GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγανακτισμένοι και στην πόλη του Αλμυρού...

Από το deliverme.gr Συγκεντρώνονται ειρηνικά και ακομμάτιστα στην κεντρική πλατεία Αποφασισμένοι να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους , καθ...

Από το deliverme.gr

Συγκεντρώνονται ειρηνικά και ακομμάτιστα στην κεντρική πλατεία
Αποφασισμένοι να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, καθώς έχουν συνειδητοποιήσει πως οι λύσεις στα προβλήματά τους μπορούν να προέλθουν μόνο από εκείνους, εκατοντάδες κάτοικοι του Αλμυρού συμμετείχαν και την Κυριακή το απόγευμα στο κάλεσμα των «αγανακτισμένων πολιτών».
Διαδηλώνοντας ειρηνικά στην κεντρική πλατεία Αλμυρού, οι 300 περίπου συγκεντρωθέντες άνοιξαν...
ευρύ διάλογο «για να συνδιαμορφώσουν αιτήματα και διεκδικήσεις. Για να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αλλάξουν τα πράγματα, οικοδομώντας όλοι μαζί μια καλύτερη κοινωνία».
Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ Ε. ΦΩΚΙΔΗΣ
fokidis@e-thessalia.gr

Με τη συνταγή που ακολουθήθηκε στο Βόλο και σε άλλες πόλεις, δηλαδή χρησιμοποιώντας κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook κ.ά.), οι «Αγανακτισμένοι» του Αλμυρού, πραγματοποιούν από την περασμένη Παρασκευή τις δικές τους συγκεντρώσεις στην κεντρική πλατεία της πόλης, πλαισιώνοντας μάλιστα την ειρηνική παρουσία τους στο χώρο με μουσική εκδήλωση νεανικού συγκροτήματος.
«Βγήκε ο κόσμος από τα σπίτια του κι αυτό είναι σημαντικό. Χωρίς κομματικές σημαίες και παροτρύνσεις ή υποχρεώσεις, έρχεται στην πλατεία και συμμετέχει στο κίνημα που ο καθένας μας ενισχύει. Ερχόμαστε στην πλατεία κάθε απόγευμα και ανταλλάζουμε απόψεις, ακόμη και συμπολίτες που δεν είχε συμβεί στο παρελθόν να έχουμε διάλογο για τα συγκεκριμένα θέματα», επισημαίνει ο κ. Κων. Παπανάτσιος, εκ των δημιουργών της ιστοσελίδας «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ πολίτες του Αλμυρού Μαγνησίας», στην οποία φαίνεται να έχουν αφήσει το δημιουργικό τους αποτύπωμα και οι MaRkos ZaganiaRis, Smaragda Ntaliani, Χρήστος Μάνος, Despoina Karra.
Η πρόσκληση φαίνεται να στάλθηκε σε 1.600 περίπου άτομα της περιοχής που έχουν ιστοσελίδα στο facebook και συμμετοχή στην προχθεσινή συγκέντρωση δήλωσαν περίπου 150 άτομα, αλλά τελικά η προσέλευση ήταν μεγαλύτερη.
Ο προβληματισμός που αναπτύσσεται στην πλατεία του Αλμυρού κάθε απόγευμα έχει όπως φαίνεται συνέχεια και στο facebook, καθώς οι αναρτήσεις στον τοίχο της ιστοσελίδας «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ πολίτες του Αλμυρού Μαγνησίας», διαδέχονται η μία την άλλη.
Στην προχθεσινή συγκέντρωση, διαβάστηκαν διάφορα κείμενα και άρθρα για το κίνημα των ελεύθερων ανθρώπων που έχουν απόλυτη ισοτιμία, ενώ το μουσικό τους στίγμα άφησαν τα μέλη του τοπικού νεανικού συγκροτήματος «The Quasars».
«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε προϊόν στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε την οικονομία και τις πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας», αναφέρουν οι δημιουργοί της ιστοσελίδας και συμπληρώνουν: Ας αρχίσουμε την ειρηνική επανάσταση στην πόλη μας. Έξω από κόμματα, χωρίς φασαρίες, χωρίς κουκούλες, χωρίς βία, στα χνάρια των Ισπανών αδελφών μας!
Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν εσάς: τους ανθρώπους, που ξυπνούν κάθε πρωί για να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Οι άνθρωποι, που δουλεύουν σκληρά κάθε ημέρα για να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον για τους γύρω τους.
Μερικοί από μας θεωρούνται προοδευτικοί, άλλοι συντηρητικοί. Μερικοί από εμάς πιστεύουν στο Θεό, μερικοί όχι. Μερικοί από εμάς έχουν σαφώς καθορισμένες ιδεολογίες, άλλοι είναι απολιτίκ, αλλά είμαστε όλοι ανήσυχοι και εξοργισμένοι για τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές που βλέπουμε γύρω μας: Τη διαφθορά ανάμεσα σε πολιτικούς, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, αφήνοντάς μας αβοήθητους, χωρίς φωνή.
Αυτή η κατάσταση έχει γίνει κανονικά, μια καθημερινή ταλαιπωρία, χωρίς ελπίδα. Αλλά αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να την αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα, ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε μια καλύτερη κοινωνία μαζί. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουμε ότι:
Οι προτεραιότητες για κάθε προηγμένη κοινωνία πρέπει να είναι η ισότητα, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η ελευθερία του πολιτισμού, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη, η ευημερία και η ευτυχία των ανθρώπων.
Αυτά είναι αναφαίρετες αξίες που πρέπει να ισχύουν στην κοινωνία μας: Το δικαίωμα στη στέγαση, την απασχόληση, τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, την πολιτική συμμετοχή, την ελεύθερη προσωπική ανάπτυξη, καθώς και τα δικαιώματα των καταναλωτών για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.
Η τρέχουσα κατάσταση της κυβέρνησης και του οικονομικού μας συστήματος, δεν φροντίζουν αυτά τα δικαιώματα και με πολλούς τρόπους αποτελούν εμπόδιο για την πρόοδο της ανθρωπότητας.
Η δημοκρατία ανήκει στο λαό, το οποίο σημαίνει ότι η κυβέρνηση αποτελείται από κάθε έναν από εμάς. Χρειαζόμαστε μία ηθική επανάσταση. Αντί να τοποθετούμε τα χρήματα πάνω τους ανθρώπους, ας τα φέρουμε στην υπηρεσία των ανθρώπων. Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα. Δεν είμαι ένα προϊόν αυτού που αγοράζω, του λόγου για τον οποίο το αγοράζω, ούτε αυτού από τον οποίο το αγοράζω.
Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος.
Νομίζω ότι μπορώ να τα αλλάξω.
Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
Γνωρίζω ότι μαζί μπορούμε. Γνωρίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
Ξέρω ότι μαζί μπορούμε
».

4 σχόλια

  1. Αυτοί οι ιδιοι είναι που ψήφισαν τον Βούλγαρη τον δικηγόρο για τη δημαρχία;

    Ρε ούστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
    ΤΟΥΣ ΠΗΡ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ
    ΤΟ ΣΚΑΝΕ ΜΕ ΚΑΙΚΙ
    ΕΓΙΝΗΚΕ ΧΑΜΟΣ

    Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ
    ΝΑΣΟΥ ΚΙ Ο ΑΛΜΥΡΟΣ
    Η ΚΡΗΤΗ ΞΕΣΠΑΘΩΝΕΙ
    ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΠΑΛΙ
    ΜΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΜΑΖΙ
    ΟΛΗ Ν ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ
    ΜΗΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΓΜΗ

    ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
    ΟΙ ΑΙΣΧΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
    ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΝ ΑΥΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχέτο καθαρό μανιφέστο, πρόδρομος δημιουργίας κόμματος, δήθεν απολίτικου, δήθεν υπερκομματικού και άλλα παραμύθια που είμαι 100% σίγουρος πως σε λίγο θα σκάσει μύτη. Βέβαια υπάρχουν ανάμεσά τους και οι ανόητοι που υπακούνε ακόμα σε λειτουργούντες ψευτοεπαναστατικούς, κουλτπουριάρηδες κομματικούς μηχανισμούς και πετροβολάνε για να ανατρέψουν λέει την πολιτική , καινωνική πολιτική και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σιγοντάροντες τον πολύ Σαμαρά, που μας ήλθε τάχα από το σπίτι του σήμερα ξεχνώντας τη ΝΔ για δύο φορές και παριστάνοντας το σωτηρα με την ΠΟΛΑ!! Σα δεν ντρεπόμαστε όλοι που κρύβουμε το κεφάλι στην άμμο, όπως κρύβουμε και το ΦΠΑ 'οταν αγοράζουμε αγαθά ή υπηρεσίες! Ναι "όλοι μαζί τα φάγαμε" λαμόγια!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣΕΧΕ το επομενο σταδιο
    οι φραγκατοι μπορουν να περιμενουν
    θα σου προτεινουν ως μονη ελπιδα σωτηριας
    1.κυβερνηση απο τεχνοκρατες,δηλαδη καταργηση της δημοκρατιας
    2.απολυσεις
    3.καταργηση δικαιωματων
    και
    θα σε χλευασουν αλυπητα αν αντιδρασεις
    εχεις το ηθικο και πνευματικο αναστημα να καταλαβεις οτι σε εξαπατουν ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ?
    ΖΗΤΩ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση