GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανασκόπηση…

Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΤΟ κεντρο-δεξιό ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) έχει τις (δεξιές) του κα...

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

ΤΟ κεντρο-δεξιό ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) έχει τις (δεξιές) του καταβολές και την ιστορία του, τις σημερινές «φίρμες» (Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπαρόζο…), διαθέτει και τον «αντιστασιακό» του κ. Σαμαρά. Τον απειλούν με «αποβολή», ο ίδιος τους αγνοεί(;!) επιμένοντας (στην μη συναίνεση) και η πολιτική οικογένεια της Ευρώπης…θλίβεται (αν δεν του υπαγορεύει, μυστικά, τη στάση του). Έτσι κι αλλιώς, τους θέλαμε ενωμένους για να μην είναι…μηδενική η διαπραγματευτική μας ισχύς, αλλά...
 ο δρόμος για την εξουσία τούς είναι πιο ελκυστικός.
ΤΟ ΚΚΕ της Αλέκας και της Λιάνας που δεν τις είδαμε ποτέ μαζί, απόμακρο, ταμπουρωμένο και…αρτηριοσκληρωτικό, με τα «όχι» του και τα «διαφωνώ»…αγωνίζεται κι αυτό. Ονειροπολεί κοιτώντας τις γεμάτες πλατείες, τις «κοκκινίζει» με τη φαντασία του και μετράει…μονοκούκια.
Ο κ. Καρατζαφέρης που ίδρυσε τον «ΛΑΟΣ» και φορτώθηκε την «ιδεολογία» του χώρου, ονειρεύεται κι αυτός. Πριν του αποσπάσει μελλοντικές ψήφους το «Βασιλικό Κόμμα» του κ. Κωνσταντίνου που σκάει μύτη και φύλλο δεν κουνιέται.
ΝΑ πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα ή στον Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ; Αρκούντως θρασύς ο «αρχηγός» και με στοιχεία αγραμματοσύνης. Γιατί, αν η μόρφωση π.χ. του κ. Κουβέλη δεν θα του επέτρεπε να διατυπώσει το τραγικό «το έγκλημα θα διατελεστεί…», ο Τσίπρας την ξεστόμισε με άνεση, «διατελών» σε πλήρη γραμματική σύγχυση και στη βιασύνη του να πλήξει το ΠΑΣΟΚ (και μόνο). Θα μετράει κι αυτός ψήφους, στο κατώφλι της βουλής και με την ψυχή στα δόντια.
Η κα Μπακογιάννη της απόσχισης για λόγους μη συνύπαρξης με τον κ. Σαμαρά και με το «πατρικό αμάρτημα» γλύκανε τη στάση της, ωστόσο είναι νωρίς για όνειρα τρελά.
ΚΑΙ πάμε στο ΠΑΣΟΚ των λαθών και των παραλήψεων, του κ. Πάγκαλου (της λέσχης Μπίλντερμπεργκ), των Άκηδων, Τσουκάτων και Μαντέληδων και απέναντι να το λοιδορούν οι…άμωμοι Ρουσόπουλοι. Καλείται να σύρει την Ελλάδα στον γκρεμό ή στη σωτηρία, απ’ την ατραπό των φυσικών (και τεχνητών) εμποδίων και με πλήρη ιδεολογική (του) σύγχυση. Χωρίς να το αντιλαμβάνεται(;) πως με τους Άκηδες «ελεύθερους και ωραίους» δεν πείθει τους πένητες για θυσίες. Γι αυτό ξεπήδησαν πονηροί Μαριάδες που τσιρίζουν σε πλατείες, Μητρόπουλοι πολέμιοί του δίκην πολιτικού «γενίτσαρου» και άλλα «εξαρτήματα» του Μίκη, που αποπειρώνται να τρυπώσουν, για να χαϊδεύουν, αύριο, την βουλευτική καρέκλα.
ΚΑΙ τι απόμεινε; Ο λαός «αυτός ο μικρός ο μέγας», που καλείται να ακονίσει το πνεύμα του.

16 σχόλια

  1. και σενα τι σε πειραζει ρε θαναση αμα γινει βασιλικο κομμα?

    δημοκρατια δεν λετε οτι εχουμε? ε εμεις γουσταρουμε βασιλια

    εσενα τι σε κοφτει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά που έχουμε δημοκρατία. Κυνοβολευτική δικτατορία έχουμε. Σιγά ρε δημοκράτες μη σκίσετε κανένα καλσόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από όλους όσους άκουσα στη Βουλή, η πιο γνήσια κι αληθινή τοποθέτηση ήταν του βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Νίκου Τσώνη ο οποίος αφηγήθηκε μια λαχταριστή ιστορία:

    Αγαπητοί συνάδελφοι, πριν από τρεις μέρες στη Λαμία κάποιος φίλος μου, που είχα και καιρό να τον δω, σταμάτησε μπροστά μου με τη μηχανή του και μου λέει απειλητικά: «Δεν φαντάζομαι να ψηφίσεις το Μεσοπρόθεσμο». Του λέω: «Δημητράκη, μην ανησυχείς. Είναι λυμένο το πρόβλημα.» «Δηλαδή;», με ρωτάει. «Έχουμε συνεννοηθεί επτά Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην το ψηφίσουμε». Μου λέει: «Σοβαρά μιλάς;» «Ναι» του απαντάω. «Ποιοι είστε;» Δεν μαρτυράω. «Αλήθεια λες;» «Αλήθεια λέω». «Δεν μπορώ ρε συ να αντέξω την πλατεία, δεν μπορώ να με βρίζουν, να με λένε αλήτη, να με λένε κλέφτη κλπ.» Λέει: «Μα, θα φτωχύνουμε». «Ε, αφού το θέλουν οι πολλοί, ας φτωχύνουμε. Μαζί με αυτούς κι εγώ. Στο κάτω-κάτω τα καλύτερα χρόνια φτωχός τα πέρασα». Μαρσάρει, αγαπητοί φίλοι, τη μηχανή και λέει: «Ρε συ, κοίταξε μην κάνεις καμιά «μ…» και δεν το ψηφίσεις». «Α, τζάμπα μάγκας Δημητράκο». Με όλο το σεβασμό που έχω προς το Κοινοβούλιο θέλω να πω ότι κι εδώ μέσα βλέπω πολλούς τζάμπα μάγκες. Και, δυστυχώς, βλέπω κι Αρχηγούς κομμάτων, αγαπητοί φίλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πότε θα πάψει επί τέλους η σκλαβιά των εργαζομένων στην Ελλάδα από τους ίδιους και τους ίδιους συνδικαλιστές;
    Από πού βγαίνει ότι ένας που μπήκε στον συνδικαλισμό από τα είκοσι του μέχρι και να συνταξιοδοτηθεί θα είναι συνδικαλιστής και σε τέτοιο βαθμό που να μην δουλεύει αλλά να δουλεύει τους άλλους εργαζόμενους με μικροεκδουλεύσεις του τύπου, εγώ θα σε στείλω διακοπές τζάμπα όπως πχ. Συμβαίνει στη ΔΕΗ, εγώ θα μεριμνήσω για σένα στην μετάθεση, εγώ θα σε καλύψω τώρα που σε πιάσανε να κλέβεις δημόσιο χρήμα, εγώ θα φροντίσω για το διορισμό της κόρης σου, εγώ θα προβιβάσω διευθυντή, εγώ θα στριμώξω τον προϊστάμενο σου που σε στρίμωξε να δουλεύεις κλπ;
    Για να γλυτώσουμε από αυτούς τους αλήτες γιατί περί αλητών πρόκειται που βρήκαν τον συνδικαλισμό για βήμα που θα τους απαλλάξει για όσο θεωρούνται εργαζόμενοι από εργασία, που θα τους δώσει την δυνατότητα να ασκούν εξουσία, που θα δώσει την ευκαιρία σε κάποιους από αυτούς να πλουτίσουν, που θα τους δώσει την δυνατότητα να τακτοποιούν τα παιδιά τους εξαργυρώνοντας την θέση τους, θα πρέπει να γίνει νόμος που να μην επιτρέπει να είναι κάποιος εργαζόμενος σε συμβούλιο σωματείου εργαζομένων και κατ’ επέκταση σε διοικητικές θέσεις σωματείου πάνω από δυο θητείες.
    Μόνο έτσι οι τίμιοι εργαζόμενοι θα πάψουν να τους βλέπουν σαν αφέντες τους που μπροστά τους θα σκύβουν το κεφάλι υποτακτικά και πίσω τους σαν δειλοί θα τους βρίζουν.
    Μόνο αν πάψουν όλοι αυτοί να είναι μόνιμοι συνδικαλιστές θα πάψουν και οι εργαζόμενοι να ψηφίζουν στα σωματεία τους σαν πρόβατα επηρεασμένοι από τον φόβο γιατί με φόβο τους βλέπουν και τρομοκράτες, ναι σαν τρομοκράτες γιατί αν ρωτήσετε ένα εργαζόμενο που θέλει να πει την αλήθεια ποιον φοβάται περισσότερο τον διευθυντή του ή τον συνδικαλιστή του θα σας πει τον συνδικαλιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ , ΟΤΙ ΜΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ/ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ.
    ΠΕΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΓΡΑΜΜΗ.
    ΑΝΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
    ΑΝΤΕ ΝΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κουραγιο συντοπίτη Νικολαίδη και μη κωλώνεις

    Γραψτα στα μουτρα τους των οθωμανικών τεμπέλικων φαντασμάτων που παριστάνουν τους απόγονους του Σωκράτη και του Αριστοτέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιο είναι το αφεντικό μου, για να με...πληρώσει κιόλας, ρε φιλαράκο;
    Πόσα "τσιμπάω" (κι από ποιον), για να τσιμπήσω ακόμα κανένα ευρώ;
    Έχεις φαντασία-σε παραδέχομαι, ωστόσο, η βλακεία (αν μη τι άλλο) έχει τα όριά της και...με συγχωρείς για την απρέπεια.
    Φιλικά
    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Νικολαίδη μιά πολύ καλή απάντηση έιναι του "συντοπίτη" σου. Εγώ απλά θα ήθελα να προσθέσω κάποιες αλήθειες ή έστω ας με πείσει κάποιος ότι δεν είναι. Πως θα σωθεί ο τόπος από τους κυρίους και κυρίες του άντε μέχρι 10 % που ζητούν εκλογές; θα γίνουν οι ίδιοι κυβέρνηση; αν όχι γιατί φωνάζουν για εκλογές. Μήπως εμπλέκεται η επιχορήγηση άρα στο διάολο οι οιπόλοιποι αρκεί να τα τσιμπίσουμε. Δεν μπορώ να καταλάβω ύστερα από τόσους ειδικούς περί την οικονομία πως διάολο έφτασε εδω που έφτασε η Χώρα. Όπως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προσπαθούν όλοι να με πείσουν πως είναι ικανοί να σώσουν ένα πτώμα.

    Νά' σε καλά.

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μετά από τα γεγονότα με

    τους συνδυκαλιστές της ΕΘΕΛ και το βίντεο που τα κατέγραψε, δημοσιεύω χωρίς άλλες εξηγήσεις το παρακάτω παρελθοντικό σχόλιο για να αντιληφθείτε ότι υπάρχουν πολίτες που έχουν καταλάβει ποιοι δεν θέλουν την ανάπτυξη του ακηδεμόνευτου κινήματος της πλατείας.

    Σχόλιο 16/6/11 για τα γεγονότα στις 15/6/11
    Σε όλη την πολιτική αναμπουμπούλα διέφυγε ένα σημαντικό γεγονός που επιβεβαιώνει τη συμπαιγνία του παμφάγου κατεστημένου (μεταπρατικό κεφάλαιο, πελατειακό σύστημα, συντεχνιακός κομματικός συνδικαλισμός κλπ.). Ήμουνα στις προηγούμενες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Τα πάσης φύσης περιθωριακά - προβοκατόρικα στοιχεία φώλιαζαν στις εκδηλώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με κατάληξη πάντα τα επεισόδια στα οποία στρέφονταν οι φακοί της δημοσιότητας. Το συνδικαλιστικό κατεστημένο που ποτέ δεν εξέφραζε τους εργαζόμενους αλλά τις σκληρές συντεχνίες με τις παχυλές απολαβές και τα πάσης φύσεως προνόμια, σαφώς και δεν αισθάνονταν καλά με την ανάπτυξη του ακηδεμόνευτου δημοκρατικού κινήματος της πλατείας. Και βέβαια η οργάνωση κινητοποίησης στις 15 Ιούνη από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ήταν σίγουρο ότι αντικειμενικά θα οδηγούσε στην προσπάθεια αποδυνάμωσης του κινήματος αυτού. Οι εργατοπατέρες θέλουν και την πίτα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο. Δηλαδή με την εκδήλωση-πορεία στις 15 Ιούνη θα επιβεβαίωναν το ρόλο τους έναντι των συντεχνιών τους, συγχρόνως όμως θα λειτουργούσαν ως δούρειος ίππος για τους περιθωριακούς, μπαχαλάκηδες ή προβοκάτορες που με τη δράση τους θα δημιουργούσαν προβλήματα στο κίνημα της πλατείας. Κανένας εργατοπατέρας στο σύνταγμα. Αναρτήστε πανό με αυτό το σύνθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχεις δίκαιο (στα ερωτηματικά σου), Γιάννη μου,(30 Ιουν 2011 12:44:00 μ.μ.- έχεις το όνομα του ενός των 2 γιων μου) και σ' ευχαριστώ που με διάβασες και για την επικοινωνία μας.
    Φιλικά
    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανένα κόμμα δεν είναι άμοιρο ευθυνών γιά το σημερινό μας κατάντημα,την μεγαλύτερη ευθύνη έχουν όμως τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας πάντα αναλογικά με τα χρόνια που κυβέρνησαν.
    Η μεγαλύτερη ζημιά έχει δε προκληθεί στην δεκαετία του ΄80 με εκείνη την απύθμενη κατάπτωση των κωδικών αξιών,τιμής και ηθικής,με την καθολική επικράτηση της λογικής της μίζας,της ρεμούλας,του βολέματος,της αρπαχτής και του εύκολου πλουτισμού με κάθε μέσο,θεμιτό ή μη.

    Το ζητούμενο όμως τώρα είναι να προσπαθήσει ο μέσος πολίτης να "αποκωδικοποιήσει" τα σημερινά κελεύσματα των κομμάτων :
    Ναι στο μνημόνιο και στο μεσοπρόθεσμο και σωτηρία από την οικονομική μέγγενη,ή
    Όχι στην υποταγή στα διεθνή τοκογλυφικά οικονομικά κέντρα και στην (επιδιωκόμενη?) διάλυση του οικονομικού και κατά προέκταση του κοινωνικού ιστού της πατρίδας?

    Τρομακτικά δύσκολες οι απαντήσεις και προσωπικά είμαι απόλυτα σίγουρος ότι "παίζονται" πράγματα γιά τα οποία έχουμε πλήρη άγνοια.

    Κάποιες πάντως τελευταίες αναλύσεις ή "αναλύσεις",όπως θέλει το παίρνει κανείς,που λένε ότι γιά κάθε δανεικό ευρώ θα πληρώνουμε...5,3 € με τις νέες συμφωνίες,έχουν αρχίσει να με βάζουν σε μαύρες σκέψεις.

    ΚΠ

    Υ.Γ.Θανάση,κάνεις ατυχείς παραλληλισμούς.
    Ερωτώ ο αφελής:
    Τσουκάτος και Μαντέλης ομολόγησαν δημόσια ότι "τα πήραν",ο Άκης παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη με σύμφωνη γνώμη και των συντρόφων του,σύμφωνοι μέχρι εδώ?
    Ο "ένοχος" Ρουσσόπουλος,
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
    ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ (ΣΟΥ?) ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΚΑΙ ΑΡΑ (ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ) ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ??
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    Ο "ΕΝΟΧΟΣ" ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ μου ΚΠ.
    1. Δεν είναι πάντα αθώος αυτός που δεν ομολόγησε (είναι ο κανόνας να μην ομολογεί ο ένοχος).
    2. Μην περιμένεις να απολογηθώ για λογαριασμό τους.
    Ευχαριστώ για την επικοινωνία.
    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΙΣΤΟΡΙΑ............................φτου
    " ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ " ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ.

    Ξεκίνησε επί Σάπιου Ανδρέ, για να δημιουργήσουν τον κομματικό στρατό βολεύοντας κάθε άχρηστο τομάρι τους στο Δημόσιο.
    Όπως τα αδελφά καθεστώτα του Μπααθ στην Συρία, στην Λιβύη, στην Αίγυπτο, την Τυνησία και αλλού.
    Το τομάρια Πασόκ...

    ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ....

    Πήραν πολλά περισσότερα και όλο χαρά, ούρλιαζαν στις Πλατείες..
    ΠΑΣΟΚ και ΚΡΑΤΟΣ
    ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ.

    Τώρα που δεν υπάρχουν λεφτά να φάνε
    οι γιοί των ΠΟΥΤΑΝΩΝ της Χαριλάου Τρικούπη, προσκλήφθηκαν ΕΠΙΣΗΜΑ
    απο τον Παπουτσή και τον Καρχιδάκη
    και αποτελούν το ΠΑΡΑΚΡΆΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    - ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ ..ΤΟ ΕΙΔΑΝΕ ΟΛΟΙ.....

    Ένα θα σου πώ.
    Να σε χαίρεται η ΠΟΥΤΑΝΑ μάνα σου
    σκουλίκι του ΠΑΣΟΚ παρακράτους.
    Και του ΜπαΤσοκ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟΥ
    ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    Υ.Γ. Πάντως δεν ήξερα
    ότι η μάνα σου, η πρώην ΠΟΥΤΑΝΑ
    της Χαριλάου Τρικούπη, γενάει ακόμη
    και μάλιστα Πράσινα Χρυσά Αυγά !
    γεμάτα με δανεικά του ΔΝΤ λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σαφώς και δεν θα απολογηθείς γιά κανέναν Θανάση.

    Να σου θέσω διαφορετικά το ερώτημα -προβληματισμό μου:
    Γιατί δεν παραπέμφθηκε από το Πασόκ στην δικαιοσύνη ο Ρουσσόπουλος?
    Μήπως η όλη ιστορία ήταν ένα προπαγανδιστικό κατασκεύασμα?
    "Πρύτανης" ο Καρχιμάκης σ' αυτά.
    Να είχαν ενοχοποιητικά στοιχεία και να του την χάρισαν,χλωμό το βλέπω.

    Είμαι πραγματικά πολύ περίεργος,τι καταλαβαίνεις εσύ από την μη παραπομπή?

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κανένας τους δεν παραπέμφθηκε. Αντάλλαξαν "προϊόντα".
    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θανάση μάλλον δεν θέλεις να αντικρίσεις την αμείλικτη πραγματικότητα γιά το κόμμα σου που το εκθέτει ανεπανόρθωτα γιά μία ακόμη φορά.

    Στην ψηφοφορία της Βουλής ξημερώματα της 17 Νοεμβρίου 2010 οι Μπασιάκος,Κοντός και Δούκας παραπέμφθηκαν στο Ειδικό Δικαστήριο.
    Ρουσσόπουλος και Βουλγαράκης ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΣ ΑΘΩΩΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΤΑΤΑ.

    Χάλασε τον κόσμο,με την τρομακτική ισχύ που διαθέτει,η πασοκική καλοκουρδισμένη προπαγανδιστική μηχανή γιά το Βατοπέδι,φύτεψε στο μυαλό του κάθε πολίτη αόριστες κατηγορίες και μετά στην ουσία ΑΘΩΩΣΕ τους πολιτικούς του αντιπάλους που τους είχε στημένους απέναντι και τους πυροβολούσε καθημερινά γιά μήνες.

    Και όλα εντάξει και δεν τρέχει τίποτα.

    Αφού Θανάση δέχεστε αυτήν την βαρβαρότατη υποτίμηση και προσβολή της νοημοσύνης σας από το κόμμα σας,τι να πούμε οι υπόλοιποι από το να κουνήσουμε όλο νόημα το κεφάλι μας γιά αυτήν την απίστευτη κομματική εθελοτυφλία σας.

    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση