GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαρώνει (στους "γαλάζιους") ο Μηταράκης στην Α' Αθηνών...

Του Αντώνη-Mάριου Παπαγιώτη Δεν είναι πολλοί εκείνοι οι μέτοχοι και διαμορφωτές του πολιτικού προσκηνίου στη χώρα, που μπορούν να υπ...

Του Αντώνη-Mάριου Παπαγιώτη
Δεν είναι πολλοί εκείνοι οι μέτοχοι και διαμορφωτές του πολιτικού προσκηνίου στη χώρα, που μπορούν να υπερηφανεύονται για το πρότερο εργατικό βίο τους, αλλά και το εν γένει λαμπρό βιογραφικό τους. Σπανίζουν όσοι δεν έχουν το κάτι να τους προσάψεις.
Ένας απ᾽αυτούς τους λίγους, ο Νότης Μηταράκης, που παρά την απειρία του στο.. κολύμπι στη λίμνη της εν Ελλάδι πολιτικής σκηνής, δείχνει να τα καταφέρνει καλά στα πρώτα πλατσουρίσματά του. Για χάρη του κουμπάρου του, Αντώνη Σαμαρά, άφησε τις οικονομικές αναλύσεις στο City του Λονδίνου και επέστρεψε στην Αθήνα για να βοηθήσει σημαντικά -κρίνοντας εκ του αποτελέσματος- τη ΝΔ να ανακάμψει, αλλά και προσωπικά τον Πρόεδρό της στην προσπάθειά του για σύνταξη του οικονομικού προγράμματος του κόμματος, που παρουσιάστηκε στο Ζάππειο (σε 2 δόσεις).
Το τηλέφωνο του Αντώνη Σαμαρά -μετά την ανάληψη της αρχηγίας της ΝΔ- για να επιστρέψει άμεσα στη μαμά πατρίδα, πέτυχε τον επιτυχημένο οικονομολόγο σ᾽ ένα καφέ να...
συζητά την ώρα του lunch break με έλληνες φίλους του, για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, αλλά και τον τρόπο ίασης των πληγών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Πάρα την αβεβαιότητα στην προοπτική τόσο της χώρας, όσο και της ΝΔ, δεν το σκέφτηκε λεπτό και αποφάσισε να κάνει το βήμα της επιστροφής -που ενείχε αδιαμφισβήτητα μεγάλο ρίσκο- αφήνοντας το αγαπημένο του Λονδίνο.
Εκεί, εργάσθηκε (την περίοδο 1998-2010) ως οικονομικός αναλυτής και το 2005 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος αναλυτής στον τομέα του στην Ευρώπη (Thompson Extel Survey). Διατέλεσε Πρόεδρος (2005-07) και Αντιπρόεδρος (2009-10) της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας καθώς και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Βρετανικής Εταιρείας Πιστοποιημένων Οικονομικών Αναλυτών / CFA Society of the United Kingdom (2008-2010).Έχει, επίσης, τιμηθεί με τον Ταξιάρχη (Σταυρός Α΄ Τάξεως) του Τάγματος του Απόστολου και Ευαγγελιστού Μάρκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής.
Φοίτησε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (BSc in Business Administration) από το οποίο αποφοίτησε το 1995 με Βραβείο Προέδρου και Ακαδημαϊκή Διάκριση. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων MSc Industrial Relations (1998) από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Master in Business Administration (MBA 2003) από το INSEAD. Είναι Fellow του Βρετανικού Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων (Chartered Management Institute) και κάτοχος του τίτλου Chartered Financial Analyst (CFA).
Έχοντας αυτά τα απαραίτητα εφόδια, αλλά και την αμέριστη -και κακά τα ψέματα, χρειαζούμενη- στήριξη του Προέδρου της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις στην εκλογική του περιφέρεια, μοιάζει να μην έχει πρόβλημα εκλογής, σε αντίθεση με παλαιότερους, εμπειρότερους, αλλά καθόλα παρηκμασμένους συμπολιτευόμενούς του.
Πολλοί εξ αυτών, ήδη ανησυχούν και προσπαθούν διακαώς να ...κοντύνουν την υποψηφιότητα Μηταράκη. Άλλοι, πάλι, διαβλέποντας την εξέλιξή του έσπευσαν με όλες τους τις εναπομείναντες δυνάμεις να τον στηρίξουν. Όπως για παράδειγμα, ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης, που διέθεσε όλο του -σχεδόν- το ανθρώπινο και πιστό δυναμικό για να στελεχώσει τα καινούρια γραφεία του φέρελπι Νότη.
Είθε, λοιπόν, ο κ. Μηταράκης να φέρει μια νότα ελπίδας στο απογοητευτικό ρόστερ πρώτης γραμμής της ΝΔ...

16 σχόλια

  1. Τι μου λέτε ;
    Ώστε έχει τιμηθεί με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Απόστολου και Ευαγγελιστού Μάρκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής;
    Μήπως ήταν και οδηγός στα λυκόπουλα στο δημοτικό ή και απουσιολόγος στο γυμνάσιο;
    Άλλος ένας εκκολαπτόμενος άχρηστος υπαλληλίσκος πολυεθνικών που θέλει να μας σώσει κατ'εικόνα και ομοίωση του αρχηγού Αντωνάκη, Κωστάκη κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΖΕΦΡΥ ΦΥΓΕ-ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ!

    Ένωση πολιτών «ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ»
    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ.
    Τόπος συνάντησης: Την τετάρτη 15/6/2011 και ώρα 6.00 μ.μ στο κέντρο της Κηφισιάς (εκεί που ήταν παλιά ο αστυφύλακας της τροχαίας).
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ.
    Στην ΑΤΕ ΒΑΝΚ στρίβοντας δεξιά μπαίνουμε στην πλατεία Γεωργίου Παπανδρέου . Δίπλα είναι το σπίτι του Γιωργάκη στη....
    συνέχεια της κατοικίας του παππού του (στη συμβολή των οδών Ανατολικής Ρωμυλίας & Ελευθερίου Βενιζέλου).
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ.
    ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
    ΤΖΕΦΡΥ ΦΥΓΕ-ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ!

    Τηλ. Επικοινωνίας: 2107250898 & 2107250907-κινητό: 6985707087 e-mail: dkollato@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΟΤΗ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΒΑΤΟΠΕΔΙΑ ΝΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΩΝΗ ΕΒΓΑΛΕΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ...ΑΛΟΣ ΤΟΥ ΤΩ ΕΓΡΑΠΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οσο μας βουλιάζει το ΠΑΣΟΚ, τόσο ψηλά θα βλέπουμε τη ΝΔ.

    Απλή φυσική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΜΜ, Μηταράκης , όπως λέμε Ο Παπακωνσταντίνου του Σαμαρά. Α ναι και κουμπάρος, για να μην την πατήσουμε και διανοηθούμε οτι είναι κανένας που τον ανέδειξε η βιοπάλη. Και φυσικά γεμάτος εργασιακές εμπειρίες, όπως όλα τα ξεφτέρια. Τι να λέμε τώρα , έχει την σωστή συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑΥΡΟΠΡΑΣΙΝΟ ΖΩΟ..ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ
    ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΟΥ..ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΖΩΟΝ
    Η ΑΛΛΗ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.
    ---------------------------------------------

    Ρε τους ξεφτίλες της Standard & Poor’s!!
    Μας υοποβάθμισαν πάαααααααλι:
    Δεν εκτίμησαν ούτε την αύξηση των εξαγωγών ούτε τη μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος ....!!!!!!
    χοχοχοχοοο
    ΜΑΛΑΚΑ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ...
    ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ
    ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΑ...ΜΑΛΑΑΑΑΑΑΑΚΑΑ...

    Στην κατηγορία «CCC» από «Β», δηλ. κατά 3 βαθμίδες, υποβάθμισε την Ελλάδα ο διεθνής οίκος αξιόλογης, Standard & Poor’s , λίγο πριν το Δημόσιο βγει στις αγορές δημοπρατώντας εξάμηνα έντοκα γραμμάτια και μία ημέρα πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup με επίκεντρο τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο οίκος θεωρεί πιθανό και το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

    Κλασικά στην απάντησή του ο Παπακωνσταντίνου δεν αναφέρεται σε κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα που να έχει πετύχει
    _____________________________________________
    (οι παπαριές για αύξηση εξαγωγών και τη μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος στην ΕΕ... είναι για τους χαχόλους τους Έλληνες και δεν μετράνε έξω)... _____________________________
    το μόνο που βρίσκει να πει είναι ότι βρίσκεται σε διαπργμάτευση σχεδίου για νέο δάνειο,
    θα κάνει το μεσοπρόθεσμο, θα θα θα... απ'τα οποία "θα" οι ξένοι έχουν μπουχτίσει...

    ΠΑΣΟΚ..ΟΛΕ !!! ΟΛΕ !!! ΟΛΕ!!!!
    ΡΕΖΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΕ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ο ΜΥΤΑΡΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ι ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ.
    ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΡΑΛΛΗ ΤΟΥ 1981.
    ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΑΤΖΗΛΙΚΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. 120 ΔΙΣ ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ - ΜΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΡΕΓΟΥΛΑΡΙΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ (ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ). ΑΛΛΑ ΤΡΕΜΟΥΝΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟ-ΛΑΪΚΩΝ ΜΑΖΩΝ ΔΕΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ. ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΥΣ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΔΩΘΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα θωρακίθει και αυτόθ την Ελληνική οικονομία όπωθ ο πρωκάτοχόθ του θτην Ν.Δ. Πάντως δεν έχω τίποτα μαζί του ως άνθρωπο. Αλλά αφού είναι στην Ν.Δ. καταλαβαίνω τι μας περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια χαρά άνθρωπος είναι ο Μηταράκης.
    Νέος άνθρωπος, καθαρό μυαλό, έχει κολλήσει ένσημα, άρα έχει εμπειρία, δεν υπάρχουν για αυτόν σκοτεινά σημεία, δεν είναι απο τζάκια και μέχρι τώρα, απ ότι φαίνεται έχει κερδίσει τη ζωή του με τα δικά του κότσια.
    Σίγουρα απ όλους εκείνους που μάθαιναν στου κασίδα το κεφάλι, θα είναι καλύτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να επιλύσεις μια οποιαδήποτε κρίση ( οικονομική , πολιτική , κοινωνική ) πρέπει πρώτα απ' όλα να την αναλύσεις και εν πάσει περιπτώσει ο Μηταράκης από ότι φαίνεται από το βιογραφικό του είναι ικανότατος αναλυτής .
    Θα πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουμε αν θέλουμε νέους ανθρώπους στην πολιτική με γνώσεις ανάλογες με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε η εξακολουθούμε να είμαστε παλαιοκομματικοί και αναμασάμε την καραμέλα του πας νεοδημοκράτης βάρβαρος .
    Πιστεύω ότι η πολεμική που δέχεται η υποψηφιότητα Μηταράκη έχει δύο εμπνευστές από την μιά τους εναπομείναντες Πασόκους που ακόμα θεωρούν ότι το ζιβάγκο περνάει στις μέρες μας και από την άλλη τους παλαιοκομματικούς νεοδημοκράτες που νοιώθουν να χάνουν την γη κάτω απο τα πόδια τους μη έχοντας καταλάβει τίποτα από τις αλλαγές που γίνονται παγκόσμια σήμερα και φοβούμενοι οτιδήποτε φρέσκο εμφανίζεται στην πολιτική σκηνή .
    Κρίμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδή στην Ελλάδα είναι εθνικό σπορ,να θεωρούμε τους πάντες εκτός από τους εαυτούς μας άχρηστους, θα ήθελα να μου πουν όσοι δεν τους αρέσει ούτε ο Μηταράκης, τι ακριβώς πρότυπο πολιτικού έχουν το μυαλό τους! Την επιτυχημένη ακαδημαϊκή και επαγγελματική καριέρα την είχε πολύ πριν την όποια κουμπαριά με το Σαμαρά και οι περισσότεροι που τώρα χύνουν χολή, έλεγαν τα καλύτερα για τον τεχνοκράτη Μηταράκη και τα άξια Ελληνόπουλα του εξωτερικού! Αν δεν μας κάνουν και οι άξιοι τότε να αναζητήσουμε το νέο πολιτικό σύστημα στο Σείριο. Όλο και κάποιος "ΕΛ" θα είναι διαθέσιμος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αξιοι της τυχης σας.
    ακομα ενας χατζηεμμανουηλ θαυμαζομενος απο το ασχετο πληθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους ουσιαστικά μορφωμένους και γνώστες της κατάστασης, κυρίως της οικονομικής, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα με ικανότητα να προσδιορίσουν, να αναλύσουν και να βρουν λύσεις για την έξοδο από το αδιέξοδο. Το πλούσιο βιογραφικό του Ν. Μηταράκη υποδεικνύει ότι είναι απαραίτητος στο πολιτικό σκηνικό και η ως τώρα δράση του αποδεικνύει ότι δικαιώνεται το κάλεσμα του Α. Σαμαρά στο πρόσωπο του για συνδρομή στην "επανεκκίνηση" της οικονομίας και της χώρας.
    Μαρία Παπαλουκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση