GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εδώ και τώρα εκλογές...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Στα τρία προηγούμενα άρθρα μας διαπραγματευτήκαμε τρία ξεχωριστά αλλά αλλ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Στα τρία προηγούμενα άρθρα μας διαπραγματευτήκαμε τρία ξεχωριστά αλλά αλληλοεξαρτώμενα θέματα, τα οποία ως σύνολο είναι δυνατόν να θεωρηθούν ότι συνθέτουν και ορίζουν αρκετά καλά το πρόβλημα της ορθής διαχείρισης του Χρέους.
Συγκεκριμένα:
1. Στο πρώτο άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα είναι πλουσιότερη από τους δανειστές της» αποδείξαμε ότι η Ελλάδα με βάση το Συνολικό Χρέος, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και το Δημόσιο και το Ιδιωτικό, είναι πλουσιότερη από τους δανειστές της και συνεπώς μείζονος σημασίας αξιόχρεη χώρα.
2. Στο δεύτερο άρθρο με τίτλο «Όταν χάνονταν η παρτίδα αυτοί συνεδρίαζαν» αποδείξαμε ότι η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου διέπραξε μείζονος σημασίας λάθος όταν μετέτρεψε το πρώτο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης από 4ετές σε 3ετές. Ο Λόγος ήταν εξαιρετικά απλός. Οι αγορές δεν εντυπωσιάσθηκαν αλλά αντιθέτως φοβήθηκαν όταν...
πληροφορήθηκαν τους στόχους του 3ετούς προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης. Αιτία: οι στόχοι του 3ετούς προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης που ήταν εξαιρετικά υψηλοί και φιλόδοξοι και ευδιάκριτα ανέφικτοι. Αποτέλεσμα: ο καλπασμός των spread και όλα τα αρνητικά που ακολούθησαν με αποκορύφωμα την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό της τρόικας.
3. Στο τρίτο άρθρο με τίτλο «Εμπρός να σώσουμε το διεθνές τραπεζικό κεφάλαιο» αποδείξαμε το αυταπόδεικτο. Ότι η κυβερνητική πολιτική για την διαχείριση του Χρέους κάνει το πλέον εγκληματικό λάθος. Επιτρέπει την μετατροπή του Χρέους σε ενυπόθηκο. Δίνει έτσι διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στους δανειστές και αφαιρεί από την χώρα το τελευταίο όπλο: την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους υπό την απειλή της χρεοκοπίας και της στάσης πληρωμών.
Ουσιαστικά στα τρία παραπάνω άρθρα τέθηκε με σαφήνεια το πρόβλημα της ορθής (κατά την γνώμη μας) διαχείρισης του χρέους.
«Κύριε δανειστή θα σας εξοφλήσω γιατί έχω εισοδήματα. Με αυτό το συγκεκριμένο άνετο χρονικά χρονοδιάγραμμα ώστε να μην πεινάσει και δυστυχήσει ο λαός μου. Είσαι υποχρεωμένος να το δεχτείς γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα χάσεις τα οφειλόμενα».
Η κυβερνητική συνταγή ήταν διαφορετική αφού όπως αποδεικνύει η πραγματικότητα λέει:
«Κύριε δανειστή θα σας εξοφλήσουν κάτι φίλοι μου γιατί εμείς δεν μπορούμε. Και δεν μπορούμε γιατί σε εξοφλούμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς, που αντικειμενικά δεν μπορούμε να τους προλάβουμε, αλλά ταυτόχρονα επειδή είμαστε φίλοι σου δεν θέλουμε και να τους αλλάξουμε και να σου δημιουργήσουμε πρόβλημα. Επειδή όμως στο μέλλον μπορεί να συμβεί κάτι και να μην μπορούν ούτε οι φίλοι μου να σε εξοφλούν, βάζουμε νέες και πολύ ισχυρές εγγυήσεις στα δάνεια που μας έχεις δώσει. Έτσι θα πάς στα Αγγλικά δικαστήρια, θα δικαιωθείς και θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω εύκολα και χωρίς περιττές γραφειοκρατίες»
Θα ήταν πολύ απλό -τώρα που έχει ανακοινωθεί ότι η ανεργία τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στο ποσοστό ρεκόρ 16,2% και η ύφεση του Α΄ τριμήνου 2011 αναθεωρήθηκε προς τα πάνω (από το 4,8% στο 5,5%)-, να κάνω το αυτονόητο. Να τεκμηριώσω την αποτυχία της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής πάνω στην παραπάνω στατιστικά δεδομένα. Δεν θα υπήρχε ουσιαστικός αντίλογος.
Μόνο οι κουτοί δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι αυτή η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει και θα συνεχίσει να αποτυγχάνει. Το να την καταγγέλλεις λοιπόν και να επιδιώκεις να την αλλάξεις είναι ματαιοπονία.
Είναι σίγουρο ότι αυτή η πολιτική θα συνεχισθεί για όσο χρονικό διάστημα την διακυβέρνηση της χώρας εξασκεί ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα. Μόνο η αλλαγή της κυβέρνησης θα αλλάξει και θα σταματήσει αυτό το λάθος.
Η θέση μας από εδώ και πέρα: Εδώ και Τώρα Εκλογές!

8 σχόλια

  1. Εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν για τον απλούστατο λόγο οτι πρέπει να ολοκληρωθεί το σχέδιο, το οποίο δεν μπορεί να μείνει στη μέση).
    Ο ΓΑΠ ανέλαβε να εκτελέσει το αμερικανικό σχέδιο των αγορών και θα παραμείνει στην κυβέρνηση (με πασοκσή στην εξουσία και λαό στο γύψο και στην κατάψυξη), και δεν θα φύγει πριν το εκτελέσει. Αλλωστε, αν δεν το ολοκληρώσει δεν παίρνει φράγκο!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακουστε τι λεει το αμερικανακι στη βουλη
    Λεει οτι βουλιαξαμε απο την δωρεαν παιδεια απο τα κοινωνικα επιδοματα και δεν λεει κουβεντα για τους λησταρχους που μας πινουν το αιμα και για τις κομπινες με τα υποβρυχια ,τους πυραυλους και δεν συμμαζευετια
    Καιμας καλει ο μαλακοπιτουρας να πληρωσουμε εμεις τα σπασμενα οπως πληρωσαμε τις απατεωνιες του Κουτσογιωργα και της αλλη ςπρασινης συμμοριας με τον απατεωνα Κοσκωτα!!
    Που ειχαν μαλιστα στην εμπροσθοφυλακη τους και ενα συρφετο κωλοδημοσιογραφων που σιτιζονταν στο Πρυτανειο του αρχιαπατεωνα με τις 24 ωρες,τον Σκαι και την πολυπαθη Καθημερινη που καταντησε ενα κουρελοφυλλο στα χερια των γενιτσαρων του Κοσκωτα μεχρι την ημεραπου την κοπανησε με το αεροπλανο του Σαλιαρελη!!
    Τι ναπρωτοθυμηθει κανεις τι τραβηξε η Ελλαδα στα χερια των Παπαντρεου,του Κουτσογιωργα,του Τσοχατζοπουλου,του Λουβαρη,του Τσουκατου,και ολων αυτων που πηγαν για λιγο φυλακη και οσων την γλυτωσαν!!
    Κι ερχεται τωρα το Γιωργακη,του οποιου η μανα ηταν γραμματεας του Ροκφελερ,να μας πουλαει πατριωτισμο και σωτηριολογια,το αμερικανακι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΩ Η ΝΕΟΚΕΜΑΛΙΚΗ
    ΝΕΟ ναζιστική ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με κάτι τέτοιες σαχλαμάρες και βλακώδεις αναλύσεις από ασχέτους φτάσαμε ως εδώ. Πάρτε το χαμπάρι:
    1. Τα μισά σχεδόν λεφτά τα χρωστάμε στους εαυτούς και στα παιδιά μας μέσω των Ελληνικών Τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων. Από τα 350 δισ. ομόλογα τα μισά είναι σε τράπεζες (60δισ) και τα άλλα μισά σε ταμεία (άλλα 50-60δισ). Αν δεν πληρώσουμε θα πτωχεύσουν και τα δύο. Παρεμπιπτόντως, αν πτωχεύσουν οι τράπεζες δεν θα χάσει τα λεφτά μόνο ο Λάτσης και ο Σάλλας, σημαντικό μέρος των μετοχών έχει και το κράτος, οι ιδιώτες και τα ταμεία και πάλι. Για να μην γίνει στις τράπεζες καταστροφή θα έπρεπε το κράτος να βάλει σε αυτές λεφτά (ποιά λεφτά?)

    2. Αν δεν πληρώναμε τα ομόλογα των Ευρωπαϊκών τραπεζών (κυρίως Γαλλία Γερμανία) οι κυβερνήσεις τους θα έπρεπε να της επανακεφαλαιοποιήσουν. Μετά από εμάς αμέσως μάλλον θα ακολουθούσε η Ιρλανδία, η Πορτογαλία,η Ισπανία, το Βέλγιο και η Ιταλία. Κάπου εκεί θα τελείωνε και η Ευρωπαϊκή ένωση. Κι αν όμως τα πράγματα τελείωναν με την Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα ρωτούσαν τις ηγεσίες τους. "Γιατί τους θέλουμε αυτούς τους κάφρους μέσα στην Ευρώπη?"

    3. Ο "Κύριος Δανειστής" που λέτε, δεν είναι κανένας πλούσιος γέρος στην Ελβετία. Είναι δεκάδες ελληνικές και ξένες τράπεζες, εκατοντάδες ταμεία και funds, και μερικές χιλιάδες ιδιώτες. Ο μεγαλύτερος εκ των οποίων (π.χ. η Εθνική Τράπεζα) δεν κατέχει. Ξεκινώντας ο κ. Παπακωνσταντίνου να πάρει στο τηλέφωνο τον πρώτο ή άντε δεύτερο από αυτούς για να κάνει την παραπάνω "συζήτηση"/εκβιασμό, θα το μάθαινε και η κουτσή Μαρία. Σε 2 ώρες θα είχαν φύγει το 5%-10% των Ελληνικών καταθέσεων ηλεκτρονικά. Σε περίπου 12 ώρες θα είχαν αδειάσει όλα τα ΑΤΜ της χώρας. Σε 18 ώρες θα είχαν αδειάσει και τα vault των καταστημάτων. Σε 48 ώρες θα είχε επιβληθεί πάγωμα αναλήψεων corallito και σε 72 ώρες θα είχαν καεί ή λεηλατηθεί τα μισά τραπεζικά καταστήματα στην χώρα.

    4. Ακόμα κι αν δεν είχε συμβεί το παραπάνω αναπόδραστο σενάριο, και είχαμε συμφωνήσει με αρκετούς δανειστές (π.χ. ελληνικές & ευρωπαϊκές τράπεζες και τα ελληνικά ταμεία). Μία σημαντική επιμήκυνση των ομολόγων (ακόμα και χωρίς credit event) με χαμηλό επιτόκιο (π.χ. 3%), χωρίς δημοσιονομική προσαρμογή που να φέρνει πρωτογενές πλεόνασμα σε λιγότερο από 3 χρόνια (δηλ. ότι λέει το μνημόνιο), σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα αντιμετωπίσουν σημαντικότατα προβλήματα ρευστότητας και κερδοφορίας, τα περισσότερα ταμεία θα αντιμετωπίσουν σε 2-3 χρόνια την πτώχευση και η οικονομία θα αντιμετωπίσει την συνεχιζόμενη ύφεση.
    Φυσικά το παρόν κείμενο έχει το ίδιο "βάθος" ανάλυσης που είχαν και τα προηγούμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΕΛΕΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ ΤΙΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΒΡΑΚΙΩΝ.ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΟΥΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΕΙΑ.ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΨΕΙ ΑΠΑΤΗ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΒΡΩΜΙΚΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ.ΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΚΑΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΑΧΑΝΤΕΡΑ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΑΝ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΘΑ ΒΙΛΛΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.Η ΒΛΑΧΙΑ ΚΑΙ Η ΤΑΓΑΡΙΛΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΥ,ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥ ΚΑΙ ΔΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ,ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ. ΠΑΤΙΝΑ ,ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι, εντάξει, εκλογές. Και μετά; Ποιόν θα ψηφίσουμε; Υπάρχουν ακόμα πολίτες που πιστεύουν ότι αν βγει η νδ θα αλλάξει κάτι; Άλλαξε ο μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς! Αυτός που τρέφει τέτοιες αυταπάτες η που θέλει να τις τρέφει, η μόνη εξήγηση είναι ότι έχει συμφέροντα να βγει η νδ. Τι γίνεται στην περίπτωση που κανένα κόμμα, από τα υπάρχοντα, δεν βγει; Η χώρα για να βρει την υγειά της χρειάζεται αναποδογύρισμα. Τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τους...γαλλίζοντες!

    http://www.marianne2.fr/Crise-grecque-la-reponse-europeenne_a207119.html

    και

    http://www.tnova.fr/note/dette-grecque-leurope-ou-le-chaos

    Πολύ μικρή περίληψη : Οι συντάκτες του άρθρου λένε ότι η λύση για το ελληνικό χρέος θα ήταν να γίνει η ευροπαϊκοποίησή του, δηλαδή να το αγοράσει η Κεντρική Τράπεζα Ευρώπης και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας. Δεν απαλλάσσει την ελλάδα από το χρέος της, ούτε από το ότι θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να ενθαρρύνει την εσωτερική της ανάπτυξη, αλλά δεν θα έχει να κάνει (ούτε η ίδια ούτε πια η ευρώπη) πλέον με τους σπεκουλαδόρους, θα έχει να κάνει μόνο με την ευρώπη και με ήπιους όρους, τόσο για τη χρονική διάρκεια όσο και για τα ποσοστά δανεισμού που θα πέσουν μέχρι και στο 4%....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΑΣΚΟΠΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ .


    ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ .

    ΟΠΟΤΕ ΓΑΠ ΚΑΙ ΓΙΕΣ ΜΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση