GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον Αρειο Πάγο τα σκάνδαλα Μαρκόπουλου στον ΕΟΤ...

Στον Αρειο Πάγο διαβιβάστηκε η δικογραφία για ατασθαλίες στον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού, προκειμένου βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουρ...

Στον Αρειο Πάγο διαβιβάστηκε η δικογραφία για ατασθαλίες στον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού, προκειμένου βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες του αρμόδιου υπουργού της περιόδου 2008-2009, Κ. Μαρκόπουλου.
Προηγήθηκε πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που έστειλε στη Δικαιοσύνη ο υπουργός Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, στο οποίο φαίνεται να διαπιστώνονται δεκάδες κρούσματα ατασθαλιών και ...
κακοδιαχείρισης κονδυλίων που αφορούσαν την προβολή του τουριστικού προϊόντος της χώρας, εντός και εκτός συνόρων.
Η Εισαγγελία έκρινε πως θα πρέπει να κριθεί από τον Αρειο Πάγο αν προκύπτουν οι λόγοι που απαιτούνται από το νόμο για τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή ώστε να αποφασιστεί από το Κοινοβούλιο, αν θα πρέπει να ερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών του αρμόδιου υπουργού.
Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΤ, το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών που είχε εντολή να εξετάσει ζητήματα «νομιμότητας των διαδικασιών ανάθεσης έργων και προμηθειών κατά τα έτη 2008-2009 για την προβολή του Ελληνικού Τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω της Δ/νσης Υπηρεσιών Εξωτερικού του Οργανισμού» διαπιστώνει:
- Σημαντική υπέρβαση των εγκεκριμένων κονδυλίων του ΕΟΤ που την επίμαχη διετία εμφάνισε αύξηση των πιστώσεών του, για δημόσιες σχέσεις με αποτέλεσμα τη συσσώρευση οφειλών του Οργανισμού που υπερβαίνουν τα 7 εκατ. ευρώ, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο τρέχον οικονομικό έτος. Επισημαίνει ότι τμήμα των επίμαχων δαπανών έχουν κριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως «μη νόμιμες».
- Έλλειψη συγκεκριμένου σχεδιασμού και πλάνου για την πολιτική και τον προγραμματισμό των ενεργειών δημοσίων σχέσεων του Οργανισμού, ώστε να είναι προσδιορισμένοι οι στόχοι και να έχουν κοστολογηθεί τα πρόσφορα μέσα επίτευξής τους. Αναφέρεται, μάλιστα, στην Έκθεση των Ελεγκτών πως οι ενέργειες στο συγκεκριμένο τομέα, του ΕΟΤ, υπήρξαν «αποσπασματικές» ως προς το σχεδιασμό και την υλοποίησή τους με αποφάσεις που στερούνται σαφή, ειδική και πλήρη αιτιολόγηση για την αναγκαιότητά τους.
Τη δικογραφία θα μελετήσει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

5 σχόλια

  1. Σκατα στην ψυχη σας ελεεινοι κλεφτες της Πατριδας μας και της εμπιστοσυνης μας.
    ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άγρια επίθεση κατά του ΠΕΤΑΛΩΤΗ, με πέτρες, αυγά και γιαούρτια
    - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι εγκλωβισμένος μέσα στα ΚΑΠΗ Αργυρουπόλεως
    - Από το έξαλλο πλήθος τον χωρίζει μία διμοιρία των ΜΑΤ
    - Έχουν βάλει μαξιλάρια στα παράθυρα για να προστατευτούν από τις πέτρες που πετιούνται..!!!

    Αργά το απόγευμα σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ σε κτίριο του ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, όπου θα πραγματοποιούσε ομιλία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, μία ομάδα περίπου 60-70 ανθρώπων τον πλησίασε και άρχισε να τον βρίζει με χυδαίους χαρακτηρισμούς, αλλά και να του πετούν πέτρες, αυγά και γιαούρτια.

    Επικράτησε αναστάτωση στο σημείο, με πολλούς παρευρισκόμενους να προσπαθούν να προστατέψουν τον κ. Πεταλωτή από το μένος του πλήθους και μάλιστα υπήρξε και συμπλοκή ανάμεσα στην ομάδα ατόμων που πετούσε διάφορα αντικείμενα και στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Πεταλωτής δεν τραυματίστηκε και κανείς άλλος, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά έφθασε ισχυρότατη δύναμη της αστυνομίας, που δημιούργησε ένα μπλόκο ανάμεσα στους εξαγριωμένους πολίτες και το κτίριο του ΚΑΠΗ.

    Ο κ. Πεταλωτής φυγαδεύτηκε στην ουσία μέσα στο κτίριο και μάλιστα ήταν τέτοια η ένταση που στα παράθυρα του κτιρίου, τοποθετήθηκαν τραπέζια και μαξιλάρια έτσι ώστε να προστατευθούν οι άνθρωποι της εκδήλωσης από τις πέτρες που πετούσε η ομάδα.
    Ο κ. Πεταλωτής βρίσκεται ακόμα μέσα στο κτίριο εγκλωβισμένος, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας ολοένα και αυξάνονται.

    - Πούτσα και στενά παπούτσα ρε ΚΑΦΡΟΙ, η ΒΙΑ ΣΑΣ γεννάει ΒΙΑ.
    Πεταλωτη αποψε θα μαθεις πως περνανε στα ΚΑΠΗ.

    Ετσι τα λαμόγια... γιατί τα βλέπουν όλα καλά!
    κοπρόσκυλα.
    H μπουγατσοφατσα,ο ελεεινος προπαγανδιστης του προδοτη θα κατουριεται για πολλες μερες απο τον φοβο του.
    Θα γινουμε οι χειροτεροι εφιαλτες στα ονειρα σας προδοτες.


    Αρχίσαν τα όργανα.....Για να αραιώνουμε, να ξεβρωμίσει ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ και τώρα! Στην Ελλάδα που ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει με τις άφρονες επιλογές των πολιτικών μας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ και αυτών που κυβέρνησαν και αυτών που δεν κυβέρνησαν να μειωθούν οι μισθοί τους ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ, και οι συντάξεις τους στα ΧΙΛΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ και να καταργηθούν παντός είδους διευκολύνσεις τους που έχουν οικονομικό βάρος, γιατί και αυτοί που δεν κυβέρνησαν ξέρανε πως το καράβι που λέγετε Ελληνική Οικονομία έμπαζε από παντού αλλά όλοι τους σφύριζαν αδιάφορα.
    Έτσι όλοι τους θέλανε με δανεικά να στηρίξουν την εκλογική τους πελατεία, να εκμαυλίσουν συνειδήσεις, να εξαγοράσουν ανθρώπους, να χρηματοδοτηθούν άχρηστα έργα και υπηρεσίες αλλά που θα τους επέφεραν ψήφους για να μπορούν από το έδρανο της Βουλής να κοκορεύονται το βουλευτιλίκι τους ή το υπουργιλίκι τους, και το εκλογικό τους ποσοστό!
    Και αυτοί που έδιωξαν στο όνομα της επαναστατικής γυμναστικής από την Ελλάδα την GENERAL MOTORS όταν έστησε ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στην χώρα μας, και αυτοί που στο όνομα της ΕΛΛΑΔΑΣ, με νύχια και με δόντια δεν το κράτησαν, και τόσα άλλα.
    Και ακόμη αυτοί που τάχατες αντιτίθενται σε περικοπές μισθών παντός είδους εργατοϋπαλλήλων, γιατί καθημερινά σε κάθε τους εμφάνιση μέσα και έξω από την Βουλή κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι δεν υποστηρίζουν να μειωθούν δραστικά οι μισθοί και οι συντάξεις τους;
    ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ τους;
    Πολύ καλά το είπε ο γκομενιάρης του ΔΝΤ ότι είμαστε βουτηγμένοι στα σκατά αλλά δεν το είπε μέχρι τέλους, δηλαδή ότι στα σκατά μας ρίξανε ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ!
    Εδώ και τώρα, ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ!
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσα Σωματία που πρόσκεινταν στην κυβέρνηση του κ Κων/λου να πήραν άραγε χρήματα για ψηφοθηρικούς λόγους;
    Για ψάξτε και δημοσιοποιήστε τα αποτελέσματα θετικά ή αρνητικά. Για να μας βγάλετε από την υποψία-απορία!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΥΣΤ !! ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕ ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΡΩΝΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΒΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ.ΘΑΘΕΛΑ ΝΑΞΕΡΑ ΤΙ ΣΟΥ ΒΡΗΚΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑ;Ι ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ,ΕΛΠΙΖΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΟ ΤΟΜΑΡΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΡΟΜΕΝΟ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση