GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοψήφισμα για το φθινόπωρο ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου...

Ψήφο εμπιστοσύνης για το νέο κυβερνητικό σχήμα , εθνική συνεννόηση στη βάση συγκεκριμένων παραδοχών και δημοψήφισμα για μεγάλες αλλαγές π...

Ψήφο εμπιστοσύνης για το νέο κυβερνητικό σχήμα, εθνική συνεννόηση στη βάση συγκεκριμένων παραδοχών και δημοψήφισμα για μεγάλες αλλαγές που θα αποτυπωθούν σε ένα νέο Σύνταγμα, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός.
«Ζήτησα την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, γιατί η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ανοίγοντας...
 τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.
Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε εκ νέου έκκληση για εθνική συνεννόηση στη βάση συγκεκριμένων παραδοχών. Πρώτη παραδοχή, όπως είπε, είναι ότι το χρέος και τα ελλείμματα αποτελούν εθνικό πρόβλημα και το χρέος μας θέτει υπό ιδιότυπη οικονομική κηδεμονία.
«Ας συμφωνήσουμε και ως βάση της εθνικής συνεννόησης ότι πρώτοι εμείς χρειάζεται να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας και να φύγουμε από την εξάρτηση που μας προστατεύει από την χρεοκοπία», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης για να αναλάβουμε κάθε δράση εμείς οι Έλληνες ώστε η Ελλάδα του αύριο να μην εξαρτάται από δάνειες δυνάμεις».
Δεύτερο σημείο για το οποίο ζήτησε συναίνεση ο Πρωθυπουργός είναι η επιλογή για οργανωμένη αντιμετώπιση του χρέους με τρόπο που δεν οδηγεί σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.
«Είχαμε τρεις επιλογές. Πρώτη την χρεοκοπία, δεύτερη την έξοδο από το ευρώ, τρίτη τη βοήθεια από το μηχανισμό στήριξης που δημιουργήσαμε», επισήμανε και πρόσθεσε: «Έδωσα μάχη για να στηθεί εκ του μηδενός ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης και την μάχη αυτή την κερδίσαμε μαζί με τον ελληνικό λαό».
Τρίτη παραδοχή, συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, είναι ότι το χρέος και τα ελλείμματα είναι το σύμπτωμα της ασθένειας και όχι η αιτία.
Επόμενο σημείο στο οποίο κάλεσε ο Πρωθυπουργός τα υπόλοιπα κόμματα να συναινέσουν είναι στις πραγματικές διαστάσεις της πορείας μας. «Είναι εύκολο να τα ισοπεδώνουμε όλα και να λέμε αβασάνιστα ότι αποτύχαμε...Έχουμε σοβαρά και θετικά αποτελέσματα...Έπιασαν τόπο οι θυσίες του λαού», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ζήτησε επίσης ψήφο εμπιστοσύνης για να μπορέσουμε, όπως είπε, να διαπραγματευτούμε μια νέα συμφωνία για το ελληνικό χρέος.
Η νέα κυβέρνηση, πρόσθεσε, έχει σαν πρώτο καθήκον να ολοληρώσει τη διαπραγμάτευση. Υπογράμμισε δε εκ νέου τα διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου τελειώνουν σύντομα, αν η χώρα δεν λάβει την πέμπτη δόση του δανείου από ΕΕ και ΔΝΤ
«Είναι καθήκον μας να ομονοούμε στην εθνική προσπάθεια, η εικόνα της διαίρεσης δεν βοηθάει», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης
Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι θα κινηθεί στους εξής άξονες:
- Διόρθωση αδικιών που προϋπήρχαν και ανέδειξε η εφαρμογή του Μνημονίου, αλλά δεν έφταιξε γι΄ αυτές το Μνημόνιο.
- Νέο Σύνταγμα, εύληπτο, κατανοητό σε κάθε πολίτη, με σειρά αλλαγών για τις οποίες θα αποφασίσει η ελληνική κοινωνία σε δημοψήφισμα.
- Πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση.
- Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου.
- Αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος και εγγύηση ελαχίστου επιπέδου διαβίωσης.
- Κινητοποίηση για «μεγάλες κατακτήσεις» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε υποτιμητικούς όρους για τη χώρα»
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως τα εθνικά θέματα εξαιρούνται οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης σε σχέση με το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και πως «σε σχέση με τις εμπράγματες εγγυήσεις του δανείου, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε όρους υποτιμητικούς για τη χώρα, αλλιώς μπορεί να φτάσουμε στο αδιέξοδο, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό».
Καταλήγοντας ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πάνε χαμένες και επικαλέστηκε τη μείωση του ελλείμματος κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες και την αύξηση ρεκόρ των εξαγωγών.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε να πετύχει έξοδο στις χρηματοπιστωτικές αγορές το 2012 αποτελεί αποτυχία των προβλέψεων της ίδιας της τρόικας και όχι της Ελλάδας, της οποίας οι προτάσεις σε μεγάλο βαθμό εξακολουθούν να αγνοούνται, σημείωσε.
Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

9 σχόλια

  1. ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
    Η
    ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΜΕ ΑΕΡΙΑ.

    ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, ο άνθρωπος δεν παίζεται με τίποτα, ο εγκέφαλός του είναι τύφλα στην αμερικανιά! Πότε θα κόψετε τον ομφάλιο λώρο με τη μαμά σας κύριε πρωθυπουργέ; Είστε μεγάλο παιδί και έχετε το δικαίωμα να σκέφτεστε από μόνο σας και μάλιστα να λέτε και όχι στην μπιγκ μάδερ!
    Λοιπόν ο γαπ πήρε στο στόμα του τις λέξεις και τα νοήματα που χρησιμοποιούν στα αιτήματα τους οι αγανακτισμένοι πολίτες για να τους κάνει να πιστέψουν ότι τα συμμερίζεται - αφού τα εισάγει στο λόγο του - και ότι μας άκουσε επιτέλους, και τούτο για να μας κλέψει την εμπιστοσύνη μας όπως έκλεψε και τη ψήφο αυτουνών που τον ψήφισαν! "Λεφτά υπάρχουν" έτσι λοιπόν μας λέει ότι και "Δημοψήφισμα υπάρχει"!!! Είναι απίστευτος, δεν καταλαβαίνει ότι, αργά η γρήγορα, τα ψέματα πάντα πέφτουν πάνω σ' αυτόν που τα λέει; Ο λόγος σου δεν έχει πλέον μπέσα. Είναι εικονικός, βυρτουαλ.
    Αν τυχόν υπάρξει δημοψήφισμα να δούμε πως θα το εκφέρει, τι μορφή θα έχει!; Θα είναι κάτι του στυλ : "μνημόνιο η μνημόνιο;"η κάτι άλλο ακόμα πιο μπερδεμένο για να μας μπερδέψει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. απαντά (;) στο "καυτό" ερώτημα που του θέτει ο δημοσιογράφος Άκης Παυλόπουλος για το ενδεχόμενο τίρησης του μνημονίοου από τη Ν.Δ.

    http://www.youtube.com/watch?v=Po6MRWFL95M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και αναγουλιαστικοί πεοθηλασμοί...

    Χρ. Παπουτσής: Το λιβανιστήρι του ΓΑΠ, με τους 82 νεκρούς του ΣΑΜΙΝΑ στην πλάτη, έχει το θράσος και μιλάει για "ευθύνες"....!!!

    Αντίθετος σε μια κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τον Γ Παπανδρέου δηλώνει στη Real News ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Χρ Παπουτσής . «Ο πρωθυπουργός έχει ισχυρή λαική εντολή και αρραγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και όλοι μας έχουμε αναλάβει από κοινού την ευθύνη προς την ελληνική κοινωνία»

    [Ποιά ευθύνη βρε άχρηστε που πνίγηκαν οι ταλαίπωροι του ΣΑΜΙΝΑ στη θητεία σου και δεν είχες την ευθυξία να παραιτηθείς;]

    λέει χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότιο πρωθυπουργός «έβαζε και θα βάζει πάντα τα συμφέροντα της χώρας και του λαού πάνω από όλα». Διαμηνύει ότι « το παρελθόν των Ιουλιανών έχει δώσει διδάγματα σε όλους» ενώ υπενθυμίζει σχολιάζοντας τα σενάρια ότι οι παραιτηθέντες και όσοι αποστασιοποιήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ θα κάνουν νέο κόμμα ότι « βρήκαν απέναντί τους τα αντανακλαστικά της ισχυρής παραταξιακής συνείδησης του κόμματος»
    [εννοεί την ομερτά της καμόρρα...]
    πα$$οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι δεξιοι εχουν σκασει που τους εκοψε τα ρουσφετια ο Γιωργος και βγαζουν τη χολη τους στα μπλοκς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΩΧΧΧ..ωχ.ωωχχ...κλόουν κολοτούμπα 9,33
    Εκπρόσωπε της Χούντας Πασοκ
    τα έμαθες τα νέα ;

    "Οι Ευρωπαίοι θα μας δώσουν μόνο την μισή δόση"
    ____________________________________
    Πριν από λίγο ο Βέλγος Υπουργός των Οικονομικών Ντιντιέ Ρέϊντερς, δήλωσε ότι το Eurogroup θα αποφασίσει να δοθεί στην Ελλάδα η μισή δόση δηλαδή 6 δις ευρώ για να καλύψει η Ελλάδα τις τρέχουσες ανάγκες και στη συνέχεια θα αποφασίσουν για τα υπόλοιπα χρήματα.

    ΟΥΤΕ ΚΑΝ....ΚΑΚΑΛΑ ΜΑΛΙΑ.... !!!
    δηλαδή Τρίχες των αρχιδών...!!
    Πω..πω..ρε πούστη μου,
    γαμώ το Πασοκ σου.
    Απο τη Λούγκρα τον Παπακώ..
    πέσαμε στον Μονάρχιδο...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πασοκ

    Με παρεμβαση των σκληρων εντιμων πρασινοφρουρων της Μηλιωνη ο Γιωργος δεν παρεδωσε στον Σαμαρα....
    Θα παραμεινει αρκετα και μετα ο Βαγγελης.
    Οταν τελειωσει ο Βαγγελης ερχεται
    ο δρ Κουτσουκος

    Η δεξια σε εικοσι χονια και αν...ελεγαν οι εντιμοι πρασινοφρουροι σημερα σχολιαζοντας την νεα Κυβερνηση...

    Το δημοψηφισμα, αν γινει πρεπει να εχει πολλα ερωτηματα...οχι μονο ενα...

    Eπισης Σημερα ειδαμε στον δρ Κουτσουκο στο Συνταγμα να μιλαει σε ξενα καναλια και να καταγγελει τις τραπεζες και την κρυπτοφασιστρια Μερκελ...

    Ερχονται ανατροπες

    Καποιες πρεσβειες θα δωσουν πιστολακια σε "αγανακτισμενους πρακτορες" για να γινει μακελιο και νεκροι και ανατροπη της Κυβερνησης...

    να ακολουθησει ασταθεια

    για να ερθει ο Σαμαρας και Γλυξμπουργκ και επεισοδιο με Τουρκια

    για να να προδωσει ο Σαμαρας το Καστελοριζο και τα πετρελαια..

    Αυτα..

    Νικος Πασοκ

    Ματθαιος πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΑΣΤΟΎΡΗ....ΜΑΤΘΑΙΕ ΛΗΓΜΕΝΕ
    ΑΝΤΕ ΠΑΝΕ ΠΕΘΑΝΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ
    ΑΥΝΑΝΙΣΜΕΝΟ.....


    ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΔΕΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ
    ΣΤΟ PRESS.

    ΘΑ ΛΥΤΡΩΘΕΙΣ ..ΤΡΥΠΙΕ...ΤΡΥΠΗΜΕΝΕ ΠΑΣΟΚΕ ΛΗΓΜΕΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αναλογιστήκατε το έγκλημά που κάνατε όσοι ψηφήσατε τον Παπανδρέου ; Δεν είχε πείσει , δεν είχε δήξη ότι ήταν ικανός για αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ επειδή είχαν προηγηθεί πολλές βλακείες του από το 04 έως το 07 και εσείς με το αρρωστημένο μυαλό, με το κριτήριο για τα σκουπίδια τον επιλέξατε για ικανότερο από τον Βενιζέλο. Εσείς οι άμυαλοι να πληρώνετε καθημερινά ρε Καραμήτρηδες την ηλιθιότητα που κουβαλάτε γιατί σας αξίζει, εμείς σε τι φταίξαμε να περνάμε αυτό το μαρτύριο της αφραγκίας και της αβεβαιότητας. Και βέβαια τα έκανε σκατά ο Γιώργος, με τι προσόντα άλλωστε να διαχειρίζονταν τα δύσκολα που του βγήκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση