GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολίτες και πολιτικό προσωπικό...

Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης - Καθηγητής (Μ.Ε) Πολιτικός Επιστήμων - Τεχ. Γεωπόνος - Παιδαγωγός ΤΟ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠ...

Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης - Καθηγητής (Μ.Ε)
Πολιτικός Επιστήμων - Τεχ. Γεωπόνος - Παιδαγωγός

ΤΟ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Μέσα στη μικροπολιτική μιζέρια, την κοινωνική σύγχυση και την παραπολιτική φλυαρία των ημερών, η αυθόρμητη πρωτοβουλία των εκατοντάδων χιλιάδων υπεύθυνων, ενεργών πολιτών της χώρας, να διαδηλώνουν ειρηνικά και δυναμικά, με ριζοσπαστικά συνθήματα στις πλατείες κατά του Δ.Ν.Τ, των γηγενών συμμάχων του και της ομηρίας της χώρας, αποκτά διαστάσεις ανυπολόγιστης ωφέλειας για την ηθική εξυγίανση του τόπου και, την ενδυνάμωση της δημοκρατίας μέσα από την ενίσχυση του κοινωνικοπολιτικού μας συστήματος. Οι πολίτες, κουρασμένοι και απογοητευμένοι από την χρόνια εξαπάτηση τους, με πρωταγωνιστές τα Μ.Μ.Ε -μόνιμοι υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων- και την ασύστολη ψηφοθηρική βουλιμία όλων των κομμάτων, αποφάσισαν να παρέμβουν.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, που σε κάθε περίπτωση συμπυκνώνει, κωδικοποιεί και...
 αποτυπώνει το πνεύμα, το ήθος, το κυρίαρχο διανοητικό κλίμα και το ύφος μιας ολόκληρης εποχής. Βρόγχοι και παντός είδους καρκινώματα, καθήλωσαν τη χώρα και το λαό της, στο τελευταίο σκαλί της ανάπτυξης, σε βάρος της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής. Χρυσοκάνθαροι επιβήτορες της εξουσίας, ασέλγησαν πάνω στην αξιακή δομή του ελληνικού πολιτισμού και βεβήλωσαν κάθε έννοια ελληνική με τη βοήθεια των διαφόρων υποτακτικών «λακέδων» τους Υπό το βάρος μιας τέτοιας ζοφερής προοπτικής, άλλως δε αρνητικής συγκυρίας, η ελληνική κοινωνία γονατίζει ψυχολογικά, διασύρεται θεσμικά και στιγματίζεται ηθικοπολιτικά. Αναζητεί τρόπο διαφυγής από τα ποικίλα και συσσωρευμένα αδιέξοδά της, προκειμένου έτσι, να ξαναβρεί -στον ανάστατο καιρό που ζούμε- το δημιουργικό σταθερό βηματισμό της και τις χαμένες ισορροπίες της.
Σε εποχές έντονα παρακμιακές όπως η σημερινή, ο πολιτικός κόσμος, διαχειρίζεται απλώς την παρακμή. Αυτή τη στιγμή όμως η κοινωνία δε χρειάζεται διαχειριστές, πολλώ δε μάλλον ανίκανους εξουσιαστές. Σε μια εποχή στην οποία, οι αρχές και οι αξίες της δημοκρατίας συρρικνώνονται και ευθυγραμμίζονται με τις λογικές της αγοράς, η δημοκρατία μεταμορφώνεται σε κενό γράμμα, το κράτος πρόνοιας απορυθμίζεται και αποδομείται, το κράτος δικαίου, ταλαντεύεται δίχως ισορροπία, ανάμεσα στο πρέπον και στο δέον, η εικόνα των μεταλλαχθέντων εκπροσώπων του πολιτικού προσωπικού, δεν αφήνει πολλά περιθώρια εφησυχασμού και αισιοδοξίας. Εθισμένο στην αδράνεια, θυσιάζει τα πάντα στο όνομα της κατάκτησης και της διατήρησης της εξουσίας. Πολιτεύεται, όχι με ορίζοντα το αύριο και την επόμενη γενιά, αλλά τη διαχειριστική του αγωνία για την πολιτική του επιβίωση και το άγχος της αυριανής του επανεκλογής. Το χειρότερο όλων δυστυχώς, είναι το γεγονός ότι το πολιτικό προσωπικό, δεν έχει αποδεχθεί την ιδεολογική του γύμνια και συνεχίζει -εν μέσω τόσο πολλών κατακλυσμιαίων και ραγδαίων μεταβολών- να πολιτεύεται με αιχμή τους κανόνες, το λεξιλόγιο, τους κώδικες, τους μύθους, τους αφορισμούς και τις αξίες του παρωχημένου πολιτικού χθες.
Ο πολιτικός λόγος, έχει χάσει κάθε ουσιαστικό περιεχόμενο και έχει μεταβληθεί σε τηλεοπτικό «σόου» ενώ η διαφθορά, η απάτη και η διαπλοκή, υποθηκεύουν το μέλλον όλων μας. Η πολιτική κριτική είναι αποσπασματική και ανεδαφική. Δεν απορρέει από τον κεντρικό πυρήνα κάποιας κοσμοθεωρίας, αλλά κινείται χωρίς πολιτική στρατηγική, κοινωνικό και ιδεολογικό όραμα που συμπυκνώνεται στο απόλυτο κενό της φλύαρης επανάληψης, ανάμεσα σε αφηρημένες ιδεολογικοπολιτικά έννοιες και εξαθλιωμένα συνθήματα του χθες. Οι μηχανισμοί έχουν αντικαταστήσει την πολιτική. Η παρρησία έχει εκλείψει, όπως το θάρρος και η ευθύνη από την πλειοψηφία των πολιτικών οργανισμών, με νομοτελειακή συνέπεια την διάρρηξη των ιδεολογικών και πολιτικών τους δεσμών, με την κοινωνία και τις δυνάμεις της.
Αλήθεια, πως κατάντησε έτσι το πολιτικό προσωπικό της χώρας, πως αφυδατώθηκε τόσο πολύ ιδεολογικά και αισθητικά. Πώς έχασε την ιστορική του πυξίδα και βαθμιαία παραιτήθηκε από την εθνική και ιστορική του συνείδηση, με συνέπεια την πλήρη πολιτική του μετάλλαξη και απαξία. Είναι βέβαιο πως οι κρίσιμες περιστάσεις αναδεικνύουν και δε γεννούν τους ηγέτες. Τους γεννά μόνο η μακρόχρονη άσκηση κοινωνικού και πολιτικού ήθους, κοινωνικής και πολιτικής αρετής, πολιτικής τόλμης, κοινωνικής και πολιτικής παιδείας. Σήμερα χρειάζεται τόλμη, θάρρος, αξιοπρέπεια, αίσθημα ευθύνης και συνείδησης, για να μπει το νυστέρι, βαθειά στην πληγή που χρόνια τώρα, ταλανίζει το κοινωνικοπολιτικό σύστημα της χώρας. Χρειάζεται ηγέτη που θα γεφυρώσει το χάσμα και θα υφάνει εκ νέου, το διαλυόμενο κοινωνικό ιστό της χώρας.
Οι καμπάνες της ελπίδας, ηχούν στις γεμάτες πλατείες των πόλεων και προμηνύουν τον ερχομό της νέας πολιτικής πραγματικότητας στην πολιτική σκηνή της χώρας. Ήτοι, αυτής που με πρωτόγνωρη αποφασιστικότητα, μαζικότητα, ριζοσπαστικότητα και περισσή αξιακή συνέπεια, διαμορφώνει ήδη ο κυρίαρχος ελληνικός λαός με την απαιτητή και ισχυρή θέλησή του, στις πλατείες των πόλεων της χώρας και επί τω τέλει, αυτής της πραγματικότητας που σε κάθε περίπτωση, θ’ αποδομήσει το χθες και θ’ αναγεννήσει το αύριο, με κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, την αναγκαία εμπέδωση κανόνων πολιτικού πολιτισμού, την εθνική αξιοπρέπεια, την κοινωνική ελπίδα και τέλος την κοινωνική και εθνική ενότητα του λαού μας.

7 σχόλια

  1. Υποθέτω κύριε οτι ολα αυτά που περιγράφετε,θα γίνουν μέσα απο ιδεολογικοπολιτικούς σχηματισμούς και οχι απο την κομμούνα του Συντάγματος.Υπάρχουν ιδεολογικά ερίσματα παγκοσμίως και περιγράφονται μέσα απο πονήματα αξιόλογων πολιτικών αναλυτών.Εαν συμφωνήσετε με αυτό θα μπορούσα να εκτιμήσω την αναγκαιότητα της ανατροπής της κατάστασης.Με τιμή ο προβληματισμένος και ουχι αγανακτισμένος!!!διατηρώ την ανωνυμία μου ως εκείνοι των πλατειών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σας κ. Χρήστο! σωστή η επιστημονική προσέγγιση και ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης, με τι τίτλους να σας συμπαρασταθεί κανείς στο πρωτοποριακό της σκέψης ή και θετικά να συναδράμει στη διαπιστωμένη διαπιστωση!

    "..Μέσα στη μικροπολιτική μιζέρια, την κοινωνική σύγχυση και την παραπολιτική φλυαρία των ημερών, η αυθόρμητη πρωτοβουλία των εκατοντάδων χιλιάδων υπεύθυνων, ενεργών πολιτών της.."
    πράγματι χρειάζεται ..
    "..ΤΟ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ….." κηδεμονία, και καθώς "..Οι καμπάνες της ελπίδας.." ηχούν,
    απομἐνει να προβληθούν και να παρουσιαστούν οι ποιμένες που θα του δείξουν το δρόμο της πνευματικής γαλήνης.

    Βέβαια σ΄ αυτή την περίπτωση, το πρώτο μέλημα των ποιμένων δεν θα είναι η προτροπή των εριφίων τους για τΗ ΓΝΩΣΗ που ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

    αλλά ούτε και για ένα ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007/08/blogger-gr.html κατά της δικαιοβασίας των ΔΙΚΑΙΩΝ τους

    γιατί τότε κινδυνεύουν να εκλείψουν της πρωτοκαθεδρίας της ιερότητας της γνώσης για την απόδοση τις δικαισύνης τους!

    Χρίζει κάτι περισσότερο για την αναγνώριση της αξίας ενός Λευκού Φτερού από τους Ιθαγενείς!
    http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=68700&tsz=0&act=mMainView

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το συστημα δεν κινδυνεύει απο το

    "ΤΟ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ "

    Το σύστημα πληρώνει τους Θοδωράκηδες, τους Σαβοπουλους, τους Λαζόπουλους τους κραουνάκηδες και καθοδηγούν το,

    "ΤΟ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ "

    Το σύστημα είναι πανίσχυρο, διαθέτει καθηγητάδες, σαν και του λογου σου οι οποιοι προετοιμαζουν την επόμενη γεννιά των ζόμπυ, διαθέτει συνταγματολογους, πρώην συνδικαλιστές=Κουτρουμάνη Σπυρόπουλο να τρομοκρατουν με περικοπές μισθών και συντάξεων.

    Το σύστημα ακόμα και παπάδες εχει στη διάθεσή του, (Ανθιμος), πρόθυμους να ποδηγετήσουν,

    "ΤΟ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ "

    Αξιος ο μισθός σου,

    κ. καθηγητά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ο ρόλος των διανοούμενων ποιος ήταν τόσα χρόνια? Υποτίθεται ότι είχαν το προσόν της γνώσης και διορατικότητας, και θα έπρεπε να είχαν βγει απ' το τέλμα του τίποτα, να είχαν καθοδηγήσει τουλάχιστον τους νέους ανθρώπους σε μια πιο βελτιωμένη Ηθική και αισθητική για ότι συμβαίνει τόσα χρόνια στην χώρα μας. Η εκ των υστέρων επεμβάσεις τους στα κανάλια αυτές τις ημέρες είναι τουλάχιστον απογοητευτική.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαίρετε κ. καθηγητά

    Χαίρετε κ. Δημόσιε υπάλληλε που παραλείπεις να μας πεις ποια είναι η ειδικότητά σου στο σχολείο και πόσες ώρες εργάζεσαι την εβδομάδα.

    Που παραλείπεις να πεις ότι κάποτε ήσουν μέρος του συστήματος που έχει σαπίσει από τότε που γεννήθηκε.

    Που ήσουν δοτός αναπληρωτής περιφειάρχης της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και στενός φίλος πολλών πολιτικών, κομματαρχών και καρεκλοκένταυρων που η κοινωνία τώρα αποδοκιμάζει.

    Που έφυγες από την Νέα Δημοκρατία και πήγες στην ΠΟΛΑ του Σαμαρά και μετά ξαναγύριζες στη Νέα Δημοκρατία αφού φυσικά πήρε την εξουσία το 2004.

    Που προσπάθησες να γίνεις δήμαρχος και βουλευτής δηλαδή να μπεις στο ίδιο σύστημα που τώρα με ασύστολες κενολογίες δήθεν καταδικάζεις.

    Μάθε λοιπόν κ. καθηγητά ότι απευθύνεσαι σε νοήμονες πολίτες που πρώτα απ΄ όλα αγανακτούν με την επίφαση και την λογική του ποταμιού ή αλλιώς πάω όπου με πάει το ρεύμα.

    Το πολιτικό σύστημα κ. καθηγητά είναι σάπιο γιατί εμείς οι ίδιοι το στηρίξαμε για να καρπωθούμε τα ψίχουλα που μας πέταγαν.
    Για να πάρουμε μία θεσούλα, να πάρουμε εισητήρια κοινωνικού τουρισμού χωρίς να τα δικαιούμαστε, να κάνουμε τσάμπα εξετάσεις επειδή έχουμε κάποιον γνωστό, να λουφάρουμε σε μια ωραία θέση του δημοσίου γιατί η προηγούμενη μας "κούραζε" πολύ.

    Αδέλφια Έλληνες, αγανακτισμένοι ή μη, η αξιοπρέπεια είναι στάση ζωής και μας ακολουθεί από τότε που γεννιόμαστε. Δεν ανακαλύπτεται ξαφνικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ φίλε Γιώργο, νομίζω ότι έχεις κοντή και επιλεκτική μνήμη....κατανοητά ασφαλώς τα όποια κίνητρα σου...
    Ευχαριστώ πολύ.
    Χ.Κ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπογράφετε ¨καθηγητής Μ.Ε.¨ και Τ.Γεωπόνος.
    Απο πότε κύριε γίνατε Γεωπόνος; Ποιά Γεωπονική Σχολή σας έδωσε πτυχίο Γεωπόνου;
    Το σύστημα που σήμερα κατηγορείται το φτιάξατε και ΕΣΕΙΣ.
    Απο πότε κύριε γίνονται καθηγητές Μ.Ε. άνθρωποι που δεν πέρασαν απο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ;
    Προφανώς απο τότε που το " σύστημα¨έφτιαξε ΤΕΙ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με σκοπό να ανοίξουν οι δουλιές στους μαγαζάτορες και στους ρουματζίδες αγνοώντας τη μόρφωση των νεοελλήνων.
    Ένας απο αυτούς τους αγράμματους είσθε κύριε ...κύριε ΚΑΘΗΓΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση