GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ!...

Από τον Βασίλη Τσούγκαρη tsougarisgnomi@gmail.com Δεν ξέρω ΠΩΣ τα κατάφεραν οι «αρμόδιοι», τι είχαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους ...

Από τον Βασίλη Τσούγκαρη
tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν ξέρω ΠΩΣ τα κατάφεραν οι «αρμόδιοι», τι είχαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους αν αυτό υπάρχει (όχι το πίσω μέρος αλλά το κεφάλι) και πετυχαν τον «σχεδιασμό της απόλυτης κατάντιας».
Η κατάσταση του σήμερα στην πυροσβεστική;
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.
Από πού να ξεκινήσω, και που...
να καταλήξω.
Από τον γερασμένο στόλο οχημάτων;
Από τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά και ελαστικά;
Από τα καθηλωμένα Καναντέρ;
Από τις ελλείψεις σε προσωπικό;
Από τις περικοπές, σφάξιμο να το πούμε καλύτερα σε μισθούς;
Από τα «χρωστούμενα» στο προσωπικό;
Από τους απλήρωτους συμβασιούχους;

Να πω κι άλλα;
Διανύουμε ήδη την αντιπυρική περίοδο, και οι πυροσβέστες λεν να βάλει ο Θεός το χέρι του!
Εκεί καταντήσαμε.
Και ενώ υπήρχε αυτή η κατάσταση, ήρθε και το «κερασάκι στην Τούρτα».
«Χωρίς αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιµενικούς τα Σαββατοκύριακα».

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους ΤΑ ΝΕΑ «έγγραφο φωτιά του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποκαλύπτει ότι τα Σαββατοκύριακα η πόλη μένει χωρίς Αστυνομία και Πυροσβεστική.
Οι ελλείψεις είναι τραγικές τόσο σε ανθρώπινο δυνητικό όσο και σε μέσα , όσον αφορά την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιµενικό.
"Η επιχειρησιακή ετοιμότητα των σωμάτων συρρικνώνεται...οδηγούμαστε σε κενό ασφαλείας, η διαχείριση του οποίου θα είναι αδύνατη", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Το εν λόγω έγγραφο έχουν συντάξει επιτελικά στελέχη των τριών σωμάτων ασφαλείας αφού κατέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
"Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι η ΕΛ.ΑΣ., το Λ.Σ. και το Π.Σ. – ίσως και... οι εγκληµατίες, η ακτοπλοΐα και οι φωτιές –θα λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή και θα αργούν τα Σαββατοκύριακα", επισηµαίνεται χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτεται πως "το πάσης φύσεως και µορφής οργανωµένο έγκληµα διαρκώς εξελίσσεται, η µικροεγκληµατικότητα σε όλη τη χώρα εξαπλώνεται, η γενική πολιτική ένταση της περιόδου οξύνεται"…..

Ένα άλλο δημοσιευμα αναφερει:
«Στο έλεος των πυρκαγιών η χώρα
Μόνο 8 από τα 21 "Καναντέρ" βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ασυντήρητα και καθηλωμένα στο έδαφος τα 5 ιδιόκτητα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος. Εκτός λειτουργίας και το 20% των υδροφόρων οχημάτων
Με τις χειρότερες προϋποθέσεις από πλευράς μέσων πυρόσβεσης και έμψυχου δυναμικού ξεκίνησε η φετινή αντιπυρική περίοδος, σύμφωνα με καταγγελία της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς την πολιτεία.
Σύμφωνα με την καταγγελία της Ενωσης Αξιωματικών, μόνο οχτώ από τα 21 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου "Καναντέρ" βρίσκονται σε ετοιμότητα. Τα υπόλοιπα είναι καθηλωμένα στο έδαφος λόγω βλάβης ή έλλειψης συντήρησης.
Το ίδιο συμβαίνει με τα πέντε ιδιόκτητα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος (τα δύο "Σούπερ Πούμα"), που είναι ασυντήρητα και καθηλωμένα στο έδαφος.
Η εκμίσθωση πυροσβεστικών ελικοπτέρων δεν έχει προχωρήσει, όπως καταγγέλλεται, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει ούτε ένα διαθέσιμο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Έθνος", οι ελλείψεις δεν σταματούν εδώ.
Το 20% των υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων είναι εκτός λειτουργίας, ενώ εκτιμάται ότι τους μήνες που παρατηρείται μεγάλη συχνότητα πυρκαγιών (Ιούλιο, Αύγουστο) το ποσοστό θα έχει αυξηθεί δραματικά, με δεδομένο ότι το 25% των πυροσβεστικών οχημάτων είναι γερασμένο και οι δαπάνες για τη συντήρησή τους έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με το 2010.
Πρόβλημα υπάρχει επίσης και με τις προμήθειες ελαστικών, που βρίσκονται σε διαδικασία ακύρωσης, όπως καταγγέλλει η Ενωση Αξιωματικών
Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι επίσης σημαντικές, καθώς υπολογίζονται στο 33% του συνόλου, με τις κενές οργανικές θέσεις να έχουν ανέλθει σε 4.100.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, οι συμβασιούχοι που προσελήφθησαν με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου παραμένουν απλήρωτοι, ενώ οι πιστώσεις για νυχτερινά και πενθήμερα επαρκούν μέχρι και τον Σεπτέμβριο.
Η Ενωση Αξιωματικών καταγγέλλει επίσης ότι το προσωπικό υποχρεώνεται σε υπερεργασία που δεν πληρώνεται, αφού παρατηρείται άρνηση καταβολής του "δασικού" επιδόματος.
Να αναφέρω κι άλλα;
Καλύτερα όχι.
Να απευθύνω έκκληση στους εμπρηστές, να βάζουν φωτιές ΜΟΝΟ από δευτέρα μέχρι παρασκευή, γιατί τα σαββατοκύριακα η Πυροσβεστική θα έχει «κατεβάσει ρολά»;

Για ΠΟΙΟΝ σχεδιασμό μιλάτε κύριοι «αρμόδιοι»;
Για να διαλύσεις κάτι, δεν χρειάζεται ιδιαίτερος σχεδιασμός.
Η ασχετοσύνη χρειάζεται και είναι προσόν το οποίο διαθέτετε.
Δεν το λέω εγώ αυτό.
Τα «έργα» σας το δηλώνουν.
Και κάποιος πυροσβέστης γράφει στο διαδίκτυο!
«μετά τον επίσημο σχεδιασμό του Α.Π.Σ. και του Υ.Π.του Π. για εργασία των συμβασιούχων Α και Β οκτάωρο, όχι αργίες και Κυριακές ακόμα και οι Πυροφυλακες(οι πλέον σημαντικοί για την ειδοποίηση την ώρα έναρξης της Πυρκαγιάς).....είμαστε σίγουροι ότι κανανε συμφωνίες για εκδήλωση και διάρκεια Πυρκαγιών μόνο 6 μέρες την εβδομάδα και σίγουρα όχι βράδια και αργίες.»
Και ενώ από την μια η ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ διαλύεται, από την άλλη ξεπετιούνται οι «Ιδιωτικές Πυροσβεστικές».
Αυτό ήταν το ζητούμενο;
Να διαλυθεί ένα ολόκληρο Σώμα και να πάει η πυρόσβεση στους ιδιώτες;
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

1 σχόλιο

  1. ΠΑΣΟΚ ΡΕ

    ΔΙΑΛΥΣΗ ΠΑΝΤΟΥ..

    ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΝΤΕΡ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΥς ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΙΧΑΜΕΡΗΣ ΚΩΛΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση