GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες σελίδες στο βιβλίο ιστορίας του Δημοτικού μου...

Γράφει ο Γιώργος Ροδαφηνός Στη δεκαετια του 70 , ημουν στο Δημοτικο. Ειχαμε ' Ζητω το Εθνος', 'Ζητω η Εθνικη Παλλιγεννεσι...

Γράφει ο Γιώργος Ροδαφηνός
Στη δεκαετια του 70, ημουν στο Δημοτικο.
Ειχαμε 'Ζητω το Εθνος', 'Ζητω η Εθνικη Παλλιγεννεσια', 'Ζητω η Εθνικη Επαναστασις', 'Ζητωσαν οι Βασιλεις'. Ειχαμε και 'πουλια' στα καρβουνα.
Οι δασκαλοι εδερναν συστηματικα τους δυο-τρεις που ειχαν επιλεξει ως θυματα.
Μας μιλουσαν με παθος για την Εθνοσωτηρια Χουντας μας και μας εβγαζαν να κουναμε σημαιακια και να κανουμε 'Γυμναστικες Επιδειξεις' απειρου καλους, μαζι με φανταρους ντυμενους Σπαρτιατες με ξυλινα σπαθια βαμμενα χρυσα.
Μας εβαζαν να στηνομαστε ορθοστασια σα στρατιωτακια κατω απ το 'στρατηγο' που ηταν σε μια εξεδρα και να κανουμε το σταυρο μας για τα ιδανικα Πατρις-Θρησκεια-Οικογενεια.
Μια μερα, ο δασκαλος και τιμωρος μας, ο ενθουσιωδης του συστηματος, με τρεμαμενη 'απο τη συγκινηση' φωνη, μας ανακοινωσε οτι η...
'χουντα' επεσε πια και οτι τωρα ημασταν ελευθεροι.
Η αλλαγη αυτου του ανθρωπου, που παρα τη βαρβαροτητα του καπως τον πιστευα, απο τη μια μερα στην αλλη με στιγματισε.
Που πηγαν τα 'ιδανικα'; Οι ιδεολογιες; Τοσος βιαιος εξαναγκασμος να πεισθουμε και να πιστεψουμε, που πηγε;
Μπαι μπαι ιδανικα.
Πηγα και στο κατηχητικο. Μια φορα. Φυσικα μονο αγορια. Να μη μπαινουμε σε πειρασμο. Ο παππας μας ειπε οτι δεν πρεπει να αγγιζουμε το πουλι μας, γιατι τοτε ο διαβολος μπαινει απ την τρυπουλα.
Μπαι μπαι θρησκεια.
Η πρωτη μου εμπειρια με τους γιατρους, ηταν οταν ειχα μολυνθει αρκετα απο αμυγδαλιτιδα, που πηγε αγρια. Πιστευω οτι ηταν απο την καταστολη της σεξουαλικοτητας μου, φυσικα για να μη μπει ο σατανας μεσα μου, αλλα και γιατι οι γονεις μου πιστευαν τους γιατρους, που τοτε ελεγαν οτι αν αυνανιζεται πολυ το παιδι, θα παθει φυματιωση.
Πηρε 3-4 γιατρους για να βρεθει καποιος να εξετασει τις αμυγδαλες μου, και να τις βρει διογκωμενες.
Φυσικα, το να εξεταστει η ψυχολογικη αιτια και να αντιμετωπιστει, ηταν επιστημονικη φαντασια, κατι σαν το Star-Trek που θα ξεκινουσε να προβαλλεται προσεχως.
Αλλα ακομη κι ετσι, το να σκεφτει ενας γιατρος οτι θα μπορουσε να αντιμετωπιστει με αποτοξινωτικη διαιτα και ξεκουραση, ωστε να ενισχυθει το ανοσοποιητικο, ηταν κατι σαν το Lost in Space, που προβαλλοταν τοτε.
Οποτε, εγχειρηση.
Εκεινο τον καιρο, οι ειδησεις απο ολο τον κοσμο ηταν μετρημενες, και καναν μεγαλη εντυπωση.
Ενα παιδακι στην Αμερικη ειχε πεθανει επειδη οι γιατροι λεει του ειχαν χορηγησει πολλη αναισθησια κατα την εγχειρηση. Οποτε, οι γονεις μου ζητησαν να μπει λιγοτερο αναισθητικο.
'Ξυπνησα' στη διαρκεια. Ηταν μια εμπειρια κολασης. Μεγαλος πονος, ο χρονος κρεμασμενος. Σαν αιωνιος πονος. Αισθανομουν και τους ακουγα, αλλα δε μπορουσα να μιλησω, ή να κουνησω τιποτα. Παραλυτος στον πονο.
Ο γιατρος ακουγε μπαλα στο ραδιοφωνο, εβριζε σα χουλιγκαν και εβαζε χερι στη νοσοκομα που διαμαρτυροταν. Ξυπνησα και το πρωτο πραμα που ειπα στους γονεις μου, ηταν αυτο. Οι γονεις μου το ειπαν στο γιατρο, που φυσικα το αρνηθηκε και ειπε 'το παιδι εχει ψυχολογικο και λεει ψεμματα'.
Μπαι μπαι ιατρικη. Μπαι μπαι επιστημονικες αυθεντιες.
Η εφηβια μου στη Βεροια ηταν σκληρη. Ο ερωτας ηταν βρωμια. Απαγορευεται να αναπτυχθεις συμφωνα με τη φυση σου. Να ερωτευθεις, να αλλαξεις συντροφους, να γνωρισεις το θαυμα της ζωης. Μου πηρε χρονια να καταλαβω οτι με τη γυναικεια παρθενια συνεβαινε απλα το ιδιο πραγμα με την πωληση ενος ακριβου αντικειμενου: Αν παραβιαστει η συσκευασια, χανει αξια.
Εφυγα αμεσως τη στιγμη που μαζεψα δυναμη να φυγω.
Μπαι μπαι Βεροια. Μπαι μπαι κοινωνικη ηθικη.
Περασα μια δεκαετιες σε κυνισμο. Δεν πιστευα κανεναν εκει εξω.
Οταν εβλεπα τους 'οπαδους' των δυο κομματων να δερνονται στο δρομο για τα 'ιδανικα' τους με απχθεια. Φυσικα τα ψηφοδελτια μου διανθιζονταν με συμβολικα σχεδια.
Ωστοσο, κρατουσα παντα μεσα μου εναν αλλο κοσμο, οπου μπορουσαν τα πραγματα ν αλλαξουν. Οπου η αλλαγη θα μπορουσε να διαδωθει και να επικρατησει.
Τουλαχιστον, οπου ανθρωποι σαν κι εμενα, που παρα την αποφαντασιωση τους κρατησαν τα οραματα τους, θα μπορουσαν να τα πραγματοποιησουν.
Υπηρχε λογος γι αυτο.
Περα απο τις αρνητικες εμπειριες της εποχης, υπηρχαν πραγματα που κρατουσαν την ψυχη ζωντανη.
Αν εκανες μια βολτα σε καποια χωρια, ηταν πιθανο να καταληξεις να σε ταϊσουν καποιοι που σε ειδαν να περνας εξω απ το σπιτι τους.
Οι ανθρωποι, και στις πολεις, θα εβγαιναν απ το προγραμμα τους για να σε πανε εκει που ψαχνεις να πας.
Το χωριο εκτιζε με κοινο κοπο το σπιτι του σχωριανου. Μαζευοταν στα χωραφια του καθενα οταν χρειαζοταν εργατικα χερια.
Ο κοσμος εκεινος, παρα τη σχετικη με αργοτερα φτωχεια του, ειχε πλουτο που τον χασαμε αργοτερα.
Σ αυτους παρεμεινα να ελπιζω.
Συμφωνα με εγγραφο που κυκλοφορει -ως αποκαλυψη-, ο μπαμπας του τωρινου μας πρωθυπουργου ελαβε απο τον Rockfeller μεσω Manhattan Chase Bank 100.000.000$ 'για να δημιουργησει το ΠΑΣΟΚ'.
Ειτε ειναι αληθινο το εγγραφο ειτε οχι, η διαφθορα που υπεστη αυτος ο λαος απ αυτους τους ηγετες ειναι αληθινη.
Ειναι ουτως ή αλλως αληθινες οι δωροδοκειες και δωροληψειες, η συνεχης εξαπατηση του κοσμου, η διαφθορα τους ωστε να γινουν αυτιστικοι, εξαρτημενοι, εχθροι ολων των αλλων, αλλα πονηροι και με χαμογελο και 'σοσιαλιστικα ιδανικα' στη βιτρινα.
Το παρτι κρατησε δεκαετιες.
Τα ζομπι -ναι, τετοιοι ησασταν οσοι συμμετειχατε- ρουφουσαν ο ενας το αιμα του αλλου και το εκαιγαν για καυσιμο στα 4Χ4 και τις mercedes, ή το εβαζαν για συγκολητικο στο μπετον της βιλας τους.
Μπαι μπαι ελπιδα στους ελληνες;
Κατεβαινω στο Συνταγμα.
Διπλα σε 40.000 ελληνες.
Ποσοι απ αυτους ηταν -και ειναι;- ζομπι;
Αφηνω να συνεπαρθω με το ανοιξιατικο αερακι του καινουργιου.
Τα πνευμονια μου φουσκωνουν με ελπιδα.
Το μυαλο μου με συγκρατει.
Παιρνω το λογο μπροστα στους 3-4 χιλιαδες παροντες στην 'Εθνικη Συνελευση'.
Fuck, ακομη και το Συνταγμα το μετονομασαμε σε 'Πλατεια Εθνικης Συνελευσης', αφου ονειρευομαστε οτι 'θα νικησουμε', θα ειμαστε πλεον πιο συνειδητοι πολιτες και θα αλλαξουμε το Συστημα.
Υπερασπιζομαι στο λογο μου (στο 1,5 λεπτο που μου δινεται) οσους δεν ηταν κομματικοποιημενοι, οσους δεν προερχονται απ την αριστερα και αισθανονται να απειλουνται και να μην ενσωματωνονται, επειδη οι περισσοτεροι ομιλητες μιλουν με αριστερη φρασεολογια. Μη φευγετε, τους λεω, εσεις, η 'μη ιδεολογοι' ειστε οι χιλιαδες αγανακτισμενοι.
Προτεινω να μεταφερθει ενα μεγαλο μερος της αμεσοδημοκρατικης διαδικασιας στο ιντερνετ, στο Φορουμ της διοργανωσης. Κι απο κει, ομαδα να καταγραφει και να καταλογοποιει τις αποψεις οσων δε μπορουν εκ των πραγματων να μιλησουν λογω χρονου και τεραστιου αριθμου συμμετεχοντων στη Συνελευση.
Οταν γινεται απαριθμηση ολων των προτασεων, η δικη μου εχει χαθει. Τυχαιο; Δεν ξερω. Θα την ξανα-προωθησω. Δεν παραιτουμαι. Η Συνελευση δεν πιστευω οτι εχει -ακομη- καπελωθει απο το Συριζα και αλλες δημοκρατικες δυναμεις. Βοηθεια. Να την προστατευσουμε. Να την κρατησουμε στη θεωρια της. 'Χωρις κομματα, χωρις ιδεολογιες'.
Θα παλεψω ακομη πριν πω 'μπαι μπαι' στους ελληνες.
Θα παλεψω πριν πω 'μπαι μπαι' στην Ελλαδα.
Υπαρχουν καποιοι που με διαβαζουν.
Καποιοι που οταν τους διαβαζω, αισθανομαι λιγοτερο μονος.
Δεν ειναι ολοι ζομπι.
Δεν ειμαστε, ολοι οι υπολοιποι, αιμοδοτες.
Η ελπιδα ειναι εκει...

32 σχόλια

  1. ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ .
    Αν και σήμερα την Κυριακή με 1.000.000 κόσμο που θα μαζευτεί στο Σύνταγμα από όλη την Ελλάδα δεν καταφέρουμε να μπούμε μέσα στη βουλή , το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση του , θα μας περάσει για πολύ μεγάλους μαλάκες , τον Ελληνικό λαό και τότε θα μας γαμήσει μαζί με την τρόικα και θα μας περνάνε ότι μέτρα γουστάρουν αυτοί .
    Για να μην μας γαμήσουν και να μας περνάνε για φούσκες και δειλούς , σήμερα θα τους αποδείξουμε ότι δεν τους φοβόμαστε και θα τους γαμήσουμε εμείς .
    Δεν μασάμε εμείς οι Έλληνες και σήμερα , μπαίνουμε μέσα στη βουλή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ .
    Αν και σήμερα την Κυριακή με 1.000.000 κόσμο που θα μαζευτεί στο Σύνταγμα από όλη την Ελλάδα δεν καταφέρουμε να μπούμε μέσα στη βουλή , το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση του , θα μας περάσει για πολύ μεγάλους μαλάκες , τον Ελληνικό λαό και τότε θα μας γαμήσει μαζί με την τρόικα και θα μας περνάνε ότι μέτρα γουστάρουν αυτοί .
    Για να μην μας γαμήσουν και να μας περνάνε για φούσκες και δειλούς , σήμερα θα τους αποδείξουμε ότι δεν τους φοβόμαστε και θα τους γαμήσουμε εμείς .
    Δεν μασάμε εμείς οι Έλληνες και σήμερα , μπαίνουμε μέσα στη βουλή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν σου έφταιγαν ούτε οι δάσκαλοι, ούτε οι παπάδες, ούτε η εφταετία, ούτε και η Βέροια.
    Κομπλεξικός και μαλάκας, ήσουνα και είσαι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή θέλετε να πιστέψουμε ότι στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία,υπάρχει αδιέξοδο?
    Δεν μπορεί όλο αυτό το αυθόρμητο κίνημα να εκφραστεί με άμεση αντιπροσώπευση εκεί που λαμβάνονται ερήμην μας,οι οποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή και το μέλλον μας?
    Μου λέτε ότι είναι αδύνατον να θεσπιστούν στεγανά που θα εξασφαλίζουν με γραπτές δεσμεύσεις την άμεση από το λαό έκφραση της βούλησης του στη βουλή?
    δηλαδή να δεχτούμε ότι οι μόνοι ικανοί εκπρόσωποι μας είναι οι κληρονομικώ δικαιώματι γόνοι των πολιτικών τζακιών,που δεν κόλλησαν ένα ένσημο στο ΙΚΑ,οι κάθε λογής ηθοποιοί,αθλητές που το μόνο κριτήριο εκλογής τους ήταν το ότι συμπτωματικά βρέθηκαν στο προσκήνιο και αυτή η ρημάδα η δημοσιότητα με το κλισέ *είσαι γνωστός,άρα και ικανός για πολιτικός*?
    Η μόνη ανάρπαστη εφημερίδα στη βουλή είναι η ESPRESSO* Αυτοί είναι και αυτό είναι το επίπεδο τους.
    Κοιτάξτε γύρω σας,διαβάστε προσεκτικά τα μυνήματα και θα διαπιστώσετε ότι οι ικανοί βρίσκονται ανάμεσα μας,έχουν φωνή,έχουν ποιότητα,έχουν ομορφιά πνεύματος.
    Το λιγότερο απαιτούμενο είναι να μην ανήκουν σε κανένα πολιτικό χώρο,γιατί το κοινό καλό δεν έχει χρώμα.
    Το επόμενο είναι να έχουν γνώση που περιμένει να αξιοποιηθεί και πνευματική συγκρότηση που θα τους επιτρέπει να συνθέτουν αντικρουόμενα συμφέροντα και περιπτώσεις.Ικανοί να βρίσκουν χρυσές τομές.
    Τέλος μέσω ιστοσελίδας ενημέρωσης για τα ξητήματα για τα οποία θα πρέπει να πάρει θέση,να ξητείται άμεσα η γνώμη των ανθρώπων του κινήματος.
    Αυτά έτσι, εντελώς ενδεικτικά.
    Υπάρχουν ανάμεσά σας,πολλοί που είναι σε θέση να καταρτίσουν με σαφήνεια τους όρους ,τις προυποθέσεις εκλογής με κλήρωση (πάντα με γραπτές δεσμεύσεις) καθώς και της άμεσης τιμωρίας και αποπομπής σε περίπτωση παραβίασης της μεταφοράς της θέλησης των πολιτών.
    Δεν είμαστε όχλος.
    Είμαστε ικανοί.
    Εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία,εδώ κηδεύτηκε από αυτούς που την πρόδωσαν για να κυβερνήσουν εμας για την πάρτη τους.
    Εδώ θα ξαναγεννηθεί με τέτοια καλύτερη μορφή που θα τρομάξει όσους νόμιζαν ότι καταφεραν τα εξαλείψουν το DNA των προγόνων μας από την γενιά μας.
    *Άμες δε γ'εσόμεθα πολλώ κάρονες*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν μονο βλέπεις το δένδρο και οχι το δάσος αυτά παθαίνεις,

    παραμιλάς.

    Μεγάλωσες στη χούντα και μοναχά το "πουλι" σου εμεινε στο μυαλό, με το πουλι ασχολιόσουν απο μικρός, στη Βέροια μεγάλωσες, χριστιανός απο την εποχή του Σαύλου,

    τί περιμένεις;

    Πατρις-Θρησκεια-Οικογενεια αλλά,

    στη χούντα οι παπάδες δεν ηταν Δημοσιοι υπάλληλοι, ο Ανδρέας τους εκανε.


    "ο μπαμπας του τωρινου μας πρωθυπουργου ελαβε απο τον Rockfeller μεσω Manhattan Chase Bank 100.000.000$ 'για να δημιουργησει το ΠΑΣΟΚ"

    αλλά ποτέ δεν εμαθες ποιοί χρηματοδότησαν την ιδρυση του ΠΑΚ, και των "αντιστασιακών" οργανώσεων,

    τη στιγμή που οργάνωναν το πραξικοπημα της 21ης Απριλίου.

    Περιττόν να σου πώ πως ολοι οι φανατικοί χουντικοί, άλκημοι, δοκιμοι, βασανιστές,

    είναι σήμερα λαμπρά στελέχια του ΠΑΣΟΚ!

    Η ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΣ πουλήθηκε απο κατι,

    ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ

    Οπως πουλήθηκε και το 45 και το 22 και το 12.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην πτοείστε αγαπητέ.Μέσα από την πληθώρα απόψεων,απόδειξη της καταλυτικής δυναμικής σκέψης που διαθέτουμε,θα γίνει η σύνθεση.
    Αρκεί να ξεφύγουμε από την έκρηξη της οργής που ήδη εκφράστηκε και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που είναι η κατάθεση προτάσεων.
    Να αξιολογηθούν και να είστε σίγουρος ότι θα αναδειχθούν οι καλύτερες (γιατί δόξα τω θεώ ακόμη και εαν δεν έχουμε γνώσεις,έχουμε ένστικτο και αίσθηση δικαίου).
    Και στην συνέχεια πλαίσιο με αυστηρούς κανόνες εφαρμογής και τήρησης όσων θα συμφωνηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΝΤΟΝΟΣ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ. ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΘΑΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΧΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα πρέπει να δοθεί πολλή προσοχή στο δίκαιο.
    Γιατί διαμαρτύρεται αυτός που έχει μισθό 3 χιλιάδες ευρώ και του κόβουν 500, ,έχει εφάπαξ,έχει προνόμια,διαμαρτύερεται και αυτός που έπαιρνε 700 και του επιβάλλουν να ζήσει με 500 χωρίς εφάπαξ,χωρίς προνόμια,χωρίς κατωχυρωμένη εργασία .χωρίς αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης.
    Γι αυτό θα πρέπει να γίνει αυτοκριτική αλλά κυρίως να επίκληση σε αυτό που πρωτίστως χάσαμε,την ανθρωπιά μας.
    Κάποιοι ήταν απλά τυχεροί,όχι περισσότερο άξιοι.
    Και κάποιοι επίσηε μέσα από την δύναμη ισχύος της θέσης που κατείχαν έκαναν με την σειρά τους κατάχρηση εξουσίας,εξαγόρασαν την συνείδηση τους,δωροδοκήθηκαν,εξαπάτησαν.
    Και είναι και αυτοί ανάμεσα μας.
    Πολλή περίσκεψη,σύνεση και αυτοκριτική γιατί αν δεν κάνουμε αρχικά αυτοκάθαρση ,θα εκλέγουμε πάντα διεφθαρμένους για να γίνουμε σαν τα γουρούνια που έχουν ίδια φάτσα,αντάξιοι οι μεν των δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραια μαλακιούλα...
    Τεκμηριωμενη με βιωματικα στοιχεια και τις σοβαρες αποκαλυψεις των blogs
    Ρουφα λιγο αερα μπας και συνελθεις.
    Εσυ ειτε με κριση , ειτε χωρις, βλαμένος θα ησουνα.
    Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ
    ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΚΙΜΟΥ(ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ) ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τσσ τσσ τσσ τι λες ρε παιδί μου! πως δε σε πήρε χαμπάρι ο ροκτέτοιος να σου δώσει εσένα το χρήμα! υπομονή μπορεί να βρεθεί κανένας άλλος.

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οπου υπάρχουν εκλογές υπάρχει και ρεμούλα.
    Και επειδή δεν έχω να προτείνω άλλο τρόπο εκλογής των εκπροσώπων, πρέπει να βρεθεί τρόπος ελέγχου πριν οι εκπρόσωποι γίνουν αφεντάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελλας Ελληνων Χριστιανών!!!!!!!!
    Και όχι κλεφταράδων Πολίτικων………

    Ζητω το Εθνος!!!!!!!!

    Ζητω ο Στρατος!!!!!!!!!

    Ζητω τα σοματα ασφαλειας!!!!!!!!!!

    Ζητω η 21 Απριλιου 1967!!!!!!!!

    Ζητω ο εθναρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ζητω ο εθναρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος!!!!!!!!!!!!!!!

    Η μονη λυσης και ελπιδα του εθνους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΝΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ..
    Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ, - ΟΠΩΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.......

    Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. yes assholes you are right but the army officers of the seven years went to jail and the crooks who govern you afterwards became millionaires and bankrupt the country loipon tsimpiste ena archidi and enjoyed all the fucken politicians who keep sucking you Malakempores

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ζητω η 21 Απριλιου! Ζητω ο στρατος! Ζητω το εθνος!

    Γεωργιος Παπαδοπουλος !!

    Οι εθναρχες δεν πεθαινουν ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ....'Η ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ "ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ" ΙΣΩΣ; ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΟΥΤΕ Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΟΥΤΕ Η ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΟΥ (ΕΦΑΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΜΟΥ), ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΓΟΥΛΙ. ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΞΕΚΩΛΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΝΑ ΚΑΜΩ. ΑΣ ΟΨΟΝΤΕ ΟΜΩΣ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΚΕΨΗ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΤΑ" ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ. ΕΝΑ ΜΟΝΟ, ΤΑ ΠΑΙΑΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΠΕΚΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΡΟΥΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Επειδή τυχαίνει να ανήκω στην γενιά σου που βίωσε αυτά που περιγράφεις,μπορώ να καταλάβω τί θέλεις να πείς,πράγμα που δεν είναι εύκολο για τους νεώτερους που ζούνε το δράμα του Τιτανικού, *από την πολυτέλεια στην βύθιση *
    Γι αυτό μην παρεξηγείς τα όποια υβριστικά σχόλια ,αυτά οφείλονται στα λάθος συμπεράσματα που βγάλανε από το εξώφυλλο που παρέθεσες ,το οποίο ταυτίστηκε με την χούντα που θεωρείται αντικείμενο για εξορκισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι σας φταιει το κτιριο για να το καψετε ρε αμυαλοι?

    Οι γελοιοι τυποι που ηταν στις κυβερνησεις του Πασοκ και της Νεας Δημοκρατιας ειναι αυτοι που πρεπειν να λογοδοτησουν.. ολοι τους, μηδενος εξαιρουμενου, υπουργοι, βουλευτες, και οι κολλητοι τους γλυφτες.

    Τα νεα παιδια που ειναι τωρα στην κυβερνηση, πρεπει να εξαιρεθουν ως αναιτια γιατι δεν ειχαν τιποτα να κανουν με το χαλι που μας εφεραν οι παλαιοτεροι φωστηρες. Ειναι κι αυτα θυματα αφου ο Γιωργακης τους εβαλε στην κυβερνηση του να βγαλουν το φιδι απ' την τρυπα...Να καθαρισουν την κοπρο του Αυγεια, που συσσωρευσαν οι εκαστοτε κυβερνησεις απ' το 1974 και μετα.

    Επισης, πρεπει να εξαιρεθουν και τα κομματα που δεν κυβερνησαν, ΚΚΕ, Συριζα, ΛΑ.Ο.Σ γιατι αλλοιως, θα καψουμε και τα χλωρα μαζι με τα ξερα, που λεει κι ο λαος μας..

    Συνεση, ψυχραιμια και καθαρη σκεψη πρεπει να ειναι τα κριτηρια της ΔΙΚΗΣ μας Νεας Ταξης Πραγματων στην Πατριδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανωνυμοι, λυπαμαι που καποιοι απο σας δεν την εβγαλαν τοσο ανωδυνα οσο εγω και γινατε ετσι, αλλα δε μπορω να βοηθησω. Ειναι αργα.

    Συντρόφια, αν δεν εκλεινα ετσι στον επιλογο, θα ησασταν μια χαρα με το κειμενο, ε;
    ΕΣΕΙΣ ειστε ο λογος που αυτη η νεα ελπιδα χρειαζεται εγρηγορση απο ολους μας...
    Οχι η θεωρια σας, γενικα μια χαρα ειναι αυτη. Εσεις και το συστημα που σας χρησιμοποιει.

    Κε χουντικε, καληνυχτα.

    Γεια σου γιατρε! Ζητω το Εθνος!

    Η συνεχεια επι του Συνταγματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Διαφοροι ανωνυμοι, λυπαμαι που καποιοι απο σας δεν την εβγαλαν τοσο ανωδυνα οσο εγω και γινατε ετσι, δε μπορω να βοηθησω. Ειναι αργα.

    Συντροφια, αν δεν τελειωνα ετσι στον επιλογο, θα ησασταν μια χαρα με το κειμενο, ε;
    ΕΣΕΙΣ ειστε ο λογος που αυτη η νεα ελπιδα χρειαζεται εγρηγορση απο ολους μας...
    Οχι η θεωρια σας, γενικα μια χαρα ειναι αυτη. Εσεις και το συστημα που σας χρησιμοποιει.

    Κε χουντικε, καληνυχτα.

    Γεια σου γιατρε! Ζητω το Εθνος!

    Ανωνυμε στις 3.16: Το ποστ οπως το εκανα στο fb, εχει κι αλλες φωτογραφιουλες μεσα, να παιζουν τα παιδια.. Εχω και το 'Χαμενοι στο Διαστημα', και τη Βουλη της Αγανακτησης.
    Αλλα εχεις δικιο. Γι αυτους, καποιος που εβαλε τη φωτο του πουλιου, ή χουντικος θα ειναι, ή αριστερος.
    Οπως και καποιος που μιλαει χωρις ταμπου για τα ταμπου τους, πρεπει να ειναι ..γκει.
    Αυτη η διανοητικη μυωπια και η συναισθηματικη αρρωστεια του 74% των ελληνων του δικομματισμου, μας εφερε ως εδω.

    Η απαντηση επι του Συνταγματος, σε λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΒΡΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΘΑ ....ΑΝΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ,ΟΠΩΣ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.....ΑΝΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ,ΠΙΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συγνωμη αγαπητε μου, να σου κανω μια ερωτηση,
    οταν στα νεανικα σου χρονια που ηταν η ...κακια χουντα, εσενα σου αρεσαν τα αγορακια η τα κοριτσακια???
    Γιατι αν σου αρεσαν τα αγορακια τοτε εισαι πουστης!!
    Καλη σου νυχτα διαφορετικε, αλλιωτικε ...συνανθρωπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μαλλον ησουν παραξενο αγορι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΧΟΥ ΕΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. μπλαβο μπεμπη, τολα α σε παω στο πακο βολτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. καπου σε πητε το ματι μου εχθες στη πλατεια κλαυθμωνος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΧ ΚΑΚΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ητανε αναγκη ρε φιλε να βαλεις το πουλι της χουντας για να ζησω ξανα τον εφιαλτη της ! ας εβανες ενα οποιοδηποτε πουλι γιατι οι βρυκολαλες πεταχτηκαν αμεσως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ. ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΚΕΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΑΝΡΘΩΠΟΙ.ΟΠΩΣ Ο ΓΡΑΦΩΝ...ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ? ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ! ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ " ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ" ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ .
    ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΟΥ ΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΓΟΥΛΑΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΜΑΣ ΑΡΑΔΙΑΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση