GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το "αιρετικό" άρθρο του Κωστή Χατζηδάκη...

Να δώσουμε μια ευκαιρία στην ενότητα Tου Κωστη Χατζηδακη * Η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο. Φαίνεται να είμαστε στο έλεος τ...

Να δώσουμε μια ευκαιρία στην ενότητα

Tου Κωστη Χατζηδακη*

Η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο. Φαίνεται να είμαστε στο έλεος της υφηλίου και των κακών μας εαυτών. Αν δεν γίνουν πολύ προσεκτικοί χειρισμοί στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες, μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ακόμη και να νοσταλγούμε τις τελευταίες μέρες. Το μόνο που απομένει στη χώρα μας είναι να εκπλήξει θετικά. Με ενότητα και αποτελεσματικότητα. Αλλά και με την αυτονόητη παραδοχή ότι ο χρόνος μετράει εις βάρος μας.
Αν υπήρχε αποτελεσματικότητα δεν θα είχαμε φτάσει, ασφαλώς, μέχρι εδώ. Δεν μιλάω μόνο για τις σοβαρές αστοχίες της κυβέρνησης στην εφαρμογή της οικονομικής της πολιτικής, που εκτροχίασαν τον προϋπολογισμό και δημιούργησαν την ανάγκη για ένα νέο Μνημόνιο. Μιλάω και για...
 όλα τα λάθη, αλλά και τις εσφαλμένες αντιλήψεις του παρελθόντος που μας οδήγησαν στο σήμερα. Ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να αντιμετωπίσει το έλλειμμα αποτελεσματικότητας, μετά έναν ασύλληπτο χειρισμό και μέσα σε ένα κωμικοτραγικό εσωκομματικό σκηνικό, κατέληξε στον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. Ειλικρινά εύχομαι να πετύχει. Αλλά δεν το βλέπω. Η κυβέρνηση έχει κάψει το πολιτικό της κεφάλαιο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι στα όριά της και η κοινωνία απέναντι. Ενα πρώτο αποθαρρυντικό δείγμα είναι ότι τεχνοκράτες, τα ονόματα των οποίων είχαν συζητηθεί, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν. Η Ελλάδα, όμως, δίνει μια κρίσιμη εθνική μάχη και σ’ αυτήν τη μάχη πρέπει να αξιοποιηθεί ό,τι καλύτερο διαθέτει ο τόπος.
Αυτή η σκέψη οδηγεί στο δεύτερο ζητούμενο, την ενότητα δηλαδή. Η πατρίδα μας έχει, δυστυχώς, μια αρνητική παράδοση εθνικών διχασμών. Μπροστά σ’ αυτή την τεράστια οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση, ο πολιτικός και κοινωνικός κανιβαλισμός θα ισοδυναμεί με ένα άλμα στον γκρεμό. Η απουσία κουλτούρας συνεννόησης σημάδεψε αρνητικά τον χειρισμό των γιγαντιαίων οικονομικών προβλημάτων τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ότι, πριν από την υπογραφή του Μνημονίου, πέρυσι, ο πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν ζήτησε σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά ούτε καν ενημέρωσε τους προέδρους των κομμάτων. Ωστόσο, την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, για τέσσερις ώρες, ύστερα από πολλές μέρες αγωνίας και κατάθλιψης, δημιουργήθηκε ένα αίσθημα ανακούφισης και ελπίδας σε σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης. Ηταν οι ώρες που σχηματίστηκε η εντύπωση ότι ο κ. Παπανδρέου, σε μια ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση, παραιτείται από πρωθυπουργός για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Επρόκειτο, δυστυχώς, περί ψευδαισθήσεως. Ο πρωθυπουργός βρήκε διάφορες προφάσεις για να απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο και ο τόπος επανήλθε στην αγωνία και την κατάθλιψη.
Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν αποτελεί αφ’ εαυτής μια μαγική συνταγή για την υπέρβαση όλων των οικονομικών προβλημάτων. Στέλνει, όμως, αυτές τις κρίσιμες ώρες, ένα διπλά θετικό μήνυμα στο εξωτερικό και το εσωτερικό. Στο εξωτερικό, ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα συναισθάνεται το βάρος της κρίσεως και ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων πιο προηγμένων χωρών, αλλά και χωρών που αντιμετωπίζουν παρόμοια οικονομική κρίση, όπως η Πορτογαλία, δίνει με αποφασιστικότητα και σταθερότητα τη μάχη για την αντιμετώπισή της. Στο εσωτερικό της χώρας, ότι όπως το 1974 σε κρίσιμες για τη χώρα στιγμές οι βασικές πολιτικές δυνάμεις ενώθηκαν υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έτσι και τώρα, ενωμένοι, μπορούμε να δώσουμε την κρίσιμη αυτή μάχη για το έθνος. Τα κόμματα, ούτε, φυσικά, θα καταργηθούν ούτε θα πάψουν να έχουν πολιτικές διαφορές. Μπορούν, όμως, να βρουν έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή, βάσει του οποίου θα πορευθούν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Διάστημα αναγκαίο για να υπάρξει μια βασική οχύρωση απέναντι στον οικονομικό τυφώνα που πλήττει τη χώρα, αλλά και για να δοθούν πειστικές απαντήσεις σε μια σειρά από προβλήματα λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Πλησιάζοντας έτσι ξανά την κοινωνία.
Ο πρωθυπουργός δεν άδραξε, δυστυχώς, την ευκαιρία που του πρόσφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Εκανε μια κλασικού τύπου, για τα ελληνικά πράγματα, επιλογή. Ωστόσο, καθώς η πατρίδα μας εξακολουθεί να πορεύεται ανοχύρωτη, η διέξοδος της συνεννόησης για το σωστό, αλλά και ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, εξακολουθεί να είναι μια επιλογή με εθνική προστιθέμενη αξία. Αν η κυβέρνηση καταρρεύσει και αποκλειστεί η λύση μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, το μόνο που απομένει είναι οι εκλογές. Εκλογές, όμως, που θα διεξαχθούν μέσα σε ένα σκηνικό πρωτοφανούς πολιτικής και κοινωνικής έντασης, αλλά και τεράστιας οικονομικής ανασφάλειας. Στα αδιέξοδα, τις λύσεις δίνει τελικά ο λαός. Αλλά, αν εμείς οι πολιτικοί αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν έτσι, ώστε ο λαός να διαλέξει τελικά ανάμεσα στο καταστροφικό και στο μοιραίο, θα έχουμε να απολογηθούμε στην Ιστορία, και η Ελλάδα θα γυρίσει πολλά χρόνια πίσω.
* Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης είναι βουλευτής Β΄ Αθηνών της Ν.Δ.

21 σχόλια

  1. ΦΑΓΩΘΗΚΕΣ ΛΕΒΑΕΝΤΗ ΜΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΣΥΜΠΑΘΩ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΤΙΚΑ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΕΙΣΑΙ ΟΠΗ [ ΓΛΟΥΤΩΝ ] ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ.ΑΡΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά δεν έπρεπε να τον φάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσα ομόλογα και καταθέσεις έχεις ρε μάγκα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΤΡΟΜΠΟΝΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΣ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ?
    Ο ΟΑΣΑ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΗΛΙΘΙΕ.
    ΚΟΒΕΙΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΣΟΔΑ.
    ΓΑΜΗΔΙΑ ΠΟΥΣΤΗ.
    ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΦΑΠΕΣ ΟΠΟΥ ΣΕ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα καθίκια ησυχία δεν έχουν. θέλουν να τα ξεπουλήσουν όλα και να μας κάνουν κινέζους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κε χατζηδακη
    ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ
    ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ...ΤΟ ΕΧΑΣΕΣ.
    ΟΤΑΝ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΜΑΝΤΑΡΑ.
    ΘΥΜΑΣΑΙ?
    ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χατζηδάκη, αγόρι μου, μού φαίνεται ότι θές εντατικό "Ελληνο-φροντιστήριο" ...

    Ρέ κακομοίρη, οι "Ελληνες", δέν πρόκειται νά σού συγχωρήσουν τό ότι τούς απήλλαξες από τίς βόλτες στό Νηού Γιόρκ καί στό Σύντνεϋ,
    τών εσμών από τριτοξαδέρφες καί από αναξιοπαθούσες θείτσες τών "εργαζομένων" τού "Εθνικού Αερομεταφορέα", (φτού),

    ούτε μετά από τρείς γενιές.....

    Οι ξεβολεμένοι Φασιστοειδείς Σταμουλοκολλάδες,
    μέ τά ρόπαλα καί τά ξεβρακώματα,
    ώς γνήσιοι καί νομίμως εκλεγμένοι εκπρόσωποι
    τής μάζας τών ΝεοΒαρβαροΕλλήνων κΟΥμμουνιστο-"Δημοκρατών",
    όπου σέ βρίσκουν, θά προσπαθούν ύπουλα, πισώπλατα καί ανωνύμως, νά σέ ξεκάνουν.

    Ρέ Χατζηδάκη, αυτοί, γιά τό πλιάτσικο στά δανεικά,
    ξεκοίλιασαν τόν Καποδίστρια καί τούς αθώους ξένους στήν σφαγή στό Δήλεσι,
    εσένα θά σεβαστούν ?

    Φυλάξου, τό καλό πού (πράγματι) σού θέλω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Οι Ευρωπαίοι θα μας δώσουν μόνο την μισή δόση"
    _______________________________________________
    Πριν από λίγο ο Βέλγος Υπουργός των Οικονομικών Ντιντιέ Ρέϊντερς, δήλωσε ότι το Eurogroup θα αποφασίσει να δοθεί στην Ελλάδα η μισή δόση δηλαδή 6 δις ευρώ για να καλύψει η Ελλάδα τις τρέχουσες ανάγκες και στη συνέχεια θα αποφασίσουν για τα υπόλοιπα χρήματα.



    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΟΥΤΕ ΚΑΝ....ΚΑΚΑΛΑ ΜΑΛΙΑ.... !!!
    δηλαδή Τρίχες των Αρχιδιών...!!

    Πω..πω..ρε πούστη μου
    Απο τη Λούγκρα τον Παπακώ..
    πέσαμε στον Μονάρχιδο...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η μονη ευκαια ηταν τοτε που τις εφαγες,δεν επρεπε να σε αφησουν,τωρα χαθηκε αυτη η ευκαιρια,οποτε κατσε καπου με ασφαλεια και κλειστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σαν δεν ντρέπεσαι μνημονιολάτρη Κεγκέρογλου, πήγες να δείρεις το γέρο ;
    Θα το θυμόμαστε!
    ------------------
    Η είδηση αναφέρει: Την στιγμή που κατέθετε στεφάνι στο Μνημείο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ένας ηλικιωμένος, που βρέθηκε στο σημείο, πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει «Έξω οι κλέφτες» .
    Το γεγονός φαίνεται να ενόχλησε ιδιαίτερα τον Ηρακλειώτη βουλευτή, ο οποίος αφού κατέθεσε άρον άρον το στεφάνι, στράφηκε (με άγριες διαθέσεις) εναντίον του.....
    «αγανακτισμένου» ηλικιωμένου, ο οποίος πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν είχε μεταβεί για την εκδήλωση ή ήταν περαστικός . Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην παρέμβαση των πιο ψύχραιμων που έσπευσαν να ηρεμήσουν τον κ. Κεγκέρογλου και να απομακρύνουν τον ηλικιωμένο άνδρα.

    Το σχόλιο μας τώρα: Είσαι μεγάλο παλικάρι Κεγκέρογλου; Πήγες να χτυπήσεις το γέρο; Σαν δεν ντρέπεσαι ανθρωπάκι! Ναι, ανθρωπάκι, που ψήφισες το Μνημόνιο, συνυπέγραψες την άρση της εθνικής μας κυριαρχίας, συμφωνείς στο ξεπούλημα της Ελλάδας και στην υποδούλωση του λαού και τολμάς -κρυμμένος πίσω από τη βουλευτική σου ασυλία- να πουλάς και μαγκιές; Τζάμπα μάγκα, με τους μπράβους ολόγυρα, ντροπή της Κρήτης και της Ελλάδας, αντί να κρυφτείς στην τρύπα σου τραμπουκίζεις και τους πολίτες; Καταγράφεται η πράξη σου Κεγκέρογλου, στο κατηγορητήριο που ήδη σου έχει συντάξει ο λαός, εκτός από προδότης θα αναφέρεσαι και ως τραμπούκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O ξυλοφορτωθής αχρείος πολιτικός ανήρ όταν ανέλαβε αρμόδιος υπουργός του μπουχέσα , το εισιτήριο των μέσων μαζικής μεταφοράς ήταν μισό ευρώ και το ανέβασε σε ένα ευρώ… η Εθνική Ολυμπιακή πετούσε στις πέντε ηπείρους και όταν την ξεπούλησε έναντι πινακίου φακής δεν πετούσε ούτε μέχρι το Καστελόριζο… πρόσφερε δε τόσα καλούδια στον δεινοπαθούντα λαό που οι οφειλόμενες μπουνιές και οι σφαλιάρες που άρπαξε ούτε για μικρή προκαταβολή δεν αντιστοιχούσαν ...
    (Τις υπόλοιπες καρπαζιές έχει να λαμβάνει λιαν σύντομως προσαυξημένες βεβαίως με τους ανάλογους τόκους συν τον δυσβάστακτο Φ.Π.Α.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Χατζηδάκης δεν είναι και η πιο αθώα περιστερά…

    Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο βουλευτής και πρώην υπουργός του Καραμανλή του επιγόνου δεν θα εκλέγονταν ποτέ με τη ΝΔ, αν δεν υπήρχε ένα κύκλωμα μητσοτακικό και μια μετρέσα η Ντόρα για να τον διορίσει αρχικά στην ΟΝΝΕΔ ,έπειτα στην Ευρωβουλή και τέλος σε υψηλές ( κρίσιμες για τα ιδιωτικά συμφέροντα της όσιας οικογενείας ) υπουργικές θέσεις …

    (άεργος, ανεπάγγελτος και από παιδάκι μητσοτακικό δημοσυντήρητο ντόρο-κόπρο- σκύλο )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ , Ο ΚΟΥΛΗΣ ,Ο ΑΡΟΥΛΗΣ , Ο ΛΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΦΟΥΦΛΗΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΚΑΙ ΔΑΧΤΥΛΙΣΜΑ ΠΑΛΛΑΙΚΟ …

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπερδανειστήκαμε…Χρεοκοπήσαμε...Ξευτιλιστήκαμε…

    Δεν γίνεται να μας εξηγούν και να μας αναλύουν τι πρέπει να κάνουμε οι ίδιοι πολιτικάντηδες που αποθέωναν τους πρωθυπουργούς και υπηρετούσαν τις κυβερνήσεις που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία.

    Το προσωπικό κράξιμο, τα κλούβια αυγά, οι σάπιες ντομάτες , τα νερωμένα γιαούρτια, θα πρέπει να εκτοξεύονται κατ΄απάνω τους σωρηδον ,σε κάθε δημοσιά παρουσία των αχρειων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΤΟΥ;
    ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ,ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΕΚΔΟΡΕΣ,ΣΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ,ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΣΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΕΣ ΣΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τελικά λίγες έφαγες. Επιφυλασσόμεθα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕΣ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΡΑΓΙΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕ 1 ΜΥΡΙΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΜΕ ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΩΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΠΥ ΣΤΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτη δεν ειναι κυβερνηση,
    ειναι Εταιρεια Λυματων με πολλα Βυτιοφορα,
    καμαρι των οποιων ειναι δυο,
    ο καλοφαγας παγκαλος
    και ο αχορταγος μπεν ιζελ (ο γιος του ιζελ),
    η στα καραγκιοζεϊκα βενιζελος..
    ___________________________________________
    Κάθε γεύμα του ένας μισθός μας
    - "Μαζί τα φάγαμε"..........
    Παραδοσιακά χλιδάτος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Υπάρχουν άλλωστε κάποιες σταθερές σε αυτή την χώρα. Ακόμα και στην κατοχή κάποιοι Ελληναράδες καλοπέρναγαν.
    Τώρα θα άλλαζε αυτό ;
    Με την οικονομική κατοχή ;

    Μερακλήδες οι “κοσμοπολίτες” της κυβέρνησης.
    Με τα Lear Jet τους, την χλίδα τους, τα....
    λούσα τους, τις business τους.
    Αυτοί που περιέφεραν τα αντιστασιακά ταγάρια τους ενώ “βρώμαγαν τα χνώτα τους” όπως λέει και ο γίγαντας Χαριτόπουλος, τώρα κολυμπούν στην χλίδα πολυτελών ξενοδοχείων.
    Ξέρετε, αυτά που απασχολούσαν την επικαιρότητα με μπαζώματα της θάλασσας για να φτιάξουν πισίνες ώστε τα πολιτικά παχύδερμα να απολαμβάνουν την κατεχόμενη πατρίδα.

    Θόδωρος Πάγκαλος: Το Τοτέμ του Πασοκισμού.
    Η φωτό από την realnews.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιατί βαφτίστηκε "αιρετικό" αυτό το άρθρο; Το μόνο που κάνει είναι να κολακεύει τον πρόεδρο του κόμματος του και να κατηγορεί τον πρωθυπουργό - που είναι πρόεδρος άλλου κόμματος. Εγώ θα το χαρακτήριζα "κωμικό" γιατί υποτίθεται ότι υπερασπίζεται την ενότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, Α) ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ(ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ΒΛΕΠΕ.ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ),ΑΛΛΑ ΚΑΙ Β)ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΜΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΥΑΛΑΚΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ,ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΤΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΤΡΕΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΣΥ ΤΑ ΣΚΑΤΩΝΕΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΞΕΣΚΑΤΩΝΑΝ.
    ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΩΣ ΤΟ 2009 ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011 ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ NA ΤΑ ΞΕΣΚΑΤΩΣΕΙΣ.
    ΚΑΘΕ ΠΑΣΟΚΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση