GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι δήλωσε ο Σόρος για την έξοδο από την ευρωζώνη...

Την εκτίμησή του ότι κάποια χώρα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Τζορτζ Σόρος, προτρέποντας τους Ευ...


Την εκτίμησή του ότι κάποια χώρα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Τζορτζ Σόρος, προτρέποντας τους Ευρωπαίους να καταλήξουν σε ένα "σχέδιο Β" για την διάσωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την οικονομική κατάρρευση.
 «Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για μια χώρα που...
ενδεχομένως θα έβγαινε από το ευρώ, κάτι το οποίο, υπό τις παρούσες συνθήκες είναι μάλλον αναπόφευκτο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σόρος
Ο Σόρος, δεν κατονόμασε την χώρα που μπορεί να βγει από την ζώνη του ευρώ, ωστόσο θεωρεί ότι ο προβληματισμός συγκεντρώνεται γύρω από την Ελλάδα καθώς οι πολιτικοί της μάχονται για να συμφωνήσουν σε περαιτέρω μέτρα λιτότητας, τα οποία απαιτούν οι διεθνείς δανειστές ως αντάλλαγμα για την αποφυγή χρεοκοπίας.
Κατά την συνεδρίαση της στρογγυλής τραπέζης στην Βιέννη, ο μεγαλοεπενδυτής επανέλαβε την άποψή του ότι το ευρώ είχε ένα βασικό μειονέκτημα από την αρχή, ότι δηλαδή δεν είχε την υποστήριξη μιας πολιτικής ένωσης ή ενός κοινού ταμείου.
"Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για μια χώρα που ενδεχομένως θα έβγαινε από το ευρώ, κάτι το οποίο, υπό τις παρούσες συνθήκες είναι μάλλον αναπόφευκτο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σόρος.
Παράλληλα, χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας για όλους την επιβίωση της ΕΕ, ενώ τόνισε ότι η ΕΕ χρειάζεται δομικές αλλαγές για να σταματήσει η διαδικασία της αποσύνθεσης.
"Οφείλουμε να παραδεχτούμε, είμαστε στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης που ξεκινά, ας πούμε, στην Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε εύκολα να εξαπλωθεί. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ευάλωτες", παρατήρησε. "Είμαστε στο χείλος της κατάρρευσης και είναι η ώρα να αναγνωρίσουμε την ανάγκη για αλλαγή", κατέληξε ο Σόρος.

16 σχόλια

  1. Αγανακτισμένοι κοπρίτες του Πάγκαλου , που αποτελούν την ασπίδα προστασίας για το κοινοβούλιο της αμαρτίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 1400 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1975 εξαγόρασε από τους Άγγλους κα Γάλλους τις μεγάλες εταιρείες ΟΤΕ , ΔΕΗ ,ΟΣΕ , ΕΥΔΑΠ , ΗΣΑΠ , ΟΑ και τις έκανε ελληνικές .
    Το 1979 τις παρέδωσε όχι μόνο χωρίς χρέος αλλά και με μεγάλα αποθεματικά κεφάλαια, στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ τα βρήκε έτοιμα , ρήμαξε αυτές τις Ελληνικές εταιρείες και τώρα τις πουλά κοψοχρονιά στα αφεντικά του ,Εβραϊκά , Αμερικανικά και Γερμανικά κεφάλαια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελληνική γλώσσα
    Από εδώ και πέρα όταν κοιτάμε το λεξικό τις λέξεις απατεώνας και πατριδοκάπηλος , θα βλέπουμε ότι είναι ταυτόσημες με τις λέξεις ΠΑΣΟΚ και οικογένεια Παπανδρέου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα κροκοδίλεια δάκρυα του κ. Σόρος.
    Οι παγκοσμιοποιητικές τακτικές του και τα χρήματα που προσπαθει να αυγατίζει με κάθε ευκαιρία έβαλαν το χεράκι τους και στη δική μας κατάρρευση.
    .Αλλωστε και ο ρόλος του στο θέμα των Σκοπίων, μόνο υπέρ της Ελλάδας δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι σίγουρο ότι ποντάρει στην κατάρρευση της χώρας μας για να κερδίσει ακόμα περισσότερα χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΡΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΔΕΞΙΟΙ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ??

    ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΡΑ?

    ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!!!

    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ...

    - Από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους έως τον Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν συνολικά 180 δις!!!

    - Το ΑΕΠ της χώρας ήταν 240 δις. Ως ποσοστό του ΑΕΠ δηλαδή, το χρέος ήταν αρκετά πιο κάτω από το 100%!!!

    - Η παράταξη της φαυλοκρατίας και της λαμογιάς, η Δεξιά- αυτή η ίδια που έσπευσε αμέσως να καταργήσει το νόμο Πεπονή, για να βάλει τα δικά της παιδιά (…γιατί άραγε φοβάται εξ'ορισμού την αξιοκρατία? Μα, γιατί η φαυλότητα είναι στο DNA της!!) , διπλασίασε σχεδόν τους δημοσίους υπαλλήλους

    - Μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές της θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 120 δις !!!!!

    - To 2009 οι πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού έφτασαν τα αστρονομικά νούμερα των 54 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!!

    - Το έλλειμμα έφτασε από τον «Μεγάλο Ηγέτη» της Ραφήνας το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ 15,4% !!!!

    ...ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ «ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ» ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ??

    Εσείς οι Δεξιοί θα πρέπει να χώσετε το κεφάλι σας μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική σας διακυβέρνηση!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

    ΔΕΞΙΟΙ- ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΣΟΚ = XΟΝΤΡΗ ΒΡΙΣΙΑ.......

    ΑΝ ΑΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.
    ΟΠΩΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ
    ΠΗΛΙΟΣ ΓΟΥΣΗΣ
    ΝΕΝΕΚΟΣ
    ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    &
    ΤΣΟΓΛΑΝΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΑΝΔΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πείτε το μεγάλο όχι στον Έλληνα Γιέλτσιν…!!

    Η Ελλάδα αναζητά τον δικό της Πουτιν που θα διώξει από την εξουσία το Γιέλτσιν της Ελλάδας και θα αναλάβει να καθαρίσει την χώρα από την κόπρο του Αυγείου.

    O βρωμερός εθνοπροδότης Παπανδρέου λειτουργώντας ως ο Γιέλτσιν της Ελλάδας συνεπικουρούμενος από μια κάστα μικρών και...
    μοιραίων βουλευτών του κόμματος του ετοιμάζεται να μεγαλώσει και να διευρύνει την προδοσία που ξεκίνησε σκόπιμα ο ίδιος με το μνημόνιο ένα.

    Οι μικροί μοιραίοι και άβουλοι βουλευτές του καλούνται για μια ακόμη φορά να βάλουν την υπογραφή τους σε κάτι που ούτε οι ίδιοι πιστεύουν,αλλά άλλου είδους εξαρτήσεις πολιτικές οικονομικές και άλλες δεν τους αφήνουν να λειτουργήσουν με την συνείδηση και με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμού που θα έπρεπε να διακρίνει τους εκπρόσωπους του λαού.

    Προειδοποιούμε όλους αυτούς που θα τολμήσουν να στηρίξουν με την ψήφο τους την διάλυση και το ξεπούλημα της χώρας μας ότι θα μας βρουν απέναντι τους σε κάθε τους βήμα.
    Στο πρώτο μνημόνιο μπορεί να υπήρχε το ελαφρυντικό ότι δεν ήξεραν, αυτή την φορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, τώρα ξέρουν και η προδοσία τους σε αυτή την περίπτωση είναι καθ όλα συνειδητή εγκληματική πράξη κατά του λαού και του έθνους μας.

    Καμία σιγουριά δεν θα πρέπει να αισθάνονται ψηφίζοντας το μνημόνιο –μεσοπρόθεσμο. Θα θεωρηθεί από τον λαό μας ως πράξη εσχάτης προδοσίας και θα ζητηθεί από τους δικαστές που θα τους δικάσουν που δεν θα είναι σίγουρα οι σημερινή δικαστική εξουσία να τους επιβληθεί ως τιμωρία για παραδειγματισμό η εσχάτη των ποινών.
    Μην αισθάνεστε την σιγουριά του σήμερα, καλυτέρα και προς όφελος σας είναι να αισθανθείτε την αβεβαιότητα του αύριο που είναι πολύ κοντά.
    Μην πέσετε θύματα προσωρινών ωφελημάτων αυτά δεν θα σας βοηθήσουν αύριο που θα είσαστε εκτός βουλής και που θα πρέπει να βρίσκεστε ανάμεσα μας.
    Μην βαρύνετε τις οικογένειες σας και τα παιδιά σας με το στίγμα της προδοσίας. Προστατέψτε τον λαό που σας ανέδειξε σε αυτό το αξίωμα.
    ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ. !!!!!!!!
    Για αυτούς που έχουν πάρει απόφαση να πουν το μεγάλο όχι.... Μην το ανακοινώνεται πουθενά γιατί θα πέσουν επάνω σας σαν τα κοράκια να σας εκβιάσουν να σας δωροδοκήσουν και να προσπαθήσουν να σας πείσουν να μην το κάνετε.
    Κάντε τους την έκπληξη κατά την διαρκεια της ψηφοφορίας

    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι η λύση μπορεί να έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελιχαντ!!! Η ελληνική επανάσταση προ των πυλών;
    Τανκς ο Πάγκαλος κρεμάλες εμείς.
    Φόρους αυτοί κρεμάλες εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά μπορείς να συγκρίνεις τον Πούτιν που ανόρθωσε μια Ρωσία και την έκανε υπολογίσιμη δύναμη με το τηλεκατευθυνόμενο βλήμα, τον δικό μας μοιραίο Παπανδρέου:
    Οτι του λέει ο θείος Σ(κ)όρος κάνει το παιντί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο 'Εθνάρχης' Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1975 εκαψε τους φακελους των δοσιλογων στη χαλυβουργικη ! τονοι χαρτι! και ειναι ο μοναδικος που δεν επισκευτικε ολο το εθνος (κυπρο) ΓΙΑΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΙ ΓΩ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΣΟΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φυσικά δεν ανέφερε τις Η.Π.Α. που βρίσκονται στην πραγματικότητα σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα.
    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/us-politics/8598451/Dont-be-distracted-by-Greece-Americans-must-also-face-financial-facts.html


    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έκλασε πριν λιγο στην Μηλιωνη ο δρ Κουτσουκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 26 Ιουν 2011 6:51:00 μ.μ.
    Oι Έλληνες Δημοσιογράφοι δεν το έχουν αντιληφθεί;
    είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ !!!!!!!!!!!! ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ!!!!!!!!
    · Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται της καταβολής κάθε φόρου στο ελληνικό δημόσιο όλοι οι Εβραϊκής καταγωγής Έλληνες υπήκοοι και όλες οι Εβραϊκών συμφερόντων γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο!!!

    Με βάση το υπ' αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.!
    «Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) (ΚΙΣ) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους Εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»!!! Με απλά λόγια, κανένας Εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!! Επειδή όμως ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο.!!!

    Εάν μάλιστα αναλογισθούμε ότι το Κ.Ι.Σ. έχει αυθαίρετα απαγορεύσει ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ τη διέλευση των Ελλήνων από την οδό Μελιδόνη στον Κεραμεικό, όπου στεγάζεται η Συναγωγή και άλλα εβραϊκά διοικητικά κτίρια, σε έναν χώρο όπου βρίσκονται ερείπια του αρχαίου νεκροταφείου του Κεραμεικού, δημιουργούνται πολλά εύλογα ερωτηματικά, αναφορικά με τη ταυτότητα αυτών που κατέχουν πραγματικά τα ηνία της εξουσίας στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση