GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

(Αυτο)καταργείστε τα προνόμιά σας!

Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΓΙΑΤΙ όλοι στο στόχαστρο και χωρίς διακρίσεις ; Γιατί τα κόμματα αμάρτ...

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

ΓΙΑΤΙ όλοι στο στόχαστρο και χωρίς διακρίσεις; Γιατί τα κόμματα αμάρτησαν ομαδικά και επιμέρους. Οι πολιτικοί μας ως «ιδεολόγοι», αλλά και… σινάφι. Κι αν οι συγκεντρώσεις είναι ειρηνικές κι έχουν τον παλμό τους, είναι γιατί δεν σειόνται γαλάζια, πράσινα, κόκκινα και πορτοκαλί σημαιάκια. Αυτό είναι το μεγάλο όπλο των «αγανακτισμένων». Μεγάλης ισχύος και πειθούς, που αναγκάζει τους αμαρτωλούς να το σκάνε νύχτα και με συνοδεία.
ΕΧΕΙ και ο λαός τις ευθύνες του, βαρύνονται με τις δικές τους αμαρτίες οι «καπάτσοι» ανάκατοι με γλείφτες και καταφερτζήδες. Οι «ιδεολόγοι» που έτρεχαν πίσω απ’ τον πολιτικό τους για να...
 γλείψουν κοκαλάκια απ’ το ψητό του αφεντικού πουλώντας μούρη στους «ραγιάδες», ωστόσο, το «κλειδί» το’ χε η «κεφαλή». Εκείνοι που προβληματίζονται(;), συζητούν και νομοθετούν.
ΤΗΝ ευθύνη την έχουν οι «απέναντι». Με τα ομαδοποιημένα συμφέροντα. Με την ατομική τους λύσσα για βόλεμα και εξασφάλιση των παιδιών τους. Υπάρχουν, βέβαια, και έντιμοι πολιτικοί, αλλά ζουν και αναπνέουν ανάμεσα σε γραβατωμένους της πολιτικής αλητείας και, βέβαια, δεν δίνουν δείγμα πειστικό. Δεν τα βρόντηξε κανένας τους, δεν φρέναρε τον διπλανό του όταν υπέγραφε για τη διεύρυνση των προνομίων του(ς), δεν «απείλησε» τον αρχηγό, δεν έφυγε απ’ το κόμμα. Τους βλέπεις(;) σήμερα να το σκάνε συνοδεία των ΜΑΤ κι άλλοι με… βάρκα, ωστόσο, γαντζωμένους περίεργα(;) στην εξουσία κι ούτε σκέψη για παραίτηση!
ΓΙ αυτό, λοιπόν, απαιτεί ο κόσμος δείγμα πειστικό. Να συνεδριάσουν «κατεπειγόντως» (χωρίς… αμοιβή). Αν δεν είναι αργά. Να καταργήσουν προνόμια, με βούλα και υπογραφές. Αυτά που έπλεξαν μεθοδικά και τα άπλωσαν σαν κόκκινο πανί που «ανάβουν» τον κόσμο και τους ορμάει σαν ταύρος. Να νομοθετήσουν ΕΝΑΝΤΙΟΝ τους με το ίδιο πάθος που νομοθέτησαν υπέρ εαυτών. Για τις στρατιές ευνοουμένων τους που στελέχωσαν τα γραφεία τους. Για το σινάφι των «εργαζομένων» της βουλής (κανένας τους δεν αντιδρά - όλα τα κόμματα διόρισαν- και ο κ. Πετσάλνικος ανέλαβε την προστασία τους).
ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ μέσα σε ένα βράδυ ΟΛΑ τα προνόμιά σας που στήσατε επιμελώς «εν κρυπτώ» και εν αγνοία μας. Συντάξεις, πολυτελή αυτοκίνητα, ατέλειες, βουλευτική ασυλία, νόμο περί (μη) ευθύνης κ.λπ., δώστε δείγμα πειστικό. Ανοίξτε κάνα… κελί για «αμαρτωλούς», δώστε τη λίστα (της ντροπής) των πολιτικών που απαιτούν «δεδουλευμένα», ανοίξτε και τα «πόθεν έσχες» (χωρίς λόγια πολλά), γιατί αλλιώς και δυστυχώς, πρέπει να εμπλουτίσετε την… φρουρά σας.

10 σχόλια

  1. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΕ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ.ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΚΟΥΝΙΑΔΟΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΝΑ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΠΟΥ Η ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΥΚΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστές οι σκέψεις-προτάσεις σου. Με συμπληρώνεις.
    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΑΝ ΤΟΝ 15ο ΚΑΙ 16ο ΜΙΣΘΟ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΛ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑΔΙΑΣΩΘΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΧΟΥΝ 90 ΩΡΕΣ ΕΚΑΣΤΟΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ 500 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΩΤΩΝ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΞΙΣΩΘΕΙ ΜΕ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΡΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασφαλως και ολοι οι βουλευτες δεν ειναι ιδιοι υπαρχουν και φωτεινες εξαιρεσεις οπως π.χ.Κατσουρας -Στασινος πετυχημενοι και οι δυο στη δουλεια τους σαν γιατροι ο πρωτος στο Πανεπηστημιακο Νοσοκομειο Ιωαννινων με λαμπρη Ακαδημαικη καριερα μπροστα του και ο δευτερος στο Νοσοκομειο Αρτας και εξελεγησαν για πρωτη φορα βουλευτες του κυβερνωντως κομματος το 2009.Στο προσωπο τους και μερικων αλλων εντυμων και σοβαρων βουλευτων που εχουν το μικροβιο της πολιτικης και θελουν να προσΦερουν στον τοπο ολλα τα λαμογια της πολιτικης ζωης ολων των αποχρωσεων που μας κατακλεψαν και μας χρεωπησαν βρισκουν αλοθι λεγωντας οτι δεν ειναι ολοι ιδιοι.Απορω γιατι δεχωνται στις πλατες τους να φορτωνωντε ολες οι αμαρτιες του πολιτικου συστηματος της μεταπολιτευσης και δεν παραιτουνται.
    Αναρωταιεμαι αν τελικα ειναι τοσο γλυκια η καρεκλα του βουλευτη ωστε να θυσιαζη καποιος την προσωπικη του αξιοπρεπεια και την εκτιμηση των συμπολιτων του.
    Π.Κ.ΑΡΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή είμαι από Ήπειρο γνωρίζω και εγώ το ήθος των δύο που αναφέρεις. Η λύση που προτείνεις όμως δε με βρίσκει σύμφωνο. Ίσα ίσα αυτή η λογική που θέλει τους καθαρούς να μένουν μακριά από τα πολιτικά δρώμενα μας έφερε ως εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (Αυτο)καταργείστε τα προνόμιά σας!
    =============================================

    ΧΑΧΑΧΑΧα πλακα μας κάνει Νικολάιδη !!!
    ΕΔΩ ΔΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ..............

    O Γ. Καρατζαφέρης κτηματομεσίτης με
    μαύρο χρήμα στο Λονδίνο ;
    Είναι δυνατόν....
    ( ΡΕ χοντρομαλάκα ;)

    Οι ελληνες δημοσιογράφοι ρίχνουν πάλι αυτές τις μέρες ευθύνες σ' όσους έλληνες νόμιμα επενδύουν σε ακίνητα στο Λονδίνο όπως έχουν κάθε δικαίωμα. Κανείς όμως δεν ασχολείται πραγματικά μ' όσους ξεπλένουν μαύρα χρήματα στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου.

    Πρώτος απ' όλους ο συνάδελφος τους και πρόεδρος κόμματος Γ. Καρατζαφέρης !
    Ο Γ. Καρατζαφέρης εδώ και χρόνια δουλεύει χωρίς να πολυφαίνεται στην κτηματαγορά του Λονδίνου με δυο εταιρίες:

    την Papas property center

    και την Properties.com

    σε θέση Manager μάλιστα είναι ο ίδιος όπως μπορείται να δείτε και εδώ: http://www.checksure.biz/

    Το ενδιαφέρον είναι ότι και οι δυο εταιρίες ελέγχθηκαν από τις βρετανικές αρχες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος!
    Οι βρετανοί και οχι οι έλληνες αποκάλυψαν επενδύσεις σε ακίνητα πολλών εκατομμυρίων με εικονικές αγοραπωλησίες, παράνομη εισαγωγή συναλλάγματος κ.α.
    Η Ελλαδα όμως κοιμάται...

    Η τεράστια αυτή περιουσία δεν δηλώνεται προκειμένου ο Καρατζαφέρης να γλυτώνει τους φόρους που όλοι οι άλλοι πληρώνουν.

    ΣΗΜ. μήπως είσαι συνεταίρος
    ή απλώς σφουγγαρίζεις εκεί ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ισα ρε χουντομαλάκα "2.28" που μας έγινες και Ν.Δ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στον ανωνυμο απο την Ηπειρο που απαντησε στο σχολειο μου θα του πω οτι συμφωνω απολυτως μαζι του οτι τετειες αξιες της χρειαζομαστε, αλλα επειδη πιστευω οτι το σαπιο και διευθαρμενο πολιτικο κατεστημενο δεν καταλαβαινει απο ηθικη και αξιοπρεπεια η παραιτηση τετοιων ανθρωπων θα το ταρακουνουσε συθεμελα.
    Π.Κ.ΑΡΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνω απολυτως με τον ανωνυμο απο την Ηπειρο που απαντησε στο σχολιο μου οτι τετειες αξιες της χρειαζομαστε στην ποτιλικη σκηνη, επειδη ομως το υπαρχων σαπιο και διευθαρμενο πολιτικο συστημα δεν καταλαβαινει απο ηθικη και αξιοπρεπεια πιστευω οτι η παραιτηση τετοιων ανθρωπων θα το ταρακουνουσε συθεμελα.
    Π.Κ.ΑΡΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση