GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άθλια η όψη του Πολιτιστικού Κέντρου Αλμυρού και όχι μόνο...

Γράφει ο Κ. Αργυρόπουλος http://www.almyrosinfo.gr/ Επιεικώς άθλια μπορεί να χαρακτηριστεί η όψη του Πολιτιστικού Κέντρου Αλμυρού και...

Γράφει ο Κ. Αργυρόπουλος
http://www.almyrosinfo.gr/
Επιεικώς άθλια μπορεί να χαρακτηριστεί η όψη του Πολιτιστικού Κέντρου Αλμυρού και σίγουρα δεν συνάδει με την έννοια του πολιτισμού, όπως την εννοεί η πλειοψηφία των δημοτών της πόλης μας.
Η ξεφλουδισμένη πρόσοψη του κτιρίου και τα κακαίσθητα μηνύματα συνθέτουν μια αποκρουστική εικόνα, που στην καλύτερη περίπτωση θυμίζουν δημόσιες τουαλέτες. Στο Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις με σημαίνοντες προσκεκλημένους κι επισκέπτες από τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα, οι οποίοι αντικρίζουν αυτό το θέαμα εγκατάλειψης.
Το ίδιο σκηνικό λίγα μέτρα πιο κάτω με τον υποτιθέμενο "θερινό σινεμά" να καταρρέει ολοκληρώνοντας το παζλ της αδιαφορίας...
Η Δημοτική Αρχή θα...
πρέπει να γνωρίζει ότι πολιτισμική ανάπτυξη δεν είναι μόνο η πολιτιστική δράση (υλικά και πνευματικά έργα, δραστηριότητες και έθιμα), αλλά και η πνευματική καλλιέργεια (αξίες, παραδόσεις, παιδεία, μόρφωση, αισθητική, εκλέπτυνση συμπεριφοράς) που συνισταμένα διαμορφώνουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων κατά τόπους. Ποιό είναι λοιπόν το παράδειγμα προς τη νέα γενιά του τόπου, όταν, ειδικά, οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Αλμυρού έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με τέτοια αντιαισθητικά παραδείγματα αδιαφορίας.
Υπάρχουν προβλήματα που δεν χρειάζονται χρήματα για να βρουν λύση, αλλά το πραγματικό ενδιαφέρον των υπευθύνων. Στην περίπτωση που το πρόβλημα είναι οικονομικό, υπάρχει μια απλή λύση για την εξοικονόμηση πόρων.
Αιρετός του Δήμου επισκέπτεται κάθε βράδυ την πλατεία του Αλμυρού για ουισκάκι και κουβέντα, με αυτοκίνητο -πολυτελούς γερμανικής φίρμας- που "κληρονόμησε" ο Δήμος Αλμυρού από το πρώην Δήμο Σούρπης. Τα καύσιμα και οι φθορές για τις βραδινές τσάρκες των "τοπικών αρχόντων" πληρώνονται από τους φόρους και τα Δημοτικά Τέλη των δημοτών. Ας αρχίσουν λοιπόν να χρησιμοποιούν τα Δημοτικά οχήματα για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και αν δεν επιθυμούν να κινήσουν το προσωπικό τους Ι.Χ., να καθίσουν σπίτι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση