GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και «νόμιμες κομπίνες» από την Αγροτική Τράπεζα;...

Από τον Π. Κουτουζή Αν αυτό δεν είναι «νόμιμη κομπίνα» σε βάρος των επενδυτών- μικρομετόχων και μάλιστα από το Δημόσιο, τι είναι; Και εξηγ...

Από τον Π. Κουτουζή
Αν αυτό δεν είναι «νόμιμη κομπίνα» σε βάρος των επενδυτών- μικρομετόχων και μάλιστα από το Δημόσιο, τι είναι; Και εξηγούμεθα:
Η Αγροτική Τράπεζα έκανε 23-5-11 «reverse split» ανεβάζοντας την εσωτερική αξία της μετοχής από 0,72 € σε 7,20 περίπου. Ετσι ένας μέτοχος που είχε 1000 μετοχές που του είχαν στοιχίσει 720 €, «απέκτησε» 100Χ7,20=720.
Ηρθε όμως στη συνέχεια η Διοίκηση της Τράπεζας και...
 μείωσε το κεφάλαιο καθορίζοντας την εσωτερική αξία της νέας αυτής μετοχής σε 0,60 € δηλαδή 100Χ0,60= 60€. Εχασε δηλαδή στα σίγουρα χωρίς να πουλήσει 640€. Τώρα τον καλεί η Τράπεζα σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα αγοράς 13προς 1, και με τιμή 1,07 €, αλλά μετά την αύξηση η εσωτερική αξία θα είναι 0,60.
Και ρωτάμε: Που πήγαν αυτές οι τεράστιες διαφορές; Είναι αξιόπιστες αυτές οι ενέργειες; Και γιατί να μετάσχει κανείς στην αύξηση κεφαλαίου; Μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε τέτοια παιγνίδια;

3 σχόλια

  1. Άλλη μια συγκέντρωση παθητικών αγανακτισμένων πολιτών
    πέρασε, δούλεψαν δημοσιογράφοι κουλουράδες πιτσαδόροι σουβλατζίδες μικροπωλητές νερών , καφέδων , τσιγάρων, κλπ. Αν και μέχρι την ψήφιση των σκληρών μέτρων δεν γίνουμε ενεργοί διαδηλωτές και δεν μπούμε μέσα στην βουλή, με σχέδιο , ακόμα κατάληψη του Μάξιμου , του προεδρικού μεγάρου το σπίτι του γ.α.π του αδελφού του
    του προέδρου της δημοκρατίας , τότε την βάψαμε ,
    αφού αντιδρούμε παθητικά , το ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ
    θα μας περνάνε ότι μέτρα γουστάρουν αυτοί , και με το δίκιο τους αφού μας βλέπουν σαν φούσκες και χαβαλέδες .
    Τι περιμένουμε να εξεγερθούμε ,περιμένουμε να μας πουν ευγενικά , ορίστε σας δίνουμε χρήματα ;;;;;;
    Πρέπει να αγωνιστούμε . Η ελευθερία δεν χαρίζεται κερδίζεται μετά από πόλεμο και τώρα έχουμε πόλεμο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ και τώρα! Στην Ελλάδα που ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει με τις άφρονες επιλογές των πολιτικών μας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ και αυτών που κυβέρνησαν και αυτών που δεν κυβέρνησαν να μειωθούν οι μισθοί τους ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ, και οι συντάξεις τους στα ΧΙΛΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ και να καταργηθούν παντός είδους διευκολύνσεις τους που έχουν οικονομικό βάρος, γιατί και αυτοί που δεν κυβέρνησαν ξέρανε πως το καράβι που λέγετε Ελληνική Οικονομία έμπαζε από παντού αλλά όλοι τους σφύριζαν αδιάφορα.
    Έτσι όλοι τους θέλανε με δανεικά να στηρίξουν την εκλογική τους πελατεία, να εκμαυλίσουν συνειδήσεις, να εξαγοράσουν ανθρώπους, να χρηματοδοτηθούν άχρηστα έργα και υπηρεσίες αλλά που θα τους επέφεραν ψήφους για να μπορούν από το έδρανο της Βουλής να κοκορεύονται το βουλευτιλίκι τους ή το υπουργιλίκι τους, και το εκλογικό τους ποσοστό!
    Και αυτοί που έδιωξαν στο όνομα της επαναστατικής γυμναστικής από την Ελλάδα την GENERAL MOTORS όταν έστησε ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στην χώρα μας, και αυτοί που στο όνομα της ΕΛΛΑΔΑΣ, με νύχια και με δόντια δεν το κράτησαν, και τόσα άλλα.
    Και ακόμη αυτοί που τάχατες αντιτίθενται σε περικοπές μισθών παντός είδους εργατοϋπαλλήλων, γιατί καθημερινά σε κάθε τους εμφάνιση μέσα και έξω από την Βουλή κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι δεν υποστηρίζουν να μειωθούν δραστικά οι δικοί τους μισθοί και οι συντάξεις τους;
    ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ τους;
    Πολύ καλά το είπε ο γκομενιάρης του ΔΝΤ ότι είμαστε βουτηγμένοι στα σκατά αλλά δεν το είπε μέχρι τέλους, δηλαδή ότι στα σκατά μας ρίξανε ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ!
    Εδώ και τώρα, ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ!
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NTOY.......STH BOYLH BRE ADELFIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση