GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Αλαβάνος καλεί και την Αριστερά να αποχωρήσει από τη Βουλή...

Έκκληση να αποχωρήσουν από τη Βουλή και να δώσουν το "παρών" ως απλοί πολίτες με τον λαό στο Σύνταγμα απηύθυνε ο Αλέκος  Αλαβά...

Έκκληση να αποχωρήσουν από τη Βουλή και να δώσουν το "παρών" ως απλοί πολίτες με τον λαό στο Σύνταγμα απηύθυνε ο Αλέκος  Αλαβάνος προς τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις της αριστεράς.Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, τόνισε ότι αν και η Αριστερά δεν φέρει ευθύνη για το Μνημόνιο ή την τρόικα και τα έχει αντιπαλέψει σταθερά, δεν έχει μπορέσει με την κοινοβουλευτική της παρουσία «να πείσει για τη διαφορετική της αντίληψη, πρακτική, αξίες και στη συνείδηση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας καταγράφεται ως ένα κρίκος του πολιτικού συστήματος».
Έτσι, ο κ. Αλαβάνος καλεί τα κόμματα της Αριστεράς και τους βουλευτές της να ...
αποχωρήσουν από τη «Βουλή της Ντροπής», όπως σημειώνει, ώστε να «μην αφεθεί ελεύθερος ο ακροδεξιός λαϊκισμός να μεταχειρίζεται επικοινωνιακά, να γελοιοποιεί και να εξευτελίζει μορφές δράσης που θα μπορούσαν να προσφέρουν νέα δυναμική στο λαϊκό κίνημα.».
Ολόκληρη η δήλωση  έχει ως εξής:
«Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής από τις ημέρες των μεγάλων κινητοποιήσεων του Μάη του 2010 είχε εκφράσει την άποψη ότι οι βουλευτές της αριστεράς θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τη Βουλή της κατάργησης της λαϊκής κυριαρχίας και να πρωταγωνιστήσουν σε ένα «ανένδοτο αγώνα» για να φύγει η κυβέρνηση και να τεθεί τέλος στην ποδηγέτηση της Ελλάδας από την τρόικα.
Η σκέψη μας αυτή δεν έγινε δεκτή από καμιά κοινοβουλευτική δύναμη της αριστεράς. Αντίθετα, αποδοκιμασθήκαμε. Διαπομπευθήκαμε. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας. Σήμερα, η απαξίωση από μεγάλο μέρος της κοινωνίας και η πλήρης αποδόμηση της Βουλής του Μνημονίου συμπεριλαμβάνει δυστυχώς πια και την κοινοβουλευτική παρουσία της αριστεράς.
Σήμερα έχει γίνει το ρήγμα. Από τη μια οι πολίτες, πρώτα οι νέοι, όπως έχουν αρχίσει να εκφράζονται στο Σύνταγμα, που αναζητούν πλήρη ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου και νέο δρόμο δημοκρατίας, εργασίας, ανάπτυξης για τη χώρα. Από την άλλη ένα πολιτικό σύστημα μέσα στη Βουλή ανίκανο, διεφθαρμένο που οδηγεί στην καταστροφή.
Η Βουλή και η Πλατεία Συντάγματος γεωγραφικά χωρίζονται από μερικές δεκάδες μέτρα, από το προαύλιο του Άγνωστου Στρατιώτη. Πολιτικά όμως, υπάρχει χάσμα. Ο δρόμος του παρελθόντος και ο δρόμος του μέλλοντος.
Η αριστερά δεν φέρει ευθύνη για το Μνημόνιο ή την τρόικα. Τα έχει αντιπαλέψει σταθερά. Με την κοινοβουλευτική της παρουσία όμως δεν έχει μπορέσει να αναδείξει και να πείσει για τη διαφορετική της αντίληψη, πρακτική, αξίες και στη συνείδηση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας καταγράφεται ως ένα κρίκος του πολιτικού συστήματος.
Καλούμε τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις της αριστεράς, αλλά και κάθε βουλευτή της ξεχωριστά, καλούμε κάθε δημοκράτη βουλευτή που αντιλαμβάνεται ότι το σημερινό κοινοβούλιο έχει καταργηθεί, να αποχωρήσουν τώρα και οριστικά από τη Βουλή της Ντροπής. Να δώσουν το παρόν τους ως απλοί πολίτες με τον λαό του Συντάγματος. Να ξεκινήσουμε όλοι μαζί με ταπεινότητα, με συναίσθηση και παραδοχή των δικών μας ευθυνών απέναντι στον λαό, τον δύσκολο και επώδυνο δρόμο της ανασυγκρότησης μιας αριστεράς που συμμετέχει με εντιμότητα και θάρρος στις διαδικασίες δημοκρατικής αυτοοργάνωσης και αγγίζει πάλι την ψυχή της νεολαίας και του λαού μας.
Ας μην αφεθεί ελεύθερος ο ακροδεξιός λαϊκισμός να μεταχειρίζεται επικοινωνιακά, να γελοιοποιεί και να εξευτελίζει μορφές δράσης που θα μπορούσαν να προσφέρουν νέα δυναμική στο λαϊκό κίνημα.»

10 σχόλια

  1. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
    ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΝΑ ΜΑΣ
    ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
    ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΣΥΡΕΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ
    ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΑΣΠΩΝΟΥΝ
    ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΑΝ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ Κ.Λ.Π.
    ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΕΛΛΕΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΑΞΕΙ..
    ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΤΟΥ.
    ΟΥΣΤ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΚΡΑΙΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΑΛΑΒΑΝΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ . ΑΣΕ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΟΥ.
    ΗΣΟΥΝ Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΖΗΛΙΑΡΓΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ .
    ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
    ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ.
    ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΕΣΥ ΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΚΑΤΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΕΡΙΑ..
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΠΕΛΩΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΥΣΤ ΟΣΤ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσούζει κύριε Αλαβάνε,
    που δεν μπορέσατε εσείς και οι υπόλοιποι ψευτοαριστεροί να καπελώσετε και αυτή την λαϊκή αντίδραση;
    Έτσι είναι, τόσο καιρό κάνετε πλάτες στα ΜΑΤ, που μπαίνουν αναμέσά σας ως δήθεν αναρχικοί, ρίχνοντας μολότωφ και πέτρες και δίνοντας δικαιολογία για να πέφτουν δακρυγόνα και να διαλύεται ο κόσμος πριν κινδυνέψει το σύστημα.
    Όσο για το ΚΚΕ, αυτοί απλά κάνουν βόλτες...
    Δεν πειράζει, ελάτε έξω, μπορεί να μην καπελώσετε την συγκέντρωση, αλλά θα περάσουμε καλά (εμείς).
    Για εσάς, δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΨΑΝΕ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ "ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ" ΟΤΑΝ ΑΠΟΧΤΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΡΧ...ΤΩΡΑ ΨΙΛΟΠΟΥΣΤΗΖΕΙ ΜΑΛΛΟΝ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΨΑΝΕ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ

    1 Ιουν 2011 8:47:00 μ.μ.

    ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙΣ; ΛΙΓΟ ΘΈΛΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αλλοίμονο αν καπελωθεί η κίνηση απο αριστερούς πλουτοκράτες τύπου αλαβάνου, ή αφυλους τύπου τσίπρα και τεμπέληδες των εξαρχείων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΎ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΑΕΡΑ ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΡΕ ΑΘΛΙΕ ΒΛΑΞ?????????????
    ΟΥΣΤ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΝΩΜΑΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση