GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιους σώζει το μεσοπρόθεσμο;...

Από τον Βαγγέλη Σημανδράκο Περιφερειακό Σύμβουλο Του συνδιασμού «Αρχή…ζούμε μαζί» Παρακολουθούμε τελευταία ότι τα πρωτοσέλιδα στο έν...

Από τον Βαγγέλη Σημανδράκο
Περιφερειακό Σύμβουλο
Του συνδιασμού «Αρχή…ζούμε μαζί»

Παρακολουθούμε τελευταία ότι τα πρωτοσέλιδα στο έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο των διεθνών ΜΜΕ ασχολούνται ιδιαίτερα έντονα με τα τεκταινόμενα στη χώρα μας. Για ποιον λόγο άραγε, κανάλια, εφημερίδες και ιστοσελίδες παγκόσμιας απήχησης κάνουν τόσες αναφορές στη μικρή Ελλάδα;
Είναι προφανές ότι στα πλαίσια της διεθνοποίησης των κεφαλαίων και της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας η εγχώρια κρίση είναι περισσότερο αποτέλεσμα διεθνών ζυμώσεων παρά αμιγώς τοπικών αποφάσεων. Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ζώνης του ευρώ. Ενώ και τα κεφάλαια έχουν προ πολλού....
απολέσει τον εθνικό τους χαρακτήρα, καθώς μάλιστα το χρέος χρηματοδοτείται στο μεγαλύτερο μέρος του από ξένα κεφάλαια.
Φαίνεται ωστόσο ότι οι δανειστές μας καθόλου δεν νοιάζονται για την ευημερία των κατοίκων της Ελλάδας. Τα δάνεια που χορηγούν στα πλαίσια της τρόικα μοναδικό στόχο έχουν να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα. Εσφαλμένα από αυτή την άποψη τα ΜΜΕ αναφέρουν αυτά τα δάνεια ως «πακέτα διάσωσης». Ή για να ακριβολογούμε, είναι μεν πακέτα διάσωσης, αλλά των δανειστριών τραπεζών και όχι της χώρας μας. Αφού ακόμα και οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές της παρέμβασης της τρόικα (στη λογική «το μη χείρον, βέλτιστον»), παραδέχονται ότι τα μέτρα του «μεσοπρόθεσμου» και κοινωνικά άδικα είναι, αλλά και βυθίζουν ακόμα περισσότερο τη χώρα στην ύφεση. Και μάλιστα – ίσως το κυριότερο – χωρίς να φαίνεται φως στο τούνελ. Αν επομένως δεν σώζεται η χώρα με το «μεσοπρόθεσμο» ποιος σώζεται;
Η απάντηση έρχεται από το εξωτερικό: Μόλις πριν από λίγες μέρες ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, κ. Μπερνάνκε, δήλωσε επί λέξει ότι «αδυναμία επίλυσης της κατάστασης στην Ελλάδα θα αποτελέσει απειλή για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και για την πολιτική ενότητα στην Ευρώπη». Ενώ ανάλογη άποψη έχει και το ΔΝΤ, αφού στην τελευταία τακτική του έκθεση για τους «17» της ευρωζώνης αναφέρει ότι «τυχόν αστοχία στην αντιμετώπιση της κατάστασης μπορεί να μεταδώσει ραγδαία τις αναταράξεις στον πυρήνα της Ευρώπης και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη, παγκόσμια εξάπλωση…».
Την ίδια ώρα λοιπόν που οι πιστωτές μας αναφέρουν ότι (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) η κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι προ των πυλών, με την κρίση χρέους να λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις από την κρίση των τραπεζών του 2008, δηλώνουν απροκάλυπτα και με απύθμενο θράσος ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υλοποιήσουν ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας κιόλας προς όφελός τους με εμπράγματες υποθήκες τον πλούτο της χώρας. Καμιά απολύτως αναφορά δεν υπάρχει σε μέτρα ανάπτυξης ή τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας και αναστροφής του κλίματος στην αγορά.
Γιατί όμως; Μήπως ενδιαφέρονται, περισσότερο ακόμα κι από μας (!), να μας δανείσουν; Μήπως αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να μην χάσουν τα λεφτά τους;
Γιατί αν κάποιος χρωστάει, ας πούμε, δέκα χιλιάδες ευρώ στην τράπεζα, έχει πρόβλημα. Θα πρέπει να κάνει κάποια ρύθμιση, να έρθει σε συνεννόηση με την τράπεζα κλπ. Αν όμως χρωστάει εκατό δισεκατομμύρια ευρώ, μάλλον το πρόβλημα το έχει η τράπεζα! Γιατί δεν μπορεί να αποπληρωθεί το χρέος ενώ τα έσοδά του βαίνουν μειούμενα. Μήπως αυτό δεν συμβαίνει και με την Ελλάδα;
Μπροστά λοιπόν σ’ αυτό το αδιέξοδο, οι «ενέσεις ρευστότητας» (5η δόση κλπ.) στα πλαίσια του μνημονίου, απλώς παρατείνουν το «ελληνικό πρόβλημα» και σαφώς δεν οδηγούν στη λύση του, αφού είναι αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του χρέους. Γιατί, πολύ απλά, τα νούμερα «δεν βγαίνουν». Η αναδιάρθρωση όμως πρακτικά θα σημάνει για τους πιστωτές απώλεια των απαιτήσεών τους, με όποια μορφή και αν γίνει (μείωση επιτοκίου, «κούρεμα», επιμήκυνση κλπ.).
Να επομένως γιατί οι ξένοι μας εκβιάζουν ανοιχτά για την 5η δόση του δανείου: Αυτό που επιδιώκουν με την ψήφιση του «μεσοπρόθεσμου» και τον εκβιασμό της «συναίνεσης», είναι να δοθεί ικανός χρόνος ώστε να μετακυλήσουν τα κόστη έκθεσής τους στην ελληνική αγορά χρέους, από τις τράπεζες στους πολίτες των χωρών τους, μέσω της αύξησης της φορολογίας.
Ότι δηλαδή έγινε και με την κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων χαμηλής εξασφάλισης στις ΗΠΑ το 2008. Τότε, που τα χρέη που δημιουργήθηκαν από την πτώχευση της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers φορτώθηκαν τελικά στους αμερικανούς πολίτες, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση του ασφαλιστικού κολοσσού AIG, στον οποίο είχαν προηγουμένως μετακυλήσει τα φέσια της πρώτης.

11 σχόλια

  1. Ενα νοικοκυριό ,που χρωστάει τα μαλλιά της κεφαλής τους στις τράπεζες και παίρνει άλλα δανεικά για να πληρώνει τα υπάρχοντα χρέη,με υποθήκη ότι έχει και δεν έχει,το χαρακτηρίζουμε ανόητο και την πράξη μάταιη,αφού με όποια νομοσχέδια τύπου ρύθμιση χρεών,το αρχικό χρέος όχι μόνο δεν εξοφλείται αλλά βαίνει διογκούμενο,λόγω τόκων.
    Η συνήθης κατάληξη είναι ή ο πλειστηριασμός των υποθηκευμένων,ή σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής δόσεων η φυλάκιση ,σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα.
    Και στις δύο περιπτώσεις ο χαμένος της υπόθεσης είναι ο δανειζόμενος.
    Η διαφορά είναι ότι εάν μπεί φυλακή (κοινώς πτώχευση) θα χάσει και ο δανειστής και ο δανειζόμενος μετά την αποφυλάκιση,εάν επιβιώσει θα ξεκινήσει από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ.
    ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΜΕΡΗ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΘΩΝΙΑ.
    ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΡΑΤΟΙ-ΑΟΡΑΤΟΙ ΑΝΕΓΓΙΧΤΟΙ ΠΑΡΑΛΗΔΕΣ(ΤΟ ΚΚΕ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΡΧ....ΣΑΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ANYWAY)ΜΕ ΚΑΤΙ ΒΙΛΑΡΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ €,ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ,ΜΕ ΚΟΤΕΡΑ,ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΙΧ ΚΛΠ ΚΛΠ
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΑΚΗΔΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ,ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΕΡΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ (πχ ΒΛΕΠΕ ΚΗΦΙΣΙΑ,ΕΚΑΛΗ,ΓΛΥΦΑΔΑ,ΒΑΡΚΙΖΑ,ΒΟΥΛΑ,ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ,ΜΑΡΙΝΕΣ ΑΛΙΜΟΥ,ΦΛΟΙΣΒΟΥ,ΚΡΗΝΗΣ κλπ κλπ)ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΨΟΥΝ Ή ΝΑ ΤΑ ΡΗΜΑΞΟΥΝ , ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
    ΑΝΤΕ ΡΕ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΡΑΒΑΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΡΗΜΑΞΕΤΕ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
    ΑΝΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΩΝ,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ,ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ ΚΚΕΔΩΝ,ΠΑΣΟΚΩΝ,ΤΣΙΠΡΑΙΩΝ,ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ,ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ,ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ κλπ κλπ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΛΙΑΖΕΙ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ ΦΟΥΚΑΡΑ ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ.

    Υ.Γ. ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΣΤΙΣ ΜΑΡΙΝΕΣ ΜΕ 2000 ΚΑΙ 3000 ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΝΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακούτε τι λέει πάλι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ; Λέει:«Για να γίνει πράξη η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ η κυβέρνηση θα χρειαστεί να ματώσει πολλές φορές».Ακούτε ρε αλήτες Φωτόπουλοι, εδώ έχει ματώσει ο Ελληνικός λαός και εσείς το νου σας μη χάσετε τα προνόμιά σας!Κοπρίτες βρομίζετε με την παρουσία σας τον τόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί να εξαιρούνται από τις περικοπές , και τις έκτακτες εισφορές ΤΩΝ ΥΨΗΛΟΤΑΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ των δώρων και των επιδομάτων αδείας όλοι όσοι αποστρατεύθηκαν αυτοδικαίως με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας (ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΑΡΕΣ 2500 ως 4000 ευρω/μήνα ) που παίρνουν από 48 εως 52 χρωνών???

    ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ???

    Θα διαμαρτυρηθεί στις πλατείες κανένας και γι αυτό ???

    Όχι βέβαια γιατί της αμύνης τα παιδιά …διώξανε το βασιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριοι διοργανωτές της διαδήλωσης ΙΔΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΣ!
    Κύριοι διοργανωτές της διαδήλωσης ΙΔΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΣ!
    Κύριοι διοργανωτές της διαδήλωσης ΙΔΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΣ!
    Κύριοι διοργανωτές της διαδήλωσης ΙΔΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριοι διοργανωτές της διαδήλωσης ΙΔΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΣ!
    Κύριοι διοργανωτές της διαδήλωσης ΙΔΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΣ!
    Κύριοι διοργανωτές της διαδήλωσης ΙΔΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΣ!
    Κύριοι διοργανωτές της διαδήλωσης ΙΔΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τέρμα και οι μάσκες
    ΚΑΤΩ Η SSΟΣΙΑ/ΛΗΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΑSSOK
    μΠΑτΣΟΚ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.
    _____________________________________
    ΟΧΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΜΟΙΑΣΟΥΝ....!!!
    ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ...ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΠΑΤΣΟΚ
    ΤΥΝΗΣΙΑ
    ΑΛΓΕΡΙΑ
    ΑΙΓΥΠΤΟ
    ΥΕΜΕΝΗ
    ΛΙΒΥΗ
    ΣΥΡΙΑ
    ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΠΑΤΣΟΚ
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝ.
    ΠΟΥ ΣΤΑΖΕΙ ΑΙΜΑ........................

    ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ...ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΒΑ....
    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ.....ΑΙΜΑΤΟΣ.
    -----------------------------------
    Συνεδριάζει στην Αθήνα υπό τον Γ. Παπανδρέου σε μια πολύ κρίσιμη για την κυβέρνηση και τη χώρα συγκυρία.
    Στις 8 Ιουνίου θα συνεδριάσει στην Αθήνα η Σοσιαλιστική Διεθνής υπό τον Γ. Παπανδρέου.
    Και επιβεβαιώθηκε, με τη μόνη διαφορά ότι η συνεδρίαση δεν έγινε την προηγούμενη Κυριακή αλλά θα πραγματοποιηθεί τελικά την Παρασκευή και το Σάββατο. Όπως επίσης σημείωνε, το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω...
    της οξυμένης πολιτικής και κοινωνικής συγκυρίας στη χώρα μας.
    Κι ακόμη, η παρουσία των ξένων σοσιαλιστών ηγετών αναμένεται να συνοδευτεί και από ένα "μήνυμα" στήριξης των προσπαθειών που κάνει η κυβέρνηση.
    "Από την άλλη πλευρά όμως έχει σημασία να δούμε και ποιες κοινωνικές αντιδράσεις θα έχουν διαμορφωθεί γενικότερα στη χώρα μας μέχρι τότε" πρόσθετε προφητικά...
    ------------------------------------
    ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ
    ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.
    ΚΑΤΩ Η απάισια, αλήτικη, δολοφονική
    Χ Ο Υ Ν Τ Α ΤΟΥ ΠΑSSΟΚ.
    ΕΞΩ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
    μισάνθρωπα ανθρωποειδή μαστουρωμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΟΥΛΗΔΕΣ ...ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΣ..?ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ -ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ..ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΤΑΙ..ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙΚΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΟΣΙΛΟΓΗΣ ΒΡΩΜΟΔΕΞΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΣΑΜΑΡΟΥΛΗ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ ΦΥΓΟΜΑΧΟΥ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ, ΜΕ ΤΑ 35 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΛΛΕΙΜΑ(!!!) (15,4%) ΤΟ 2009, ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΡΥΒΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΑ 300 ΔΙΣ ΧΡΕΟΣ (ΑΠΟ 180, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ 2004!!) ΝΑ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΝΕ!!!

    ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ, ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΞΙΟΙ!!!
    ΓΑΜ.. ΤΗΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!!!
    ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΩΤΕΣ-ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πότε θα πάψει επί τέλους η σκλαβιά των εργαζομένων στην Ελλάδα από τους ίδιους και τους ίδιους συνδικαλιστές;
    Από πού βγαίνει ότι ένας που μπήκε στον συνδικαλισμό από τα είκοσι του μέχρι και να συνταξιοδοτηθεί θα είναι συνδικαλιστής και σε τέτοιο βαθμό που να μην δουλεύει αλλά να δουλεύει τους άλλους εργαζόμενους με μικροεκδουλεύσεις του τύπου, εγώ θα σε στείλω διακοπές τζάμπα όπως πχ. Συμβαίνει στη ΔΕΗ, εγώ θα μεριμνήσω για σένα στην μετάθεση, εγώ θα σε καλύψω τώρα που σε πιάσανε να κλέβεις δημόσιο χρήμα, εγώ θα φροντίσω για το διορισμό της κόρης σου, εγώ θα προβιβάσω διευθυντή, εγώ θα στριμώξω τον προϊστάμενο σου που σε στρίμωξε να δουλεύεις κλπ;
    Για να γλυτώσουμε από αυτούς τους αλήτες γιατί περί αλητών πρόκειται που βρήκαν τον συνδικαλισμό για βήμα που θα τους απαλλάξει για όσο θεωρούνται εργαζόμενοι από εργασία, που θα τους δώσει την δυνατότητα να ασκούν εξουσία, που θα δώσει την ευκαιρία σε κάποιους από αυτούς να πλουτίσουν, που θα τους δώσει την δυνατότητα να τακτοποιούν τα παιδιά τους εξαργυρώνοντας την θέση τους, θα πρέπει να γίνει νόμος που να μην επιτρέπει να είναι κάποιος εργαζόμενος σε συμβούλιο σωματείου εργαζομένων και κατ’ επέκταση σε διοικητικές θέσεις σωματείου πάνω από δυο θητείες.
    Μόνο έτσι οι τίμιοι εργαζόμενοι θα πάψουν να τους βλέπουν σαν αφέντες τους που μπροστά τους θα σκύβουν το κεφάλι υποτακτικά και πίσω τους σαν δειλοί θα τους βρίζουν.
    Μόνο αν πάψουν όλοι αυτοί να είναι μόνιμοι συνδικαλιστές θα πάψουν και οι εργαζόμενοι να ψηφίζουν στα σωματεία τους σαν πρόβατα επηρεασμένοι από τον φόβο γιατί με φόβο τους βλέπουν και τρομοκράτες, ναι σαν τρομοκράτες γιατί αν ρωτήσετε ένα εργαζόμενο που θέλει να πει την αλήθεια ποιον φοβάται περισσότερο τον διευθυντή του ή τον συνδικαλιστή του θα σας πει τον συνδικαλιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πότε θα πάψει επί τέλους η σκλαβιά των εργαζομένων στην Ελλάδα από τους ίδιους και τους ίδιους συνδικαλιστές;
    Από πού βγαίνει ότι ένας που μπήκε στον συνδικαλισμό από τα είκοσι του μέχρι και να συνταξιοδοτηθεί θα είναι συνδικαλιστής και σε τέτοιο βαθμό που να μην δουλεύει αλλά να δουλεύει τους άλλους εργαζόμενους με μικροεκδουλεύσεις του τύπου, εγώ θα σε στείλω διακοπές τζάμπα όπως πχ. Συμβαίνει στη ΔΕΗ, εγώ θα μεριμνήσω για σένα στην μετάθεση, εγώ θα σε καλύψω τώρα που σε πιάσανε να κλέβεις δημόσιο χρήμα, εγώ θα φροντίσω για το διορισμό της κόρης σου, εγώ θα προβιβάσω διευθυντή, εγώ θα στριμώξω τον προϊστάμενο σου που σε στρίμωξε να δουλεύεις κλπ;
    Για να γλυτώσουμε από αυτούς τους αλήτες γιατί περί αλητών πρόκειται που βρήκαν τον συνδικαλισμό για βήμα που θα τους απαλλάξει για όσο θεωρούνται εργαζόμενοι από εργασία, που θα τους δώσει την δυνατότητα να ασκούν εξουσία, που θα δώσει την ευκαιρία σε κάποιους από αυτούς να πλουτίσουν, που θα τους δώσει την δυνατότητα να τακτοποιούν τα παιδιά τους εξαργυρώνοντας την θέση τους, θα πρέπει να γίνει νόμος που να μην επιτρέπει να είναι κάποιος εργαζόμενος σε συμβούλιο σωματείου εργαζομένων και κατ’ επέκταση σε διοικητικές θέσεις σωματείου πάνω από δυο θητείες.
    Μόνο έτσι οι τίμιοι εργαζόμενοι θα πάψουν να τους βλέπουν σαν αφέντες τους που μπροστά τους θα σκύβουν το κεφάλι υποτακτικά και πίσω τους σαν δειλοί θα τους βρίζουν.
    Μόνο αν πάψουν όλοι αυτοί να είναι μόνιμοι συνδικαλιστές θα πάψουν και οι εργαζόμενοι να ψηφίζουν στα σωματεία τους σαν πρόβατα επηρεασμένοι από τον φόβο γιατί με φόβο τους βλέπουν και τρομοκράτες, ναι σαν τρομοκράτες γιατί αν ρωτήσετε ένα εργαζόμενο που θέλει να πει την αλήθεια ποιον φοβάται περισσότερο τον διευθυντή του ή τον συνδικαλιστή του θα σας πει τον συνδικαλιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση