GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πατριωτική δράση εδώ και τώρα...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι πολύ καλός χειριστής του π...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι πολύ καλός χειριστής του προφορικού λόγου, το γνωρίζουμε όλοι όσοι έχουμε παρακολουθήσει ομιλίες του. Στο σχετικό video που συνοδεύει το παρόν άρθρο, ο Γιώργος Παπανδρέου μιλά χωρίς να γίνεται απόλυτα αντιληπτός για την “εξέγερση των αγανακτισμένων”. Λέει αρκετά πράγματα ο Γιώργος Παπανδρέου, που τουλάχιστον εμείς αδυνατούμε να κατανοήσουμε.
Απ όσα όμως καταλάβαμε προκύπτει ότι κατά τον Γιώργο Παπανδρέου αυτοί που διαμαρτύρονται ουσιαστικά διαμαρτύρονται εναντίον “Αδύναμων Εθνικών Συστημάτων Δημοκρατίας”. Για να το κάνουμε πιο σαφές, o Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί ότι οι εξεγερμένοι ευρωπαίοι πολίτες αντιμετωπίζουν δημοκρατικά μεν, αλλά μειωμένων δυνατοτήτων εθνικά συστήματα διακυβέρνησης, που είναι αντικειμενικώς αδύναμα να λύσουν τα προβλήματα των εξεγερμένων.
Επαγωγικά… Τι πρέπει να κάνουν λοιπόν οι εξεγερμένοι; Να ενωθούν σε υπερεθνική βάση για να αντιμετωπίσουν τον πολυεθνικό εχθρό που...
απειλεί τα δικαιώματα τους; Πως όμως θα φθάσουμε σε αυτή η παγκόσμια εξέγερση, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μας το λέει. Μας αφήνει να ανακαλύψουμε μόνοι τον δρόμο προς την παγκόσμια επανάσταση. Τα κόκαλα του Λ. Τρότσκι, μεγαλύτερου θεωρητικού της παγκόσμιας επανάστασης, θα τρίζουν.
Ψυχραιμία και Υπομονή… Εδώ που φτάσαμε θα ακούσουμε και χειρότερα. Έχουμε εδώ και πολύ καιρό προσπαθήσει να προσεγγίσουμε τις προτεραιότητες και καθήκοντα ενός απλού ανθρώπου απέναντι στην λαίλαπα που απειλεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον πολιτισμό. Και όταν λέμε πολιτισμό, δεν εννοούμε ζητήματα γενικότερης κουλτούρας και φιλοσοφίας. Εννοούμε το πλέον απλό, τους κοινά αποδεκτούς τρόπους συμπεριφοράς και συναλλαγών, που επιτρέπουν στους ανθρώπους να διαβιώνουν σε μεγάλες κοινότητες ειρηνικά.
Έτσι τον Φεβρουάριο δημοσιεύσαμε κατά σειρά τα άρθρα:
Ποιο είναι Σήμερα το Πατριωτικό Καθήκον,
Ποιο είναι Σήμερα το Ταξικό Συμφέρον,
Ποιο είναι σήμερα το Πολιτικά Ορθό,
Ποιο είναι σήμερα το Οικογενειακό Μέλλον,
Τι να κάνουμε,
Όλα τα άρθρα συνέτειναν στο συμπέρασμα ότι ο πατριωτισμός και η κοινή δράση των πατριωτικών δυνάμεων ήταν οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες για να αντιμετωπισθεί η επέλαση του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου εναντίον των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού.
Προσέξτε διαφορά. Τι προτάσσουν σήμερα κόμματα, πνευματικοί άνθρωποι, οργανώσεις προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις του περιβόητου μνημονίου; Πατριωτισμό. Τι αντιπροτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου; Τον κακώς εννοούμενο “Διεθνισμό”. Ακόμα και οι οπαδοί της Τετάρτης Διεθνούς έχουν υποστείλει την σημαία του διεθνισμού, αφού δεν μπορούν να επιβάλλουν κοινούς τρόπους και λογικές στα εθνικά επαναστατικά κινήματα.
Μόνον ο Γιώργος Παπανδρέου μιλάει για αυτά τα παρωχημένα και αντιδραστικά σχήματα. Ο Γιώργος Παπανδρέου, η ηγετική ομάδα και μερικοί τέως επαναστάτες και σημερινοί όψιμοι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης. Στόχος τους; Να αποφύγουν τις εθνικές Λαϊκές εξεγέρσεις που θα δώσουν το τελικό χτύπημα στις πολιτικές τους και συνεπώς την δίκαιη τιμωρία και ήττα.
Άρα εξ επαγωγής έχουμε απόλυτο δίκιο όταν μιλάμε και προτείνουμε πατριωτική δράση. Αυτό πονάει την αντιδραστική θεωρία της “διεθνοποίησης” η οποία επειδή είναι πολιτικά αντιδραστική συνθλίβει το ταξικό το πατριωτικό και το οικογενειακό καθήκον. Πατριωτική Δράση Εδώ και Τώρα!

ΣΣ. Όποιος μπορέσει να καταλάβει τι ήθελε να πει ο κ. Παπανδρέου, κερδίζει Μαντολάτο Κεφαλονιάς!

9 σχόλια

  1. ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΥΣΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ , ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ , ΥΠΟΥΡΓΩΝ , ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ , ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΑ.ΕΚΟΨΕ ΛΟΥΦΕΔΕΣ ΒΑΡΒΑΤΟΥΣ ,ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ.ΕΙΔΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΤΙ ΛΥΣΣΑ ΤΟΝ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ. ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΓΕΡΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΤΟΥ .Ο ΔΕ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΡΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΞΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2008 .ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΚΟΜΗ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΔΙΑΧΥΤΟΙ. ΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΤΕΤΟΙΟ ΧΟΥΝΕΡΙ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΦΥΣΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΕ ΡΩΜΑΙΚΕΣ ΦΑΛΑΓΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΙΡΗΝΙΚΑ .
    Θα παραταχθούμε όπως οι ρωμαϊκές φάλαγγες και θα μπούμε μέσα στη βουλή ειρηνικά δεν θα μας τολμήσει εμποδίσει κανείς ,
    και όταν μπούμε μέσα στη βουλή θα κάνουμε καθιστική ειρηνική διαμαρτυρία , μέχρι και την ΝΙΚΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o διεθνισμός θα τελειωσει με τον επερχόμενο ρωσοτουρκικό πόλεμο και την διάλυση της ευρωζώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΑ.
    ------------------------------------
    ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΒΛΑΧ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?
    ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ G8 ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΤΑΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ και τώρα! Στην Ελλάδα που ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει με τις άφρονες επιλογές των πολιτικών μας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ και αυτών που κυβέρνησαν και αυτών που δεν κυβέρνησαν να μειωθούν οι μισθοί τους ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ, και οι συντάξεις τους στα ΧΙΛΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ και να καταργηθούν παντός είδους διευκολύνσεις τους που έχουν οικονομικό βάρος, γιατί και αυτοί που δεν κυβέρνησαν ξέρανε πως το καράβι που λέγετε Ελληνική Οικονομία έμπαζε από παντού αλλά όλοι τους σφύριζαν αδιάφορα.
    Έτσι όλοι τους θέλανε με δανεικά να στηρίξουν την εκλογική τους πελατεία, να εκμαυλίσουν συνειδήσεις, να εξαγοράσουν ανθρώπους, να χρηματοδοτηθούν άχρηστα έργα και υπηρεσίες αλλά που θα τους επέφεραν ψήφους για να μπορούν από το έδρανο της Βουλής να κοκορεύονται το βουλευτιλίκι τους ή το υπουργιλίκι τους, και το εκλογικό τους ποσοστό!
    Και αυτοί που έδιωξαν στο όνομα της επαναστατικής γυμναστικής από την Ελλάδα την GENERAL MOTORS όταν έστησε ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στην χώρα μας, και αυτοί που στο όνομα της ΕΛΛΑΔΑΣ, με νύχια και με δόντια δεν το κράτησαν, και τόσα άλλα.
    Και ακόμη αυτοί που τάχατες αντιτίθενται σε περικοπές μισθών παντός είδους εργατοϋπαλλήλων, γιατί καθημερινά σε κάθε τους εμφάνιση μέσα και έξω από την Βουλή κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι δεν υποστηρίζουν να μειωθούν δραστικά οι μισθοί και οι συντάξεις τους;
    ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ τους;
    Πολύ καλά το είπε ο γκομενιάρης του ΔΝΤ ότι είμαστε βουτηγμένοι στα σκατά αλλά δεν το είπε μέχρι τέλους, δηλαδή ότι στα σκατά μας ρίξανε ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ!
    Εδώ και τώρα, ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ!
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεν επιβίωναι κι ο Δευκαλίωνας της καταστροφής ποιος θα την είχε περιγράψει?

    Για το λόγο ΟΜΩΣ ότι "τα αγαθά κόποις κτώνται" και την παρακαραθύκη του "συν Αθηνά και χείρα κίνει"

    μέσω δυο μικρών θεμάτων ανοίγει διάπλατα η οδός της προσέγγισης των προβλημάτων της αδιαφάνεις και η προσπέλαση των ασφαλιστικών δικλείδων των διαπλεκόμενων στη διαφθορά και αφαίμαξη της δημόσιας περιουσίας, ΑΛΛΑ και είναι στο πνεύμα ενός πολιτικού περιεχομένου "Πέρα από το χρώμα που διαλέγει κανείς και δίνει νόημα στην ψήφο του"

    ΟΙ Έλληνες θα μπορούσαν όντως με μια τέτοια πρωτοβουλία προτροπής συμμετοχικής δημοκρατίας να ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ της διαχρονικότητας της Αμεσης Δημοκρατίας από την εποχή της αποκατάστασής της από του 30 Τύρανους.

    Η προσέγγιση του περιεχόμενου των δυο θεμμάτων θα πρέπει να αναδειχθεί .. για να περάσει στην Κιβωτό της γνώσης, επιβιώνοντας της καταστροφής ...
    τουλάχιστον, ποτέ δεν είναι αργά! για λίγη ...
    .. ΓΝΩΣΗ που ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ

    http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

    συνδιασμένει μ ένα ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007/08/blogger-gr.html

    Διαφορετικά θα υπάρχει ΕΣΑΕΙ απόκλιση του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ του ΕΓΩ της ΣΚΕΨΗΣ από το ΑΡΜΟΝΙΚΟ των λειτουργικών ΑΝΑΓΚΩΝ του ΣΩΜΑΤΟΣ.
    ΄
    Όμως η ΕΞΟΥΣΙΑ πηγάζει από το ΛΑΟ και εξασκείτε υπέρ του ΛΑΟΥ για το ΛΑΟ, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ τα πάντα ρει τα της δικαιοσύνης ως προς το ΔΙΚΑΙΟ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ δηλαδή των πολλών!

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2.35 ΠΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ.ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση