GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διακεκριμένοι καθηγητές υπέρ Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος...

Από το  tovima.gr Κανείς δεν αγνοεί βέβαια πόσο επαχθής είναι η σημερινή πραγματικότητα για όλους σχεδόν τους Ελληνες. Και κανείς δεν ...

Από το tovima.gr
Κανείς δεν αγνοεί βέβαια πόσο επαχθής είναι η σημερινή πραγματικότητα για όλους σχεδόν τους Ελληνες. Και κανείς δεν αμφισβητεί ότι πολλοί συμπατριώτες μας βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας. Εύλογα δε. Κεκτημένα ανετράπησαν, αυτονόητα κατέρρευσαν, προσδοκίες διαψεύστηκαν, ειδικά δε για τους νέους, τουλάχιστον τους μη προνομιούχους ή υπερπροικισμένους οι διαφαινόμενες προοπτικές προκαλούν δέος.
Εξίσου γνωστό είναι όμως, επίσης, ότι απελπισία και ορθολογισμός σπανίως συμβαδίζουν. Γιατί η απελπισία οδηγεί στον...
πανικό και αυτός σε κινήσεις σπασμωδικές ή χωρίς προσανατολισμό, οι οποίες όχι σπάνια αντιστρατεύονται τους στόχους και τα συμφέροντα εκείνων που τις αποπειρώνται.
Αν λοιπόν αποφασίσαμε να προσυπογράψουμε το παρόν δεν είναι επειδή, περιχαρακωμένοι στον ακαδημαϊκό μικρόκοσμό μας δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε _ και ακόμη περισσότερο να νιώσουμε _ την αγανάκτηση, την απόγνωση και την ανάγκη για αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας. Αλλά επειδή θεωρούμε χρέος μας να θέσουμε, υπό μορφή ερωτημάτων, ενώπιόν της, κάποια δεδομένα καθώς και προβληματισμούς που εκτιμούμε ότι πηγάζουν από την απλή λογική.
Πρώτον: Με τη δαιμονοποίηση των ξένων κυβερνήσεων _ οι οποίες οφείλουν να φορολογούν τους πολίτες τους για να συνεχίζεται ο χαμηλότοκος δανεισμός μας, εις βάρος ίσως των άμεσων αναπτυξιακών προοπτικών των χωρών τους _ δεν εγκλωβιζόμαστε σε μια συμπεριφορά ομφαλοσκόπησης που αγνοεί τα δεδομένα της πραγματικότητας και τη συνθετότητα του σύγχρονου κόσμου; Πράγματι.
Οι πολιτικοί εντολοδόχοι των δανειστών μας δεν έχουν, και αυτοί, απέναντί τους κοινοβούλια, κοινές γνώμες, υποχρέωση λογοδοσίας σε επίσης αγανακτισμένους ανθρώπους που ενδεχομένως θεωρούν ότι η συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας μας _ εφόσον η ίδια δεν καταβάλλει ένα επώδυνο τίμημα για την ανόρθωσή της _ είναι ασύμφορη, παράλογη, άδικη, ακόμη και επισφαλής;
Δεύτερον: Εάν, κατά το διάχυτο λαϊκό αίτημα, φύγει η Τρόικα, καταγγελθεί το επαχθές και «απεχθές», μνημόνιο, κηρυχθεί χρεοστάσιο κλπ. η κατάσταση του μέσου έλληνα θα βελτιωθεί ή, κατά την κοινή λογική, θα επιδεινωθεί, δραματικά και ραγδαία;
Τρίτον: Το ότι πολλές αποφάσεις των πολιτικών μας ηγεσιών δεν είναι κοινωνικά δίκαιες ή οικονομικά αποτελεσματικές αναιρεί το γεγονός πως καμία εναλλακτική προοπτική δε διαφαίνεται σήμερα πιο «αναίμακτη» ή λιγότερο επώδυνη από τη συνέχιση της χρηματοδότησής μας, έστω και με τους, σκληρούς πράγματι, όρους του Μνημονίου;
Τέταρτον: Εμείς ως λαός δεν έχουμε καμία ευθύνη για την παρούσα δραματική κατάσταση; Δεν καθυστερήσαμε με μαζικές κινητοποιήσεις τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού μας συστήματος; Οι πολιτικές μας επιλογές, η επίμονη απαίτηση ευχάριστων προεκλογικών υποσχέσεων που οδηγούσε τα κόμματα σε πλειοδοσία «δεσμεύσεων» και εξοστράκιζε τις φωνές της πρόνοιας και της λογικής, ο ατομικός υπερδανεισμός και ο ακραίος υπερκαταναλωτισμός την περίοδο της φαινομενικής ευμάρειας δεν συνέβαλαν στη σημερινή κατάσταση; Και υπήρξαν ποτέ λαοί που δεν κατέβαλαν τίμημα για τα λάθη τους;
Μήπως, λοιπόν, αντί της διαρκούς μεμψιμοιρίας, της συνεχούς καταγγελίας των ξένων και των αέναων κλαυθμών, θα αποτελούσε πιο ορθολογική αντίδραση η αποδοχή της νέας πραγματικότητας ως κατάστασης δυσχερώς (και μόνο σε βάθος χρόνου) αναστρέψιμης, καθώς και ο πολλαπλασιασμός των ατομικών και συλλογικών μας προσπαθειών για την έξοδο από την κρίση; Οπως, δηλαδή, έκαναν μεταπολεμικά λαοί που είχαν χάσει τη μάχη στα στρατιωτικά πεδία, κέρδισαν όμως αυτήν της ειρήνης
Σε τελική ανάλυση εμείς, παρά τα κονδύλια που κατά τις τελευταίες δεκαετίες εισέρευσαν πλουσιοπάροχα στη χώρα μας, χάσαμε τη μάχη της ανάπτυξης και προϋπόθεση για να μη χάσουμε τον πόλεμο είναι να ανακτήσουμε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη πρώτα του εαυτού μας, στη συνέχεια δε και των ξένων, ως λαός που διδάσκεται από τα λάθη του και αγωνίζεται για την αναίρεση ή έστω τον περιορισμό των συνεπειών τους.

Καθηγητής Θάνος Βερέμης, ιστορικός, πρώην πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας
Καθηγητής Απόστολος Γεωργιάδης, αστικολόγος, πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών
Καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος, πολιτικός επιστήμων
Καθηγητής Θόδωρος Κουλουμπής, διεθνολόγος, πρώην πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ
Αναπληρωτής καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης, πολιτικός επιστήμων
Αναπληρωτής καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος, πολιτικός επιστήμων
Καθηγητής Χρήστος Ροζάκης, διεθνολόγος, αντιπρόεδρος ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Καθηγητής Μιχάλης Σταθόπουλος, αστικολόγος, πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών
Επίκουρους καθηγητής Πλάτων Τήνιος, οικονομολόγος
Καθηγητής Γρηγόρης Τσάλτας, διεθνολόγος, εκλεγμένος πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου
Καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, πολιτικός επιστήμων 


Το παρόν κείμενο είναι ανοικτό σε προσυπογραφές

20 σχόλια

  1. ΣΗΜΕΡΑ ΦΟΥΛΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ , Η ΘΑ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝΕ Η ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ .
    ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ , ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ,
    ΤΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ , ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΙΞΕΙ ΟΛΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ , ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΚΛΑΒΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τετοια τουβλα σαν εσενα 7.38.00 πμ ελπιζω να μην ειναι πολλα. Αντε χασου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι τους Ευρωλάγνοι.Απ΄τους κηφήνες του Συστήματος βγαλμένοι.Καλυπτόμενοι πίσω απ΄τον τίτλο του καθηγητή και ακαδημαικού λένε τις μεγαλύτερες βλακείες και έχουν την απαίτηση να τις θεωρήσουμε σοφίες και "υπεύθυνη" στάση.

    Πιλάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν κρίνει κανείς από τον Τουρκολάγνο που υπογράφει πρώτος, έρχεται φυσιολογικό το μανιφέστο υποταγής πριν ακόμη το διαβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα σταθώ σε κάποιον που τον ξέρω καλά.

    Τον Γρηγόρη Τσάλτα. Κάναμε κάποτε ένα Σεμινάριο "Αφρική και Ανάπτυξη".

    Εκεί πριν χρόνια λέγαμε για το ρόλο του ΔΝΤ στις χώρες της Αφρικής και ότι το ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ εξωτερικό χρέος είναι η αιτία υπανάπτυξης και πρόκειται για ένα είδος αποικιοκρατίας και καταλήστευσης.

    Ο Τσάλκας ειρωνευόταν την άποψη ότι οι Αφρικανοί βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση επειδή κάνουν πολλά παιδιά, τους πειράζει η ζέστη και τα έντομα, ή ότι είναι μαλθακοί.

    Και δικαίως γιατί αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι το ανάλογο με τους Έλληνες που τους λένε κοπρίτες και τεμπέληδες.

    Πως δέχεται για την Ελλάδα μέτρα που οδηγούν σε αφρικανοποίηση της Ελλάδας και που κάποτε τα καταδίκαζε για την Αφρική?

    doctormarkon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΜΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΧΡΕΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ Ο ΤΕΛΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ (ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ)ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔYΣΦHΜIΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ (ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ-ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΚΛΠ)ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΩΣΤΕ ΑΠΟ 129 ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΣΗΣ ΤΑ SPREADS ΝΑ ΕΙΝΑΙ 1600 ΣΗΜΕΡΑ.
    ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ ΕΧEI ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΡΑΝΤΑ ΞΑΦΑ ΣΕ C.D.S THN ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. (ΕΠΑΙΞΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ).
    ΜΟΛΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΑΥΣΑΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΜΕ ΝΟΡΜΑΛ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009 , ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΠΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ 172 ΤΕΛΟΥΝΤΕΣ ΥΠΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ.
    ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ -ΙΙ (ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΙΣΘΑΡΝΟ ΟΡΓΑΝΟ???
    ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ???
    ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΝΑ ΝΤΟΜΙΝΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΩΧΥΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΑ ΧΡΕΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΥΝ (ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ)ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝ.
    ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ..ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ...
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΕΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΕΥΚΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΛΑΡΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.

    ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΚΒΟ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ΩΣ ΕΛΛΑΣ.
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ Η.Π.Α ΧΟΥΣΕΪΝ ΟΜΠΑΜΠΑ.

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ????

    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!!!


    ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το λογαριασμό το χρέος είναι πολύ μεγάλο.Πρέπει να επικρατήσει ο ορθός λόγος και όχι ο λαικισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θυμαται κανεις τι ελεγαν οι ιδιοι το 2000
    οτι με το ευρω
    η ελλαδα μπαινει
    στο σκληρο πυρηνα της ευρωπης?
    τετοια σοφια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι σοσιαΛΗΣΤΕΣ μας ρήμαξαν,μας τα πήραν όλα.
    Μην τους ξεχάσετε στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν είναι αυτοί οι συγκεκριμένοι υπέρ, τα πράγματα είναι πιό σοβαρά και το μνημόνιο 2 πρέπει να ΜΗΝ ψηφιστεί ποτέ και με τίποτα.
    Όταν έπρεπε να βοηθήσουν την πολιτική της Ελλάδος αυτοί έκαναν "συστάσεις" μέσα απο ΜΚΟ , βέβαια Ελληνικές αλλά με μπούσουλα τη διεθνή "φιλία". Άπειρα τα άρθρα τους. Τώρα φοβούνται τη διακοπή αυτών των οργανώσεων αλλά είναι πάλι αντιμέτωποι με το πληθος και τη θέληση του Ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΝΤΕΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ.
    Σύμφωνα με τους Συνταγματολόγους , έχει ενεργοποιηθεί το ακροτελεύτιο άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος και είναι καθήκον μας να υπερασπισθούμε την Πατρίδα μας ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ εναντίον των σφετεριστών.
    Όλοι λοιπόν στις πλατείες απαιτώντας την πτώση της κυβέρνησης και την διενέργεια Εθνικών εκλογών , για να σταματήσει η προδοσία της χώρας και η βίαιη παράδοση της και το ξεπούλημα της στους τοκογλύφους. ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

    Άρθρο 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ 3 ΚΑΙ 4

    3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

    4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.


    ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!! ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΟΣΟ ΥΨΗΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.

    ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Που ήταν όλα αυτά τα λαμπρά μυαλά να βγουν να μιλήσουν και να καταγγείλουν τη δημαγωγία της τότε κυβέρνησης για το χρηματιστήριο;
    Γιατί δεν βγήκαν ποτέ να καταγγείλουν την ατιμωρησία; Γιατί δεν κατήγγειλαν τα τερατώδη σκάνδαλα και τις συνέπειες για την ελληνική κοινωνία; Γιατί δεν καταγγέλλουν την εξαθλίωση του συστήματος υγείας και της παιδείας; Πόσα έχουν πάρει από επιδοτήσεις για να τις διαχειρίζονται ως να ήταν χρήματα που τους ανήκουν;
    Που ήταν τόσα χρόνια όλοι αυτοί για να στιγματίσουν την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας μέσα στον καταναλωτισμό και να καταγγείλουν το πολιτικό σύστημα που μόνο στόχο είχε προσωπικές και πελατειακές εξυπηρετήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟ.......ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΚΑΤΟΥΡΑΓΕΣ ΣΟΥ ΗΡΘΕ ΕΝΑΣ ΣΤΟΙΧΟΣ........ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ(ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΙΝΑΙ?).ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΜΑΖΙ.Α!ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ .ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΣΥΓΚΑΙΓΕΣΑΙ?? .ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΨΗΛΟΡΑΧΟΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όταν κάποιοι στο παρελθόν κατηγορούνταν εύκολα και στέλνονταν στο πυρ το εξώτερον από την πλειοψηφία των βολεμένων Ελληναράδων τύπου «Πέρα-Βρέχει» και «Δε Βαριέσαι, μωρέ», ως νεο-φιλελεύθεροι (βλέπε Μάνος, Ανδριανόπουλος, Αλέκος Παπαδόπουλος, διαπρεπείς οικονομολόγοι, τραπεζίτες κ.ά.), ενώ οι ίδιοι, ζητούσαν απλώς την οικοδόμηση μιας κανονικής και βιώσιμης οικονομίας της αγοράς δυτικού τύπου, που να παράγει κι όχι μόνο να καταναλώνει τα «ξένα» (βλέπε πλάνο Μάρσαλ στον Ψυχρό πόλεμο και αργότερα ΕΟΚικά φράγκα...), ήταν οι μόνοι, που επεσήμαιναν τον κίνδυνο της κρίσης που βιώνουμε σήμερα.

    Μην αυταπατάστε μερικοί, ότι αν σήμερα ήταν (οι …«τσαμπουκάδες» πολιτικοί του παρελθόντος) τύπου Ανδρέα ή «εθνάρχη» Καραμανλή (και ενώ ο κρατισμός και ο κρατικοδίαιτος «καπιταλισμός», που είχαμε, διαπερνούσε όλο το πολιτικό φάσμα- είχαμε την πιο κρατικίστικη Δεξιά, για τους γνωστούς «ελληνικούς» λόγους: να μπορεί να κάνει πολιτικό παιχνίδι με τα ρουσφέτια και τις προμήθειες…), ότι με την «πυγμή» τους θα έκαναν κάτι διαφορετικό (αυτό που προσπαθεί να πείσει κι ο Σαμαράς ότι μπορεί να κάνει σήμερα...)!

    Απλά σε εκείνες τις εποχές του διπολικού κόσμου (ψυχρού πολέμου ΕΣΣΔ-ΗΠΑ) και ενώ ήμασταν το ΙΔΙΟ ζήτουλες όπως και τώρα (πάλι δεν παράγαμε τίποτα και μόνο καταναλώναμε) , επιβιώναμε και περνάγαμε καλά για καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!!!

    ΚΑΙ ο Α. Παπανδρέου ΚΑΙ ο Κ. Καραμανλής (αλλά και γενικά όλο το μεταπολεμικό ελληνικό πολιτικό σύστημα), ήξεραν να παίζουν καλά το χαρτί του εκβιασμού- κουνούσαν απειλητικά το δάχτυλο στη Δύση (ΝΑΤΟ, ΕΟΚ, ΗΠΑ) λέγοντας τους ότι «εάν δεν μας δέχεστε με τα προβλήματα μας, τα χρέη μας και πριν απ' όλα ΕΑΝ ΔΕΝ τσοντάρετε, θα στραφούμε αλλού...υπάρχουν κι αλλού «πορτοκαλιές». Εξού και το παιχνίδι που έκαναν και ο Α. Παπανδρέου και ο Κων. Καραμανλής με αδεσμεύτους του τρίτου κόσμου, Άραβες, Σοβιετικούς κλπ.
    Και η απειλή τους ενίοτε έπιανε τόπο...

    Οι δυτικοί τί κάνανε, μέχρι το 1989??
    Κλείνανε τα μάτια και τσοντάρανε, συντηρώντας το μύθο της «Ισχυρής Ελλάδας» που καταναλώνει, αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 2 χρόνια (ούτε οι Γερμανοί δεν το κάνανε αυτό!!) και «ώπα-ώπα στα μπουζούκια» , «δε βαριέσαι μωρέ», «οι Βόρειοι ασπροκώληδες νά'ναι καλά, να μας πληρώνουν τα κορόιδα», για να περνάμε καλά εμείς οι εξυπνάκηδες οι Ελληναράδες!!!

    Δυστυχώς σε αυτήν την Μπανανία Ελλάδα ζούμε- των αεριτζήδων, των απατεώνων, του… «δε βαριέσαι» και του… «έχει ο Θεός».

    Δεν υπήρξαμε ΠΟΤΕ Καπιταλιστική χώρα!!!
    Ήμασταν και είμαστε μια αεριτζίδικη οικονομία «Τύπου» «οικονομίας της αγοράς», με 70% δημόσιο τομέα, με κρατικοδίαιτους απατεώνες επιχειρηματίες στραμμένους εξολοκλήρου στην εσωτερική αγορά (βλέπε Κράτος), αερολόγους πολιτικάντηδες με κύριο εργαλείο το ρουσφέτι και συντηρούμενοι εξολοκλήρου από τη Δύση εδώ και 60 χρόνια (κι όχι με δικές μας δυνάμεις), μην τυχόν και τους φύγουμε κι αλλάξουμε «στρατόπεδο»!!

    Το παραμύθι όμως τελείωσε, όταν ο διπολικός κόσμος γκρεμίστηκε και πήρε τη θέση του η παγκοσμιοποίηση!
    Τότε πια εξέλειπαν οι λόγοι που μας συντηρούσαν επί 60 χρόνια!!!
    Τώρα πλέον δεν τους είμαστε τόσο σημαντικοί και πρέπει να κολυμπήσουμε μόνοι μας!!!
    Δεν παίζουμε πλέον κανένα σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο στο νέο περιβάλλον, σε αντίθεση με τον Ψυχρό Πόλεμο, που συνορεύαμε με τον «από Βορράν κίνδυνο» (και μην ακούτε τις γελοιότητες εκπομπών, τύπου Χαρδαβέλλα, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε σημαντικοί…, έχουμε πετρέλαιο… κι άλλες μπούρδες!!!).

    Σήμερα κανείς δεν θα ασχολιόταν μαζί μας, ΕΑΝ δεν ήμασταν στο Ευρώ!!!
    Θα είχαμε την τύχη της Αργεντινής και άλλων χωρών και δεν θα ακουγόταν τίποτα για μας. Θα τραβούσαμε μόνοι μας το Γολγοθά μας!

    Αυτή είναι η πραγματικότητα!

    The Party Is Over, Ladies and Gentlemen!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Α καλά, πλακώσανε κ οι "ειδικοί"!
    Τον χορό σερνει ο εξαιρετος ακαδημαϊκός, μέγας πατριώτης κ φρεσκότατος "μα"ιντανός" κ. Βερεμης....
    Τι έγινε παλληκαρια? Τώρα που μετά την άνευ λογου κ αιτίας επανασταση του 1821 εναντίον των τουρκων με τους οποίους -ως γνωστόν- περνάγαμε μια χαρά, επαναστατούμε κ εναντίον των Τροϊκανών κ του Μνημονίου, καταλαβαίνω την αγανακτηση κ την στενοχωρια σας, αλλα κ την πρεμουρα σας να μάς ξαναβάλετε στον.... ισιο δρόμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ελληναραδες πανω τους και τους φαγαμε.... εξω απο ευρω εξω απο την ευρωπαικη ενωση και ολοταχως για το φρενοκομειο και γαια πυρι μειχθητω που ελεγαν οι προγονοι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ελληναραδες πανω τους και τους φαγαμε.... εξω απο ευρω εξω απο την ευρωπαικη ενωση και ολοταχως για το φρενοκομειο και γαια πυρι μειχθητω που ελεγαν οι προγονοι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΝΑΣ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ15 Ιουν 2011, 11:35:00 π.μ.

    Η προσυπογραφή του (μεσο)μακροπρόθεσμου "μνημο(συ)ν(ί)ου 2 μόνο απο έντεκα επιφανείς Έλληνες καταδεικνύει αφενός περίτρανα την παρακμή , την πτώση του μεταπολιτευτικού συστήματος,την ανυπαρξία πολιτικών και πολιτικής ικανών να αντιπροσωπεύουν αυθεντικά και γνήσια την βούληση του λαού και αφετέρου την αναγκαιότητα γέννησης ενός νέου κινήματος άφθαρτων, ηθικών, ικανών και πολιτικά ανένταχτων και αστιγμάτιστων προσώπων, οι οποίοι να οραματίζονται και να συνεργάζονται για την ΙΔΡΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑΓΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ........Διότι δεν υφίστανται καν οι έννοιες του ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ παρα μόνο υπο την μορφή ενός ευμετάβολου , αρρωστημένου οργανισμού που εξωστρακίζει τον ικανό και νομοταγή και εξυπηρετεί τους εκλογικούς πελάτες , τους αυλοκόλακες-παρατρεχάμενους και όποιον χαρακτηρίζουμε λαικά ΛΑΜΟΓΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση