GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι προτάσεις της ΔΗ.ΣΥ. για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα...

Από dimsim.gr Η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει ένα αποτελεσματικότερο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, περισσότερο τολμηρό, ρεαλιστικό και δίκα...

Από dimsim.gr
Η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει ένα αποτελεσματικότερο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, περισσότερο τολμηρό, ρεαλιστικό και δίκαιο, που μπορεί να αποτελέσει βάση εθνικής συνεννόησης και πολύ καλύτερης διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη.
Πλεονεκτήματα Μεσοπρόθεσμου προγράμματος Δημοκρατικής Συμμαχίας
  • Είναι εμπροσθοβαρές (το 60% περίπου της προσαρμογής επιτυγχάνεται εντός του 2012) και έτσι απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.
  • Στηρίζεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των δαπανών και όχι στην... αβέβαιη αύξηση των φορολογικών εσόδων. Η σχέση δαπανών/εσόδων είναι 63% με 37%, αντί για 52% με 48% που προβλέπει το κυβερνητικό πρόγραμμα
  • Ταχύτερη μείωση του χρέους κατά 10 δις Ευρώ το 2015 - εξοικονόμηση συνολικά τόκων ύψους 978 εκατομμυρίων Ευρώ 5 βασικές διαφορές της Δημοκρατικής Συμμαχίας με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης
  • Ο πρόσθετος περιορισμός δαπανών ύψους 3,3 δις ευρώ μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις στη λειτουργία του δημόσιου τομέα.
  • Η επιτάχυνση εσόδων και περιορισμός δαπανών που η κυβέρνηση ήδη έχει εξαγγείλει για το 2014 και 2015 και εφαρμογή τους από το 2012 και 2013.
  • Μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης του ιδιωτικού τομέα και των φυσικών προσώπων.
  • Αύξηση του ΕΚΑΣ κατά 200 εκ. ευρώ, σε σχέση με το κυβερνητικό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και πρόσθετη επιδότηση 200 εκ. στους μακροχρόνια ανέργους.
  • Αλλαγή κατεύθυνσης στο θέμα των αυθαιρέτων επιδιώκοντας άμεση είσπραξη εσόδων, όχι με τακτοποίηση αυθαιρέτων αλλά με εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για τα αυθαίρετασε ιδιοκτήτες μεγάλων κατοικιών (άνω των 200 τετραγωνικών), που έχουν παρανομήσει.
Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι ρεαλιστική, αναπτυξιακή και πιο δίκαιη:
-στηρίζεται σε περισσότερη δουλειά, αντί για αύξηση της ανεργίας στην οποία θα οδηγήσει η υπέρμετρη φορολόγηση
-προβλέπει πρόνοια για τους οικονομικά ασθενέστερους (αύξηση ΕΚΑΣ, στήριξη μακροχρόνια ανέργων)
-είναι δικαιότερη και περιβαλλοντικά φιλικότερη στο θέμα των αυθαιρέτων
-επιτυγχάνει ταχύτερη μείωση του ελλείμματος
-απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας,
-βελτιώνει την ρευστότητα της οικονομίας
-περιορίζει την εκτόπιση του ιδιωτικού τομέα
-παρέχει κίνητρα για επενδύσεις και απασχόλησης καθώς μειώνει άμεσα το φόρο επιχειρήσεων
-καταργεί την έκτακτη εισφορά στα φυσικά πρόσωπα
περιορίζει την επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας 

Η εισήγηση μας στους Ευρωπαίους Φιλελεύθερους περιλαμβάνει:
  1. αποτελεσματικότερη δημοσιονομική προσέγγιση
  2. εναλλακτική πρόταση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις
  3. πρόταση για ένα σχέδιο Μάρσαλ από την Ευρώπη για την Ελλάδα
  4. πρόταση για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και την ελάφρυνση του ελληνικού προϋπολογισμού

10 σχόλια

  1. Καμμιά πρόταση για περικοπές των δικών σας δαπανών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥ ΣΑΙ ΡΕ ΧΑΡΗ;
    ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΑΜΕΣΩΣ.
    ΔΡ ΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη.
    Με το αψεγάδιαστο προφίλ της,την αδιάφθορη πορεία της,άλλαξε ρούχα και νομίζει ότι άλλαξε και η εμφάνιση της.
    Σαν τον μαϊντανό φυτρώνει και μπαίνει παντού,ποιός ξέρει από πού επιχορηγούμενη και πριν ακόμη καταμετρηθεί το πόσο ανέβηκε το IQ των ιθαγενών που ψηφίζουν παραδοσιακά οικογενειοκρατικά όλους αυτούς που ηδονίζονται με την εξουσία σε βαθμό που να χάνουν την επαφή τους με την πραγματικότητα που ζούνε οι σκληρά εργαζόμενοι τούτης της δύσμοιρης χώρας.
    Λέμε ότι το χρήμα πολλοί εμίσησαν,την δόξα ουδείς.Ελα μου όμως που στην προκειμένη περίπτωση ούτε το ένα ούτε το άλλο εμίσησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΘΟΔΩΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟς,ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙ...ΛΟΓΙΑ Ο ΛΑΟς,ΠΗΡΑ ΟΚ 3.18 ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΕΣΥ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 1400 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .
    Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή , άφησε χρέος 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ , στα 21 χρόνια του ΠΑΣΟΚ άφησε χρέος 392 δισεκατομμύρια ευρώ και του Γιώργου Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) σε , 1 χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ. ΕΝΩ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΟΥ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ''ΕΞΑΠΡΕΡΥΓΟ'' ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΠΟΔΑ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ. ΒΡΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ. ΩΡΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΗΣΕΣ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!!! ΚΑΙ Η ΧΑΡΗ ΣΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΟΙ ΣΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ, ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΜΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΓΑΜ....ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ,ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΑΚΕ ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΟΥ 2% ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΤΟΡΟΥΛΑ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΗΝ ΕΦΤΥΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ούτε δημοκρατική ούτε συμμαχία, αλλά ένας καθαρός μητσοτακικός trojan horse. Ένας σκέτος ιός της πολτικαντικής.
    Ρε ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΣΤ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΔΥΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΦΑΙΔΡΟΥ.

    ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΖΩΗ
    ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΠΑΛΑΜΗ)

    ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑ


    "ΒΓΑΙΝΟΥΝ" ΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟ Σ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ
    ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΓΈΛΩΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ


    ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΟΥΣΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΟΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ .

    ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΓΑΡ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ .... ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ Ο ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 2006
    Όσον αφορά στους πιο πλούσιους υπουργούς, ανταγωνίζονται η Ντόρα Μπακογιάννη με το Γιώργο Βουλγαράκη, αλλά στηρίζονται κυρίως στους συζύγους τους για να αυξήσουν το οικογενειακό τους εισόδημα. Η υπουργός Εξωτερικών μαζί με τον Ισίδωρο Κούβελο έχουν εισόδημα 1.371.454 ευρώ και το ζεύγος Βουλγαράκη 562.379 ευρώ.

    2007
    Ντόρα Μπακογιάννη: Υπουργός Εξωτερικών

    Δηλώνει συνολικά εισοδήματα ύψους 181.229 ευρώ. Από αυτά, τα 100.000 ευρώ αφορούν σε είσπραξη δόσης από εκποίηση ακινήτου μέσα στο 2004. Ο σύζυγος της δηλώνει 1 εκατομμύριο 190 χιλιάδες ευρώ.

    Είναι ιδιοκτήτρια μιας μεζονέτας 336.88 τμ στην Αραβαντινού, καθώς και γραφείου 200 τμ στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τρία αγροτεμάχια 15475 τμ στο Ακρωτήρι Χανίων, σπίτι 385τ.μ και αγροτεμάχιο 500 τ.μ στην Ευρυτανία και αγροτεμάχια 75.110 τμ στην Σαβοΐα της Γαλλίας. Ο σύζυγός της δηλώνει: οικία και αγροτεμάχιο 706 τ.μ στην Κηφισιά, διαμέρισμα 130 τ.μ στο Π. Φάληρο, κατάστημα (25%) και διαμέρισμα 89 τμ στην Αθήνα, δύο καταστήματα 212 στο Αιγάλεω (το 1/3), οικία 115 τμ και τρία διαμερίσματα 286 τμ στην Αθήνα.

    Έχει καταθέσεις 1.439 .279 ευρώ σε Ελληνικές και ξένες τράπεζες και ο σύζυγος: 232.110 ευρώ και 2 εκατομμύρια 48 χιλιάδες δολάρια.

    Επίσης, αγόρασε αμοιβαία κεφάλαια της Δήλος συνολικής αξίας 200.946 ευρώ ενώ διαθέτει αμοιβαία της Άλφα αξίας 3.439,49 ευρώ και 50.009 της Εθνικής . Ο σύζυγος της, ρευστοποίησε μετοχές συνολικής αξίας 104 .163 ευρώ ενώ διαθέτει μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια από διάφορες εταιρίες που έχουν αξία κτήσης, 207.304 ευρώ.

    Έχει ένα ΙΧ η ίδια και τρία ο σύζυγος της ο οποίος πούλησε την συμμετοχή του σε ασφαλιστική εταιρία έναντι 166 .043 ευρώ και το ποσοστό του σε ναυτιλιακή εταιρία ενώ είναι εταίρος στην Ιντερσαλόνικα ζωής ΑΕ και συμμετέχει σε 4 ναυτιλιακές εταιρίες.

    2008
    Δήλωσε από βουλευτική αποζημίωση 98.347,99 ευρώ και από άλλη πηγή 29.240 ευρώ ενώ ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος δήλωσε εισοδήματα 1.051. 297,55 ευρώ. Στην κατοχή της εμφανίζει 10 ακίνητα η ίδια 15 ο συζυγός της ο οποίος το 2008 κάνει δύο νέες αγορές ένα διαμέρισμα στο Παλιό Φάληρο 125 τετραγωνικών και αγροτεμάχιο στην Παλαιά Φώκαια 7.250 τμ. Η κ. Μπακογιάννη έχει καταθέσεις περίπου 1.250.000 ευρώ και ομόλογα 123.000 ευρώ. Ο σύζυγός της καταθέσεις 650.000 ευρώ και 2.800.000 δολάρια. Η κ. Μπακογιάννη διαθέτει ένα αυτοκίνητο που διαθέτει η Βουλή και ένα ο σύζυγός της 1749 κυβικά ένα ακόμη που είχε 850 κυβικά το έδωσε σε απόσυρση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση