμε απο το σούρσιμο ....και ψηλότερα, μόνο βάλε κανένα ρουφιάνο να σου μεταφέρει τι λένε αυτοί που σε πίστεψαν για άνθρωπο,γιατι μοναδικό σου φίλος είναι το...συμφέρον. Να τα χαίρεσαι όσα απέκτησες και με τον τρόπο που τα απέκτησες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ.
    ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ. ΕΞΑΘΛΟΙΩΣΗ. ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ
    ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ...ΦΤΩΧΕΙΑ. ΚΑΙ..ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ..ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ.

    Και το ΠαΣΟΚ κράτος, δεν απέλυσε 1 (ΕΝΑ !!) δημόσιο υπάλληλο !! ΕΝΑ !!
    Δεν οδήγησε στη φυλακή ΕΝΑ κλέφτη του δημόσιου χρήματος (ΕΝΑ !!).
    Δεν σχεδίασε ούτε υλοποίησε ΕΝΑ επενδυτικό σχέδιο, που θα φέρει στη χώρα τεχνολογία και θέσεις εργασίας (ΕΝΑ !!)
    Δεν έκλεισε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ , από τις 10άδες που κυκλοφορούν για να ταίζουν χόρτο τα ΠΡΟΒΑΤΑ

    – θα το γνωρίζεις φυσικά,
    ούτε ΕΝΑ (1) σκουπιδοκάναλο . ΕΝΑ !!
    Δεν ψηφίστηκε ούτε ΕΝΑΣ αναπτυξιακός νόμος. ΕΝΑΣ !!
    Δεν σχεδιάστηκε ουτε ένα (1) μέτρο για την ενίσχυση ανταγωνιστικότητας και προσέλκυση κεφαλαίων ! ΕΝΑ !!
    Δεν πουλήθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ οργανισμός-ελέφαντας, που υπάρχει για να ταίζει χρυσοκάνθαρους και κομματόσκυλα ! Ενας !!
    Δεν υπήρξε μία (1) μέρα χωρίς απεργία και χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών !! ΜΙΑ !!

    Δεν υπήρξε επίσης, ούτε μία προσπάθεια ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ κύριε Σόιμπλε, από αυτά το κόμμα-ΑΠΑΤΗ, που λυμαίνεται τον τόπο. ΟΥΤΕ ΜΙΑ !!

    Ο καθένας να γαβγίζει για την πάρτη του, και για την – ελλεεινή – κομματική-του σημαία.
    Κύριε Σόιμπλε, δεν άλλαξε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως στο Ελλάντα.
    Στο ελλάντα η κρίση πέρασε και δεν ακούμπησε. Το μόνο που έγινε είναι ότι ΓΔΑΡΘΗΚΑΝ οι συνταξιούχοι, οι έντιμοι συνταξιούχοι και όχι τα ρεμάλια-φρεσκαδούρες που “αποφοίτησαν” από τους οτε και τις δεη στα…48-τους, με κάτι εφάπαξ 120,000 ευρώ και συντάξεις 2χίλιαρα και βάλε. ΄Οχι, αυτούς δεν τους πείραξε.

    ΕΛΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, των 800 ευρώ ο τσομπάνης.
    Κύριε Σόιμπλε, άμβλυνση των μέτρων ισοδυναμεί με ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της ελλάδας.
    Όχι άλλα ναρκωτικά (λέγε με ΔΑΝΕΙΚΑ) στον βαρύ τοξικομανή !! ΘΑ ΤΑ ΦΑΝΕ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ , ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ??
    ΜΕΧΡΙ διορισμούς θα κάνουνε......
    Όποιος είναι άνω των 30 ετών, φοβάμαι δεν προλαβαίνει να δει την ελλάδα διαφορετική.
    Δεν γίνεται, τεχνικά δηλαδή.
    Ελπίζω όμως, να μπορέσει η επόμενη γεννιά, κύριε Σόιμπλε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσο δεν αλλάζει η Πολιτική της Κυβέρνησης δεν πρόκειται να δούμε κάτι διαφορετικό. Έχετε μεγάλη ευθύνη όσοι ψηφίσατε τον Παπανδρέου το 07 για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, εγκληματήσατε. Δεν είμαι άδικος, ο Γιώργος είναι καλό παλικάρι αλλά δεν έκανε για Πρωθυπουργός. Τα είχε πει ο Παπαδόπουλος στην παρουσίαση του βιβλίου του, ότι η οικονομία είναι σε άθλια κατάσταση και να μην το κρύψουν στον Ελληνικό λαό, το 08 θέλεις - πάντως πριν της εκλογές και ο Γιώργος είχε σύνθημα προεκλογικά «Λεφτά υπάρχουν» και είχε συνέχεια από την μια συζητούσε μυστικά με το ΔΝΤ και από την άλλη άργησαν να κάνουν κάτι. Το θυμάστε πρότεινε ο Σαχηνίδης στην βουλή περιοριστικά οικονομικά μέτρα και του έβαλε τις φωνές ο Παπουτσής λέγοντας «Δεν έχεις καταλάβει σε ποιά Κυβέρνηση είσαι υφυπουργός. Αυτή είναι η Κυβέρνηση, πληρώσαμε την ανικανότητά της. Να γυρίσουν τα κλεμμένα πίσω καμιά ενέργεια, ούτε και πρόκειται. Εάν δεν εμφανιστεί ηγετική μορφή στον τόπο μας δεν γίνετε τίποτα, προκοπή δεν βλέπουμε. Αλλά όχι τα ίδια λάθει, όχι ανάξιους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΠΑΣΟΚΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ...ΙΣΩΣ ΤΟ 2013 ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΝΔ. ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΑΥΤΟ ΡΕ. ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ, ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ Ο ΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΒΑΓΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΙΣΩΣ ΤΑ ΚΟΛΟΚΑΝΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ...

    [Διαβεβαίωση πως εάν η ΕΕ λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για την Ελλάδα τώρα, η χώρα μπορεί έως τα τέλη του 2013 να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα ανάπτυξης παρείχε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του που δημοσιεύει το Σάββατο η ιταλική εφημερίδα La Stampa.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Δηλώσεις Οικονόμου για τη διαγραφή της ομιλίας του όπου έλεγε να καταγγείλουμε το μνημόνιο (βίντεο)

    Δηλώσεις έκανε ο υφυπουργός πλέον Π. Οικονόμου σχετικά με τη διαγραφή από την ιστοσελίδα του ομιλίας του (δείτε εδώ), τον περασμένο Μάρτιο, όπου καταφέρονταν κατά του μνημονίου και ζητούσε μάλιστα να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση... Δείτε τις:
    kolotoumpas show

    Διαβάστε εδώ το μπινελίκι ακούει στο Faceboοk ο κουτοπόνηρος.

    Mitos Marouvas
    Τόσα μπινελίκια δεν είχε φάει ούτε ο Μπάγιεβιτς, όταν ήρθε πρώτη φορά στη Ν. Φιλαδέλφεια σαν προπονητής του Ολυμπιακού. Αν είχες ελάχιστο αντρικό φιλότιμο, θα'χες ήδη παραιτηθεί ρε μεγάλε!
    Πριν από 26 λεπτά

    Αρέσει σε 8 άτομα.
    Γιώργος Μαραζάκης χαχαχα
    Πριν από 18 λεπτά

    Stavros Stefopoulos
    Μπηκες στο χορό των ζόμπι της πολιτικής εξουσίας
    Αν υπάρχει πολιτική ηθική είστε ανηθικος
    Πριν από 17 λεπτά μέσω: iPhone

    Αρέσει σε 2 άτομα.

    Giorgos A. Greece
    Κακως βριζετε. Δεν τους αξιζουν ουτε οι υβρεις. Λογιστικος Ελεγχος ΤΩΡΑ!
    Πριν από 29 λεπτά

    Αρέσει σε 4 άτομα.
    Matina Hakoel Και ναι, ο λογιστικός έλεγχος του Ελλαδικού χρέους επιβάλλεται. Για να πάψει ο κόσμος να αναρωτιέται που πήγαν τα χρήματα . Απλά.
    Πριν από 24 λεπτά · 1 άτομο

    Panos Sousouris
    Μόλις σου τάξανε να πάρεις θέση καρέκλας τότε ξεχάστηκαν όλα όσα υποστήριζες τόσο καίρο.... Έτσι μεγαλώσατε όλοι εσείς οι πολιτικοί ξεχνάτε ότι λέτε σε μία στιγμή μόλις δείτε φράγκα.... ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ αξίζει..... ΠΑΛΙΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.......
    Πριν από 14 λεπτά

    Αρέσει σε 4 άτομα.

    Dimitris Dimitriou
    τα παντελονια τα φορανε οι αντρες που τιμουν τα λογια τους !!!!!!!!
    Πριν από 9 λεπτά

    Αρέσει σε 3 άτομα.

    Nikos Mitrosilis
    Ego prosopika eimai iper ton perissoteron allagon pou proothountai to teleutaio xrono. Esy omos dn isoun pou evgazes purinous logous enantion ton allagon....? Esy dn milages gia lanthasmenes oikonomikes politikes...? Tora ksafnika kaleisai na ulopoihseis os yfypourgos auta pou evrizes olo to proigoumeno diastima. Ligi aksioprepeia dn ...Δείτε περισσότερα
    Πριν από 22 λεπτά

    Αρέσει σε 2 άτομα.

    Makis Stergiou
    Αυτή είναι η νέα θέση του εθνοπατέρα Οικονόμου για να δικαιολογήσει και τις προηγούμενες θέσεις του

    "1. Πρώτον, να επιδιώξουμε την επίσπευση έναρξης του EMS, αντί του 2013, από το 2012.

    2. Δεύτερον, με την, εν συνεχεία της ένταξης, καταγγελία του «μνημονίου», εξοφλώντας - φυσικά - το όποιο ποσό θα έχουμε αντλήσει από αυτή την δανειακή σ...Δείτε περισσότερα
    Πριν από 17 λεπτά

    Αρέσει στο χρήστη Αντώνης Αντωνίου.

    Βενετία Κόγκου
    πόσα δις χωράνε οι ταφοι σας??τα σάβανα δεν έχουν τσέπες!
    Πριν από 6 λεπτά
    Matina Hakoel
    συνεπώς
    λύσεις υπάρχουν, διαφορετικά η συνευθύνη σε απαρχές δεινών, δεν ξεχνιούνται.
    -πάρτε παραδείγματα απο την κυβέρνηση Ερντογάν. Χτύπησε το βαθύ κράτος, την εισφοροδιαφυγή και έγινε το θαύμα. Καιρός και εκεί να συμβεί το ίδιο.
    Πριν από 31 λεπτά
    Strat Man
    ΚΑΤΑΡΓΗΓΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΩΡΑ!
    Πριν από 16 λεπτά

    Αρέσει σε 3 άτομα.

    Kary Paul
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΗΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!!!!!!!ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!
    Πριν από 18 λεπτά

    Αρέσει σε 3 άτομα.

    Matina Hakoel
    Σαν Ελληνίδα της Τουρκίας, οφείλω να πω καλή επιτυχία. Αλλά:
    1) Σκεφθείτε τον κόσμο στις πλατείες. Αγανάκτησε.
    2) Σκεφθείτε τις δημεύσεις και τους πλειστηριασμούς, σταματήστε το.
    3) Σκεφθείτε την υπόγεια επαναγορά κρατικών ομολόγων απο επιχειρηματίες της χώρας μας -εδω. συνέπειες μελλοντικές.
    4) Σκεφθείτε την φοροδιαφυγή, τις 200.000 πισίνες, αμάξια άνω των 2.000cc που ζούν αφορολόγητα και στη μαύρη αγορά εκεί.
    Πριν από 31 λεπτά

    Αρέσει στο χρήστη Yiannis Merkoyris.

    Sakaretsanos Dimitris
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ... ΞΕΦΤΙΛΑ... ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΦΙΛΟΣ Ο ΜΠΕΝΙ!!!
    Πριν από 21 λεπτά

    Αρέσει σε 2 άτομα.

    Antonis Gouthas
    ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΠΡΑΒΟ ΜΕΓΑΛΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
    ΟΤΙ ΝΑΝΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑΝΕ.-
    Πριν από 5 λεπτά

    Αρέσει στο χρήστη Mhtsos Karantasios.

    Ilias Rigopoulos
    ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αποκαλυψη

    Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ δηθεν διωκτης των παρανομων απομακρυνθηκε γιατι καλυπτε τις δεξιες στο τελος, παρανομιες οπως αυτες της Ασπαιτε Ευανθιας Μακρη Μποτσαρη, προγραμματα κλπ...

    η απομακρυνση εγινε από τον ιδιον τον Πρωθυπουργο κατοπιν καταγγελιων που εκανε γνωστος πολιτευτης Πασοκ
    Την ιδια τυχη θα εχουν οσοι καλυπτουν τις δεξιες παρανομιες

    Aπομακρύνθηκε ο Γ. Πανάρετος-Παραμένει το υπόλοιπο σχήμα στο υπ. Παιδείας

    Aπομακρύνθηκε ο Γ. Πανάρετος-Παραμένει το υπόλοιπο σχήμα στο υπ. Παιδείας.

    Ο ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΧΕ ΕΚΑΤΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΞΙΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ....ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΤΑΓΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ...

    ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ ΧΥΤΗΡΗ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ, ΠΡΩΤΟΠΠΑΠΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΔΕΞΙΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΑΜΟΙΒΗΣ Ή ΣΕΞ ΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΣΟΚ.

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΔΕΞΙΕΣ "ΛΟΛΛΕΣ"...

    ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΤΟΠΠΑΠΑ ΧΡΗΣΤΟ ΚΛΠ...ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΗΔΑΝΕ ΔΕΞΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΣΤΑΝΕ ΣΤΟΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

    Σε απομάκρυνση από το υπ. Παιδείας του υφυπουργού Γιάννη Πανάρετου προχώρησε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ενώ παραμένουν υπουργός η Αννα Διαμαντοπούλου, Αναπληρώτρια υπουργός η Φώφη Γεννηματά και υφυπουργός η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    Στην απομάκρυνση του Γ. Πανάρετου από το υπ. Παιδείας έπαιξαν ρόλο
    οι αντιδράσεις των καταγγελιων του πολιτευτη και των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ειδικά στο πρόσωπο του στενού φίλου του Γ. Παπανδρέου.

    Οι αρμοδιότητες του κ. Πανάρετου (τριτοβάθμια και πανελλαδικές) αναμένεται να περάσουν στην Αν. υπουργό Φ. Γεννηματά.

    Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ
    ΠΑΣΟΚΟΚΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αποκαλυψη

    Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ δηθεν διωκτης των παρανομων απομακρυνθηκε γιατι καλυπτε τις δεξιες στο τελος, παρανομιες οπως αυτες της Ασπαιτε Ευανθιας Μακρη Μποτσαρη, προγραμματα κλπ...

    η απομακρυνση εγινε από τον ιδιον τον Πρωθυπουργο κατοπιν καταγγελιων που εκανε γνωστος πολιτευτης Πασοκ
    Την ιδια τυχη θα εχουν οσοι καλυπτουν τις δεξιες παρανομιες

    Aπομακρύνθηκε ο Γ. Πανάρετος-Παραμένει το υπόλοιπο σχήμα στο υπ. Παιδείας

    Aπομακρύνθηκε ο Γ. Πανάρετος-Παραμένει το υπόλοιπο σχήμα στο υπ. Παιδείας.

    Ο ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΧΕ ΕΚΑΤΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΞΙΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ....ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΤΑΓΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ...

    ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ ΧΥΤΗΡΗ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ, ΠΡΩΤΟΠΠΑΠΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΔΕΞΙΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΑΜΟΙΒΗΣ Ή ΣΕΞ ΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΣΟΚ.

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΔΕΞΙΕΣ "ΛΟΛΛΕΣ"...

    ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΤΟΠΠΑΠΑ ΧΡΗΣΤΟ ΚΛΠ...ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΗΔΑΝΕ ΔΕΞΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΣΤΑΝΕ ΣΤΟΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

    Σε απομάκρυνση από το υπ. Παιδείας του υφυπουργού Γιάννη Πανάρετου προχώρησε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ενώ παραμένουν υπουργός η Αννα Διαμαντοπούλου, Αναπληρώτρια υπουργός η Φώφη Γεννηματά και υφυπουργός η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    Στην απομάκρυνση του Γ. Πανάρετου από το υπ. Παιδείας έπαιξαν ρόλο
    οι αντιδράσεις των καταγγελιων του πολιτευτη και των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ειδικά στο πρόσωπο του στενού φίλου του Γ. Παπανδρέου.

    Οι αρμοδιότητες του κ. Πανάρετου (τριτοβάθμια και πανελλαδικές) αναμένεται να περάσουν στην Αν. υπουργό Φ. Γεννηματά.

    Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ
    ΠΑΣΟΚΟΚΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ποιοσ πηδαγε την ευη μποτσαρη μακρη απο το πασοκ και την βαστα στην θεση τησ ο νικοσ του γιωργου και πολλοι αλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση