GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επαθε εγκαύματα ο Βενιζέλος στο Λουξεμβούργο...

Βρυξέλλες.  Αντιμέτωπη με τις αντιφάσεις της βρέθηκε την Κυριακή και την Δευτέρα στο Λουξεμβούργο η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα το «βάπτισμα...

Βρυξέλλες.  Αντιμέτωπη με τις αντιφάσεις της βρέθηκε την Κυριακή και την Δευτέρα στο Λουξεμβούργο η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα το «βάπτισμα πυρός» του κ. Ευ. Βενιζέλου στο Eurogroup να του προκαλέσει κάποια «πολιτικά εγκαύματα».
Ο υπουργός Οικονομικών αντιμετώπισε την απόλυτη δυσπιστία των εταίρων του οι οποίοι, με επιτακτικό ενίοτε τρόπο, του ζήτησαν να ξεκαθαρίσει εξ ονόματος της ελληνικής κυβέρνησης αν...
 όντως δεσμεύεται στα όσα η Αθήνα συμφώνησε με την τρόικα στη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής της ή αν σκοπεύει να τα μεταβάλει. Ο κ. Βενιζέλος επεχείρησε να πείσει ότι δεν τίθεται θέμα μεταβολής των συμπεφωνημένων και ότι εν πάση περιπτώσει ως τις 30 Ιουνίου θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα: Η κυβέρνηση θα έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, θα έχει ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, θα έχει ψηφιστεί και ο σχετικός εκτελεστικός νόμος.
Επειδή όμως η δυσπιστία έναντι της Ελλάδας εσχάτως περισσεύει στην Ευρώπη, οι χώρες της ευρωζώνης αποφάσισαν, καλού - κακού, να επιστρέψει αύριο (Τρίτη) και μεθαύριο (Τετάρτη) η τρόικα στην Αθήνα προκειμένου να εκτιμήσει τα πράγματα ιδίοις όμμασι. Οι βασικοί λόγοι της δυσπιστίας είναι ότι αφενός μεν δεν είναι ξεκάθαρο το εύρος των μεταβολών που αποφασίσθηκαν από τη στιγμή που το Μεσοπρόθεσμο ήλθε προς συζήτηση στη Βουλή, ενώ αφετέρου δεν είναι σαφές το τι θα αφορά το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Οι δύο αυτές ασάφειες σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα έπρεπε, κατά την άποψη των Βρυξελλών, να είχε ψηφιστεί από τον Μάιο, έφεραν τον κ. Βενιζέλο στη δυσάρεστη θέση να απολογείται πριν ακόμη γνωρίσει τους ομολόγους του.

Επίθεση από τον Ολι Ρεν
Τη δριμύτερη επίθεση εξαπέλυσε σύμφωνα με πληροφορίες ο επίτροπος κ. Ολι Ρεν, συνεπικουρούμενος από τον ολλανδό υπουργό Οικονομίας κ. Γιαν ντι Γιάχερ, ο οποίος μάλιστα, φανερά ικανοποιημένος από τον εαυτό του, δήλωσε στους ολλανδούς δημοσιογράφους ότι «ο νέος έλληνας υπουργός αναγνώρισε πως ήμουν ο δριμύτερος όλων».
Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε χθες στο Λουξεμβούργο είναι το γεγονός ότι παρά τη βεβαιότητα των αγορών πως στη σύνοδο αυτή θα αποφασιζόταν η εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, οι ιθύνοντες της ευρωζώνης αποφάσισαν να τις απογοητεύσουν. Ανέβαλαν τη λήψη της απόφασης για τις 3 Ιουλίου, οπότε θα συγκληθεί μία ακόμη έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup με θέμα την Ελλάδα. Οι αγορές αντέδρασαν φυσικά αναλόγως, τιμωρώντας το ευρώ και την Ελλάδα, κάτι που ωστόσο ήταν αναμενόμενο.
Κατά τα άλλα, τα κράτη της ευρωζώνης δεν εμφανίσθηκαν ούτε αυτή τη φορά έτοιμα να καταλήξουν στον τρόπο συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων στο δεύτερο εγχείρημα οικονομικής συνδρομής στην Ελλάδα. Ασαφής εξάλλου είναι και ο τρόπος εκμετάλλευσης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας.
Όλα αυτά θα πρέπει να επιλυθούν ως τις 12 Ιουλίου, οπότε καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μπορούσε, στο τελευταίο προ των θερινών διακοπών Eurogroup, να υπάρξει συμφωνία επί της κρίσης του ελληνικού χρέους. Τέλος, και σε αυτή τη σύνοδο οι ευρωπαίοι ιθύνοντες κάλεσαν επιτακτικά την αξιωματική αντιπολίτευση να συναινέσει στην εφαρμογή του προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ για την Ελλάδα.
Πηγή: http://www.tovima.gr/

9 σχόλια

  1. ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΗ ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΥΟ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ
    ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sosta to ipes mas vlepun gia ta arhidia tus...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τι να τους πει για την αποτελεσματικότητα του δικού του έργου κατά των καταχραστών της δημόσιας περιουσίας, η για τα 20 000 000 εκατομυριάκια της Μ.Μ. Λαύρας που αγιάσανε στα επουράνια, ο άνθρωπος ΑΚΟΜΑ, εδώ και 6 χρόνια, ψάχνεται να πληροφορηθεί και να διερευνήσει όοοοσο μπορεί και επιστημονικά και πολιτικά σε αγαστή συνεργεία με τον από κοινού με τη ΝΔ στηριχθέντα δήμαρχο στη Σκύρο το πως έχει η επέλαση των πολιτικομικτών και πολιτικοεραστών στο νησί, και ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/02/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 21 Ιουν 2011 6:02:00 π.μ.

    O TΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΤΕ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ = ΝΑΙ στο μεσοπρόθεσμο , ΝΑΙ στην άγρια και στην χωρίς έλεος λιτότητα , ΝΑΙ στους κεφαλικούς φόρους , ΝΑΙ στο θάνατο 3.000.000 Ελλήνων από το κόψιμο των ακριβών φαρμάκων από το Ι.Κ.Α . και τα αλλά ταμεία (φάρμακα για τον καρκίνο ,χειροθεραπείες κ.λπ.) , ΝΑΙ στην ανεργία και στην ανέχεια των Ελλήνων , ΝΑΙ στο ξεπούλημα της Ελλάδος μας και την παράδοση στους ξένους άνευ όρων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://el.wikipedia.org/wiki/Μολών_λαβέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε, δεν πειραζει να παθει κ ένα εγκαυματάκι ο Μπενι (Χιλ). Εδώ κ ένα χρόνο καινε εμάς, ας πάρουν μια μικρη γευση από εξευτελισμό που στο κάτω - κατω οι ίδιοι έφεραν επί της κεφαλής τους (αλλα κ της δικής μας) με δηλώσεις περι Τιτανικού, ακρως διεφθαρμενης χωρας, κλπ.
    Βλεπεις κ. Μπενι μου, μπορεί να μην τα φάγαμε μαζί, αλλα καιρός να καεί κ κανενας άλλος εκτός από μας........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ανοίξαν οι ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ...της αγελάδας ;
    Δεν πειράζει,
    να συνηθίζει στην θέα του αίματος το ζώον Πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση