GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί το ελληνικό Δημόσιο λειτουργεί παρά φύσιν...

Από τον Γιώργο Καισάριο http://www.market-talk.net/ Η ζωή μας μέσα στις ανθρώπινες κοινωνίες, ακόμη και στις πιο απλές πράξεις της κ...

Από τον Γιώργο Καισάριο
http://www.market-talk.net/

Η ζωή μας μέσα στις ανθρώπινες κοινωνίες, ακόμη και στις πιο απλές πράξεις της καθημερινότητας μας, βασίζεται πάνω στο ότι, αυτός που αναλαμβάνει ρίσκο ανταμείβεται. Πιο συγκεκριμένα, η βάση μας είναι ο εξής απλός κανόνας: Μεγάλο ρίσκο; Μεγάλο κέρδος. Μικρό ρίσκο; Μικρό κέρδος. Κανένα ρίσκο; Κανένα κέρδος. Κάποιος που παίρνει μεγάλο ρίσκο και δικαιώνεται, κερδίζει το στοίχημα. Είναι επόμενο και λογικό να απολαμβάνει τα μέγιστα σε ανταμοιβή της προσπάθειας του.
Παρομοίως, κάποιος που δεν αναλαμβάνει ρίσκο, δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να έχει την ιδία ανταμοιβή με κάποιον που αναλαμβάνει ρίσκο και κερδίζει.
Πρόσφατα o Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε ότι ο μέσος δημόσιος υπάλληλος παίρνει 40% περισσότερα από τον μέσο εργαζόμενο στην ιδιωτικό τομέα χωρίς να έχει το ρίσκο της απόλυσης και το άγχος που συνεπάγεται. Για ποιο λόγο όμως κάποιος να έχει μεγαλύτερη ασφάλεια, περισσότερο εισόδημα και γενικά καλύτερες εργασιακές συνθήκες αν δεν...
 αναλαμβάνει περισσότερο ρίσκο; Η απάντηση είναι ότι δεν θα έπρεπε. Κάτι τέτοιο είναι ενάντια στους νόμους της φύσης.
Στην άγρια φύση, η ανταμοιβή για το ρίσκο που αναλαμβάνει ο θηρευτής είναι ένα γεμάτο στομάχι. Αν ο θηρευτής δεν αναλάβει το ρίσκο για πιάσει το θήραμα του, θα πεθάνει από ασιτία. Στη φύση η ανταμοιβή είναι η τροφή, στην κοινωνία είναι το χρηματικό έπαθλο. Παρομοίως λοιπόν, όταν μια κοινωνία δεν αναλαμβάνει ρίσκο αποτυγχάνει. Υπολείπεται των υπολοίπων σε θέματα πνευματικά, πολιτιστικά, πολιτικά, τεχνολογικά και πάνω από όλα οικονομικά.
Μια κοινωνία που δεν αναλαμβάνει ρίσκο μένει πίσω και δεν μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Δεν κατανοεί καινούργιες μεθόδους παραγωγής, νέες αντιλήψεις και καινούργιες κοινωνικές τάσεις. Διότι μεταξύ άλλων, ρίσκο σημαίνει και καινοτομία. Αν δε ρισκάρεις, μένεις πίσω όσο αναφορά την καινοτομία. Η καινοτομία όμως είναι αυτή που καθορίζει τη διαφορά μεταξύ προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας και προϊόντα απλής εμπορευματικής παραγωγής. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ο κυριότερος λόγος για την πτώση της ανταγωνιστικότητας των τελευταίων ετών στην Ελλάδα έχει να κάνει και με την παντελή απουσία ρίσκου στην κοινωνία μας, κάτι που αντανακλάται και στις οικονομικές μας επιδόσεις.
Το βασικό πρόβλημα στη χώρα μας είναι αυτή ακριβώς η ανισορροπία. Το ότι δηλαδή έχουν ανατραπεί οι νόμοι της φύσης που διέπουν την ανταμοιβή σε σχέση με το ρίσκο. Είναι αφύσικο και αντιπαραγωγικό κάποιος που είναι στον δημόσιο τομέα να παίρνει περισσότερα από κάποιον στον ιδιωτικό τομέα. Ανατρέπει τους φυσικούς νόμους και κάνει κακό στην κοινωνία και στο σύνολο.
Αυτή η νοοτροπία όμως έχει επεκταθεί σε όλη την Ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα και η ίδια η αγορά να μην αναλαμβάνει ρίσκο. Καμία μεγάλη Ελληνική επιχείρηση δεν έχει επενδύσει λεφτά με σκοπό να παράγει κάτι το καινοτόμο. Όλες οι μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα έχουν να κάνουν με κρατικά συμβόλαια. Πρώτα αναλαμβάνει κανείς τη δουλειά και μετά επενδύει χρήματα. Δεν αναλαμβάνει κανείς το ρίσκο του να φτιάξει κάτι από το μηδέν. Στην Ελλάδα επένδυση σημαίνει κάτι το σίγουρο και η εξίσωση δεν έχει άγνωστες μεταβλητές.
Επίσης, λόγω της διαφθοράς και των προνομιακών σχέσεων που διατηρούν αρκετοί με την πολιτική ηγεσία του τόπου, αποθαρρύνονται οι υπόλοιποι ακόμα περισσότερο διότι το παιχνίδι είναι σικέ. Πολύ απλά, η ανάληψη ρίσκου αντενδείκνυται.
Αντίθετα, στην Αμερική, το venture capital είναι ο κανόνας. Δισεκατομμύρια δολάρια επενδύονται κάθε χρόνο σε καινούργιες ιδέες και σε αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές κινήσεις. Οι περισσότερες από αυτές τις ιδέες αποτυγχάνουν και οι επενδυτές χάνουν τα λεφτά τους. Αυτό όμως είναι αποδεκτό, διότι για κάθε επένδυση που πάει καλά, οι επενδυτές βγάζουν υπεραρκετά για να καλύψουν τη χασούρα από τις υπόλοιπες αποτυχημένες προσπάθειες. Επίσης, η έρευνα και ανάπτυξη (ακόμα και των αποτυχημένων προσπαθειών) παραμένει σαν αποθεματικό στον ερευνητικό ισολογισμό των ΗΠΑ.
Η Ελληνική κοινωνία παρόλο που θέλει να ονομάζεται προοδευτική, είναι άκρως συντηρητική. Η μη ανάληψη ρίσκου δεν είναι μόνο φαινόμενο του επιχειρηματικού στίβου. Η υποκρισία της πολιτικής ηγεσίας τόσα χρόνια να μην θέλει να αναγνωρίσει τα ξένα πανεπιστημιακά πτυχία για παράδειγμα, είναι ακόμη ένα στοιχείο που φανερώνει την εσωστρέφεια και τον συντηρητισμό της κοινωνίας μας.
Το ότι οι Έλληνες συνεχώς ψηφίζουν τα δυο μεγάλα κόμματα και αρνούνται να πειραματιστούν με καινούργια πρόσωπα, αλλά επιμένουν σε μια χούφτα από πολιτικούς (η τους απογόνους αυτών) είναι άλλο ένα σημάδι μη ανάληψης ρίσκου. Το ερώτημα όμως είναι, γιατί η Ελληνική κοινωνία είναι τόσο συντηρητική και δεν αναλαμβάνει ρίσκο; Η Ελληνική κοινωνία δεν θέλει να παίρνει ρίσκο διότι έχει μάθει ότι το ρίσκο δεν ανταμείβεται στην Ελλάδα. Η πολυνομία, το απαρχαιωμένο θεσμικό πλαίσιο (νόμος περί ανωνύμων εταιρειών του 1920 για παράδειγμα) και πάνω από όλα το διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό δικαστικό σύστημα, δεν εγγυούνται ότι αυτός που αναλαμβάνει ρίσκο και κερδίζει, θα απολαύσει τον καρπό της προσπάθειας του.
Το συμπέρασμα είναι ότι όσο οι μισθοί στο Δημόσιο είναι υψηλότεροι από τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, ο συντηρητισμός και η αποφυγή ρίσκου θα εξακολουθεί να είναι το κύριο χαρακτηριστικό της Ελληνικής κοινωνίας. Όσο δεν αναλαμβάνουμε ρίσκο και αποφεύγουμε να πειραματιστούμε και να επενδύσουμε στην καινοτομία, τόσο θα υστερούμε κοινωνικά, και πάνω από όλα οικονομικά.

29 σχόλια

  1. ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 14 ΜΙΣΘΟΥΣ!! ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ..

    οχι παραγουν κατι ξεχασα,

    ελιες θρουμπες και γυρο..

    ΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ
    γαμησε τα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 14 ΜΙΣΘΟΥΣ!! ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ..

    οχι παραγουν κατι ξεχασα,

    ελιες θρουμπες και γυρο..

    ΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ
    γαμησε τα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ..,
    ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ!,
    ΝΑ ΔΙΝΟΥΝΕ ΔΩΡΑΚΙΑ!!..

    mono sto ellanta......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιωργο καισαριε,

    εβαλες δαχτυλο στο μουνακι της κορης σημερα το πρωι?

    κατι τετοιο κυκλοφορει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλες οι απάτες και οι κομπίνες της ΑΕΠΙ Α.Ε. στο aepi-free.blogspot.com

    ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ, ΣΤΟΠ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κατι τετοιο κυκλοφορει.....μονο ανάμεσα στους ηλίθιους του είδους σου @2:21:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμ, έτσι είναι φίλε μου.
    Ρώτα κι εμένα που κάνω αυτή τη δουλειά (κάτι απ' το τίποτα) και μάλιστα από παράδοση. Δηλαδή βιοτέχνης από τους γονείς μου.
    Η κατάσταση είναι ΤΡΑΓΙΚΉ.
    Σε ολόκληρη γειτονιά, ήμαστε μονάχα δυο τέτοια περίεργα όντα. Όλοι οι άλλοι είναι λίγο- πολύ στο Δημόσιο.
    Εμείς κινάμε το πρωί να παλέψουμε με τα θεριά, κι αυτοί κινούν για να κάνουν ότι κάνουν ήσυχοι- ήσυχοι.
    Κανένας από 'μας δεν ξέρει αν θα φέρει το βράδυ μεροκάματο ή όχι- ποτέ...

    Τώρα δεν υπάρχει καθόλου δουλειά και μας έχουν αφήσει τελείως στη μοίρα μας.
    Μόνο θυμούνται να εισπράξουν διάφορους φόρους για το κράτος και για τη πάρτη τους.

    θάχουμε άδικο να τους δώσουμε τα... κλειδιά, και να πάρουμε τα βουνά;;

    Βιοτέχνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΛΑΜΕΝΟ
    18 Ιουν 2011 2:19:00 μ.μ.
    ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 14 ΜΙΣΘΟΥΣ!! ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ..

    Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.

    ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΘΡΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΓΥΡΟ.......

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΤΟ ΛΕΕΙ ΥΠΟ ΑΛΛΟΥ.

    Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΣΟΚΕ ΔΗΜΟΣΙΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ που τα έβαλεσ με τους ιδιωτικούς υπάλληλους,

    ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΔΟΥΛΕΨΑΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ.

    ΣΤΑ ΝΤΑΜΑΡΙΑ ΜΑΛΑΚΑ ΣΤΑ ΝΤΑΜΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εξαιρετικό άρθρο, αντί να βριζόμαστε ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε νοοτροπία και αντί ύβρεων να έχουμε επιχειρήματα.
    Πράγματι ακόμη και μαθητές γυμνασίου κατανοούν βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, ότι δηλαδή το ρίσκο (όπως περιγράφετε παραπάνω) θα πρέπει να πληρώνετε περισσότερο, αν ήταν αντίστροφα δεν θα κατέρεε ολόκληρο το ανατολικό μπλόκ οικονομικά που στηριζόταν σε υψηλές παροχές- αμοιβές και χαμηλό ανταγωνισμό και καινοτομία.
    Ακόμη και οι ΔΥ οι οποίοι ουσιαστικά ευθύνονται για την σημερινή κατάντια της χώρας αν αγαπούν τα παιδιά τους ας συνεισφέρουν στο να δημιουργηθεί μια περισσότερο αξιοκρατική κοινωνία διότι οι πρώτοι που θα την πληρώσουν είναι τα ίδια τους τα παιδιά μιας και θα είναι "στρεβλά" χτισμένα (δημοσιουπαλληλικά)σε μια κοινωνία που θα απορρίπτει μετά βδελυγμίας τους μη ανταγωνιστικούς.
    Η.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΠΑΣΟΚΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ...ΙΣΩΣ ΤΟ 2013 ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΝΔ. ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΑΥΤΟ ΡΕ. ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ, ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ Ο ΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΒΑΓΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΙΣΩΣ ΤΑ ΚΟΛΟΚΑΝΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ...

    [Διαβεβαίωση πως εάν η ΕΕ λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για την Ελλάδα τώρα, η χώρα μπορεί έως τα τέλη του 2013 να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα ανάπτυξης παρείχε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του που δημοσιεύει το Σάββατο η ιταλική εφημερίδα La Stampa.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φωτιά πήρε το Facebook μετά τις ξαφνικές αλλαγές που έγιναν στη σελίδα του Παντελή Οικονόμου, λίγες ώρες έπειτα από την υπουργοποίηση του.

    Αν και ο κ. Οικονόμου, εδώ και αρκετό καιρό αρθρογραφούσε και ήταν ένας από τους βασικούς επικριτές του Μνημονίου και της ασκούμενης από την κυβέρνηση οικονομικής πολιτικής...
    λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση αφαιρέθηκαν από τον ίδιο ή από συνεργάτες του από τη σελίδα του στο facebook και από την προσωπική του ιστοσελίδα, όλα τα σχόλια κατά του μνημονίου.

    Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στο χώρο του διαδικτύου και πολλοί χρήστες αφήνουν τα σχόλια τους στον «τοίχο» του προφίλ του νεοφώτιστου υπουργού.

    Σχεδόν όλα τα σχόλια είναι αρνητικά, γεμάτα θυμό και αγανάκτηση, γι' αυτό σας παραθέτουμε ενδεικτικά μερικά από τα πιο κομψά:

    - "Συγχαρητήρια για το ήθος σας, κ. Οικονόμου. Στον βωμό μιας καρέκλας αποδεικνύετε περίτρανα ότι με τέτοιες αξίες καταντήσατε εσείς οι εκπρόσωποι του λαού την Ελλάδα εδώ που έφτασε. Τόσο αδίστακτος να αλλάζετε εν μια νυκτί όλη σας την σκέψη περί μνημονίου;"


    - "Εμείς οι ''απλοί'' πολίτες , όπως μας ονομάζετε , προσπαθούμε να καταλάβουμε την κρισιμότητα της κατάστασης . Εσείς , που τόσα χρόνια μας κυβερνάτε και ξέρετε την κατάσταση '' από μέσα'' , ακόμα και τώρα , το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η καρέκλα ??? Είχα μια εκτίμηση στον αιρετικό σας λόγο , που όπως μας αποδείξατε σήμερα , ήταν εκ του πονηρού . Περιμένω με μεγάλη αγωνία να δω τι από αυτά που λέγατε θα κάνετε πράξη . Φυσικά τώρα δεν έχω αυταπάτες . Ντροπή σας"


    - "Ο μεγάλος κολοτουμπικός. Όλη η φιλοσοφία του ΠΑΣΟΚ με μία κίνηση (εξαργύρωση απόψεων με αντάλλαγμα μιά καρέκλα). Ντροπή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τρανή κουβέντα να μην πεις
    λεν τα σοφά γερόντια
    καλλίτερα τρανή μπουκιά
    να μασουλάς στα δόντια.

    Μα ο Θόδωρος ο Πάγκαλος
    εδώ μας τα χαλάει
    σε υπέρογκες ποσότητες
    και τρώει και μιλάει.

    Κι είπε: ¨μαζί τα φάγαμε
    τα φράγκα στην Ελλάδα¨∙
    μα ίδιο τρώει ένας αμνός
    και ίδιο μια αγελάδα;

    Ηλίου φαεινότερο
    ποιοι φάγανε την κρέμα
    και ποιοι γλύψαν τα κόκαλα
    που βρήκανε στο ρέμα.

    Των πρώτων ο εκπρόσωπος
    είναι η αφεντιά του,
    σαράντα πέντε ζυγαριές
    δεν πιάνουν τα κιλά του.

    Αυτοί ως καπιταλιστές
    χειρίζονται κομπίνες
    όμως σοσιαλιστικά
    μοιράζουνε ευθύνες.

    Γι’ αυτό προτείνω να ελεγχθεί
    του Πάγκαλου το ξύγκι
    κάθε γραμμάριο τόσα δις
    το χρέος να ξεσφίγγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟ CAPITAL ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑΤΙ ΣΤΟΥΠΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΦΠΑ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΦΟΡΟΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΕΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.

    ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ (ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ) ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ.

    ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΕΙΜΑ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.

    ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΣΤΟΥΠΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 60.

    ΟΧΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ.

    ΩΧΡΙΑ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΘΙΚΙΑ, ΩΧΡΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ..."Του Πάγκαλου το ξύγκι"
    Μπλιαααααάχ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αποκαλυψη

    Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ δηθεν διωκτης των παρανομων απομακρυνθηκε γιατι καλυπτε τις δεξιες στο τελος, παρανομιες οπως αυτες της Ασπαιτε Ευανθιας Μακρη Μποτσαρη, προγραμματα κλπ...

    η απομακρυνση εγινε από τον ιδιον τον Πρωθυπουργο κατοπιν καταγγελιων που εκανε γνωστος πολιτευτης Πασοκ
    Την ιδια τυχη θα εχουν οσοι καλυπτουν τις δεξιες παρανομιες

    Aπομακρύνθηκε ο Γ. Πανάρετος-Παραμένει το υπόλοιπο σχήμα στο υπ. Παιδείας

    Aπομακρύνθηκε ο Γ. Πανάρετος-Παραμένει το υπόλοιπο σχήμα στο υπ. Παιδείας.

    Ο ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΧΕ ΕΚΑΤΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΞΙΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ....ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΤΑΓΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ...

    ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ ΧΥΤΗΡΗ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ,ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΠΠΑΠΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΤΗΝ ΠΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΔΕΞΙΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΑΜΟΙΒΗΣ Ή ΣΕΞ ΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΣΟΚ.

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΔΕΞΙΕΣ "ΛΟΛΛΕΣ"...

    ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΤΟΠΠΑΠΑ ΧΡΗΣΤΟ ΚΛΠ...ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΗΔΑΝΕ ΔΕΞΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΣΤΑΝΕ ΣΤΟΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

    Σε απομάκρυνση από το υπ. Παιδείας του υφυπουργού Γιάννη Πανάρετου προχώρησε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ενώ παραμένουν υπουργός η Αννα Διαμαντοπούλου, Αναπληρώτρια υπουργός η Φώφη Γεννηματά και υφυπουργός η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    Στην απομάκρυνση του Γ. Πανάρετου από το υπ. Παιδείας έπαιξαν ρόλο
    οι αντιδράσεις των καταγγελιων του πολιτευτη και των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ειδικά στο πρόσωπο του στενού φίλου του Γ. Παπανδρέου.

    Οι αρμοδιότητες του κ. Πανάρετου (τριτοβάθμια και πανελλαδικές) αναμένεται να περάσουν στην Αν. υπουργό Φ. Γεννηματά.

    Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ
    ΠΑΣΟΚΟΚΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΩ. ΤΣΟΥΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ ΓΙΑ 'ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΣΟΥΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 18 Ιουν 2011 2:19:00 μ.μ.
    ΠΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι ρίσκο ανέλαβε ο Μητσοτάκης και το σκυλολόι του?

    Ο ΓΑΠ και τα αχαείρευτα αδέρφια του?

    Και ποιό είναι το ρίσκο που πρέπει να αναλάβει ο Δημόσιος Υπάλληλος?

    Το ρίσκο στο γλύψιμο και στο κάρφωμα ή το ρίσκο στην αφισοκόλληση?

    Αφού όλοι ξέρουμε ότι ο Δημόσιος τομέας είναι κάργα κομματικοποιημένος. Ο καλός υπάλληλος είναι αυτός που έχει καλές άκρες. Και ο καλύτερος εκείνος που έχει ....άκρες και στα δύο κόμματα.

    Και τώρα που υποτίθεται ότι δεν μπορούν να διορίσουν θέλουν να εκβιάζουν χτυπώντας στην πλάτη για να μην το κλείσουν το μαγαζί που λέγεται ΠΑΣΟΚ

    Γιατί στο δημόσιο δεν έχει σημασία μόνο πως μπαίνεις αλλά και το πως πορεύεσαι.

    Μπαίνεις αξιοκρατικά αλλά γλύφεις για να πας μπροστά. Αλλιώς μένεις απλός υπαλληλάκος και ας έχεις περισσότερα προσόντα από το Γενικό Διευθυντή.

    Με την εξαθλίωση στους μισθούς και το φόβο της απόλυσης θα αποκτήσουν ξανά ψηφοφόρους.

    Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν αναλαμβάνει το ρίσκο του λουκέτου στο ρουσφετομάγαζό του?

    doctormarkon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΙΣΑ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΜΕ ΤΟ ΡΙΣΚΟ, ΤΙΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΟΥ...
    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ ΚΙ ΕΣΥ-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥ ΣΚΑΡΤΟΥΣ?
    ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ...
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΒΓΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΔΥ ΠΑΙΡΝΑΝ 3,60
    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ. ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ 12:25:00 πμ ΠΟΥ ΘΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΩΘΡΟΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ; ΑΦΟΥ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΤΑ ΚΩΘΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ; ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ, ΜΠΑΤΣΟΙ, ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΟΥ ΓΛΥΦΕΤΕ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ, ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΟΛΟΙ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΑΜΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΠ' ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ ΛΑΔΟΠΟΝΤΙΚΕΣ ΚΙ ΑΣ ΚΑΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ...ΟΥΣΤ ΠΑΡΑΣΙΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ (ΧΩΡΑ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ) ΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ. ΔΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΩ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΟΥ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλά τώρα, Καισάριε!!!
    Όλα αυτά έχουν αξία μόνον αφού πρώτα εξετάσουμε ποιός τα λέει...

    Ποιός τα λέει λοιπόν?
    Μα ο γνωστός Καισάριος! Που έχει για όλα προτάσεις! Και για την αγορά και για το δημόσιο και επί παντός επιστητού...
    Και που τις γράφει βρε παιδιά, όλες τούτες τις εξυπνάδες ο Καισάριος?
    Μα στο site με το χαρακτηριστικό όνομα:
    http://www.market-talk.net/

    Aυτό τα λέει όλα!
    Επαναλαμβάνω!

    market talk!!!

    Η αγορά τα λέει, με τη γλώσσα και το μολύβι του Καισάριου!
    Που δεν κάνει και λίγο τον κόπο να τα "βουτήξει" και λίγο μέσα στο μυαλό του, πριν μιλήσει!!!

    market talk, λοιπόν!!!

    Μια χαοτική θάλασσα γεμάτη από πεινασμένους μεγαλο-καρχαρίες με ατομικά και ιδιωτικά συμφέροντα!!!

    Σταύρος Κυριαζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλύτερα να μην σας δείξω τι είναι αυτό που "λειτουργεί παρά φύσιν" κύριε Καισάριε!!!

    market-talk!!!

    Σταύρος Κυριαζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΑΖΗ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΩΝΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιατί το ελληνικό Δημόσιο λειτουργεί παρά φύσιν...
    ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ (ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ) ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΤΩΝ 28 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
    31 Οκτωβρίου 2008
    Απο την συνέντευξη – ποταμό – του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5 και στους δημοσιογράφους Μανώλη Κοττάκη και Γιάννη Προβή.

    "Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Αυτό που χρειάζεται σήμερα, είναι να καταλάβει ο ελληνικός λαός, ότι ζούμε μια δύσκολη εποχή. Και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι μας αρέσει. Ότι επειδή θέλουμε, έχουμε κεκτημένα δικαιώματα, όπως λέμε, και μαχόμαστε, δεν σημαίνει ότι τα κεκτημένα δικαιώματα είναι ιερά και απαραβίαστα. Όταν δεν έχεις χρήματα, όταν χάνεται ο κόσμος ολόκληρος, όταν η Ελλάδα φτάνει σε μια δύσκολη καμπή, οι πάντες πρέπει να προετοιμαστούνε.»"

    http://www.aera.gr/sections/crete-news/kirikas/-n-k-mainmenu-10312/3005--------.html
    Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ
    Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ Ή ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ;
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΑΤΙ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΕΔΩ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ.... ΚΥΡΙΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΓΩ ΟΧΙ ΕΣΥ ΚΙ ΕΣΥ ΑΠΛΩΣ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΝΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. αυτος ο γιωργος καισαριος
    που εγραψε αυτην την αθλιοτητα,
    δεν ειχε κατηγορηθει για παιδεραστια?..

    η κανω λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. αυτος ο γιωργος καισαριος
    που εγραψε αυτην την αθλιοτητα,
    δεν ειχε κατηγορηθει για παιδεραστια?..

    η κανω λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση